Rapport Berka


Pingisligan 8-9/2-20. Omgång 13-14.

Bortamatcher och serieavslutning mot Lekstorp (lördag) och Team Mälarenergi (söndag). Lite otäcka matcher beroende på vad motståndarna ställer upp med för spelare. På lördag ställdes kosan mot västkusten och Göteborg/Gråbo för en viktig match mot Lekstorp. Det började med Anna mot Leah Tveit Muskantor och en komfortabel 3-0-seger. Det blev lika komfortabelt för Emmanuelle mot Charlotte Bardsley, 3-0. Judith tar en säker seger även om Matilda Hansson stretar emot ganska bra, 3-0. Anna har vissa problem med Charlotte i början innan hon tar över, 3-1. Judith vinner mycket enkelt mot Leah, 3-0. Emmanuelle blir tvungen att öka trycket lite vid underläge 1-2 och tar hem de två sista seten klart mot Matilda, 3-2. En smärtfri 6-0-seger där siffrorna talar sitt tydliga språk. Lekstorp försökte men var numret för små. Söndagens match i Köping mot Team Mälarenergi blev en helt annan historia. Det började bra när Emmanuelle besegrar Michaela Karlsson med 3-1. Anna förlorar sedan en hård femsetare mot TMs nyförvärv polskan Klaudia Kusinska, 2-3. Judith fick hela matchen förstörd mot Kornelia Riliskyte och förlorade stort, 0-3. Judith fick serve på serve bortdömd, de flesta felaktigt, av en övernitisk domare Rebecca Bergfeldt. Det var t.o.m. så att jag som är lugnet själv blev förbannad och reagerade och det säger inte lite!! Emmanuelle får inget riktigt grepp på Klaudia utan förlorar, 1-3. Judith vinner klart mot Michaela, 3-0. Anna spelar riktigt bra mot Kornelia och jobbar sig in i matchen efter 0-2-underläge. Har tre matchbollar vid 10-7 i femte set men förlorar lite orättvist 12-14 , 2-3. Underläge 2-4 inför dubbeln. Emmanuelle/Judith är inte riktigt nära mot Klaudia/Kornelia, 0-3. Judith tappar visserligen första set mot Klaudia men sedan är det spel mot ett mål,3-1. Vi gör ett byte och Katerina kommer in mot Kornelia i stället för Emmanuelle. Katerina tappar första set innan hon kommer igång, 3-1. Anna tappar första set mot Michaela men sedan är det en mycket lugn resa fram till 3-1. Starkt av laget att ordna poäng efter ett tufft 2-5-underläge. Serieavslutningen avklarad och vi gjorde vad som behövdes för att bli seriesegrare och få fördelen av att välja semifinalmotståndare först och dessutom få en ev. tredje avgörande match på hemmaplan. Delmål ett uppfyllt. Gôtt!!!

Pingisligan 1-2/2-20. Omgång 11-12.

Hemmamatcher mot två lag i botten av serien, Juno (lördag) och nykomlingen Eskilstuna (söndag). Alla spelare var inte tillgängliga så vi fick laborera lite med laget för att få ihop det. Första match ut var Koni mot Hannah Holgersson där Koni inte sattes på något svårare prov, 3-0. Nästa match såg likadan ut när Katerina mötte Sofia Westholm, 3-0. Jessica spelade riktigt bra när hon kontrollerade Anastasia Burkova, 3-0. Katerina lade sig på för låg nivå mot Hannah och tappade första set, ökade en aning och det var hur lugnt som helst, 3-1. Koni gjorde en bra match mot Anastasia men var tyvärr helt chanslös i avgörande set, 2-3. Jessica lyckades dribbla bort ett set mot Sofia vann annars relativt enkelt, 3-1. 5-1-ledning och Katerina/Christina skulle sätta punkt för matchen genom att besegra Anastasia/Hannah i dubbeln men tyvärr stämde spelet bara glimtvis, 0-3. Katerina gick in med fel inställning mot sin mardrömsmotståndare Anastasia och ger bort segern lite onödigt, 0-3. Jessica skulle sedan slå i sista spiken i kistan mot Hannah men ganska snart märktes att något inte stod rätt till och hon orkade nätt och jämt spela igenom matchen pga. "brö´matta" eller blodsockerfall som det heter på svenska. 2-3-förlusten känns onödigt slarvig. 5-4 och Juno byter in Anna Kirichenko i stället för Sofia, men Koni kändes lite säkrare när hon vann med 3-1. En promenad i parken förvandlades till en gastkramning och vi var ganska lättade när matchbollen till 6-4 slogs in. Matchen mot Eskilstuna blev ingen större värdemätare utan vi tappade ett set totalt under den timme matchen pågick. Christina mot Sannamari Bölenius och Jessica mot Erika Ivarsson blev ensidiga historier med klara 3-0-segrar. Koni tappar ett set mot Selma Zetterling men vinner 3-1 efter hyfsat jämna set. Eskilstuna försöker men räcker helt enkelt inte till utan de tre avslutande matcherna, Jessica - Sannamari, Christina - Selma och Koni- Erika är spel mot ett mål och klara 3-0-segrar. Resultatet 6-0 mot Eskilstuna är inte mycket att säga om. Anmärkningsvärt var ju att tjejerna i Eskilstuna åkte själva till matchen utan vare sig ledare eller coach med. Publikmässigt blev det en sisådär helg med bättre drag på lördag, 60 åskådare, än söndag, 40 åskådare. Vi utökade serieledningen och som första och enda lag hittills är vi klara för semifinal!!!

Pingisligan 11-12/1-20. Omgång 9-10.

Hemmamatcher mot de två topplagen, Halmstad (lördag) och Eslöv (söndag). Intressantast under helgen var att se Jessica Yamadas comeback och dessutom att se hur vi klarar oss med det starkaste laget på plats. Matchen mot Halmstad började med Emmanuelle mot Erika Fronth. En tuff match där Emmanuelle vinner 11-9 i avgörande set,3-2. Jessica tar sig an Halmstads amerikanska nyförvärv Prachi Jha och kommer tyvärr inte i gång med spelet, 1-3. Judith har bra kontroll på Jennie Edvinsson, 3-0. Jessica har fortsatt stora problem och får inget att stämma mot Erika, 0-3. Emmanuelle gör det hon behöver för att slå Jennie, 3-1. Judith kör över Prachi, 3-0. Emmanuelle/Judith förlorar en hyfsat jämn dubbel mot Erika/Jennie, 1-3. Vi byter ut Jessica och in kommer Katerina som har revansch att fordra mot Jennie. Katerina leker hem de två första seten,sjunker sen in i dvala och får jobba rejält för att ta hem avgörande set 14-12, 3-2. Judith tappar visserligen ett set mot Erika Fronth men övertygade i övrigt, 3-1. Vinst 6-3 och en bra insats totalt av laget men där Jessica var lite jetlaggad. Bra början på helgen. Söndagens match mot Eslöv kände vi att vi skulle vinna när inte Li Fen var på plats. Emmanuelle stod över singelspelet pga.skadeproblem. Det började med Katerina mot Filippa Bergand. Katerina som brukar vara trögstartad kom inte in i matchen utan det blev en klar förlust, 1-3. Jessica mot Caroline Tanska blev en relativt enkel seger för Jessica, 3-0. Judith mot Nomin Basaan blev en match med jämna siffror men där det kändes som om Judith hade mer att ge, 3-0. Jessica var inte nära mot Filippa Bergand, 0-3. Katerina tappade första set mot Nomin men sedan var det spel mot ett mål, 3-1. Judiths match mot Caroline såg exakt likadan ut, 3-1. Emmanuelle/Judith gör en kanondubbeln mot Filippa/Nomin och det blir en enkel seger, 3-0. Jessica avslutar med en klar seger mot Nomin, 3-0. Riktigt skön vinst, 6-2, och vi är uppe i serieledning igen. Sammanfattningsvis; bra gjort av tjejerna att komma tillbaka efter en tyngre period. Nu har vi allt i egna händer igen.

Pingisligan 14-15/12-19. Omgång 7-8.

Hemmamatch lördag och bortamatch söndag mot Arvika. Vi hade kallat in Christina Fili som backup då vi hade svårt att få loss en del spelare. Lördagsmatchenbörjade med Anna mot Alma Rööse och en säker seger, 3-1. Sedan kom matchens skräll då Katerina inte var på humör utan fick inkassera en solklar förlust mot Ilka Doval, 0-3. Koni tog visserligen ett set mot Zhang Fang men annars en enkel seger för den sistnämnda, 1-3. Katerina mot Alma blev en enkel seger, 3-0. Anna var inte riktigt nära mot Zhang Fang, 0-3. Koni vann en jämn match mot Ilka, 3-1. Katerina/Koni i dubbeln mot Alma/ZhangFang blev en hyfsat jämn historia men dä rvi förlorade, 1-3. Det här betydde underläge 3-4 och en tuff fortsättning särskilt som spelet inte varit stabilt. Katerina revanscherade sig när hon besegrade Zhang Fang efter en riktig kämpainsats, 3-2. Koni hade kontroll på Alma, 3-1. Anna avslutade med att enkelt slå Ilka, 3-0. En riktigt jobbig historia där vi inte alls kom igång men ändå visar styrka i de avgörande matcherna. Tung förlust,4-6, för Arvika som vädrade morgonluft vid ledning 4-3 men som alltid är ingenting klart förrän sista bollen är slagen. Söndagens match började på sämsta möjliga sätt och vi var utspelade. Först ut var Koni i en jämn match mot Alma Rööse där den senare var starkare för dagen, 1-3. Anna tog ett set mot Zhang Fang men var ändå inte nära, 1-3. Likadant för Katerina som återigen förlorade mot Ilka Doval, 1-3. Koni förlorar mot Zhang Fang, 0-3. Det här betyder underläge 0-4 och allt ser nattsvart ut. Katerina vinner en jämn match mot Alma, 3-1. Anna tappar ett set men har bra koll på Ilka, 3-1. I dubbeln satte vi in Christina tillsammans med Koni. Tyvärr förlorade de en stenhård 5-setare mot Alma/Zhang Fang, 2-3. Underläge 2-5 inför avslutningen kändes riktigt tungt. Katerina besegrar Zhang Fang ännu en gång efter en stark kämpainsats. Tappar en 2-0-ledning men tar hem avgörande set 11-9, 3-2. Vi byter in Christina istället för Koni mot Ilka. Tre knallhårda set som Christina tar hem, 3-0. Anna mot Alma i en helt avgörande match om vi ska förlora eller ej. Alma är riktigt laddad men Anna tar över mer och mer med sitt lugna och säkra spel och vinner till slut klart, 3-1. 5-5 och en onödigt tappad poäng där vi inte börjar spela förrän vid underläge 0-4. Den mycket starka avslutningen drar ju ändå upp betyget en aning. Det gäller fortfarande att vi måste öka skärpan framöver om vi ska vara med och slåss om seriesegern.

Pingisligan 16-17/11-19. Omgång 5-6.

Bortamatcher mot två topplag, Eslöv (lördag) och Halmstad (söndag). Intressantast under helgen var att se Emmanuelle Lennon i sina första matcher för klubben. Matchen mot Eslöv började med Katerina mot Filippa Bergand. Katerina som brukar vara trögstartad kom inte in i matchen utan det blev en klar förlust, 1-3. Koni mot Li Fen blev en enkel seger för den sistnämnda, 0-3. Emmanuelle mot Rebecca Muskantor blev lite svängig men där Emmanuelle var den bättre, 3-1. Katerina tog visserligen första set mot Li Fen men sen var det stopp, 1-3. Emmanuelle mot Filippa blev en klar seger för Emmanuelle. 3-1. Koni vann över Rebecca efter en svängig match, 3-1. Emmanuelle/Koni i dubbeln mot Li Fen/Filippa blev en stenhård femsetare där vi tyvärr förlorade, 2-3. Emmanuelle hade ingen chans mot Li Fen, 0-3. Katerina vann relativt enkelt mot Nomin Baasan, 3-0. Sista matchen Koni mot Filippa blev ju avgörande om vi skulle få någon poäng. Spelarna följdes åt till 2-2 i set. I 5:e set tog Koni ledningen 6-0, hade ledningen 8-3 och 9-7 men åkte dit med 9-11. Riktigt tung förlust,4-6, och en poäng gick upp i rök. Sammanfattningsvis; bra kämpat men det räckte inte ända fram. Söndagens match mot Halmstad började på sämsta möjliga sätt. Första match ut var Katerina mot Jennie Edvinsson där Katerina inte var vaken och helt ur balans och tappar en 2-0-ledning till förlust 9-11 i avgörande set, 2-3. Koni tar ett set mot Erika Fronth men var sedan inte riktigt nära, 1-3. Likadant för Emmanuelle mot Charlotte Carey, 1-3. Katerina vinner sedan mot Erika i en stenhård fight, 3-1. Emmanuelle avfärdar Jennie relativt enkelt, 3-0. Koni är inte riktigt nära mot Charlotte, 0-3. Emmanuelle/Koni tog ett set men var annars chanslösa mot Charlotte/Erika, 1-3. Emmanuelle tar en stabil seger över Erika, 3-0. Katerina får sedan stryk i tre raka set mot Charlotte, 0-3 och matchen är över. Förlust 3-6 och en svag insats totalt av laget där bara Emmanuelle kan få godkänt. Nu får vi skärpa till oss framöver om vi ska vara med och slåss om seriesegern.

Pingisligan 12-13/10-19. Omgång 3-4.

Bortamatcher mot två lag i botten av serien, nykomlingen Eskilstuna (lördag) och Juno (söndag). Intressantast under helgen var att se Konstantina Paridi i sina första singelmatcher. Matchen mot Eskilstuna spelades i Munktellarenan inne bland pelarna i Bolinder-Munktells gamla garage. Det gick det med men SBTF med Max Ansbro i spetsen, som talar om för oss hur det ska se ut när vi spelar, hade nog haft synpunkter. Matchen blev ingen större värdemätare utan började som planerat med 3 X 3-0-vinster, Koni mot Selma Zetterling, Anna mot Sannamari Bölenius och Katerina mot Malin Nilsson. Sedan får Koni mycket överraskande stryk mot Sannamari efter riktigt Hawaiispel, 1-3. Katerina spelar av matchen mot Selma, 3-0. Anna tappar första set mot Malin men är sedan starkare i några jämna set, 3-1. Katerina/Koni är sedan väldigt oskärpta i dubbeln och behöver 5 set för att besegra Sannamari/Selma, 3-2. Resultatet 6-1 mot Eskilstuna är väl OK men själva spelet gjorde ju att vi blev oroliga inför matchen mot Juno. Söndagens började med att vi lämnade Storfors 05.30 och anlände till Avesta strax efter 08.00, matchstart 10.00. Medans tjejerna förberedde sig och värmde upp så fick vi gubbar en alltid lika trevlig pratstund med gubbarna i Juno. Första match ut var Koni mot Sofia Westholm där Koni låg steget före hela tiden,3-0. Anna mot vårt spöke,den svårspelade Anastasia Burkova var nästa på tur. Anna spelade lugnt och klokt och vann 3-1. Riktigt bra gjort. Katerina, som sin vana trogen är trögstartad, tappade första mot Anna Kirichenko men tog sedan över, 3-1. Koni var helt chanslös mot Anastasia, 0-3. Katerina vann relativt enkelt mot Sofia, 3-0. Anna fortsatte spela stabilt när hon slog Anna, 3-0. Sedan skulle Katerina/Koni sätta punkt för matchen genom att besegra Anastasia/Anna i dubbeln men lyckades slarva bort segern, 2-3. Katerina som haft mardrömmar om Anastasia sedan tidigare möte gick ganska komfortabelt fram till en 3-1-seger vilket var riktigt skönt. Segern med 6-2 kändes rättvis och vi var ganska lättade när vi åkte hemåt. Visserligen kunde spelet ha sett bättre ut stundtals men vi vann ju trots allt. Katerina gör sitt som vanligt, Anna spelade upp sig jämfört med premiären och är klart godkänd. Den som hade svårast att leverera var Koni vilket var förvånande med den grundkapaciteten, men alla kan ju ha en tillfällig svacka. 4 matcher,4 vinster och serieledning är i alla fall en bra start på Pingisligan!!!

Pingisligan 14-15/9-19. Omgång 1-2.

Hemmamatcher och seriepremiär mot Team Mälarenergi (lördag) och Lekstorp (söndag), förväntade topp- resp. mitten/botten lag. Intressantast under helgen förutom toppfighten mot Team Mälarenergi var att se hur Katerina Toliou tillsammans med våra nyförvärv Anna Farladanska, Judith Liu och Konstantina Paridi skulle klara säsongsdebuten. Matchen mot ett åderlåtet Team Mälarenergi blev en enkel historia. En mycket nervös Anna började bra mot Kornelija Riliskyte men fick sedan ingen ordning på spelet och det svängde hit och dit och tyvärr 9-11 i avgörande, 2-3. Katerina slog sedan Michaela Karlsson mycket lätt, 3-0. Judith hade det lika enkelt mot Rikke Skattet, 3-0. Katerina fick jobba mot Kornelija men vann tre jämna set, 3-0. Anna hade fortsatt nerverna på helspänn men vinner till slut klart mot Rikke, 3-1. Judith slår Michaela enkelt, 3-0. Katerina/Koni tappar första set mot Kornelija/Michaela men sedan var det inget snack, 3-1. En enkel 6-1-vinst mot Team Mälarenergi i en mycket avslagen historia. Söndagens match mot nykomlingen Lekstorp skulle vi bara vinna. Det började med fortsatt tveksamt spel från Annas sida då hon mötte Leah Tveit Muskantor,förlorade första set 14-16 men lyckades ro hem resten, 3-1. Katerina vann mycket enkelt mot Kornelia Jönsson,3-0. Judith går lite på halvfart mot Matilda Hansson,3-0. Katerina gick på sparlåga mot Leah och det straffade sig med ett tappat set, 3-1. Anna förlorade första set 11-13 mot Matilda men sedan spelade hon upp sig och vann klart, 3-1. Judith spelar av matchen mot Kornelia, 3-0. Segern med 6-0 mot ett ungt Lekstorp var rättvis och odiskutabel men ändå en eloge till gästerna som försökte. Seriepremiären avklarad och full pott. Visserligen kunde spelet ha sett bättre ut men vi vann ju trots allt....och Judith hade så bra servar som vi hoppades. Publiksiffrorna 44 resp.52 är ju inte mycket att hurra för men vi förstod att publikbortfallet skulle bli stort den här helgen med flera kollisioner med andra arrangemang. Bra start!!!

SM-final 5/4-19. Match 2

Inför andra SM-finalen hemma i Storfors var spelarna övertygade om att de skulle vända det här så vi gjorde inte några förändringar i laget utan Sara, Katerina och Jessica spelade med Mariann som fyra. Eslöv samma lag som i onsdags, Li Fen, Filippa Bergand och Rebecca Tveit Muskantor. I första matchen mellan Jessica och Li Fen bjöd Jessica upp till fight men orkade inte stå emot i långa loppet, 1-3. Sara är riktigt illa ute mot Rebecca men reder upp det hela efter stort besvär, 3-2. Katerina spelar bättre mot Filippa den här gången,vinner ett set klart men förlorar tre med två bollars marginal, 1-3. Sara är helt chanslös mot Li Fen, 0-3, vilket betyder att vi var piskade att vinna resten undantaget mot Li Fen. Jessica mot Filippa är rena hawaiistuket, svänger och böljar hit och dit och det varvas friskt. Jessica förlorar 2-3 och avgörande 9-11. Samtidigt är det samma hawaiistuk på matchen på bordet bredvid där Katerina blandar och ger mot Rebecca. Katerina förlorar 2-3 och avgörande 9-11. Nattmössa på och godnatt. Slutresultatet 1-5 säger väl inte hela sanningen utan det var betydligt jämnare än så. Vi gör en betydligt bättre match idag men klarar inte av trycket. Våra spelare vet att det blir svårt att slå Li Fen och att de därför måste vinna resten. Eslövs tvåa och trea vet att de "bara" behöver vinna en när Li Fen tar tre och det är stor skillnad på den pressen. Eslöv spelade bra och vi pallade inte trycket är väl en korrekt analys. Vi fick i alla fall bra stöd från läktarplats där 204 åskådare gjorde allt för att hjälpa oss. En stor eloge till publiken som jag tror, trots förlusten, var lite stolta över oss och att vi kom tvåa i SM. SM-medaljer fem år i rad och de fyra senaste åren i final är väl inte så illa av en av de minsta klubbarna i Sverige!!

SM-final 3/4-19. Match 1

Inför första finalen åkte vi ner till Skåne dagen före. Vi tog det lugnt och gjorde allt för att komma så väl förberedda som möjligt. Vid matchstart var det ovanligt mycket publik, ca 50 st, på plats...kul. Laguppställningarna bjöd inte på några överraskningar utan vi körde med samma garde som sist, Sara, Katerina och Jessica och Eslöv ställde upp med Li Fen, Filippa Bergand och Rebecca Tveit Muskantor. Det kändes som om en bra start var viktig och att vi skulle behöva 2-2 och sämst 3-3 för att hänga med. Första matchen mellan Sara och Rebecca gick enkelt, 3-0. Jessica spelade bra mot Li Fen men det blir ju ändå för svårt mot en spelare av den kalibern, 0-3. Katerina mot Filippa blev en stor besvikelse där ingenting fungerade och det var bland det blekaste vi sett Katerina tyvärr, 0-3. Sara var helt chanslös mot Li Fen, 0-3. Katerina var nere i källaren mot Rebecca och allt startade nattsvart innan hon tog sig samman och spelade upp sig till vinst, 3-2. Jessica börjar svagt mot Filippa men spelar upp sig i tredje och har 9-6 men förlorar, 0-3. Underläge 2-4 och Katerina mot Li Fen på tur. Katerina tar visserligen ett set men annars en odiskutabel förlust, 1-3. Slutresultatet 2-5 kan väl sammanfattas med att Eslöv var hetare än oss och att de får en trygghet genom Li Fen som tar sina tre matcher medans vi inte får tappa matcher mot deras nummer två och tre för då kommer vi att få bekymmer. Våra spelare har kapaciteten men klarade helt enkelt inte av att hantera den pressen. Det är bara att ta nya tag inför hemmamatchen på fredag och hoppas att en fullsatt hall ska ge oss lite extra kraft. Nu är det vinna eller försvinna som gäller.

SM-semifinal 30/3-19. Match 3

Inför tredje SM-semifinalen hemma i Storfors kände vi att vi inte behövde förändra utan vi ställde upp med samma lag och samma uppställning. Vi räknade med att Halmstad skulle förändra men vi blev alla lite överraskade att de behöll Tilda Johansson som etta, men eftersom de har riktiga proffs på bänken så hade de säkert räknat ut det hela. Vi blev i alla fall inte oroliga då vi såg uppställningen, snarare tvärtom. Första matchen mellan Jessica och Erika Fronth visade vägen. Jessica var hur säker som helst, 3-0. Sara fick även den här gången sträcka vapen mot Maria Christoforaki efter en mycket svängig match där det inte var jämnt i något set, 2-3. Katerina tappar visserligen ett set mot Tilda Johansson men det går lite enklare än senast, 3-1. Sara tappar första mot Erika men växlar upp lite, 3-1. Jessica tappar onödigt ett set mot Tilda annars lugnt, 3-1. Katerina var ute efter revansch mot Maria efter plattmatchen i Halmstad. Tappar första set men sitter sedan i förarsätet resten av matchen, 3-1. Det betydde vinst med 5-1. Ett odiskutabelt resultat. Ingen maxprestation den här gången heller men stabilt och betydligt mentalt starkare än Halmstad som visade dåligt humör ett antal gånger. 59 betalande åskådare är väl en liten besvikelse men inte förvånande. Match till sent på fredagkväll och sedan igång igen på lördag förmiddag är väl inte det ultimata kanske för de som åker en bit för att se oss. Publiken gjorde i alla fall sitt för att hjälpa oss och vi hoppas att alla kommer tillbaka på fredag plus minst lika många till. Hittills har vi följt planen för säsongen och det hoppas vi fortsätta med !!

SM-semifinal 29/3-19. Match 2

Inför andra SM-semifinalen hemma i Storfors gjorde vi några förändringar i laget. Katerina var kvar från onsdagsmatchen och in istället för Paulina och Lina kom Jessica och Sara. Det kändes som om en bra start var viktig och det kom att börja mycket bättre den här gången. Första matchen mellan Jessica och Maria Christoforaki visade vägen. Jessica tappade visserligen första set men sedan var det hur stabilt som helst, 3-1. Sara startade bra mot Erika Fronth men ledningen med 2-0 blev till 2-2 innan Sara skärpte till sig igen, 3-2. Katerina slår sedan Tilda Johansson men med lite större besvär den här gången, 3-1. Sara mot Maria där ledning 2-1 förvandlas till en klar förlust, 2-3. Jessica mot Tilda blev en jämn historia där det inte skiljde mer än två bollar i något set, 3-1. Katerina avfärdade Erika enkelt, 3-0. Det betydde vinst med 5-1. Ett rättvist resultat. Ingen maxprestation men stabilt. Vi tar inte ut någonting i förskott utan det är en helt ny match i morgon. Nu är det vinna eller försvinna som gäller. 92 åskådare gjorde sitt för att hjälpa oss och vi hoppas se minst lika många i morgon. Nu är vi inne på rätt spår igen....gôtt!!!

SM-semifinal 27/3-19. Match 1

Första SM-semifinalen i Halmstad blev inte vad vi trott på förhand tyvärr utan ett helladdat Halmstad tog kommandot direkt. Vi blev tagna på sängen när de dunkade in precis allting. Det blev osäkert och avvaktande. Första matchen angav väl tonen för hela kvällen. Paulina mot Maria Christoforaki började bra och ledning 2-0 men sedan blev Paulina utan anledning tveksam och avvaktande och gjorde många enkla misstag och vi kände inte igen henne överhuvudtaget. Maria dunkade på i sedvanlig stil från början till slut och vänder matchen, 2-3. Lina mot Erika Fronth startade katastrofalt och Lina var inte med på banan i de första seten, kommer in i det bättre i tredje men förlorar oturligt 10-12, 0-3. Vi fick precis en sådan start vi inte ville ha på matchen. Katerina slår sedan Tilda Johansson utan större problem, 3-0. Paulina mot Erika där man vinner vartannat set och det blandas och ges från Paulinas sida som tyvärr viker ned sig i avgörande set, 2-3. Katerina mot Maria blev en mardröm. Katerina fick inget bett alls i defensiven och Maria tackade och tog emot och dunkade in boll på boll. Utan att ta ifrån Maria någonting så har vi aldrig sett Katerina göra en sådan blek match, 0-3. Lina slarvar bort första set mot Tilda men sedan var det lugnt, 3-1. Katerina har ganska bra koll på läget mot Erika och vinner, 3-0. Paulina mot Tilda såg ut precis som hennes tidigare matcher. Ledning 2-1 i set, tappar fjärde, ledning 9-8 i femte. På bordet bredvid har Lina ett klart grepp på Maria och leder 2-1 i set. Men åter igen så klarar ine Paulina att hålla ihop det och förlorar avgörande 9-11, 2-3. Det betydde förlust 3-5. Överraskande men inte orättvist som det såg ut. Halmstad fick ut maximalt och vi gjorde en av våra blekaste insatser på år och dag. Det vi kan ta med oss är att trots att vi gör en sådan här match är vi ändå bara två ynka bollar ifrån att ta hem det och det betyder att det finns stora chanser att vända på det här. Vi kommer att göra en justering i laguppställningen och hoppas det ger effekt. Dessutom hoppas vi att en fullsatt hall ska ge lite boost åt spelarna. Det här är inget att hänga läpp för utan det är ju så att Halmstad har ju inte vunnit någonting än...det är ju bäst utav tre matcher som gäller.

Pingisligan 23-24/3-19. Omgång 13-14.

Seriens två sista matcher avgörs på bortaplan mot två på förhand starka motståndare, Juno (lördag) och Team Mälarenergi (söndag). Matchen mot Juno blev inte alls vad vi räknat med då de saknade både Singeorzan och Burkova. Det kom att bli en avslagen historia inför en totalt avfolkad läktare. Vi spelade med Lina, Sara och Jessica, Juno kom med Sofia Westholm, Hannah Holgersson och Pauline Spångberg. Det var väl Jessica som fick jobba lite för att vända Sofias 2-0-ledning annars var det lugnt. En smärtfri 6-0-seger och inte mycket att orda om. Söndagens match mot Team Mälarenergi var ju jätteviktig på så sätt att fixade vi en poäng så var första platsen i serien klar med alla fördelar det innebär. Team Mälarenergi drabbades av en sen jobbspost då Stina Källberg avstod spel pga.sjukdom. Vi ställde upp med Paulina,Lina och Katerina medans motståndarna bestod av Zhang Ziwei, Georgia Zavitsanou och Michaela Karlsson. Det började oroväckande då Georgia var helladdad mot Katerina från början och tog hem första set övertygande men som vanligt så äter sig Katerina in i matchen och tar över mer och mer för att vinna femte set 11-1, 3-2. Lina var inte alls långt borta och störde Ziwei rejält men fick ändå inkassera en 0-3-förlust. Sedan kommer det mest överraskande och det var att Paulina tappade 2-0 mot Michaela och fick stryk trots två matchbollar i fjärde, 2-3. Katerina var ju inte helt borta mot Ziwei men ändå inte tillräckligt nära, 0-3. Paulina var snäppet vassare än Georgia,3-0. Samma sak för Lina mot Michaela, 3-0. I dubbeln gjorde vi ett försök med Lina/Paulina och det fungerade stundtals bra och stundtals inte särkilt bra utan det blev en klar vinst till slut för Ziwei/Michaela, 2-3. Paulina var numret för liten mot Ziwei, 0-3. Underläge 3-5 i matchen totalt gjorde att det inte fanns något mer att vifta på utan det var segrar som gällde. Katerina var lite trevande i sitt spel mot Michaela men rättar till det, 3-1. Lina tappar visserligen ett set mot Georgia men det var aldrig någon fara, 3-1. 5-5 och vi klarade målsättningen att bli etta i serien. Direkt efteråt gjorde vi valet av semifinalmotståndare och inte överraskande tog vi Halmstad. Redan på onsdag drar semifinalerna igång med match i Halmstad och retur i Storfors på fredagkväll. En ev.tredje och avgörande match på lördag förmiddag, även den i Storfors. En och en halv vecka så är slutspelet över. Det gäller att vara vaken från början!!!!

Pingisligan 9-10/3-19. Omgång 11-12.

Hemmamatcher mot två toppförstärkta lag Lyckeby (lördag) och Eslöv (söndag), Zhang Fang resp.Li Fen in. Intressant att se hur stor påverkan de skulle ha på lagens slagstyrka. Enorm skulle det visa sig. Matchen mot Lyckeby blev en jämn historia fram till 4-4 men då hade ju Zhang Fang gjort sitt. Det började med Mariann mot Hanna Kjellsson, 3-0. Jessica slarvade bort ett set mot Huda Mustafa, 3-1. Sara försökte men räckte inte till mot Zhang Fang, 0-3. Jessica hade vissa problem med Hanna, 3-1. Mariann tog ett set på Zhang till 1-1 och tappade oturligt tredje 10-12 vilket blev avgörande, 1-3. Sara tappade första mot Huda men ökade lite, 3-1. I dubbeln satte vi in Lina tillsammans med Mariann mot Hanna/Zhang. Stor ledning i första slarvades bort till 10-12, vann enkelt andra, stor ledning i tredje som schabblades bort till 10-12 och så blev det förlust, 1-3. Jessica mot Zhang, 0-3. Sara tappade första mot Hanna annars lugnt, 3-1. Mariann mot Huda blev en enkel seger,3-0. Sammanfattningsvis så visar det här hur stor betydelse en spelare har för ett lag för det här blev ju Storfors mot Zhang 6-4. Söndagens match mot Eslöv var ju seriefinal och jätteviktig på så sätt att fixade vi en poäng så var första platsen i serien klar med alla fördelar det innebär. Eslöv saknade ett par spelare men hade fått in världsspelaren Li Fen. Men det började oroväckande. Att Mariann får stryk av Li Fen var väl väntat men inte på det sättet, 0-3. Jessica var totalt handlingsförlamad mot Caroline Tanska och inte ens de enklaste slag satt, mycket överraskande, 2-3. Sara började också tveksamt mot Rebecca Tveit Muskantor men tog sig samman, 3-1. Jessica något bättre insats men räckte ändå inte mot Li Fen, 0-3. Mariann gör sedan sitt största bottennapp sedan hon kom till klubben för tre år sedan. Matchen mot Rebecca var en mardröm att se, 0-3. Sara avfärdar Caroline enkelt, 3-0. I dubbeln gjorde vi ett försök med Mariann/Sara men det fungerade inte särkilt bra utan det blev en klar vinst för Li Fen/Rebecca, 1-3. Vi bytte ut Jessica mot Katerina efter dubbeln och det blev en klar 3-0-seger för Katerina mot Rebecca. Sedan kämpade Sara heroiskt och tvingade Li Fen till en femsetare men räckte inte ända fram, 2-3. Förlusten med 3-6 sätter oss i ett betydligt tuffare läge för att nå första platsen i serien. Nu måste vi ta tre poäng om två veckor då vi möter Juno och Team Mälarenergi och det kan bli nog så jobbigt. Publiksiffrorna 42 resp.43 är ju katastrof med sådana matcher med världsspelare på besök. Spelarna var faktiskt riktigt besvikna och undrade vad som har hänt. Det undrar vi med!!!!

Pingisligan 2-3/2-19. Omgång 9-10.

Bortamatcher och en mardrömshelg resemässigt med snökaos. Först 30 mil upp till Stockholm på lördagmorgon för match mot Spårvägen kl.14.00. Efteråt 50 mil i snöstorm ner till Halmstad dit vi kom mitt i natten. Match söndagförmiddag och sedan 38 mil hem. Det är bara att tacka en högre makt att det går bra. Det är ju så här SBTF vill ha det men vi har varit och är mycket kritiska till det här lördag/söndag kuskandet. Mest spännande under helgen förutom matcherna var att se Jessica Yamadas återkomst i laget efter en säsongs frånvaro. Mariann som inte spelat i laget sedan oktober var dessutom tillbaka. Med Sara och Christina skadade, Paulina uttagen att representera Chile i Pan-Am Cup och Lina på jobbresa några veckor i Sydamerika så var laguttagningen väldigt enkel. Matchen mot Spårvägen började lite trögt och Katerina behövde fem set för att besegra Helena Zetterström, 3-2. Mariann tappade ett set mot Stina Zetterström i en ganska jämn men ändå kontrollerad match, 3-1. Jessica startade också lite trevande när hon mötte Laure Bertrand men sedan var det spel mot ett mål, 3-0. Katerina slår Stina 3-0, Jessica samma siffror mot Helena och Mariann hade lekstuga med Laure, 3-0. Inte mycket att säga om slutresultatet 6-0 utan en smärtfri match som var över på en timme och en kvart. Söndagens match mot Halmstad var lite mer oviss och vi hade ju stora besvär vid förra mötet. Vi gjorde en taktisk förändring och bytte plats på Jessica och Katerina så att Katerina spelade som etta och hoppades det skulle ge som resultat att hon fick möta Christoforaki i sin tredje match. Det började med Jessica mot Erika Fronth och storförlust i första set. Sedan växlade Jessica upp och det gick lekande lätt, 3-1. Mariann hade problem i början mot en inspirerad Maria Christoforaki men justerade spelet lite och så blev det 3-1. Katerina hade inga besvär med Tilda Johansson, 3-0. Jessica tappade ett set mot en hårt attackerande Maria men var lite bättre i långa loppet, 3-1. Katerina hade problem med Erika i början men håller sig kall och nöter ner motståndaren och det går ganska enkelt till slut, 3-1. Mariann gjorde en "Mariannmatch" mot Tilda. Leker hem första set och tar sedan siesta i två usla set innan hon börjar jobba sig in igen och vinner, 3-2. 6-0 mot Halmstad är vi riktigt nöjda med och siffrorna är inte missvisande på något sätt utan vi är riktigt bra. Alla vinner sina matcher så det kan ju inte bli bättre. Nästa omgångar spelas i Storfors 9-10 mars mot Lyckeby och Eslöv och det ska bli intressant att se vad Eslöv plockar in. Vi ryckte ifrån lite i toppen och har nu fyra poäng ner till Eslöv och fem till Team Mälarenergi. Till fjärdelaget Halmstad skiljer 10 poäng vilket redan nu gör att vi är klara för semifinal. Bra helg det här !!!!!

Pingisligan 12/1-19. Omgång 8.

Hemmamatch i Sporthallen mot Arvika. Säsongsdebut på hemmaplan för Christina som började mot Katarina Evensen Wetzel. En raskt avklarad och enkel historia, 3-0. Katerina fick jobba på mot Ilka Doval som bjöd på bra motstånd men ändå inte räckte till mot en säker Katerina, 3-1. En aning svajig Lina fick skärpa till sig lite för att vända 1-2 i set mot Alma Rööse till seger, 3-2. Katerina tog sedan en enkel seger mot Katarina som var väldigt blek i jämförelse med mötet för några veckor sedan, 3-0. Christina fick en usel start mot Alma och kom aldrig riktigt in i spelet, 1-3. En fokuserad Lina körde över Ilka, 3-0. I dubbel spelade Christina/Lina ihop för första gången när de mötte Alma/Ilka. Det gick så lätt att de tappade fokus totalt och förlorade tredje set för att sedan skärpa till sig och nolla motståndarna, 3-1. En 6-1-vinst mot Arvika är ju trots allt ett styrkebesked på så sätt att vi gör ett stabilt jobb utan att behöva maxprestera. Lite synd att Christina inte fick till det den här gången heller. Kapacitet finns. Lina och Katerina stabila som vanligt och gör sitt jobb. Publiksiffran dryga 50 är inte riktigt godkänd i ett Värmlandsderby och tyvärr kändes det lite avslaget. Nästa omgångar blir en roadtrip i början på februari med match lördag i Stockholm mot Spårvägen och på söndag match nere i Halmstad.

Pingisligan 14-15/12-18. Omgång 6-7.

Hemmamatch mot Spårvägen (fredag) och bortamatch mot Arvika (lördag), där det skulle bli särskilt intressant att se hur bra Spårvägen var efter sina framgångar i ETTU-cup. Matchen mot Spårvägen började med en mycket fokuserad Lina mot Ellen Holmsten och det var Lina som satt i förarsätet hela tiden, 3-0. Paulina tappade visserligen ett set mot Stina Zetterström men annars var det spel mot ett mål, 3-1. Katerina tog en klar seger mot Daniela Moskovits, 3-0. Paulina tappade åter igen ett set, nu mot Ellen, men var aldrig riktigt hotad, 3-1. Lina avfärdade Daniela mycket enkelt, 3-0. Katerina hade bra kontroll på Stina och vann säkert, 3-0. En 6-0-vinst mot Spårvägen är ett styrkebesked. Alla var väldigt fokuserade och gjorde sitt jobb och Spårvägen blev helt enkel överkörda. Jag vet inte om de var chockade av motståndet eller om de hade hybris efter ETTU-cup äventyret,de var i alla fall ovanligt bleka. Söndagens match mot Arvika skulle vi bara vinna. Lina började mot Alexandra Rööse och det blev en snabb och ensidig historia, 3-0. Paulina vinner mycket enkelt mot Alma Rööse, 3-0. Katerina hade visst problem i början med Katarina Evensen Wetzel men tog över mer och mer till en klar seger, 3-0. Lina tog ledningen 2-1 i set mot Alma men fick sedan avbryta då hon inte mådde bra men det fanns ingen anledning att försöka fortsätta i det här läget, 2-3. Katerina hade det mycket enkelt mot Alexandra, 3-0. Paulina tog fram spelet när hon behövde mot Katarina som delvis hängde med hyfsat, 3-0. I dubbeln gjorde vi ett försök med Paulina/Sara bara för att Sara skulle få en match när hon ändå var här. Sara är ju inte återställd från sina skador än och lovade att ta det försiktigt och det var just vad det blev, väldigt försiktigt. De var illa ute men redde upp situationen bara genom att spela rutinerat och smart, 3-2. Segern med 6-1 är inte mycket att säga om utan visar skillnaden mellan lagen. Publiksiffran 47 på fredagen är ju inte mycket att komma med men vi anade att publikbortfallet skulle bli stort när andra aktiviteter pågick samtidigt. Åskådarantalet i Arvika var ännu sämre,10 st varav 2 tappra från Storfors! Halva serien avklarad och vi är enda obesegrade laget. Serien vänder 12 januari med hemmamatch mot Arvika. Vi avslutade lördagskvällen med en traditionell och välförtjänt julmiddag med julklappsutdelning och våra "döttrar" såg till att det blev fart på tillställningen. Kul som vanligt!!!

Pingisligan 24/11-18. Omgång 5.

Hemmamatch i Sporthallen mot Halmstad. Intressantast var att se hur vårt nyförvärv Sara Ramirez skulle klara säsongsdebuten. Tyvärr så blev det en mardrömsdebut för Sara som fick en skada omedelbart och kunde inte ta i utan spelade i stort sett av matcherna för att inte lämna w.o. Hon var mycket bedrövad och vi får verkligen hoppas både för hennes egen och för vår skull att det inte blir långvarigt. En fokuserad Lina tappade visserligen ett set mot Jennie Edvinsson men det var ingen fara på taket, 3-1. Sara fick en tuff match mot Maria Christoforaki och skadan gjorde att hon i stort sett fick skippa det offensiva spelet och för första gången i sitt liv bara försvara sig och blocka. Förlust 1-3 och mycket tråkigt för Sara. Katerina som är en riktig slowstarter var mycket illa ute mot Erika Fronth men vänder på steken till vinst, 3-2. Sara plågar sig igenom matchen mot Jennie och vinner en femsetare på vilja, 3-2. Lina tappar fokus lite grann och det räcker för att det ska bli förlust mot Erika, 2-3. Sedan är det dags för ett grekiskt derby mellan Katerina och vår fd.spelare Maria. Det blir ett stenhårt prestigemöte som Katerina vinner med 11-9 i avgörande, 3-2. I dubbeln var det meningen att Lina och Sara skulle spela men pga.av skadan blev det Katerina/Lina som fick debutera ihop som dubbelpar. Det höll på att gå vägen och de var faktiskt värda att vinna men tyvärr, 2-3. Sara gjorde ett tappert försök mot Erika och det kunde lika gärna blivit 3-0 i stället för slutsiffrorna 1-3. Oavgjort 4-4 inför de två sista matcherna. Då ökade Katerina skärpan lite och tog en enkel vinst mot Jennie, 3-0. Lina var totalfokuserad och gav inte Maria någon chans utan det blev en mycket klar seger, 3-0. En 6-4-vinst mot Halmstad är ju trots allt ett styrkebesked med de förutsättningar som blev. Riktigt synd om Sara som inte fick en ärlig chans att visa vad hon går för. Trots att det är lite svajigt ibland så är Lina och Katerina stabila och gör jobbet. Svajigt stabilt !!! Publiksiffran ca 60 är med tvekan godkänd och tyvärr infann sig väl inte det vanliga draget. Nästa hemmamatch är den flyttade matchen mot Spårvägen fredag 14 december kl.18.30.

Pingisligan 6-7/10-18. Omgång 3-4.

Bortamatcher och långresa ner till Blekinge och Skåne där Lyckeby (lördag) och Eslöv (söndag) väntade. Mest spännande under helgen förutom toppfighten mot Eslöv var att se hur vårt nyförvärv Christina Fili skulle klara säsongsdebuten och mest oroande var hur hämmad Katerina skulle vara av sin handledsskada. Matchen mot Lyckeby blev en trögstartad och lite avslagen tillställning. Mariann dribblade bort ett set mot Sofia Erkheikki annars var det lugnt, 3-1. Christina fick allt att sluta fungera vid ledning 2-1 mot Hanna Kjellsson, 2-3. Katerina tog en enkel seger mot Nelly Olsson, 3-0. Mariann hade inga större besvär med Hanna, 3-0. Katerina tappade ett set mot Sofia mest på oskärpa, 3-1. Christina vinner mot Nelly, 3-0. I dubbeln prövade vi den ny konstellation Christina/Mariann och det blev en klar vinst mot Hanna/Nelly, 3-0. En kassaskåpssäker 6-1-vinst mot Lyckeby och inte mycket att orda om. Söndagens match mot Eslöv räknade vi med skulle bli stentuff. Vi gjorde en taktisk förändring och satte Katerina som tvåa och hoppades det skulle ge som resultat att hon fick möta Galic i sin andra match samtidigt som Galic fick två matcher på raken. Det började med Katerina mot Rebecca Tveit Muskantor och där den sistnämnda inte riktigt räckte till, 3-0. Christina spelade bra mot Alex Galic men fick ändå inkassera en förlust, 0-3. Mariann var upp och ned på sedvanligt sätt och förlusten mot Filippa Bergand kändes sisådär, 1-3. Katerina gick sedan en riktig holmgång mot Alex och belönades för sitt slit med en seger, 3-2. Starkt gjort av Katerina. Mariann tappar fokus i ett set mot Rebecca men annars lugnt, 3-1. Christina har ledning 2-1 mot Filippa,förlorar 4:e 10-12, leder 5:e 8-4 och blir sedan helt oförklarligt handlingsförlamad och förlusten kändes onödig, 2-3. I dubbeln fortsatte vi med Christina/Mariann och de tog en säker seger mot Filippa/Rebecca, 3-1. Mariann verkade inte riktigt tro på sig själv mot Alex och det blev förlust, 1-3. Katerina släppte ett set mot Filippa men det kändes aldrig oroligt, 3-1. Christina skulle sedan spela hem matchen mot Rebecca men varvade bra och mindre bra bollar matchen igenom. Hon såg ändå ut att ta hem det hela vid 8-4 i 5:e men då slutade allt att fungera ännu en gång, 2-3. 5-5 mot Eslöv skulle vi varit nöjda med på förhand men som det såg ut så känns det som en förlorad poäng. Katerina gör en mycket stabil helg och är en riktig klippa. Mariann var vi osäkra var hon stod då hennes träningsmöjligheter har försämrats en aning och det lyste väl igenom ibland. Mariann är ju ändå Mariann även om man inte kan vara helt säker på var man har henne. Christina ville visa vad hon kunde men det låste sig och hon var mycket besviken på sig själv helt förståeligt med en kvot på 1-4. Det är bara att bita ihop till nästa gång. Två dubbelsegrar är väl lite plåster på såren. 3 poäng utav 4 möjliga och upp i ensam serieledning som det enda obesegrade laget gör ju det här trots allt till en godkänd och bra helg.!!!

Pingisligan 15-16/9-18. Omgång 1-2.

Hemmamatcher och seriepremiär mot Team Mälarenergi (lördag) och Juno (söndag), förväntade topp- resp. mittenlag. Intressantast under helgen förutom toppfighten mot Team Mälarenergi var att se hur vårt nyförvärv Paulina Vega skulle klara säsongsdebuten. Matchen mot Team Mälarenergi blev en jämn och tuff historia. En mycket fokuserad Lina höll i taktpinnen mot Georgia Zavitsanou och det var inget snack om saken, 3-0. Paulina fick en tuff match mot Egle Stuckyte. Ledning 2-0 vändes till 2-2 och matchboll emot i 5:e set men klarades ändå via 13-11, 3-2. Katerina fick en väldigt lätt resa mot Michaela Karlsson, 3-0. Paulina gick åter igen en tuff match, nu mot Georgia. Ledning 2-0 vändes till 2-2 och avgör i 5e set 11-9, 3-2. Linas fokus var som borta med vinden och ingenting fungerade mot Michaela, 1-3. Katerina hade bra kontroll på Egle och vann säkert, 3-0. I dubbeln prövade vi en ny konstellation Lina/Paulina men det märktes tydligt att de aldrig spelat ihop förut och det blev klar förlust mot Michaela/Stina Källberg, 1-3. Paulina mot Michaela blev en rysare. Underläge 0-2 och matchboll emot som räddas i 3e set som Paulina vinner 13-11. I 4e set underläge 3-10 som Paulina vänder till vinst på sin 4e setboll till 14-12. I avgörande set vänds 7-9 till vinst 11-9, 3-2. Mental styrka är bara förnamnet! En 6-2-vinst mot Team Mälarenergi är ett styrkebesked trots att spelet inte var 100%-igt. Söndagens match mot Juno skulle vi bara vinna. Men det började oroväckande då Lina hade fyra matchbollar emot i 4e set mot Arina Singeorzan men vinner 16-14 och tar 5e set lätt, 3-2. Paulina spelar av matchen mot Hannah Holgersson,3-0. Katerina kom inte underfund med Junos ryska Anastasia Burkova som med sina udda spelstil tog en klar seger, 0-3. Paulina tappade 2-1 och blev för passiv i sitt spel mot Arina, 2-3. Lina var i förarsätet hela tiden i en jämn match mot Anastasia, 3-0. Katerina vann kontrollerat mot Hannah, 3-0. I dubbeln gjorde vi ett nytt försök med Lina/Paulina men det fungerade inte den här gången heller utan det blev en klar vinst för Anastasia/Sofia Westholm, 1-3. Paulina tappade ett viktigt första set mot Anastasia med 13-15 och hade efter det svårt att komma in i matchen, 1-3. Katerina vann överraskande lätt mot Arina, 3-0. Lina slarvade bort ett set mot Hannah annars solklart, 3-1. Segern med 6-4 mot Juno satt långt inne men var rättvis och odiskutabel. Seriepremiären avklarad och full pott. Visserligen kunde spelet ha sett bättre ut men vi vann ju trots allt. Publiksiffrorna 42 resp.47 är ju inte mycket att hurra för men vi förstod att publikbortfallet skulle bli stort den här helgen med Storfôrsmarken. Bra start!!!

SM-Final 3 17/5-18.

Tredje finalmatchen även den i Blomsterbergshallen i Eslöv. Åter igen TV-Sporten på plats med legendariske reportern Pelle Nyström dessutom webbsänding och radio. Ännu färre åskådare på den avgörande matchen är ju ett hån mot spelarna och svensk dampingis. Vi räknade med att Eslöv skulle ändra uppställning igen men tjejerna var riktigt laddade och segervissa och sa att de kan ställa upp laget hur de vill, vi tar dom. Vi plockade in Mariann från start istället för Lina. Det var bara att tacka och ta emot när Katerina fick möta Daniela Moskovits i första matchen och ge oss den start vi ville ha, 3-0. Mariann spelade fantastiskt bra mot Gao Jun Ji i en mycket jämn match, 0-3. Dina hade en riktigt tuff match mot Alex Galic och låg under 1-6 i avgörande set men visade en otrolig mental styrka och vände till setvinst 11-9, 3-2. Katerina gör en mycket bra match mot Gao men där kinesiskan har nät och kant på sin sida och skriker ut sin glädje varje sådan boll rakt i ansiktet på Katerina. Katerina var riktigt förbannad på så dålig respekt för sin motståndare och det såg inte snyggt ut, 1-3. Dina besegrar Daniela och där hon visserligen tappar första set men sedan var det hur lugnt som helst, 3-1. Mariann som inför dagen lovat att hon ska skärpa sig när det går emot spelar kanonpingis mot Alex, har ledning 2-1 och 9-9 när Alex får först en nätrullare och sedan en kantboll till setvinst. Mariann tar kommandot i femte och har ledning 9-5 när det tar stopp och Alex går upp till 9-9. Mariann tar sedan välförtjänt de sista bollarna, 3-2. Till saken hör att Mariann fått stryk ett otal femsetare mot Alex sedan många år tillbaka och det här var första vinsten på fem år. Total ledning 4-2 och tre chanser kvar att slå spiken i kistan. Dina möter sedan Gao och det är nog en av de allra bästa matcher som spelats i Pingisligan någonsin. Dina vinner första, Gao andra, Dina tredje och när Gao vinner fjärde 3-11 och har ledning 2-5 vid sidbyte i sista set känns det tungt. Dina är helt cool och vänder till setvinst 11-6, 3-2. SM-GULD, SM-GULD,SM-GULD....Vilket lag! Att slå Eslöv i avgörande matchen på bortaplan med 5-2 är riktigt stort. Det är härligt när David lyckas besegra Goliat. Vi är väl värda det här guldet. Laget ger allt för varandra och spelar med hjärtat för klubben. Vi är riktigt stolta över våra bonusdöttrar, bättre går inte att få. Det är ju riktigt roligt med pingis :)


SM-Final 2 16/5-18.

Andra finalmatchen spelades i Blomsterbergshallen i Eslöv. TV-Sporten på plats med legendariske reportern Pelle Nyström dessutom webbsänding och radio. Max 30 åskådare gör ju att man undrar hur arrangören marknadsför det största vi har, kampen mellan landets två bästa lag. Då var dessutom några av åskådarna nedresta från Storfors!!! Vi räknade med att Eslöv skulle ändra uppställning och se till att Galic och kinesiskan skulle spela de två första matcherna för att få en ledning. Vi hade redan kvällen före räknat ut att de skulle ha kinesiskan som etta, Moskovits som tvåa och Galic som trea och vi ändrade vår uppställning därefter och ställde upp med Dina som etta, Katerina som tvåa och Lina som trea och med planen att byta in Mariann. Katerina började mot Alex Galic och spelade bra men fick inte till samma 100%-spel som senast, 1-3. Lina spelade bra mot Gao Jun Ji men fick inte sin hårda forehand att fungera ordentligt , 1-3. Dina var lite för bra för Daniela Moskovits, 3-0. Katerina gör återigen en bra match när hon möter Gao men det blir några enkla misstag och lite oflyt, 1-3. Dina besegrar Alex i en stenhård match, 3-0. Lina varvar bra och mindre bra när hon möter Daniela men tar hem avgörande set med 11-1, 3-2. Dina möter sedan Gao som hon aldrig mött tidigare och får inte riktigt till det men trots det var spelet på absolut högsta nivå, 1-3. Vi bytte in Mariann istället för Katerina i matchen mot Daniela och det märktes att hon inte var varm i kläderna i de första seten men tar ett jämnt tredje set och sedan är det spel mot ett mål, 3-2. 4-4 totalt och en helt avgörande match mellan Lina och Alex. Lina är klockren i första set för att sedan få problem med sin forehand i de följande seten rycker upp sig rejält i fjärde som oturligt förloras med 10-12, 1-3. Slutresultatet 4-5 ska Eslöv vara riktigt nöjda med. Vi gjorde som vanligt en riktig kämpainsats och det var nära att räcka ända fram. Trots förlusten så var känslan i laget att det här tar vi i morgon.


SM-Final 1 14/5-18.

Första finalmatchen spelades på hemmaplan mot Eslöv. I vissa neutrala men ändå enögda kretsar ansågs vi nästan chanslösa eftersom den oslagbara kinesiskan skulle ta 3 och Galic 2 eller 3. Vi ställde upp med Dina, Mariann och Katerina och med planen att byta in Lina om nödvändigt. Katerina började mot Alex Galic och efter en heroisk kämpainsats där spelet blev bättre och bättre stod Katerina rättvist som segrare, 3-0. Dina mot Daniela Moskovits blev tillslut en enkel seger för Dina, 3-1. Mariann som i sina bästa stunder kan slå vem som helst ser till att Gao Jun Ji får skrämselhicka och kommer undan med blotta förskräckelsen till seger, 0-3. Dina besegrar kontrollerat Alex, 3-0. Katerina fortsätter på den inslagna linjen och jobbar helt kopiöst och får rättvist betalt för sitt slit när hon besegrar Gao i en rysare,3-2. Mariann tar inte Daniela på allvar så hon måste läxas upp lite och vinner då de sista seten enkelt, 3-2. Slutresultatet 5-1 är ju nästan för bra så det gäller att hålla fötterna på jorden. Dina och Mariann gjorde stabila insatser. Kvällens spelare blev ändå Katerina och det var rättvist att hon fick utdelning för sitt hårda jobb, kul att se. Det här betyder att vi fick den bästa start man kan få i slutspelet. 150 åskådare laddade rejält på läktarplats och lät som det dubbla. Nu väntar bilresa ner till Ängelholm på tisdag där vi övernattar och åker in till Eslöv på onsdag eftermiddag. Vinner vi är det klart, förlorar vi är det ny match i Eslöv på torsdag.


SM-semifinal 2 11/5-18.

Returmatch på hemmaplan mot Team Mälarenergi. En litet lurig match med tanke på att siffrorna blev så klara i första mötet och riskera att bli för segervissa. Vi ställde upp med Dina, Lina och Mariann och med planen att byta in Katerina om nödvändigt. Mariann började mot Michaela Karlsson och efter tre jämna set i början blev detstora siffror i fjärde och seger, 3-1. Dina tar en enkel seger mot Georgia Zavitsanou, 3-0. Lina tappar oturligt andra set 14-16 mot Stina Källberg i en ganska jämn match som tyvärr förloras, 1-3. Dina besegrar enkelt Michaela, 3-0. Mariann är steget efter Stina i en bra match, 1-3. Lina som krossade Georgia för två dagar sedan fick nu mycket överraskande stryk i en match där det inte skiljde mer än två bollar i något set, 1-3. Dina tappar ett set mot Stina men är totalt sett något bättre, 3-1. Vi bytte ut Lina mot Katerina i matchen mot Michaela. En match som svängde hit och dit i fyra set och där det femte kom att bli gastkramande och slutade 18-16 efter att man följts åt till 9-9 varpå Michaela hade fem matchbollar i rad innan Katerina avgjorde på sin fjärde matchboll i rad, 3-2. Slutresultatet 5-3 får vi känna oss nöjda med eftersom det höll på att barka iväg. Dina gjorde sin stabilaste insats så här långt, Katerina ska ha en eloge för att hon ännu en gång krånglade sig ur ett besvärligt läge. Lina och Mariann kan bättre. Det här betyder att det kommer att bli en repris på de två senaste årens SM-finaler. Det skulle vara riktigt gôtt att äntligen få tvåla dit Eslöv. 160 engagerade åskådare jobbade rejält på läktaren och såg till att det blev lite drag.


SM-semifinal 1 9/5-18.

Match på bortaplan mot Team Mälarenergi. En mycket tuff match där det innan har varit mycket jobb att sy ihop det hela och där det in i det sista varit ovisst om alla kunde vara här i tid pga. strejker i Frankrike vad gäller tåg, buss och flyg. Vid matchstart hade vi hela styrkan på plats,dvs. alla sex spelare som deltagit under säsongen. De som inte skulle spela fick hålla igång på bänken. Vi ställde upp med Dina, Lina och Katerina och med planen att byta in Mariann. Lina började mot Georgia Zavitsanou, tappade sju bollar totalt i matchen och vann en mycket enkel seger, 3-0. Katerina är helt borta i första set mot Stina Källberg men jobbar sig in i matchen och avslutar med en enkel setvinst i fjärde, 3-1. Dina kontrollerar matchen helt mot Egle Stuckyte, 3-0. Lina tappar visserligen ett set mot Stina men ligger steget före hela tiden, 3-1. Dina som bara ska gå in och stänga matchen mot Georgia gör en mycket blek insats och förlorar mycket överraskande, 1-3. Katerina ser ut att gå mot en enkel seger mot Egle när det plötsligt kommer lite grus i maskineriet och matchen håller på att rinna iväg. Hon tar sig samman i avgörande set och vänder till seger, 3-2. Slutresultatet 5-1 är ett mycket bra resultat och inte på något sätt orättvist. Mycket roligt att se Lina som gör en kanoninsats. Katerina visar styrka genom att krångla sig ur besvärliga lägen. Dina har vi litet högre förväntningar på och det känns som hon inte kommit loss på riktigt än. Det här var ju bara första matchen i bäst av tre så vi tar inte ut något i förskott utan det är en helt ny match på fredag. Vi är ju faktiskt bara med ena foten i final och mycket jobb återstår.


Pingisligan 24-25/3-18. Omgång 13-14.

Serieavslutning mot Spårvägen(lördag) och Dänningelanda(söndag)på bortaplan. Normalt skulle 4 poäng trillat in på poängkontot. Nu blev ingenting normalt. Det här är första gången under alla år som allt jävlades och gick käpprätt åt skogen. Med Rahel på väg tillbaka från långvarig skada och Mariann skadad och Hannah som inte var påtänkt för de här matcherna så fick inget gå fel. För att göra en mycket lång historia kort så fick Dinas flyg motorkrångel och hon kom inte iväg trots löfte om diverse lösningar. Kl.22 på fredagkväll hade vi bara två spelare tillgängliga, man måste ha tre annars blir det w.o. Kl. 23 hade vi fått tag på Hannah och fixat en biljett. Kl. 05.00 åkte hon hemifrån till Heathrow och flög därifrån 07.30,landade på Arlanda 10.15 där vi väntade, kom till hallen på andra sidan Stockholm 11.15 och matchen började kl. 12.00. Spårvägen var hyggliga nog att ge oss några minuter extra. Spårvägen ställde upp med Ellen Holmsten, Ilka Doval och Helena Zetterström. Lina började med att slå Helena Zetterström men sedan var det totalt nattsvart. Inte i närheten att vinna en match. Hannah försökte i alla fall trots sina förutsättningar. Katerina kan inte ha spelat många matcher på en sådan här låg nivå förut. Alla verkade mer eller mindre skärrade och påverkade av allt strul. Resultatet 1-6 beror på vår insats och jag kan tyvärr inte säga att det berodde på att Spårvägen var fantastiska utan de höll väl sin normala nivå. Efter matchen körde vi 45 mil ner till Växjö för match mot Dänningelanda på söndag kl.11. Jag hade lyckats få sista platsen på en flight så att Dina kunde möta upp i Växjö på lördagkväll. Hon var tvungen att komma för att få ihop de fem matcher man måste ha spelat för att kunna vara med i slutspelet. Matchen mot Dänningelanda är det inte mycket att orda om mer än att de ställde upp med Lisa Rydén, Alexandra Sandhén och Sofia Egertz. Vi körde med Dina, Lina och Katerina. Seger 6-0, 18-0 i set på 57 minuter säger det mesta om matchen. Vi blev tvåa i serien och står över i slutspelet direkt till semifinal. Vi har nu bara att avvakta kvartsfinalerna om två veckor innan vi vet vilka vi kommer att möta i semifinalen på bortaplan onsdag 9 maj och hemma fredag 11 maj. Det lutar åt Team Mälarenergi om det inte inträffar några överraskningar.

Pingisligan 10-11/3-18. Omgång 11-12.

Hemmamatcher mot Halmstad (lördag) och Eslöv (söndag). Två matcher mot två topplag. Vi siktade som vanligt på 4 poäng men 3 poäng skulle även det vara ett godkänt resultat. Lina vilade mot Halmstad. Katerina började mot Erika Fronth och startade riktigt trögt som vanligt. Tappade det första setet stort men sedan var det lugnt, 3-1. Mariann mot Nicoline Koefoed blev en enkel historia, 3-0. Dina gick på sparlåga mot Jennie Edvinsson, 3-0. Mariann spelade riktigt bra när hon besegrade Erika, 3-0. Katerina släppte inte in Jennie i matchen, 3-0. Dina spelade av matchen mot Nicoline, 3-0. Seger med 6-0 mot Halmstad speglade matchen. Söndagens match mot Eslöv kändes på förhand väldigt oviss men framförallt viktig angående första platsen i serien. Katerina stod över. Matchen började med Lina mot Li Wen Xi. En match där Lina inte kom igång alls och trots en uppryckning i tredje set med flera setbollar så blev det en klar förlust, 0-3. Dina mot Daniela Moskovits räknade vi med skulle bli vinst vilket det också blev dock inte utan visst bekymmer, 3-0. Mariann startade bländande mot Alex Galic och det var spel mot ett mål i ett och halvt set. En Eslöv timeout och allt föll ihop som ett korthus, 1-3. Dina började bra mot Li men sedan gick det överraskande trögt, 1-3. Lina spelade andra fiolen mot Alex som höll takten som hon ville, 0-3. Mariann tog ledningen 2-0 mot Daniela men tappar sedan stilen totalt och det behövs en uppsträckning för att hon skall ta i till 11-3 i avgörande, 3-2. Innan dubbeln hade vi en diskussion som mynnade ut i att det blev det beprövade paret Lina/Mariann som fick förtroendet. Började bra mot Alex/Li för att övergå till lite halvrisigt spel, 1-3. Dina skulle sedan försöka hålla oss kvar i matchen. Det började bra mot Alex som tyvärr tog över mer och mer ju längre matchen led, 1-3. Tyvärr dessutom för att på bordet bredvid hade Mariann 2-1 och 9-6 mot Li när matchen bröts. Totalt 2-6 och en rättvis seger för Eslöv om än något för stor. 2 poäng utav 4 möjliga var väl inte vad vi räknat med. Ett litet frågetecken för Dina och Linas form dessutom. Vi fick se förstaplatsen gå upp i rök med de fördelar det skulle inneburit i slutspelet. Publiksiffrorna ca 60 lördag och 80 på söndag var lägre än vi kalkylerat med...det var ju trots allt toppmatcher och seriefinal. Det känns som om vi får betala ganska dyrt för att det är en match lördag och en söndag. En eloge till den publik som kommer och ser till att det blir lite liv på läktarna. Sjunga kan de också. Hela publiken stämde in i Happy Birthday för Dina som fyllde 24-år på lördagen. Trevligt!!! Nu ska vi försöka göra en snygg avslutning på serien med två segrar mot Spårvägen och Dänningelanda om två veckor!!!

Pingisligan 3-4/2-18. Omgång 9-10.

Hemmamatcher mot Juno (lördag) och Team Mälarenergi (söndag), bottenlag resp. topplag. Intressantast under helgen förutom toppfighten mot Team Mälarenergi var att se hur vårt kanonförvärv Dina Meshref skulle klara säsongsdebuten. Lördagens match mot Juno skulle vi bara vinna. Men det började oroväckande trögt och Katerina kom inte underfund med Junos ryska nyförvärv Anastasia Burkova som med sina udda spelstil tog en klar seger, 1-3. Hannah såg inte bra ut i början men vände ändå 0-2-underläge mot Sofia Westholm till vinst, 3-2. Dina fick debutera mot den oberäkneliga Huda Mustafa och tog en säker seger, 3-0. Hannah kom aldrig in i spelet mot Anastasia, 0-3. Katerina kändes som steget före Huda hela tiden och det blev en säker seger, 3-1. Dina hade inga problem med Sofia, 3-0. I dubbeln satte vi in Lina/Mariann som började riktigt alert, sen snoozade de ett tag innan de växlade upp på slutet och motståndarna Arina Singeorzan/Huda fick se sig besegrade, 3-2. Efter dubbeln bytte vi in Lina istället för Hannah mot Huda. Lina hade flera matchbollar i tredje set men tappade 10-12, förlorade av bara farten fjärde men bet ihop och vann, 3-2. Segern med 6-2 mot Juno var odiskutabel och resultatet speglar matchen. I matchen mot Team Mälarenergi bytte vi ut 2/3 av laget och behöll Dina. En mycket laddad och fokuserad Lina höll i taktpinnen mot Stina Källberg och det kändes vem som ville vinna mest, 3-1. Dina spelade säkert mot Georgia Zavitsanou och gjorde det som behövdes när det behövdes, 3-0. Mariann ville ha Mälarenergis nya kinesiska Guo Siyu i sin första match och så blev fallet. Vann första, förlorade andra stort men sedan var det inget snack utan en mycket klar seger för Mariann, 3-1. Dina tappade visserligen ett set mot Stina men annars kontrollerat och stabilt, 3-1. Lina fortsatte med fokuserat och inspirerat spel och vann tre jämna set mot Guo Siyu, 3-0. Marianns spel var lite hawaiibetonat mot Georgia och det svängde lite hit och dit men känslan hela tiden var att Mariann var den starkare, 3-2. 6-0 mot Team Mälarenergi är ju rena drömsiffrorna och resultatet en kombination av mycket bra spel och revanschlusta. Sådana här helger är man mer stolt än vanligt över laget. Publiksiffrorna 63 resp.72 är väl godkänt men inte mer. Publikbortfallet hittills är en tredjedel och kan helt tillskrivas ändringen en match lördag och en match söndag. Men i förhållande till andra lag får vi vara nöjda. Om trenden håller i sig kommer våra sju bortamatcher totalt dra lika mycket publik som vårt snitt för en hemmamatch!!! Nog om det....nu ska jag vara stolt en stund till innan fokus läggs på framtiden :).

Pingisligan 13/1-18. Omgång 8.

Bortamatch mot Arvika. Tyvärr var det ingen derbystämning i hallen publikmässigt. Ett 30-tal åskådare varav 9 från Storfors fick i alla fall se en tuff match. Samma spelare som i förra mötet undantaget att Mariann spelade i stället för skadade Rahel. Alla våra spelare hade knutit näven och bestämt sig för att slå Arvikas etta Jennifer Jonsson och det var något som höll på att kosta oss segern då de övriga matcherna inte bjöd på samma fokus.Vi fick rätt i hur Arvika formerade laget och ställde upp de våra för att få en 2-0-ledning och lite lugn och ro. Det fungerade som det skulle, Katerina slog Alma Rööse med 3-1 och Mariann hade inga större besvär med Jennifer Jonsson, 3-0. Lina fick inte särskilt mycket att stämma mot Rebekka Carlsen, 0-3. Katerina började bra mot Jennifer för att sedan tappa spelet totalt, jobbade sig ändå in i matchen och tog de två sista seten, 3-2. Lina var ofokuserad och gick inte alls att känna igen mot Alma, 1-3. Mariann var även hon väldigt ofokuserad och det lyste underskattning lång väg i mötet med Rebekka, 2-3. Vårt normalt duktiga dubbelpar Lina/Mariann lekte med motståndarna Jennifer/Alma i de två första seten men glömde tydligen bort att man måste vinna tre set för att vinna en match. Ofokuserat och lite irriterande för oss på bänken, 2-3. Underläge 3-4 var väl inte vad vi räknat med. Vi fick tala om ganska tydligt för spelarna att nu är det bara tre segrar som räknas. Det blev en omedelbar effekt och Lina gick ut och slog Jennifer med 3-0. Katerina hade det lite tungt mot Rebekka i början men tog hem de avgörande seten klart, 3-2. Mariann släppte aldrig in Alma i spelet, 3-0. Seger med 6-4 där vi riktigt fick ta oss samman för att inte tappa poäng. Starkt ändå att vi reder ut det hela. Den enkla segern i mötet före jul borde inte, men kan ju ha medverkat till en viss underskattning. Efteråt var vi ute och åt i Arvika tillsammans med våra supportrar. Senare på kvällen firade vi två 30-åringar, Mariann och Lina, med sång och presenter....och god mat naturligtvis!!!

Pingisligan 16/12-17. Omgång 7.

Hemmamatch mot Arvika. Helgen före jul är väl kanske inte en optimal publikhelg. När det dessutom snöade rejält med uselt väglag så får man väl vara nöjd med de 75 åskådare som kom annars borde ju ett värmlandsderby med två lag i toppen locka publik. Arvika vädrade morgonluft eftersom de slog Team Mälarenergi som vi fick stryk av och vi var revanschsugna och lite förbannade efter den förlusten. Vi fick rätt i hur Arvika formerade laget och ställde upp de våra för att få en 2-0-ledning och lite lugn och ro. Det fungerade som det skulle, Katerina slog Rebekka Carlsen med 3-0 och Lina avfärdade Alma Rööse med 3-0. Rahel visade upp sig för hemmapubliken för första gången och började rappt och inspirerat mot Jennifer Jonsson och tog enkelt ledningen med 2-0 men sedan blev det lite passivitetsvarning och Jennifer vände, 2-3. Lina spelade kontrollerat och använde sin forehand när hon besegrade Rebekka 3-0. Katerina spelade bra och hade ett litet grepp hela tiden mot Jennifer, 3-1. Rahel var lite för bra för Alma, 3-0. Vår normala singeletta Mariann hade vi ställt över men hon fick ändå bidra till segern genom att komplettera Lina i dubbeln. Motståndarna Jennifer/Maja Haugen Gjelle snodde åt sig ett set annars var det vi som dominerade, 3-1. En bra genomförd match av laget och en bibehållen serieledning över helgerna. Publiken eldade på. Dessutom stödköpte man lotter där första priserna, Toppgrillens skänkta charklådor, lockade. Efter matchen var redaktören/producenten/skribenten av Funkisliv.se Magnus Skoglund på plats med en grupp funktionsnedsatta för att pröva på att spela lite bordtennis med tjejerna i laget som instruktörer. En aktivitet som blev uppskattad av alla. Resten av dagen hjälptes spelare och ledare åt att laga mat och ställa iordning inför vårt eget julbord på kvällen. En tidig julafton med paketutdelning och god mat är inte fel!

Pingisligan 25-26/11-17. Omgång 5-6.

Bortamatcher mot Team Mälarenergi (lördag) och Juno (söndag),topplag resp. bottenlag. Intressantast under helgen förutom seriefinalen mot Team Mälarenergi var att se hur Hannah skulle klara säsongsdebuten. Matchen mot Team Mälarenergi började med Katerina mot Egle Stuckyte. En match där Katerina hade svårt att komma igång samtidigt som Egle spelade inspirerat. Katerina hade visserligen några setbollar i tredje som förlorades 15-17 men ändå odiskutabla 0-3. Lina mot Stina Källberg räknade vi med skulle bli en jämn historia med övervikt för Lina vilket det inte alls blev utan Linas bekymmer med plastbollen satt fortfarande i, 1-3. Marianns spel var som en berg-o-dalbana mot Georgia Zavitsanou och svängningarna var enorma tyvärr, 1-3. Katerina fick ingenting att stämma mot Stina, 0-3. Mariann skärpte till sig mot Egle och vann enkelt, 3-0. Lina kämpade på mot Georgia som inte hade en chans, 3-0. I dubbeln hade vi tänkt sätta in Hannah tillsammans med Mariann men efter ett gemensamt rådslag blev det Lina. De spelade bättre för varje set och vann till slut rättvist mot Egle/Stina, 3-2. Mariann spelade bra mot Stina och vann klart, 3-1. Katerina tappade lite oväntat i det grekiska derbyt mot Georgia. Hade ledning 6-1 i femte men kunde inte knyta till, 2-3. Linas vann andra och tredje set enkelt mot Egle men kom av sig alldeles och förlorade, 2-3. Efter den katastrofala 0-4-starten tog vi oss samman och gjorde match av det hela och var värda minst oavgjort. Första förlusten i seriespel sedan april 2016 kan vara en nyttig väckarklocka för att få oss på tårna igen. Söndagens match mot Juno skulle vi bara vinna. Men det började vedervärdigt uselt och Lina hade en riktig härdsmälta av frustration över att spela med ännu en annan sorts boll. Vann sista set klart mot Hannah Holgersson men annars är det bara att glömma eländet, 3-2. Mariann spelade ofokuserat och slarvigt mot Arina Singeorzan, 0-3. Hannah vann två mycket jämna set för att ta tredje klart mot Sofia Westholm, 3-0. Lina spelade riktigt bra när hon besegrade Arina, 3-0. Hannah vann mycket enkelt mot Hannah, 3-0. Mariann slarvade bort hur många matchbollar som helst mot Sofia i tredje men övriga set var ren överkörning, 3-1. Dubbeln lekte Lina/Mariann hem och motståndarna Arina/Sofia fick bara ihop 12 poäng totalt, 3-0. Segern med 6-1 mot Juno var rättvis och resultatet speglar matchen. 2 poäng utav 4 möjliga är väl inte riktigt godkänt. Godkänt det får inte heller publiksiffrorna. I Köping var det 14 åskådare varav fyra från Storfors och i Avesta var det 8 varav två från Storfors. Uppriktigt sagt så är det förnedrande för spelarna att ingen vill se när de spelar. Den totala publiksiffran på de fyra bortamatcher vi spelat är lägre än vad vi har på den hemmamatch som drar minst publik. Det här med bollarna är inte mindre frustrerande efter helgens spel. På sex matcher har det använts fyra olika sorters bollar!! Hur många godkända sorter finns det?? Härnäst väntar värmlandsderby mot Arvika på hemmaplan 16 december. Då kan jag garantera att det blir fler än 14 åskådare!!!

Pingisligan 28-29/10-17. Omgång 3-4.

Bortamatcher mot Eslöv (lördag) och Halmstad (söndag). Två matcher mot två topplag. Vi siktade naturligtvis på 4 poäng men 3 poäng skulle även det vara ett bra facit. Intressantast under helgen förutom matcherna var att se vårt schweiziska nyförvärv Rahel Aschwanden göra debut i laget. Matchen mot Eslöv,inför en obefintlig publik, började med Katerina mot Daniela Moskovits. En match där Katerina inte kom igång överhuvud taget samtidigt som Daniela spelade bättre än på länge och vann enkelt, 0-3. Lina mot Alex Galic räknade vi med skulle bli en tuff fight vilket det inte alls blev utan Alex vann enkelt, 0-3. Lina var mycket frustrerad över bollen och fick inget grepp med materialet på backhand. Mariann blandade och gav mot Stefanie Christensen och varvade mindre bra saker med kanonspel. Starkt att vända underläge 0-2 till seger 3-2. Katerina började bra mot Alex och gick fram till 2-0. Fick inte med sig ett jämnt tredje set, tappade fjärde för att öka skärpan i femte, 3-2. Mycket bra. Mariann hade bra koll på Daniela, 3-0. Lina kämpade sig igenom matchen mot Stefanie och vann ganska klart, 3-1. I dubbeln satte vi in Rahel tillsammans med Mariann. Funkade väl inte klockrent och ett par set var mindre bra. Förlust 0-3 mot Alex/Daniela. Mariann mot Alex började med ett tufft första set där Mariann tyvärr fick en ljumskskada i slutet på setet. Kämpade sig igenom matchen men mot Alex måste man vara hel om det ska räcka till, 1-3. Katerina tappade onödigt ett set mot Stefanie annars var det spel mot ett mål, 3-1. Linas stora problem gjorde att vi satte in Rahel mot Daniela. Tyvärr räckte inte 5-2 i avgörande utan Daniela kunde vända till seger, 2-3. Rahel visade att det finns potential. Totalt 5-5 och inte mycket att orda om utan med den starten vi fick så får vi vara nöjda. Söndagens match mot Halmstad kändes på förhand lite enklare. Rahel började mot Erika Fronth och såg riktigt spänd ut. Tappade de två första seten för att sedan ta hem tre ytterst jämna set, 3-2. Katerina mot Tilda Johansson blev en ganska enkel historia, 3-0. Mariann hade en lika smärtfri resa mot Jennie Edvinsson, 3-0. Rahel spelade riktigt bra när hon besegrade Tilda, 3-0. Mariann tog ledningen med 2-0 mot Erika men börjar sedan slarva, tappar matchbollar i fjärde och djupdyker till förlust, 2-3. Katerina har koll på Jennie, 3-0. I dubbeln spelar Lina/Mariann bra i vartannat set för att få en miserabel start i femte vilket leder till förlust, 2-3. Mariann skärper till sig lite grann och vinner över Tilda, 3-1. Seger med 6-2 mot Halmstad som var obesegrade före matchen. Totalt ett godkänt resultat med 3 poäng utav 4 möjliga. Godkänt får inte publiksiffrorna. Ett av argumenten för att spela en match lördag och en match söndag istället för två på lördagar(vi var de enda som var emot förändringen) var att man kunde sälja in sina matcher och få mer publik. I Eslöv var det fyra (4) åskådare och i Halmstad,där en match i herrarnas Superetta spelades samtidigt i hallen, var det totalt ca. 25 åskådare. Mycket tråkigt för stämningen och för spelarna. Ännu en sak som är lite frustrerande är att det är olika bollar på varje ställe man kommer till. Hittills har vi spelat med tre olika sorts bollar och vet att det vankas fler varianter framöver. Vi hade gärna sett att man bestämt innan serien vilken sorts boll som skulle användas även om skillnaden kanske inte är så stor mellan en del av bollarna. Härnäst väntar matcher i Köping resp. Avesta 25-26 november!!!

Pingisligan 23-24/9-17. Omgång 1-2.

Sammandrag hemma i Sporthallen mot Dänningelanda(lördag) och Spårvägen (söndag). Jag skulle ljuga om jag säger något annat än att fyra poäng på pluskontot skulle vara normalt. Spårvägen tar förmodligen in något nytt,liksom flera av de andra lagen,innan fönstret stänger 15 december. Det mest intressanta den här helgen förutom matcherna var ju att vårt grekiska nyförvärv Katerina Toliou gjorde debut i laget. Den första matchen mot Dänningelanda började med just Katerina mot Alexandra Sandéhn. En match där Katerina var mycket nervös. Första matchen i laget och egen press på att prestera kan få det att bli jobbigt. Tog sig i alla fall igenom matchen till en 3-1-seger. I övrigt var det 3-0-segrar rakt över. Lina-Sofia Egertz, Mariann-Lisa Rydén, Lina-Alexandra, Katerina-Lisa, Mariann-Sofia. Totalt 6-0 och inte mycket att orda om utan en solklar seger och där särskilt Lina var riktigt alert. Söndagens match mot Spårvägen kändes lite segare på något sätt. Katerina börjar mot Stina Zetterström,tappar första set men sedan var det lugnt,3-1. Lina var inte alls på hugget utan det såg jättetungt ut och därför blev det spö mot Helena Zetterström, 2-3. Mariann showade lite för mycket i början mot Ilka Doval innan hon lekte hem resten, 3-1. Lina såg fortsatt seg ut men hade greppet hela tiden på Stina, 3-0. Katerina tappar första mot Ilka men sedan inga större problem, 3-1. Mariann hade inga problem med Helena, 3-0. I dubbeln prövade vi med Katerina/Mariann och de spelade hem en säker 3-0-seger. 6-1 mot Spårvägen speglar styrkan mellan lagen ganska bra. 4 poäng, 12-1 i matcher, 38-7 i set är en mycket bra inledning av serien. Det blev tyvärr ingen riktig värdemätare men ändå högsta betyg till samtliga spelare. Det är bra stämning i laget som vanligt under matcherna och minst lika bra när vi inte spelar. Riktigt roligt!! Publiken (tyvärr lite mindre än väntat,drygt 50 lördag,knappt 50 söndag) bidrog som vanligt till stämningen och det verkade som om de var nöjda med vad de fick se. Katerina fick snabbt lära sig vad det betyder när publiken ropar vinka. Nu får publiken vänta ända tills den 16 december innan det är match på hemmaplan nästa gång..då ett Värmlandsderby mot Arvika. Då hoppas vi att det blir lapp på luckan!!!


SM-final 2 12/5-17.

Match på hemmaplan mot Eslöv. En förändring i truppen då Lina anslöt under fredagen. Jessica och Mariann fick förnyat förtroende eftersom vi var ganska säkra på att de var revanschsugna och skulle göra en mycket bättre match än senast. Mariann började mot Li Wen Xi och hade även nu problem med hennes servar. Inte riktigt nära, 0-3. Jessica var väldigt blek och illa ute mot Stefanie Christensen. Vände 1-6 i femte till seger, 3-2. Lina spelade mycket bra mot Alex Galic och hade matchboll i fjärde set som Alex räddar med en kantboll och sedan rann det i väg, 2-3. Jessica var steget efter Li hela tiden och fick inte till det, 0-3. Mariann spelar väldigt ojämnt mot Alex. Varvar kanonpingis med mindre bra saker och får stryk, 1-3. Lina har egentligen inga större problem med Stefanie utan det ser säkert ut, 3-1. Jessica går inte att känna igen när hon ställs mot Alex utan det ser nervöst ut, 0-3. Slutresultatet 2-5 är kanske en aning missvisande men trots det rättvist. Varken Jessica eller Mariann fick till det den här gången heller vad det nu berodde på...stundens allvar igen eller...? Mycket roligt att Lina spelar på en hög nivå. Totalt två bollar till och det blivit tre segrar, nu blev det en. Tråkigt att vi inte kunde se till att det blev en tredje avgörande match på lördag. 217 åskådare försökte hjälpa oss och levererade bättre än vad vi gjorde. En stor eloge till publiken som det inte finns motsvarighet till i Pingisligan damer. Det var mycket känslor och tårar efteråt och inte så kul kanske att svara på medias frågor när man står där helt förkrossad. Det hör till men är jobbigt när man hellre vill stå och sparka på en sten. Efter medaljutdelning och kommunens uppvaktning av oss för en fantastisk säsong bjöds det på kaffe och tårta. Spelarna greppade sedan mikrofonen och gav oss ledare en känslosam hyllning som värmde något enormt. Vi tog silver i SM men allt annat har varit guld under säsongen.


SM-final 1 10/5-17.

Match på bortaplan mot Eslöv. Vi åkte ner redan på tisdag och övernattade i Malmö. En mycket tuff match där vi för första gången skulle få se Eslövs omtalade kinesiska och hur bra hon egentligen är. Vi åkte ner med samma lag som i kvarten. Mariann började mot Alex Galic, hade ledningen 2-1 och 9-7 men tappade, 2-3. Hannah spelade mycket bra mot Li Wen Xi men kinesiskan vann i jämna set, 1-3. Jessica såg lite blekare ut än vanligt även om Daniela Moskovits besegrades med 3-0. Mariann har ledningen 2-1 i set mot Li men har stora svårigheter med hennes serve och förlorar, 2-3. Jessica går inte att känna igen när hon ställs mot Alex, 1-3. Hannah förlorar första set mot Daniela 15-17 men tar sedan över mer och mer, 3-1. Jessica avslutar sedan mot Li och tar visserligen ett set men är inte nära, 1-3. Slutresultatet 2-5 är kanske en aning missvisande men trots det rättvist. Varken Jessica eller Mariann fick till det vad det nu berodde på...stundens allvar eller...? Mycket roligt att Hannah spelar på sin bästa nivå. Vi tar inte ut varken vinst eller förlust i förskott utan det är en helt ny match på fredag. Vi är ju faktiskt bara två segrar från SM-guld. Ni kan vara övertygade om att spelarna är revanschsugna. Redan när vi steg in i bussen för hemresa från Eslöv började taktiksnacket och planer att smidas inför returen på fredag i Sporthallen kl. 18.30


SM-semifinal 2 5/5-17.

Match på hemmaplan mot Halmstad. Vi var beredda på en mycket tuff match där vi räknade bort matcherna mot Ni Xia Lian och försökte koncentrera oss på att slå de övriga. Eftersom Halmstad inte har någon annan spelare att sätta in i laget så kan man ju tro att om vi också spelar med samma lag som senast så är saken klar. Spelarna är ju alltid med och bestämmer hur vi ska ställa upp laget och vilka som ska spela. Hittills har Anders och jag aldrig behövt lagt in vårt veto utan vi är helt överens. Den här gången kände Hannah att hon förmodligen inte skulle upprepa onsdagens fina spel och Mariann var vi säkra på skulle ta revansch efter insatsen senast. Lina kommer in i laget som en överraskning. Mariann började mot Tilda Johansson, tappade de första seten men arbetade sig in i matchen och vann till slut en jämn drabbning, 3-2. Jessica är klassen bättre än Erika Fronth, 3-0. Lina har ingen chans mot Ni Xialian och det blir inget spel alls, 0-3. Jessica vinner lätt mot Tilda, 3-0. Mariann är också chanslös mot Ni även om det var bättre den här gången, 0-3. Lina har stora problem med Erika i början men spelar upp sig efter hand, 3-1. Jessica avslutar sedan mot Ni och det kom att bli en rysare. Ni vann första 0-11! men sedan blev det en stenhård drabbning. Ni såg ut att ha greppet i alla set men Jessica spelade riktigt bra,så bra att hon hade 10-4 i avgörande set..då knöt sig allting...hade även 11-10 men förlorade 11-13, 2-3. Jessica var helt förkrossad efteråt och man kan inte annat än lida med henne. Hon spelade så fantastiskt bra och var verkligen värd segern. Mariann gick sedan ut och körde över Erika som inte pallade trycket, 3-0. Slutresultatet 5-3 är rättvist då vi var lite starkare när det gällde. Mycket roligt att alla vinner matcher och att Jessica fortsätter med sitt härliga spel. Nu har vi uppnått målet att aldrig vara sämre än året innan. Nu ska vi försöka flytta fram positionen ytterliggare ett hack. Första steget ska vi försöka ta nere i Eslöv på onsdag där första finalmatchen avgörs. Andra steget blir på hemmaplan på fredag 18.30. Till sist en eloge till publiken, tyvärr lite färre än förväntat (ca 120), för riktigt bra engagemang. Vi känner vilket stöd vi har och det är mycket viktigt.


SM-semifinal 1 3/5-17.

Match på bortaplan mot Halmstad. En mycket tuff match där vi för första gången skulle möta den gamla världsmästarinnan Nia Xialian som trots sin ålder,50+, hänger med i världstoppen. Henne räknade vi bort och försökte koncentrera oss på att slå de övriga. Vi åkte ner med samma lag som i kvarten. Hannah började mot Erika Fronth, tappade första set men arbetade sig in i matchen och vann till slut en jämn drabbning, 3-1. Mariann har ingen chans mot Ni Xialian, 0-3. Jessica är strået vassare än Tilda Johansson, 3-0. Hannah är också chanslös mot Ni, 0-3. Jessica vinner lätt mot Erika, 3-0. Mariann har stora problem med Tilda men leder ändå med 2-1 och har stora chanser att ta hem fjärde som tyvärr förloras med 11-13 och sedan var det ridå, 2-3. Jessica avslutar sedan mot Ni och det kom att bli en rysare. Ni vann första enkelt men sedan skiljde inte mer än två poäng i något set. Ni såg ut att ha greppet i alla set men Jessica kämpade sig tillbaka och spelade riktigt smart. Vid 2-2 i set och 6-8 såg det mörkt ut men några riktigt bra attacker under slutbollarna och avgörande togs hem med 11-9, 3-2. Kanoninsats av Jessica men inte 100% överraskande för oss som vet hennes kapacitet. Men lite oväntat var det. Hannah är sedan steget före Tilda hela tiden och vinner med 3-0. Slutresultatet 5-3 är ett bra resultat särskilt som Mariann inte fick till det. Mycket roligt att Hannah vinner två och att Jessica fortsätter med sitt härliga spel. Vi tar inte ut något i förskott utan det är en helt ny match på fredag. Vi är ju faktiskt bara med ena foten i final och mycket jobb återstår.


SM-kvartsfinal 2 28/4-17.

Match på hemmaplan mot Arvika.Vi gick naturligtvis för att avgöra matchen. Hannah började mot Alma Rööse, jämnt i början för att till slut bli ganska enkelt, 3-0. Jessica har inga problem med Maja Haugen Gjelle, 3-0. Mariann gjorde en ganska ojämn och stundtals oskärpt insats mot Jennifer Jonsson, 1-3. Jessica spelar lite på sparlåga mot Alma, 3-0. Hannah får inte alls till det och ingenting stämmer mot Jennifer , 0-3. Mariann har inga problem med Maja utan det är helt lugnt, 3-0. Mariann avslutar sedan med att besegra Alma utan problem, 3-0. Slutresultatet 5-2 i en ganska avslagen historia där det verkade som om både spelare och de 125 i publiken visste utgången på förhand. Ny match på onsdag när semifinalerna drar igång med bortamatch. Vi har inte bestämt vilken motståndare vi ska välja än.


SM-kvartsfinal 1 26/4-17.

Match på bortaplan mot Arvika. Ett derby med stor medial bevakning från TV,radio och tidningar. Vi gick naturligtvis för seger som vanligt. Mariann började mot Alma Rööse och trots ett tappat set var det hur säkert som helst, 3-1. Hannah som haft det tungt ett tag började trevande mot Jennifer Jonsson, tappade dessutom oturligt andra set 10-12. Spelar sedan upp sig rejält och och får till ett avgörande set som tyvärr förloras 9-11. Ett stort fall framåt trots 2-3. Jessica har inga problem med Nora Bagner Nilsen, 3-0. Mariann spelar lite slarvigt när hon får stryk av Jennifer, 1-3. Jessica tar åter en enkel seger, nu mot Alma, 3-0. Hannah har problem med Nora i första set sedan är det lugnt, 3-0. Jessica avslutar sedan med att besegra Jennifer i en ganska jämn match, 3-0. Slutresultatet 5-2 är väl inte så mycket att säga om utan spelarna gjorde det de skulle på ett mycket bra sätt. Extra roligt att Hannah börjar hitta tillbaka. Ny match på fredag och med nya förutsättningar. Jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte tror på vinst!!!


Pingisligan A 25/3-17 Omgång 13-14.

Sammandrag nere i Åsa mot Halmstad och Åsa. Det mest intressanta var väl att se vilka lag våra motståndare ställde på benen. Den här gången åkte vi med tre spelare, Lina, Mariann och Jessica. I första matchen mot Halmstad var Mariann först ut när hon mötte Elin Snygg. En typiskt lite trevande öppningsmatch som togs hem ganska komfortabelt, 3-0. Lina tappade både ledningen och spelet mot en Erika Fronth som spelade bra, 2-3. Jessica slog upp en skada i låret redan i första set mot Tilda Johansson och blev rejält hämmad i sitt spel och fick väl mest stå och försöka styra spelet. Kämpar sig ändå till en seger, 3-2. Mariann slår sedan Erika efter kontrollerat spel, 3-1. Jessica besegrar Elin, 3-1. Lina gör vad som krävs mot Tilda, 3-1. Pga. Jessicas skada var vi tvungna att spräcka serien bästa dubbelpar och Mariann fick i stället Lina vid sin sida. Det fungerade sisådär mot Erika/Tilda, 1-3. Jessica som normalt lever på snabbhet och attack hade helt fått lägga om stil pga. skadan och stod helt enkelt och styrde bort Erika mer eller mindre, 3-0. Seger med 6-2 mot Halmstad låter ju enkelt men det var lite oroligt ibland. Starkt ändå att vinna. Eftermiddagens match mot Åsa var ju på papperet en enklare match men blev en riktig mardröm för oss på bänken. Mariann började med att skada knäet. Vinner ändå med 3-0 mot norskan Katarina Evensen Wetzel som bjöd på riktigt bra motstånd. Lina fick inget betalt för sitt spel i mötet med Filippa Bergand, 0-3. Jessica försökte vi tejpa ihop så gott det gick men tydligen inte gott nog när hon fick stryk mot Jessica Johnsson, 2-3. Noteras kan att det var Jessicas första förlust och Johnssons andra seger på hela säsongen. En kombination av att Johnsson spelade inspirerat och bra och Jessicas skada. Mariann var riktigt under isen och fokuserade mer på knäet än spelet mot Filippa, 0-3. Jessica gjorde vad hon måste mot Katarina, 3-1. Lina hade inga bekymmer med Johnsson, 3-0. Ett nytt försök med Lina/Mariann i dubbeln gick bättre då de besegrade Filippa/Johnsson, 3-1. Jessica fick bita ihop ordentligt för att besegra Filippa i en tight femsetare, 3-2. Mariann vinner sedan mot Johnsson, 3-0. Efter förutsättningarna med två skador och Lina som inte tränat på flera veckor pga. sjukdom så är resultatet 6-3 mot Åsa inte mycket att säga om. Vi gjorde det vi skulle även den här gången trots att det stundtals gick riktigt emot. Skönt att det är nästan fem veckor innan slutspelet börjar så att vi har tid att slicka såren och bli fit for fight igen. Det här var alltså seriens sista matcher och vi gick igenom den utan att tappa någon poäng. 14 raka segrar är vi nöjda med. Det blir betydligt jobbigare i slutspelet när det är vinna eller försvinna som gäller och när alla lag toppar sina laguppställningar. Men nu ska vi njuta ett par dagar innan vi börjar fokusera på det som komma skall:)


Pingisligan A 11/3-17 Omgång 11-12.

Sammandrag hemma i Sporthallen mot Spårvägen och Team Mälarenergi, två toppmatcher mot lag på den övre halvan av tabellen, borde kanska dra lite mer publik än de drygt 70 på första matchen och knappa 60 på andra..men trots allt helt OK. För övrigt var väl det mest intressanta att se hur bra Mälarenergis kinesiska var. I första matchen mot Spårvägen var Lina först ut mot Stina Zetterström. En match som togs hem komfortabelt, 3-0. Tin-Tin mot Sannamari Bölenius gick lika smärtfritt, 3-0. Mariann tappade visserligen ett set mot Ellen Holmsten men i övrigt var det helt lugnt, 3-1. Tin-Tin gjorde det som var nödvändigt mot Stina, 3-0. Förmodligen gick allt för enkelt så spelarna tog siesta lite för tidigt. Lina får mycket överraskande stryk mot Ellen, 1-3. Lika överraskande får Mariann stryk av Sannamari efter en mycket slarvigt genomförd match, 1-3. Den efterföljande dubbeln mellan Tin-Tin/Hannah och Ellen/Sannamari var riktigt usel från vår sida, 0-3. Tin-Tin var strået vassare i matchen mot Ellen, 3-0. Mariann dribblade bort ett set mot Stina annars ganska kontrollerat, 3-1. Seger med 6-3 mot Spårvägen efter en inte helt klockren historia. ...men starkt ändå att vinna när allt inte går som på räls. Eftermiddagens match mot Team Mälarenergi var ju seriefinal...vinst och vi skulle säkra seriesegern. Lina mot nya kinesiskan Ma Tianyue i första matchen. Lina vann första set, tappade sedan oturligt andra med 14-16 innan Ma tog över, 1-3. Tin-Tin körde över Egle Stuckyte, 3-0. Mariann vann första set mot Stina Källberg innan hon började underprestera å det grövsta, 1-3. Irriterande dålig inställning. Tin-Tin hade sedan stor felprocent och var ovanligt blek mot Ma, 0-3. Lina hade inga bekymmer med Stina, 3-0. Mariann som fått en reprimand vann enkelt mot Egle, 3-0. Mariann/Tin-Tin gjorde en klart godkänd insats i dubbeln mot Ma/Stina, 3-1. Tin-Tin gick inte att känna igen i matchen mot Stina och felprocenten var hög även i denna match, 0-3. Mariann som ryckt upp spelet rejält vann mot Ma, 3-1. Lina tog enkelt första set i det litauiska mötet mot Egle innan spelet föll ihop lite i de två följande seten. Lina tog sig samman och visade mycket god moral i de två sista seten, 3-2. Som matchen gestaltade sig så är segern med 6-4 mot Team Mälarenergi ett styrkebesked och visar att vi klarar av även då det går emot. Vi gjorde det vi skulle även om det stundtals var riktigt svajjigt. Spelarna var överens om att det var en nyttig väckarklocka eftersom allt har gått lite för enkelt tidigare. Dessutom känns det ju ganska bra att veta att vi klarade av att vinna seriefinalen utan att vår no.1 var med. Jessica saknades då hennes match i franska ligan flyttats från tisdag till den här helgen. Trots att seriesegern är klar så går vi naturligtvis för vinst när seriens två sista omgångar spelas om två veckor!!!


Pingisligan A 4/2-17 Omgång 9-10.

Sammandrag i Eslöv mot hemmalaget och Dänningelanda. På förhand kändes det som att det skulle bli en tuff och en lite enklare match. Det mest intressanta var ju att se om det dök upp någon kinesiska i hemmalaget, om Marianns axel skulle hålla och hur Hannahs form skulle vara efter att inte spelat på ett tag. Tin-Tin saknades pga. U21-EM i Ryssland. Vi började mot Eslöv där det inte fanns någon kinesiska i laget. Hannah stod över. Lina började mot Stefanie Christensen, tappade visserligen ett set men annars hur lugnt som helst, 3-1. Mariann mot Alex Galic blev en mycket välspelad och stentuff historia där tyvärr Mariann drog det kortaste strået trots 2-1 och 9-5, 2-3. Mycket bra spel av Mariann då Alex är en riktig toppspelare. Sedan var det dags för Jessica att ta sig an Daniela Moskovits. Mycket komfortabel seger, 3-0. Lina hade bra koll på Galic och spelade hem matchen utan att vara hotad, 3-0. Jessica mot Stefanie såg riktigt säkert och kontrollerat ut, 3-0. Mariann var steget före mot Daniela hela tiden och det var hur lugnt som helst, 3-0. I dubbeln, Jessica/Mariann mot Alex/Daniela, förlorades första set med 10-12 innan de våra växlade upp ett snäpp och fick en behaglig resa fram till 3-1. Seger med 6-1 mot Eslöv är vi mycket nöjda med. Högsta betyg till spelarna. I eftermiddagens match mot Dänningelanda lät vi Mariann vila då hon fortfarande hade känning av axelskadan och lät Hannah försöka få bort ringrosten och dessutom säkra de fem matcher som man måste spela för att kunna vara med i slutspelet. Det började med Lina mot Alexandra Sandéhn. En match där Lina släppte sju bollar totalt och var totalt överlägsen, 3-0. Hannahs matchoträning lyste igenom mot Anna Månsson och det blev ett riktigt bottennapp där ingenting fungerade, 1-3. Jessica gjorde vad som behövdes mot Lisa Rydén, 3-0. Lina tappade åtta bollar totalt mot Anna och det var spel mot ett mål, 3-0. Jessica mot Alexandra blev ingen upphetsande historia direkt, 3-0. Vi försökte stötta Hannah som var ganska bedrövad över sin första insats och det blev lite bättre så att det räckte till en 3-1-seger mot Lisa. I dubbeln prövade vi Jessica/Lina mot Anna/Lisa och betyget blir godkänt i första matchen ihop...visserligen jämnt men ändå 3-1. Seger med 6-1 mot Dänningelanda är väl inte så mycket att orda om. Sammanfattningsvis: Ingen kinesiska i Eslöv i slutspelet, Marianns axel bör vara 100% ok nästa omgång och Hannah behöver mer matchträning annars högsta betyg till samtliga spelare både för spelet och engagemanget och stöttningen vid sidan av. Härligt att se hela laget stå upp och pusha på och stötta Hannah i varje boll i hennes andra match. Där kan vi tala om laganda!!!. Riktigt roligt!! Nu väntar ett uppehåll fram till hemmamatcherna mot Spårvägen och Team Mälarenergi den 11 mars. Då hoppas vi publiken kommer och bjuder på den vanliga stämningen och dessutom tar chansen att se Lina i hemmadebuten!!!


Pingisligan A 14/1-17 Omgång 8.

Returmöte mot Arvika när serien vänder. Målet var att försöka upprepa segersiffrorna, 6-0, från förra mötet. Utan att nedvärdera Arvika så visar det sig ju att våra spelare är lite bättre helt enkelt. Det mest intressanta den här helgen var att Lina gjorde debut i laget. Hannah var inte här och dessutom ställde vi över vår 1:a Mariann. Det blev bara i matcherna mot Jennifer som det behövdes växlas upp från 2:an till 3:an ...de högre växlarna användes lite sporadiskt. I första matchen ställdes Tin-Tin mot Maja Haugen Gjelle. 3-0 i set...mer behövs inte sägas om den matchen. Lina, som vi satte som trea för att vara säkra på att hon skulle få möta Jennifer Jonsson, erkände att hon var lite nervös i debutmatchen. Tappade visserligen ett set mot Jennifer men hade annars bra kontroll på läget, 3-1. Jessica vinner sedan mot Alma Rööse med 3-0 och gör det hon behöver för att vinna. Tin-Tin, som hade en 5-setare mot Jennifer senast, trampade gasen i botten direkt och Jennifer fick stora problem att hänga med, 3-0. Jessica mot Maja blev kattens lek med råttan och en solklar 3-0-seger. Lina mot Alma var väl också det i stort sett spel mot ett mål, 3-0. Seger med 6-0 mot Arvika är ju både ett rättvist och glädjande resultat så tillvida att det finns mycket mer att ta fram när det behövs. En eloge till alla för att de gör jobbet. Linas debut gav mersmak och visar att hon med sin aviga spelstil kommer att bli jobbig att möta för de flesta. Dessutom fick vi in ännu en positiv och glad tjej i laget. Vilken härlig stämning det är. Det är riktigt roligt det här!!!

Pingisligan A 17/12-16 Omgång 7.

Match hemma i Sporthallen mot Arvika, ett lag i mitten av tabellen. Visserligen Värmlandsderby men ändå en match i mängden. Det mest intressanta den här helgen var väl att Tin-Tin gjorde debut på hemmaplan. Utan att förringa Arvika så var det här en match vi skulle vinna. Om vi skulle förlora någon match var väl frågan. Nu blev det väl ingen av de bättre matcherna vi gjort den här säsongen snarare tvärtom. I första matchen ställdes Tin-Tin mot Alma Rööse. Tin-Tin blev lite för bekväm och tappade 3:e set men efter en liten påminnelse så togs matchen hem med 3-1 och 11-3 i 4:e. Mariann, som inte hade bästa fokus under dagen, hade sedan lekstuga med Alexandra Rööse i två set innan hon tryckte på snoozeknappen. Vinner med 3-1. Jessica tappade första set mot Jennifer Jonsson men är lite bättre när det kommer till de avgörande bollarna, 3-1. Mariann tog lite för lätt på uppgiften mot Alma innan hon fick en reprimand och avslutade med 11-3, 11-4, 3-2. Tin-Tin mot Jennifer gick för lätt i början och den berömda snoozeknappen kom till användning återigen. I avgörande set var skärpan där igen och det var ingen större fara på taket, 3-2. Jessica mot Alexandra var väl i stort sett spel mot ett mål, 3-0. Seger med 6-0 mot Arvika är ju ett ganska rättvist och logiskt resultat. Trots att det finns mer att hämta från alla spelare så blir det ju ändå godkänt för att vi gör jobbet. Det är ju trots allt inte bara att gå ut och göra 6-0 mot vilket lag man än möter. Det är fortsatt bra stämning i laget under matcherna och minst lika bra när vi inte spelar. Det är så det ska vara!!! Publiken,ca 100 st, bidrog som vanligt till stämningen och de ska ha en eloge för det stöd vi får. Ett tack också till Toppgrillen Dammtjärn som bidrog med två charklådor till våra lotterier. Dagen avslutades med att vi (spelare och ledare) gemensamt intog ett svenskt julbord. Gôtt!! Nu väntar ett uppehåll under jul och nyår innan serien vänder med bortamatch mot Arvika den 14 januari. Det känns riktigt bra att gå till julvila efter halva serien med sju raka segrar. När serien fortsätter igen kommer det att bli mycket tuffare då flera av lagen förstärkt med kinesiskor och även med andra spelare. Vi gick ju ut med innan serien startade att vi lämnade en plats öppen för en femte spelare. Nu är det klart att litauiskan Lina Misikonyte kommer in i laget efter nyår. Vi är övertygade om att hon kommer att passa in i gänget. Spelarna var nöjda och tyckte vi gjort ett bra jobb som fått med Lina i laget. Det ska bli riktigt spännande!!! God Jul och Gott Nytt år på er!!!


Pingisligan A 29/10-16 Omgång 5-6.

Sammandrag hemma i Sporthallen mot Dänningelanda och Eslöv. Två matcher mot lag på den nedre halvan av tabellen. Eslöv verkar ju spara på det tunga gardet till efter jul och förmodligen kommer det in en del nytt i flera av lagen innan fönstret stänger 15 december. Det mest intressanta den här helgen förutom matcherna var ju att spelarna gjorde debut på hemmaplan. Tin-Tin saknades pga. studier. I första matchen mot Dänningelanda ställdes Hannah mot Lisa Rydén. En match som Hannah hade bra koll på, 3-0. Jessica var sedan ett par nummer för stor för Alexandra Sandéhn, 3-0. Mariann gjorde vad som behövdes mot Anna Månsson, 3-0. Jessica tog lite för lätt på uppgiften mot Lisa innan hon växlade upp tempot lite grann, 3-1. Hannah mot Anna var den match på papperet som såg jobbigast ut men det blev en ganska komfortabel seger för Hannah till slut, 3-1. Mariann mot Alexandra var väl i stort sett spel mot ett mål, 3-0. Seger med 6-0 mot Dänningelanda och två tappade set totalt säger väl det mesta om hur det såg ut. Eftermiddagens match mot Eslöv räknade vi med skulle bli lite jämnare. Hannah började mot Daniela Moskovits och hade ett litet grepp hela matchen igenom 3-0. Jessica mot Caroline Tanska var en raskt överstökad historia, 3-0. Sedan var det dags för Mariann att ta sig an Stefanie Christensen som blev lite av matchhjälte för Eslöv när vi möttes i SM-finalerna i våras. Mariann hade inga större problem att spela hem matchen, 3-0. Jessica mot Daniela var väl den match som blev jämnast utan att för den skull vara stenhård, 3-1. Hannah räknade vi med skulle få problem mot Stefanie men det var hur lugnt som helst, 3-0. Mariann går lite på halvfart när hon besegrar Caroline, 3-0. Seger med 6-0 mot Eslöv och ett tappat set säger även den här gången hur det såg ut. Högsta betyg till samtliga spelare. Det är bra stämning i laget under matcherna och minst lika bra när vi inte spelar. Riktigt roligt!! Publiken (tyvärr lite mindre än väntat,drygt 60) bidrog som vanligt till stämningen och det verkade som om de var nöjda med vad de såg av våra nya spelare. Nu väntar ett långt uppehåll ända till den 17 december innan det är match än en gång på hemmaplan..nu ett Värmlandsderby mot Arvika. Då hoppas vi att det blir lapp på luckan!!!


Pingisligan A 15/10-16 Omgång 3-4.

Sammandrag i Köping mot Team Mälarenergi och Spårvägen. Två toppmatcher mot lag på den övre halvan av tabellen. Det mest intressanta förutom matcherna var ju att se Jessica Yamada göra debut. Hon uppfyllde våra högt ställda förväntningar. I första matchen mot Team Mälarenergi var det Egle Stuckyte vi skulle se upp med i första hand. Först ut var Tin-Tin mot Stina Källberg...en solklar seger, 3-0. Mariann mot Egle gick till fem set där Marianns rutin avgjorde på slutet, 3-2. Jessica mot Michaela Karlsson blev en enkel historia, 3-0. Tin-Tin saktar inte av utan det är full fart oavsett ställning vilket betalade sig i segern mot Egle, 3-2. Jessica mot Stina blev en komfortabel historia, 3-0. Mariann tog en tillfällig tupplur i tredje set mot Michaela innan hon drog igång igen, 3-1. Segern med 6-0 mot Team Mälarenergi är ett styrkebesked och visar att vi har ett riktigt bra lag. Dagens andra match, Spårvägen, trodde vi skulle bli siffermässigt jämnare eftersom Sun Jie var med. Visserligen bryr sig våra spelare inte särskilt mycket om vem som står på andra sidan bordet utan de litar på sitt spel och kör på. Tin-Tin började mot Stina Zetterström och förde matchen hela tiden, 3-0. Sedan var det dags för Mariann att få en värdemätare när Sun Jie väntade. Det kändes som Mariann var steget före och vann rättvist, 3-1. Jessica var lite för bra för Ellen Holmsten och gjorde det som var nödvändigt 3-0. Tin-Tin börjar riktigt bra mot Sun Jie och tar första set men blir sedan alldeles för ivrig och het, 1-3. Det går alldeles för lätt för Jessica mot Stina vilket gör att hon slutar lite för tidigt och tappar tredje set men växlar upp igen och det blir tre bollar till Stina i fjärde, 3-1. Mariann tog lite för lätt på uppgiften mot Ellen men vann de rätta bollarna, 3-2. I dubbeln fortsatte arbetet med att få fram ett nytt par. Jessica/Mariann fick förtroendet mot Stina/Sun Jie. Första set förlorades klart men är ju inte mycket att säga om eftersom de aldrig spelat ihop förut. De visade styrka när de vände 1-2 i set till seger, 3-2. Seger med 6-1 mot Spårvägen är riktigt starkt. En mycket bra lördag av ett mycket bra lag. Vi gjorde det vi skulle och mer därtill....full pott och klara siffror kan vara bra att ha med sig i framtiden. Högsta betyg till samtliga i laget. Även Hannah var på plats men efter överläggningar med laget beslutade vi att hon fick jobba från bänken. Som jag sagt tidigare är ju det lite av vår filosofi att få spelarna att ta ansvar och bli engagerade i laget, att man är en viktig del oavsett om man spelar eller ej. Jessica smällte in i laget omedelbart och det är riktigt roligt att ha ett helt lag med så positiva spelare som vill någonting. Det är bara att njuta en dag eller två innan det börjar förberedas för matcher på hemmaplan om två veckor!!!


Pingisligan A 24/9-16 Omgång 1-2.

Sammandrag i Arvika mot Åsa och Halmstad. Normalt skulle vi utan tvekan tippat 4 poäng till oss men eftersom det var premiär var det lite mer osäkert vart alla stod så här i början på säsongen....dessutom åkte vi med ett helt nytt lag (Hannah Hicks, Tin-Tin Ho, Mariann Juhász) Vi behövde inte hetsa upp oss särskilt mycket utan allt gick som det skulle. Det mest intressanta var väl om Hannah hade återhämtade sig efter operationen av en tå med tillhörande långt uppehåll och om Mariann var så bra som vi trodde...det var hon! Tin-Tin var ju bra som förväntat. I första matchen mot Åsa var det bara Filippa Bergand som kunde streta emot. Det började med Hannah mot Jessica Johnsson och en glasklar seger, 3-0. Tin-Tin mot Matilda Sandlund blev en mycket enkel historia, 3-0. Mariann mot Filippa Bergand blev en siffermässigt jämn historia där rutinen tog ut sin rätt, 3-1. Tin-Tin fick en behaglig resa mot Jessica, 3-0. Hannah mot Filippa blev en tuff historia där Hannah visade moral och styrka genom att inte ge upp vid ställningen 5-10 i avgörande set. Stort tålamod och två överraskande attacker och setet vändes till 12-10 och seger nmed 3-2. Mariann avslutade mot Matilda som såg ut att vilja vara på något annat ställe, 3-0. Seger med 6-0 i en ganska avslagen historia som aldrig tände till. Dagens andra match, Halmstad, blev lite tuffare. Hannah började mot Tilda Johansson och kontrollerade det hela med riktigt säkert spel, 3-1. Tin-Tin mot Elin Snygg blev en match med Tin-Tin i förarsätet hela tiden, 3-0. Mariann tog i så mycket som behövdes för att besegra Erika Fronth, 3-0. Tin-Tin har sedan inga problem med Tilda, 3-0. Hannah förlorade oturligt första set mot Erika och sedan försvann orken lite grann, 0-3. Mariann gör sedan processen kort med Elin utan att förta sig, 3-0. I dubbeln startade arbetet med att få fram ett nytt par. Mariann/Tin-Tin fick ingenting att fungera mot Erika/Tilda, 0-3. Tin-Tin skulle sedan gå in och avsluta matchen men fick stora problem med Erika och låg under med 1-2 i set. När hon såg att matchen som låg efter i schemat Mariann mot Tilda vanns med 3-0 av Mariann kunde hon slappna av och spela hem de två sista seten, 3-2. Seger med 6-2. Vi kan summera matcherna med att säga att vi gjorde det vi skulle....full pott och klara siffror är gött att ha med sig. Tin-Tin var så bra som vi hade räknat med, Mariann överträffade t.o.m. våra högt ställda förväntningar och tillförde väldigt mycket även i jobbet från bänken, Hannah ligger lite efter i fysträningen pga. skadan men gjorde en fullt godkänd insats. Som vanligt nyttig i jobbet från bänken. Det är ju lite av vår filosofi att få spelarna att ta ansvar och bli engagerade i laget oavsett om de spelar eller ej. Det ser riktigt intressant ut. Dessutom så saknades vår etta i laget, Jessica Yamada, så det kan bli ännu lite bättre framöver!!!


SM-final 2 27/5-16.

Match på bortaplan mot Eslöv. Rachel anslöt direkt från World Tour i Kroatien. Sonja som gjorde en mycket slät figur senast fick stå över. Spelarna pratade ihop sig och ville ha en annan uppställning i laget som de trodde skulle ge bättre utdelning. Trots lite annan uppfattning så lät vi spelarna få sin vilja igenom eftersom de var så övertygade och säkra. Tyvärr så gick det inte alls. Filareti var steget efter Stefanie Christensen hela tiden och följde inte taktiken, 1-3. Rachel gör en godkänd insats mot Li Xin Yu men räcker ändå inte till, 1-3. Audrey har stora problem med Naomi Owen och har matchboll emot i fjärde set, 3-2. Filareti har ingen chans mot Xin Yu, 0-3. Audrey går sen in och ger bort matchen mot Stefanie som visserligen spelar bra, men det ska vara klasskillnad mellan spelarna, 2-3. Rachel tappar ett set onödigt mot Naomi som annars inte har en chans, 3-1. Audrey mot Xin Yu och helt andra takter. Matchen bryts vid 2-2 i set därför att Filaretis match på bordet bredvid blir färdig före. Filareti gör sin enda godkända insats för dagen men förlorar ändå den livsviktiga matchen mot Naomi trots att det kändes som att det skulle gå vägen, 2-3. Förlust med 2-5 ännu en gång är inget att säga om. Vi kom inte in i matchen tyvärr. Direkt efteråt kändes det riktigt tungt särskilt när man vet vilken kapacitet som finns i laget. Nästan förnedrande lite publik, ca 40, på en avgörande SM-final fick se Eslöv vinna rättvist. För oss är det bara att bryta ihop och försöka få tröst i att vi faktiskt gjort vår bästa säsong någonsin och tagit ett SM-silver!!!


SM-final 1 25/5-16.

Match på hemmaplan mot Eslöv. Som vanligt problem med att få bästa laget. Schweiziska förbundet stoppade Rachel och krävde att hon skulle spela World Tour i Kroatien. Något som vi inte kunde göra någor åt då landslaget går före klubbspel. Det blev således inget problem med laguttagningen då ju Cristina är borta pga. graviditet. Trots så gick vi som vanligt för seger. Sonja började mot Naomi Owen. Tyvärr gjorde Sonja en blek figur och fick ingenting att stämma, 0-3. Audrey känns riktigt laddad när hon avfärdar Stefanie Christensen, 3-0. Filareti började riktigt bra och tog första set mot Li Xin Yu och hängde med till mitten av andra innan kinesiskan tog över, 1-3. Audrey har inga problem med Naomi, 3-0. Sonja har ingen chans mot Xin Yu, 0-3. Filareti förlorar sedan den viktiga matchen mot Stefanie trots att det kändes som hon var steget före och den bättre spelaren. Tung förlust, 1-3. Audrey startar lysande mot Xin Yu men tappar efterhand, 1-3. Förlust med 2-5 är inget att säga om. Audrey gjorde en mycket bra insats medan Filareti och Sonja kan betydligt bättre. Nytt publikrekord med över 200 åskådare som gjorde sitt för att hjälpa oss. En härlig inramning och bra tryck i hallen. Det är så här det ska se ut. Ett stort tack till publiken! Ny match i Eslöv på fredag. Ingenting är klart än. Vi ska göra allt vi kan för att vända på det här.!!


SM-semifinal 2 13/5-16.

Returmatch på bortaplan mot Spårvägen. Spårvägen hade sin kinesiska med och vi saknade Rachel som inte fick ledigt från sitt jobb. Laguttagningen blev därmed väldigt lätt, Filareti in i stället för Rachel. Filareti började mot Anni Bölenius och tyvärr kände hon sig inte bekväm med att axla Rachels mantel utan hämmades av pressen vilket visade sig i spelet, 1-3. Sonja spelar fantastiskt bra mot Yuan Cao men förlorar efter att ha haft två matchbollar i avgörande set. Setet slutar 10-12 och avgörs på en omöjlig kantboll, 2-3. Audrey går sedan in mot Ellen Holmsten och gör vad som behövs för att vinna, 3-1. Filareti spelar något bättre i matchen mot Yuan Cao men förlorar klart, 1-3. Audrey avfärdar sedan Anni utan pardon, 3-0. Sonja skulle försöka få revansch på Ellen men vid ställningen 1-2 i set såg det mörkt ut. Sonja tände till och gav inte Ellen någon chans i de avslutande seten, 3-2. Audrey ska sedan försöka besegra Yuan Cao men får ge sig efter en mycket underhållande och välspelad match, 1-3. Filareti som inte var nöjd med sin insats så långt går in och kontrollerar matchen mot Ellen, 3-0. En helt avgörande kamp mellan Sonja och Anni avslutar det hela. Det blev en lång och jämn drabbning som man knappt orkar se när man sitter på bänken. Sonja vinner första set överlägset och ser ut att gå mot vinst i set 2 då matchen bryts för slagräkning vid ställningen 8-6 till Sonja. En total scenförändring och Anni vinner andra set och drar ifrån i tredje innan Sonja kommer in i spelet igen och tar hem tredje set med 12-10. En riktig fadäs kunde ha ställt till det rejält vid ställningen 9-9. Sonja vinner nästa poäng men domaren bryter därför att tjänstgörande slagräknare glömt att räkna högt och beordrar omspel av bollen vilket är helt emot reglerna eftersom en spelad poäng inte kan tas tillbaka. Nu gick det bra ändå. Fjärde set pendlar hit och dit och avgörs mest på att Anni tappar orken lite grann och slår lite okontrollerat på en del bollar, 14-12 och vinst för Sonja, 3-1. Seger med 5-4 där vi visar mycket god moral och kämpar ända till slutet. Alla bidrog till segern. Audrey gjorde vad vi förväntade oss, Sonja gjorde säsongens bästa insats och Filareti höll oss kvar i matchen genom att kvittera till 4-4. Nu är vi i final och har gjort vår bästa insats någonsin. I en final har vi ingenting att förlora utan det är bara att gå in med full satsning och se till att Eslöv kommer att få det riktigt jobbigt. Finalspelet börjar med hemmamatch onsdag den 25 maj kl. 18.30. Då hoppas vi på fullsatt i hallen eller rättare sagt då förväntar vi oss fullsatt.


SM-semifinal 1 11/5-16.

Match på hemmaplan mot Spårvägen. Äntligen kunde Rachel och Audrey ställa upp samtidigt. Något som de och vi längtat efter hela säsongen. Som tredje spelare valde vi Sonja och lät Filareti få ytterligare några dagar att läka sin skada. Cristina har av naturliga skäl gjort sitt för säsongen. Som vanligt gick vi för seger. Chanserna till seger ökades rejält när det stod klart att Spårvägen kom utan sin kinesiska. Sonja började mot Ellen Holmsten. Vid ställningen 2-1 i set till Sonja var vi ganska säkra på seger men Ellen tröttnade inte utan orkade fullfölja till en 11-9-vinst i avgörande, 2-3. Audrey gör inte mer än vad som behövs för att besegra rutinerade och svårspelade Anni Bölenius, 3-0. Rachel kontrollerar matchen mot Sannamari Bölenius utan att behöva storspela, 3-0. Audrey har inga problem med Ellen, 3-0. Sonja spelar återigen en femsetare men den här gången blir det vinst. 11-5 i avgörande set mot Sannamari, 3-2. Rachel besegrar som väntat Anni, 3-0. Seger med 5-1 gör att vi i högsta grad är med och slåss om en plats i finalen. En bra och stabil insats av laget. Rachel och Audrey gjorde vad som behövdes medans Sonja fick jobba lite mer. Bara ett hundratal åskådare var en liten besvikelse men de gjorde i alla fall sitt bästa för att stötta oss. Nu har vi gett oss själva ett bra utgångsläge med två chanser att fixa en finalbiljett, för det är ju till finalen vi vill!!!!


SM-kvartsfinal 2 29/4-16.

Match på hemmaplan mot Dänningelanda. Cristina stod över och Rachel hade andra uppdrag. Sonja och Audrey anslöt och skulle tillsammans med Filareti säkra en semifinalplats. Vi gick naturligtvis för seger igen. Filareti började mot Sara Rask. Filareti slog upp en skada i armen redan i matchinledningen och kunde i stort sett inte slå till bollen utan fick bara mota, 1-3. Audrey gör inte mer än vad som behövs för att besegra Lisa Rydén, 3-0. Sonja tappar visserligen ett set mot Anna Månsson men är hur säker som helst, 3-1. Audrey har inga problem med Sara Rask, 3-0. Filareti gör en heroisk insats och spelar jämnt med Anna trots att hon knappt kan lyfta armen och har kraftiga smärtor, 1-3. Sonja besegrar som väntat Lisa, 3-0. Det blev en kapplöpning mellan Audrey som mötte Anna och Sonja som mötte Sara om vem som skulle slå spiken i kistan. Audrey var riktigt illa ute mot Anna och började inte sätta fart förrän ett par matchbollar räddades i tredje set, 3-2. Sonja som började sin match mot Sara långt tidigare och hade matchbollar i femte set fick ändå inte bli matchvinnare eftersom Audrey hann ifatt och dundrade in matchbollen med några sekunders marginal. Sonja var inte allt för ledsen, vi vann ju med 5-2. Återigen en bra och stabil insats. Smolket i glädjebägaren är ju Filaretis skada. Vi får verkligen hoppas att den hinner bli bra till första semifinalen som spelas på hemmaplan onsdag den 11 maj. Filareti har visat riktigt bra form den sista tiden och det vore riktigt tråkigt om hon inte kan vara med. Ett hundratal åskådare gjorde sitt bästa för att stötta oss och fick ju lön för mödan!!!


SM-kvartsfinal 1 27/4-16.

Match på bortaplan mot Dänningelanda. Cristina som är gravid i femte månaden skulle egentligen inte ha spelat men ställde upp för att vi skulle få fullt lag då Audrey var på jobb i Glasgow och Sonja hade en tenta. Vi gick naturligtvis för seger ändå. Filareti började mot Lisa Rydén och trots ett tappat set var det hur säkert som helst, 3-1. Cristina började mycket bra mot Sara Rask som dock utnyttjade Cristinas orörlighet till seger, 1-3. Rachel kontrollerade matchen mot Anna Månsson, 3-1. Filareti gjorde en mycket bra och stabil insats mot Sara och hade övertaget hela matchen, 3-0. Rachel vann komfortabelt mot Lisa, 3-0. Cristina spelade riktigt bra mot Anna och hade 1-1 i set och ledning i tredje då matchen avbröts eftersom Rachel på bordet bredvid redan klarat av Sara med 3-0. Slutresultatet 5-1 är väl inte så mycket att säga om utan spelarna gjorde det de skulle på ett mycket bra sätt. En extra ros till Cristina som ställde upp för laget och gjorde efter förutsättningarna en mycket bra insats. Ny match på fredag och med nya förutsättningar. Jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte räknar med vinst!!!


Pingisligan A 2-3/4-16 Omgång 6-7.

En nätt liten tripp till Eslöv för matcher mot hemmalaget på lördag och Åsa IF på söndag. Naturligtvis går vi alltid för full pott men tre poäng skulle även det vara ett bra utfall. I mötet mot Eslöv på lördageftermiddag kändes det som om en bra start var mycket viktig. Sonja började mot Stefanie Christensen och det blev en jämn match med långa dueller som tyvärr Sonja förlorade, 0-3. Filareti började mycket bra mot Xin Yu Li och dominerade de två första seten totalt, tappade tredje och en matchboll i fjärde men fortsatte med samma kanonspel matchen igenom och vann femte med 12-10, 3-2. Audrey hade sedan inga problem med Naomi Owen, 3-0. Sonja pressade Xin Yu i de två första seten men förlorade , 0-3. Audrey var oskärpt mot Stefanie och hade matchboll emot i fjärde innan hon tände till, 3-2. Filareti fortsatte att spela bra även mot Naomi men trots det förlust, 0-3. Dubbeln förlorades tyvärr efter fem set där Cristina/Filareti spelade mycket bra mot Naomi/Xin Yu, 2-3. Audrey var med Xin Yu ganska bra men föll, 0-3. Sonja hade sedan ingen chans mot Naomi, 0-3. Förlust 3-6 är väl inte mycket att säga om utan resultatet är väl ganska normalt med tanke på att Rachel inte var med. Noterbart är att Filareti såg till att Eslövs kinesiska fick sin första förlust i serien. På söndagförmiddag var det dags för match mot Åsa. Det började med Filareti mot Filippa Bergand. Filareti föll in i Filippas snabba spel men var på gång att få ordning på det hela men tappade oturligt fjärde med 11-13, 1-3. Audrey avfärdade Paulina Herfors, 3-0. Sonja fick jobba riktigt ordentligt mot Kajsa Andersson och lyckades ta hem det hela via 12-10 i femte, 3-2. Audrey varvar sedan friskt mot Filippa och tappar stilen emellanåt. Vid två matchbollar emot i femte blir hon lite franskt förbannad och dräper in fyra stenhårda forehands i rad och vinner 12-10, 3-2. Filareti får jobba men vinner ändå kontrollerat mot Kajsa, 3-0. Sonja har inget besvär med Paulina, 3-0. Cristina/Filareti avslutar det hela med en säker seger mot Filippa/Paulina, 3-0. Siffrorna 6-1 kanske något i överkant eftersom Åsa stretade emot riktigt bra. Audrey och Filareti klart godkända, Cristina/Filaretis dubblar lika så. Sonja hade det lite tyngre och avsaknaden av matchträning lyste igenom lite då och då, ska ändå han en eloge för att hon kämpade på. Resultaten gör att vi hamnade på tredje plats i serien. Vilka vi kommer att möta i kvartsfinalen avgörs om två veckor.


Pingisligan A 5-6/3-16 Omgång 4-5.

Matcher i Köping Arena mot Juno och Team Mälarenergi. Vi ansåg oss ha en bra chans att gå segrande ur båda striderna. I mötet mot Juno på lördageftermiddag kände vi oss ganska segervissa trots att Rachel saknades pga. VM-spel och Sonja pga. ryggproblem. Filareti började mot Sofia Westholm och det såg riktigt bra ut i två set innan hon tryckte på snoozeknappen. Hon vaknade inte till förrän i slutet av avgörande set och bärgade segern, 3-2. Audrey hade sedan inga problem med Hannah Hicks, 3-0. Cristina hade det jobbigt med Huda Mustafa och vann med ett nödrop, 3-2. Audrey tog en säker seger mot Sofia, 3-0. Filareti blandade och gav mot Huda men tog sig samman i avgörande set som vanns mycket klart, 3-2. Cristina försökte men fick inte till det mot Hannah som spelade riktigt bra, 1-3. Dubbeln togs hem mycket klartav Cristina/Filareti mot Westholm/Egertz, 3-0. Segersiffrorna 6-1 är väl inte mycket att orda om utan resultatet är väl ganska normalt. På söndagförmiddag var det dags för vårt spöke Team Mälarenergi, som även de hade sin etta borta pga. VM, och det blev det lika tufft som vanligt. Det började med Cristina mot Marie Persson. Cristina började lite trevande och fick släppa första set men segern blev ändå säker, 3-1. Filareti fick inte igång sitt spel mot Arina Singeorzan och varvade bra och dåligt lite hur som helst, 1-3. Audrey gjorde vad hon skulle mot Michaela Karlsson, 3-0. Cristina gör sedan ett riktigt bottennapp mot Arina, 0-3. Audrey gör väl det som behövs för att vinna över Marie, 3-0. Filareti är totalt handlingsförlamad mot Michaela, 0-3. Lika 3-3 inför dubbeln, Cristina/Filareti mot Arina/Michaela, som kom att bli riktigt gastkramande eller om man så vill, blodtryckshöjande. De våra tog första set övertygande, för att bli helt utspelade i andra, tog tredje mycket enkelt för att få stryk i fjärde. Avgörande set börjar katastrofalt och raskt ett underläge med 3-8 och allt ser kört ut. Ett par minuter senare står vi som segrare med 12-10 efter en mycket stark vändning. Audrey såg inte helt övertygande ut mot Arina utan fick använda fem set, 3-2. Cristina fortsatte på den inslagna vägen och hade ingen timing alls i slagen och förlorade klart mot Michaela, 1-3. Filareti skulle sedan fixa segern genom att besegra Marie och gjorde så genom en hyfsat stabil insats, 3-0. Seger för första gången någonsin mot Mälarenergi, 6-4. Kul att vinna men samtidigt blir man lite oroad av hur spelet såg ut. Audrey tar ju sina matcher och är klart godkänd men både Cristina och Filareti var långt ifrån vad man kan förvänta sig. De ska ändå han en eloge för att de kämpade till sig segern i dubbeln. Vinsterna gör att seriesegern fortfarande finns inom räckhåll när vi åker till Eslöv om fyra veckor för matcher mot hemmalaget och mot Åsa.


Pingisligan A 6-7/2-16 Omgång 2-3.

Hemmamatcher i Sporthallen. På lördag eftermiddag stod Dänningelanda för motståndet. Enligt media skulle jag tydligen sagt att det var en lätt match. Sådan tändvätska bjuder jag inte motståndet på. Okej, jag hade visserligen sagt att lördagens match var lite lättare än söndagens, men det är ju en viss skillnad. Nog om det. Det mest intressanta i matchen mot Dänningelanda var att se hur Sonja, som inte spelat en tävlingsmatch sedan september, skulle se ut. Hon ställdes mot Sara Rask i första matchen och ringrosten lyste igenom men ändå en klar 3-0-seger. Filareti började lite trevande mot Anna Månsson och tappade första set, 11-13, men sedan var det inget snack, 3-1. Rachel behövde sedan fem set för att besegra Lisa Rydén och det såg inte ut som den vanliga Rachel. Sonja fortsätter med 3-0 mot Anna och det ser mycket bättre ut. Rachel slår Sara med 3-1 och Filareti avslutar med 3-1 mot Lisa. 6-0 mot Dänningelanda efter en klart godkänd match. Filareti spelade stabilt den här gången och Sonja spelade upp sig efterhand. Rachel hämmades rejält av en elakartad sträckning i ryggen och stod inte att känna igen av förståeliga skäl. Normalt skulle hon inte spelat men var tvungen för att få ihop tillräckligt antal matcher för att få vara med i slutspelet. Förutom segern så var ju publiken den stora behållningen. 124 åskådare såg till att det blev bra tryck i hallen. Laget fick stående ovationer när de tackade för stödet efter matchen. Riktigt härligt!!! Söndag förmiddag var det match mot Halmstad som saknade sin amerikanska Prachi Jha. Om lördagens match såg stabil ut så var det raka motsatsen på söndagen. Sonja börjar mot Jennie Edvinsson och tappar ett set vilket visar på bristande skärpa när man vinner nästa med 11-2, 3-1. Rachel vinner över Elin G. Snygg, 3-0. Cristina ger sedan Tilda Johansson segern, 2-3, efter att stundtals spelat rent ut sagt uselt. Rachel slår sedan Jennie med 3-1. Sonja har ledningen med 2-1 mot Tilda innan det låser sig och Tilda vinner ganska enkelt, 2-3. Cristina slår Elin med 3-0 efter jämna set. Cristina/Filareti börjar vedervärdigt i dubbeln och är illa ute men skärper till sig och vinner 3-2. Rachel bjuder inte på något motstånd när Tilda vinner, 0-3, utan sparar ryggen när hon ser att Cristina redan besegrat Jennie med 3-0 på bordet bredvid. Seger med 6-3 trots en av säsongens sämre insatser. Det är ganska frustrerande att se det här spelet när man vet spelarnas kapacitet. Något färre åskådare, 96 stycken, bjöd på bra stämning och var nöjda med att vi vann och det är ju huvudsaken.


Pingisligan A 16/1-16 Omgång 1.

Match på bortaplan mot Spårvägen som hade förlagt matchen till Vällingbyhallen. Audrey och Sonja var inte tillgängliga. Chansen till seger kändes ändå ganska stor trots att Spårvägen förstärkt med en kinesiska. Först ut var Cristina mot Ellen Holmsten där Cristina började väldigt osäkert och svajigt men bet ihop till en 3-2-seger. Filareti gjorde ingen av sina bättre matcher när hon förlorade mot Yuan Cao, 0-3. Rachel började bra mot Sannamari Bölenius för att sedan slappna av litet men ändå vinna med 3-1. Cristina var inte nära mot Yuan, 0-3. Rachel vann kontrollerat mot Ellen, 3-0. Filareti gjorde en riktigt svag insats mot Sannamari och fick ingenting att stämma, 0-3. Cristina/Filareti var inte riktigt på topp i dubbeln. Visserligen jämna set men ändå en klar förlust, 0-3. Rachel mot sin klubbkamrat i Frankrike, Yuan slutade med förlust, 1-3. Cristina gör sin bästa match för dagen då hon vinner över Sannamari, 3-0. Filareti skulle sedan gå in och rädda oavgjort genom att slå Ellen. Det bjöds på rena Hawaiispelet från Filareti och det svängde hit och dit och blandades friskt med bra och mindre bra bollar. Starten i avgörande set, 1-5, blev för tung trots tappert försök att vända på steken, 2-3. Totalt en ganska tung förlust, 4-6. Spårvägens kinesiska kom att bli tungan på vågen med sina tre segrar. Den här gången var det Filareti som inte motsvarade förväntningarna. Förra gången var det hon som var bäst. Hawaii var det som sagt. Rachel och Cristina får godkänt men som helhet en besvikelse eftersom det här resultatet kan göra det betydligt svårare att bli topp-2 med de fördelar det innebär.


Pingisligan Norra 13/12-15 Omgång 4-5.

Matcher i Köping Arena mot Åsa BTK och Spårvägen. De här matcherna skulle ha spelats i Åsa 28 november men blev flyttade pga att Spårvägen fick en spelare uttagen till JVM. Nu beslutade SBTF att de här matcherna skulle spelas efter sista omgången vilket bryter mot deras egna regler. Utfallet hade väl inte blivit något annat men Spårvägen t.ex visste ju inför söndagen hur många matcher man behövde ta för att komma före Falköping och vara klara för Pingisligan A. Hade vi t.ex spelat oavgjort mot Mälarenergi hade ju vi haft fördelen att veta exakt vad vi behövde göra för att vinna serien vilket är helt åt skogen eftersom det är en viss fördel att bli etta. Nog om det och över till matchen mot Åsa BTK. Det blev en högst ointressant match som var klar på 50 minuter. Audrey - Karin Lomander 3-0, Cristina- Jessica Johnsson 3-0, Filareti - Emma Söderlund 3-0, Audrey - Jessica 3-0, Filareti - Karin 3-1 och Cristina - Emma 3-0. Seger med 6-0 i en allt annat än upphetsande historia. Den andra matchen mot Spårvägen blev lite av ett antiklimax där försnacket mest handlade om hur sjuka de var eller hur många procent som återstod innan vissa blev helt mumifierade av alla inlindningar. Matcherna mot Spårvägen brukar ju vara roliga och tuffa matcher men det här var inte särskilt kul utan det var väl bara Anni Bölenius som svarade upp ordentligt. Filareti - Ellen Holmsten 3-1, Audrey - Stina Zetterström 3-0, Cristina - Anni Bölenius 3-0, Audrey - Ellen 3-1, Filareti - Anni 2-3, Cristina - Stina 3-0. I dubbeln lämnade Spårvägen w.o. då de inte hade någon som ville/kunde/orkade spela. Segern med 6-1 säger inte så mycket inför framtiden eftersom Spårvägen inte använt sina kineser än, utan jag kan bara konstatera att vi vann helt smärtfritt. Filareti fortsatt bra, Cristina lite bättre än dagen innan och Audrey har betydligt mer att ge är sammanfattningen av dagens insats. Andraplatsen i serien betyder att vi börjar borta mot Spårvägen 16 januari och att enda sammandraget på hemmaplan blir helgen 6-7 februari mot Dänningelanda och Halmstad.


Pingisligan Norra 12/12-15 Omgång 6-7.

Matcher i Köping Arena mot Boo och Team Mälarenergi. Matchen mot Mälarenergi skulle avgöra vem som blev seriesegrare. Vi ansåg oss ha en bra chans att gå segrande ur den striden. Det intressanta i första matchen mot Boo var att se hur bra deras ryska Anna Rossihkina var. Tyvärr för vår del lyckades hon besegra Audrey med 13-11 i femte och Filareti med 11-9 i femte. Övriga matcher Cristina - Ellen Colliander 3-0, Filareti- Nayana Temml 3-0, Cristina - Nayana 3-0, Audrey - Ellen 3-0, dubbeln Cristina/Filareti - Ellen/Nayana 3-1 och Audrey - Nayana 3-0. Seger med 6-2 i en inte allt för upphetsande historia. I den andra matchen mot ett förnyat Team Mälarenergi blev det lika tufft som vanligt. Det började med Filareti mot litauiskan Egle Stuckyte. Filareti spelade mycket bra men fick ändå ge sig i en femsetare, 5-11 i avgörande, mot svårspelade Egle. Audrey vann sedan utan att övertyga mot unga rumänskan Arina Singeorzan, 3-1. Cristina kom in helt fel i matchen mot Michaela Karlsson och fick ingenting att fungera, 0-3. Audrey startade svajigt mot Egle, skärpte till sig i set 3 och 4 och såg ut att koll på det hela för att tappa avgörande 9-11. Filareti tog sedan en övertygande 3-0-seger mot Michaela. Cristina startade bra mot Arina och hade matchbollar i tredje set men gick sen ner sig i lite okontrollerat spel och förlorade 2-3. Pga Cristinas bleka spel satte vi in Audrey tillsammans med Filareti i dubbeln mot Egle/Michaela. Det gick inte alls, 0-3. Audrey skulle sedan hålla oss kvar i matchen men började riktigt svagt mot Michaela, tog 3:e och 4:e set men förlorade femte med 9-11. Förlust 2-6 efter 3x9-11 i avgörande set visar att siffrorna kunde varit jämnare. Tyvärr var både Cristinas och Audreys insatser inte på den nivå vi är vana att se. Filareti däremot var det riktigt roligt att se med stabilt och förtroendeingivande spel. Förlusten gjorde att seriesegern gick upp i rök och att söndagens matcher blir lite avslagna.


Pingisligan Norra 24/10-15 Omgång 2-3.

Hemmamatcher i Sporthallen, inför ett 50-tal åskådare, mot Juno och Falköping. Allt annat än 4 poäng skulle inte vara godkänt. Anders som alltid går all-in tippade 6-0 i båda och försiktige Tomas 6-2 i båda fast han menade 6-0. Nu blev det mitt emellan. Det mest intressanta i första matchen mot Juno var hur vår förre spelare Hannah Hicks skulle klara av våra spelare. Tyvärr för Hannahs del hade hon inte mycket att sätta emot Filareti och Rachel utan fick inkassera två solklara 0-3-förluster. Övriga matcher Rachel - Ieva Juceviciute 3-0, Cristina- Huda Mustafa 3-0, Filareti - Huda 1-3, Cristina - Ieva 3-1 och dubbeln Cristina/Filareti - Hannah/Ieva 3-1. Seger med 6-1 i en ganska avslagen historia som aldrig tände till. Den enda behållningen var väl att se vårt schweiziska nyförvärv Rachel Morets debut. Lugnt och stabilt utan att behöva ta fram det grova artilleriet. Kommer att bli värdefull framöver. I den andra matchen mot unga Falköping såg det ut som vi tog lite för lätt på uppgiften och underskattade motståndarna. Alla såg ut att ta i bara det som behövdes. Cristina - Elina Nilsson 3-2, Filareti - Elin Ljungsberg 3-1, Rachel - Erika Fronth 3-1, Filareti - Elina 3-0 och ganska raskt en 4-0-ledning. Sedan kom enda förlusten, Cristina - Erika 1-3, där Cristina som spelade sämre för varje match under dagen inte orkade pga att hon inte var riktigt kry. Men för den sakens skull ska vi inte nedvärdera Erikas insats. Rachel - Elin 3-1 och dubbeln Filareti/Rachel mot Elin/Erika där de våra naturligt nog började lite svajigt eftersom de aldrig spelat ihop förut. De tog sig dock samman och vände underläge 0-2 till seger 3-2. Seger även nu med 6-1 i en match som aldrig fick riktig fart. Vi kan summera matcherna med att säga att vi gjorde det vi skulle och inte så mycket mer. Full pott och klara siffror fick vi ju trots allt och det var huvudsaken.


Pingisligan Norra 19/9-15 Omgång 1.

Bortamatch mot nykomligen Arvika som kommit in i serien via en friplats. I ärlighetens namn hade vi kalkylerat med 2 poäng och allt annat än 6-0 vore överraskande. Matchen är inte mycket att orda om utan 6-0 på en timme och två tappade set säger väl det mesta. Filareti-Alma Rööse, Sonja-Maja Haugen Gjelle, Cristina-Nora Bagner Nilsen, Filareti-Maja, Cristina-Alma och Sonja-Nora var matchordningen. En godkänd insats av laget även om det kändes lite grann att det var seriepremiär. Det är gôtt att veta att det finns mer att ta av och att det bara kommer att bli bättre och bättre för varje omgång framöver.


SM-semifinal 2 8/5-15.

Match i Sporthallen. Vinna eller försvinna. Vi lät samma spelare försöka ta revansch efter utskåpningen senast. Enda funderingen var att ändra Sonja mot Filareti men det kändes lite riskabelt eftersom Filareti fortfarande har problem med en skada. Först ut var Sonja som gjorde en bättre insats mot Roxana Istrate den här gången men ändå, 0-3. Audrey revanscherade sig mot Rachel Moret, 3-0. Cristina gjorde en riktigt bra match och jobbade berömvärt mot Linda Bergström men 2-1 i set förvandlades till 2-3. När sedan Audrey litet okontrollerat slog bort sig mot Roxana, 1-3, så började man ana vart åt det barkade. Sonja, som spelade mycket bättre mot Linda den här gången, fick ge sig i en jämn historia, 1-3. Cristina spelade kanonpingis mot Rachel och gick fram till 2-0, tappade sedan flytet och samtidigt två set, räddade två matchbollar fram till 10-10 i avgörande men fick ändå ge sig efter en riktig kämpainsats, 2-3. Den här gången speglar resultatet 1-5 inte riktigt hur det såg ut men tyvärr måste jag erkänna att Ängby var bättre även nu. Vi har helt enkelt inte fått till det när det gällde som mest. Om någon ska framhållas får det bli Cristina som spelade mycket bra och var värd ett bättre resultat. Riktigt roligt var det fantastiska publikstöd vi fick. 150 åskådare gjorde vad de kunde för att hjälpa oss. Det tackar vi för!! Kommunalrådet Hans Jildesten uppvaktade och gratulerade spelare och ledare till en mycket bra säsong som kröntes med en tredjeplats i SM. Vi själva är redan mitt uppe i förberedelserna inför höstens serieupptakt. Målsättningen är att komma minst lika långt som den här säsongen.


SM-semifinal 1 6/5-15.

Match på bortaplan mot Ängby. Vi blev lite sena till match pga. alla vägarbeten och köer till förbannelse i Stockholm. Man kan ju undra hur så många människor frivilligt flyttar dit för att slösa bort sitt liv i en oändlig bilkö? Hur som helst hade vi räknat med en mycket tuff match och det kändes som om vi var beroende av en bra start. Först ut var Cristina mot Rachel Moret där ett betydelsefullt första set tappades trots setbollar. Spelet blev sämre ju längre matchen led, förlust 1-3. Sonja som slog Roxana Istrate sist de möttes hade inte en chans utan förlorade, 0-3. Audrey hade revansch att utkräva på Linda Bergström och vann med 3-1 men spelet var inte stabilt på något sätt. Cristina spelade inte dåligt mot Roxana men varvade bra med mindre bra alldeles för ofta, 0-3. Audrey skulle sen gå in och ge oss kontakt i matchen igen men var oväntat blek mot Rachel och avslutade riktigt svagt, 1-3. Sonja som hade en mycket tung dag fick inte mycket att stämma mot Linda och förlorade klart, 0-3. Spö med 1-5 efter en riktigt medioker match där ingen får godkänt var väl inte vad vi tänkt oss. Det är bara att glömma eländet och fokusera på fredagens match. En bra start och det kommer att bli en helt annan och mycket roligare historia.


SM-kvartsfinal 3 11/4-15.

Avgörande match på hemmaplan mot Spårvägen. Vi lät samma lag spela som på fredagen. Vi räknade med att Spårvägen skulle ändra sin uppställning, vilket de också gjorde, så vi kontrade genom att byta plats mellan Sonja och Cristina. Först ut var Cristina mot Stina Zetterström. En relativt jämn match där Cristina hela tiden låg steget före, 3-0. Audrey tappade ett set lite onödigt när hon slog av på takten mot Jennifer Jonsson, 3-1. I matchen Sonja mot Sannamari Bölenius blev det något öppnare spel än dagen innan. Säker seger för Sonja, 3-0. Audrey snoozade alldeles för tidigt mot Stina innan hon avslutade med 11-6,11-3 vid 3-2-segern. Cristina hade mycket bra koll på Sannamari som verkade lite uppgiven, 3-0. En lika bra och inspirerad match vid dagens 5-0-seger som igår. Ca 80 åskådare är riktigt bra. De höll igång i dag med. En stor eloge. Härligt att få stående ovationer efteråt!!! Fantastiskt bra spel av allihop. Om någon ska framhållas så får det bli Cristina som gjorde en klockren insats båda dagarna. Mycket bra!! De andra var ju inte så pjåkiga heller om man ska vara ärlig. En SM-medalj säkrad. Nu återstår att spela om valören. Semifinalerna börjar onsdag 6 maj med bortamatch och hemma fredag 8 maj. Vilken motståndare vi får är inte klart än men vi antar att det blir Ängby.


SM-kvartsfinal 2 10/4-15.

Retur på hemmaplan mot Spårvägen. Audrey in i laget istället för Filareti. Först ut var Sonja mot Sannamari Bölenius där Sonja hade kontroll på matchen efter att slagräkning tog vid i första set, 3-0. Audrey tog tag i taktpinnen direkt mot Stina Zetterström, 3-0. Cristina som senaste gjorde en svag insats mot Jennifer Jonsson visade nu upp ett helt annat spel och tog en mycket säker seger, 3-1. Audrey gjorde vad som behövdes för att slå Sannamari, 3-0. Cristina tappade första set mot Stina men sedan var det inget snack, 3-1. En mycket inspirerad och bra match av oss slutade i en 5-0-seger. Ca 100 åskådare gjorde sitt till för att stötta oss. Riktigt bra drag. Kul!!! Ganska omgående fullt fokus på lördagens avgörande match. Ingen underskattning för att dagens match gick så smärtfritt. Det står ju trots allt 1-1 i matcher och ingenting är klart. Men jag måste erkänna att det känns bra inför morgondagen.


SM-kvartsfinal 1 8/4-15.

Match på bortaplan mot Spårvägen. Vi försökte gå för vinst trots att Audrey saknades. Först ut var Cristina mot Stina Zetterström där Cristina inte släppte in Stina i matchen, 3-0. Filareti började mycket bra mot Jennifer Jonsson och tog ledningen med 2-0, men efter att ha fått en bortdömd serve i tredje vid 7-8 blev servandet lite för försiktigt och Jennifer vände på steken, 2-3. Sonja som vid senaste mötet med Sannamari Bölenius hade stora problem vann nu kontrollerat med 3-0. Cristina gjorde en svag insats mot Jennifer, 0-3. Sonja vann första set mot Stina men efter det spelade Stina klockrent och vann enkelt, 1-3. Filareti började övertygande mot Sannamari men fick det inte att stämma fullt ut. Hyfsad insats ändå, 1-3. Sonja mot Jennifer brukar bli vinst för Sonja, så även nu, 3-0. Cristina gör väl ingen toppinsats men vinner ganska säkert ändå mot Sannamari, 3-1. Ställning 4-4. Filareti hade då den tuffa uppgiften att säkra en seger i matchen mot Stina. Hade både första och andra set som tyvärr förlorades med minsta möjliga marginal, spelar sedan riktigt bra när hon tar hem tredje för att sedan tappa spelet lite i fjärde, 1-3. En tight match som vi tyvärr förlorade. Men...det är bara att bita i det sura äpplet, ny match på fredag och nya tag. Vinst där och vinst på lördag och vi är vidare. Det ska vi försöka med!!!!


Pingisligan A 14/3-15/3-15 Omgång 6-7.

Matcher i Växjö mot södergruppens fyra Skurup väntade på lördag och söder-trean Dänningelanda på söndag. I ärlighetens namn hade vi kalkylerat med 4 poäng allt annat vore överraskande. Matchen mot Skurup är inte mycket att orda om utan 6-0 på 45 minuter utan att tappa ett set säger väl det mesta. Cristina-Annica Nilsson, Filareti-Malin Nilsson, Audrey-Pearl Lövgren, Cristina-Malin, Audrey-Annica och Filareti-Pearl var matchordningen. Dänningelanda var i alla fall Anders och jag övertygade om skulle bli en mycket tuffare match. Hos spelarna hade det tydligen smugit sig in en falsk säkerhet efter att de sett Spårvägen slå Dänningelanda med 6-0 dagen före. Först ut var Sonja som fick jobba på ganska bra för att slå Lisa Rydén med 3-0. Audrey tar det lite för lugnt i början mot Anna Månsson men steppar upp efter hand, 3-1. Cristina är helt off när hon tar sig an Tilda Johansson och får inte ett slag att sitta, 0-3. Audrey går lite på halvfart mot Lisa, 3-0. Sonja får jobba riktigt ordentligt och var illa ute vid flera tillfällen mot Tilda ändå 3-0. Cristina spelar inte övertygande nu heller men besegrar Anna trots det, 3-1. I dubbeln börjar Cristina/Filareti riktigt bra de sex första bollarna men blir sedan totalt iskalla och förlorar mot Anna/Tilda i en medioker match, 0-3. Audrey slarvar bort första set mot Tilda men ökar sedan till vad som behövs för att ta hem matchen med 3-1. Resultatet 6-2 mot Dänningelanda är väl varken bra eller dåligt. Därmed bärgades andraplatsen i serien och ger oss ett mycket bra utgångsläge inför fortsättningen. Så här långt den bästa säsong vi gjort. Lottningen till kvartsfinalerna görs efter 26 mars.


Pingisligan A 7/3-8/3-15 Omgång 4-5.

Matcher i Köping mot norrgruppens etta Ängby väntade på lördag och norr-fyran Spårvägen på söndag. Återigen en mycket tuff omgång. Eftersom vi inte är särskilt buskablyga av oss så hade vi kalkylerat med 4 poäng trots motståndet. Vi fick dessutom hjälp av att Roxana Istrate inte spelade för Ängby. Det började bra, mycket bra. Cristina schabblade bort ett set mot Maria Engelson annars mycket stabilt, 3-1. Sonja tappar första set mot Linda Bergström men jobbar sig in i matchen som innehåller mängder av långa dueller. Så långa att det blev slagräkning i fjärde set med Sonja som segrare till slut, 3-1. Audrey tar sig an Ängbys nyförvärv från Schweiz Rachel Moret. En jämn historia där det inte skiljde mer än två bollar i något set. Vinst för Audrey, 3-1. Cristina vänder ett 1-2-underläge mot Linda efter mycket bra spel, 3-2. Audrey har sedan inga problem med Maria, 3-0. Sedan tog vi semester lite för tidigt. Sonja får en liten reaktion efter holmgången mot Linda och förlorar klart mot Rachel. 0-3. Cristina/Filareti som varit mycket förtroendeingivande i dubbeln tidigare får ingenting att stämma mot Linda/Rachel och blir utspelade, 0-3. Audrey som gillar att spela mot deff skulle sedan gå in och avgöra mot Linda men får inte till spelet, 2-3. Cristina spelar riktigt bra mot Rachel fram till att hon tappar tre setbollar i andra set, sedan är det rullgardin ner, 1-3. Sonja hade vi placerat som trea och räknade kallt med att hon skulle vinna om matchen gick distansen ut. En mycket säker seger för Sonja mot Maria, 3-0. 6-4 mot Ängby får vi vara nöjda med eftersom det är första gången vi besegrar dom. I söndagens match mot Spårvägen gick Filareti in istället för Cristina. Först ut var Sonja som lyckades vinna en 55 minuter lång bollningsduell mot Sannamari Bölenius med 3-2 i set och 12-10 i avgörande. En riktigt hemsk match. Audrey tar lite för lätt på matchen mot Stina Zetterström och får skärpa till sig för att vinna med 3-2. Filareti börjar mycket bra mot Jennifer Jonsson men tappar spelet totalt, 1-3. Audrey besegrar en tröttkörd Sannamari med 3-0. Sonja har inga problem med Jennifer, 3-0. Filareti förlorar mot Stina med 12-14 i avgörande efter tre tappade matchbollar. I dubbeln prövar vi Audrey/Cristina som besegrar de nyblivna svenska mästarinnorna Jennifer/Stina med 3-1. Audrey slarvar bort ett par set mot Jennifer men visar var skåpet ska stå i ett mycket bra avgörande set, 3-2. Resultatet 6-2 mot Spårvägen var väl inte direkt någon överraskning. Efter det här sammandraget är utgångsläget ännu bättre inför avslutningen nästa helg. Nu siktar vi på andra platsen i serien och ska på så sätt försöka få en bättre lottning i kvarten. Mycket bra jobbat av laget!!!!


Pingisligan A 31/1-1/2-15 Omgång 2-3.

Matcher på hemmaplan med debut av det franska nyförvärvet Audrey Mattenet. En tuff omgång där södergruppens etta Eslöv väntade på lördag och söder-tvåan Malmö på söndag. Vi hade förhoppningar om 3 poäng med chans på 4. Vi bestämde att Sonja skulle spela på lördag och Filareti på söndag. Sonja börjar mot Naomi Owen. Nästan en nyckelmatch direkt om vi skulle vinna eller ej. Tyvärr så fick inte Sonja något grepp på Naomi utan förlorade, 0-3. Trots att det är första matchen med plastboll och att allt är nytt så visar Audrey att hon blir en klar förstärkning när hon slår Sara Rask med 3-0. Cristina tar första set mot Zhang Fang men kommer sen inte i närheten, 1-3. Audrey är sedan i underläge mot Naomi men ökar lite i de två sista seten och vinner 3-2. Sonja tror inte riktigt på sig själv mot Zhang och det blir enkelt 0-3. Cristina gör sitt mot Sara,tappar visserligen ett set men annars hur säkert som helst, 3-1. Cristina/Filareti får fortsatt förtroende i dubbeln och vinner efter mycket bra spel mot Zhang/Naomi, 3-1. Audrey gör sedan en riktigt bra match mot Zhang men förlorar tyvärr avgörande set ganska klart, 2-3. Cristina förlorar sedan en tight match mot Naomi, 1-3. Sonja hade vi placerat som trea och räknade med att hon då skulle få möta Sara, som har mycket stora problem med deffar, i en avgörande match. En mycket enkel seger för Sonja, 3-0. 5-5 mot seriefavoriten Eslöv är ju med beröm godkänt och är man ärlig så var det inte Eslöv som låg närmast segern. I söndagens match mot Malmö ställde vi över Sonja, fast hon förmodligen tagit tre matcher, och räknade kallt med att vi vinner klart ändå. Cristina var illa ute i början av matchen mot Mie Jacobsen men avslutade starkt, 3-2. Filareti var sedan inte i närheten av att slå Angelica Persson utan gjorde massor av enkla missar, 1-3. Audrey spelar sedan ut Marina Donner som får högst tre bollar i seten, 3-0. Cristina vinner en jämn match mot Angelica, 3-1. Audrey har inga problem med Mie som ändå stretar emot bra, 3-0. Filareti får inte riktigt till spelet nu heller men vinner ändå säkert över Marina, 3-1. I dubbeln var inte skärpan den bästa och Cristina/Filareti fick se sig besegrade av Marina/Mie, 2-3. Audrey tar fram vad som behövs i avgörande lägen och vinner över Angelica med 3-0. Resultatet 6-2 mot södergruppens tvåa Malmö är inte mycket att säga om utan är väl ganska normalt. Helgens behållning var Audreys debut i laget och hon visade direkt att hon är en klass-spelare. Dessutom var Cristina/Filaretis dubbel mot Eslöv klockren. Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge inför fortsättningen och siktar på att bli topp fyra i serien.


Pingisligan A 10/1-15 Omgång 1.

Avresa 12.00 till Köping på lördag för en tuff match mot Team Mälarenergi. Som vanligt hade Optimisten Anders och Pessimisten Tomas kalkylerat på alla möjliga och omöjliga sätt och kommit fram till 6-4-vinst resp. oavgjort 5-5. Som vanligt var vi båda överens om att har vi en bra dag så vinner vi matchen. Filareti är först ut och gör väl inte någon toppinsats direkt men vinner ändå mot Michaela Karlsson, 3-0. Sonja får en tuff start mot Daniela Moskovits och underläge 0-2, spelar sedan riktigt bra men åker ändå dit i avgörande efter både oflyt blandat med udda slag från Daniela under slutbollarna (bl.a. en "hopp-pensel"), 2-3. Cristina var sedan inte riktigt nära Jana Dobesova och hade stora problem med servereturerna, 1-3. Filareti möter Daniela och gör en godkänd insats men har även hon ett rejält oflyt under de sista bollarna. Först får Daniela en nätboll som dessutom tar kant, nästa boll är en nätrullare och sedan slår en skärrad Filareti en serve i nät, 2-3. Cristina gör sedan en riktigt blek insats mot Michaela men vinner ändå, 3-1. Sonja gör en toppinsats och spelar fantastiskt bra när hon besegrar Jana med 3-2. Matchställning 3-3 och en viktig dubbel på tur. Cristina/Filareti börjar bra då de möter Daniela/Jana. Vinner första och har otaliga setbollar i andra men tappar till 13-15 och sedan går luften ur, 1-3. Cristina behöver sedan vinna mot Daniela men börjar svagt, spelar riktigt bra med bestämdhet i 3:e o 4:e set, avslutar sedan riktigt blekt, 2-3. Filareti kommer inte in matchen mot Jana och har stora problem även hon med servereturerna, 0-3. Förlust 3-6 efter många hårda matcher och en spelmässigt jämn historia där vi drog det kortaste strået i de flesta femsetarna. Sonja höll riktigt hög klass medans Cristina och Filareti behöver upp en nivå inför nästa omgång.


Pingisligan Norra 13/12-14 Omgång 6-7.

Avresa 7.00 till Avesta på lördag morgon. Allt annat än 4 poäng i matcherna mot Råcksta och Juno skulle vara ett riktigt bottennapp. Det enda som oroade var att Filareti var långt ifrån kurant och näst intill stridsoduglig, men hon bet ihop utan knot. Sonja saknades i laget. I matchen mot Råcksta fick Filareti jobba sig till seger med 3-2, efter att ha legat under med 0-2 mot Ilka Doval, annars var det idel 3-0-segrar. Matcherna Filareti - Erika Åkerlind, Hannah - Ilka, Cristina - Annika Lundström, Cristina - Erika och Hannah - Annika var snabbt och smärtfritt avklarade och inte mycket att orda om. Matchen mot Juno räknade vi med skulle bli lite tuffare men det blev även det en ganska avslagen historia. Både Sofia Westholm och Huda Mustafa har väl haft bättre dagar och Emelie Johansson gjorde väl vad hon kunde men det var väl helt enkelt så att vi var bättre. Både Filareti och Cristina slår Emelie med 3-0, Hannah vinner med 3-0 och Filareti med 3-1 mot Sofia och både Hannah och Cristina slår Huda med 3-1. Inte heller den matchen behöver det slösas några ord på. Vi gjorde det vi skulle och tog hem två 6-0-segrar. Vi slutade därmed på 3:e plats i serien och spelar således i Pingisligan A efter nyår. Rivstart direkt den 10 januari med bortamatch mot Team Mälarenergi. Det känns som att det är då det börjar på allvar.


Pingisligan Norra 22/11-14 Omgång 4-5.

Avresa 8.00 till Köping på lördag morgon. En tuff omgång där BooSpåret och Ängby väntade. Vi var överens om att har vi en bra dag så vinner vi båda matcherna, sämsta utfall 2 poäng. Vi började mot BooSpåret som den här säsongen är riktigt bra. Vi hade tänkt till ordentligt inför matchen. Hannah i första och Filareti i andra matchen. Hannah skulle få ta revansch efter förra omgångens debacle och gå in göra livet surt för BooSpårets unga garde. Hannah in i hetluften direkt mot Stina Källberg. Tyvärr så fanns det inte mycket att glädjas åt, 1-3. Cristina gör vad hon behöver mot Ellen Holmsten, 3-1. Sonja börjar mycket bra mot rutinerade Anni Bölenius men har inget motvapen när Anni byter taktik, 1-3. Cristina är sedan riktigt illa ute mot Stina och har matchboll emot sig men plockar hem de två sista seten med 13-11, 12-10 och vinner 3-2. Hannah möter Anni och är inte riktigt nära hon heller, 1-3. Sonja gör sitt mot Ellen, 3-0. Cristina/Filareti får fortsatt förtroende i dubbeln och vinner mot Anni/Ellen, 3-0. Cristina besegrar sedan Anni med 3-1. Sonja avslutar det hela med att besegra Stina med 3-0. Vinst med 6-3 och en hyfsat stabil insats. Lite oroande dock att Hannah inte räcker till nu heller och ser ut att ha en bra bit till acceptabel form. Mot Ängby började Filareti mycket trevande mot Maria Engelson men spelade upp sig efterhand, 3-2. Sonja var sedan inte i närheten av att slå Linda Bergström, 0-3. Cristina spelar sedan ett jämnt rumänskt derby mot Roxana Istrate som hon tyvärr förlorar, 1-3. Filareti spelar bra men förlorar tyvärr några jämna set mot Linda, 1-3. Cristina vinner sedan enkelt mot Maria, 3-0. Sonja tappar första set men har sedan inga problem med Roxana, 3-1. I dubbeln tappar Cristina/Filareti första set för att sedan vara steget före Linda/Maria, 3-1. Cristina hade 2-1 i set och 9-9 i fjärde men fick ändå ge sig mot Linda, 2-3. Filareti fick inte igång något eget spel när Roxana drog igång sin knock-out pingis, 1-3. Sonja har sedan inga problem med Maria, 3-0. Resultatet 5-5 speglar matchbilden ganska bra. Även nu en stabil insats utan den riktiga toppen. Mest glädjande är Cristina/Filaretis dubbelspel. Obesegrade hittills visar att vi har ett par som passar ihop. Kul!! När sista sammandraget avgörs om tre veckor räknar vi iskallt med 4 poäng men det räcker förmodligen med 1 poäng för att gå vidare till Pingisligan A, så det ser med andra ord riktigt bra ut.


Pingisligan Norra 25/10-14 Omgång 2-3.

Avresa 6.00 till Vällingbyhallen på lördag morgon. Riktigt tuff omgång där Team Mälarenergi och Spårvägen stod för motståndet. Optimisten Anders kalkylerade med 3 poäng och pessimisten Tomas sträckte sig till möjligtvis 2 poäng. Men.. vi var båda överens om att har vi en bra dag så vinner vi båda matcherna. Nu hade vi inte en bra dag tyvärr utan det kändes som om det mesta gick emot men trots det visade vi god moral. Vi började mot Team Mälarenergi som är ett lag vi aldrig tagit poäng emot. Filareti är först ut och gör en godkänd insats när hon tar sig an Jana Dobesova, ändå 0-3. Hannah börjar mycket bra mot Daniela Moskovits och tar ledningen 2-0, har matchboll i tredje, förlorar fjärde 10-12 för att tappa helt i femte, 2-3. Cristina tog sedan en programenlig seger mot Michaela Karlsson, 3-1. Filareti möter Daniela och gör även nu en godkänd insats men 0-3. Hannah gör sedan en riktig plattmatch mot Michaela, 0-3, och vi är på väg mot en total utskåpning. Matchställning 1-5 och vår akilleshäl dubbeln härnäst. Cristina/Filareti spelar ihop för första gången då de möter Daniela/Michaela. Tappar första men vinner sedan tre jämna set, 3-1. Cristina besegrar sedan Daniela med 3-2 efter 12-10 i avgörande. Filareti vinner kontrollerat mot Michaela, 3-0. Hannah får den föga avundsvärda uppgiften att försöka rädda en poäng genom att knäcka Jana men utgången är inte överraskande, 0-3. Förlust 4-6 och ganska nära trots inledningen. Som så många gånger förr blir Jana tungan på vågen och man måste ge en eloge till detta 46-åriga tjeckiska fenomen. Ständigt denna Jana!!! Mot Spårvägen började Hannah med att ta första set för att sedan tappa helt mot Stina Zetterström, 1-3. Cristina börjar bra, har fyra matchbollar i fjärde, för att sedan helt oförklarligt tappa mot Sannamari Bölenius, 2-3. Filareti fortsätter spela bra men förlorar tyvärr mot Jennifer Jonsson, 2-3 efter 9-11 i avgörande. Cristina vinner sedan en relativt jämn match mot Stina, 3-0. Hannah har det riktigt tungt mot Jennifer, 0-3. Filareti håller stilen och gör sitt mot Sannamari, 3-1. Cristina/Filareti börjar uselt mot Jennifer/Stina för att sedan kontrollera det hela, 3-1. Cristina hade matchbollar mot Jennifer men fick ge sig i de två sista seten med 12-14, 10-12 och en 2-3-förlust var ett faktum. Filareti fortsätter att spela säkert och kontrollerat när hon besegrade Stina, 3-0. Hannah kämpar för att komma ur den här dagen med lite heder i behåll och besegrar Sannamari, 3-1. Totalt 5-5. Efter den katastrofala inledningen kanske vi får vara glada för en poäng men det känns som vi förlorat en, minst. Sammanfattningsvis så kunde matcherna gått hur som helst. Vi kunde fått allt från 4 poäng till noll. En poäng känns ändå lite magert. Mycket strong insats av Filareti som håller ihop sitt spel riktigt bra alla matcherna igenom utan sitt vanliga hawaii där det går upp och ner från set till set. Cristina får godkänt, inte mer, men det lyser igenom att hon inte tränat tillräckligt med den nya bollen. Där kommer det bara att bli bättre och bättre framöver. Hannah visade ingenting utav det fantastiska spel hon gav prov på under EM för en månad sedan. Sprang dessutom ett halvmaraton, för att samla in pengar i kampen mot bröstcancer, i söndags som verkade sitta kvar i benen. Kan mycket bättre.


Pingisligan Norra 20/9-14 Omgång 1.

Match på hemmaplan mot Ås. Bara ett 30-tal åskådare på plats var väl ingen överraskning då det var "Storfôrsmarken" samtidigt. Allt annat än vinst skulle ha varit en smärre knall och det grundar jag inte på att Ås skulle vara dåliga utan mer på att vi är ett bra lag. Först ut var Filareti mot Michelle Quach. Filareti började bra, tappade sedan spelet men gick ändå segrande ur striden, 3-2. Vårt rumänska nyförvärv Cristina Kont gav inte Emelie Fitzgerald någon chans utan tog en enkel 3-0-seger. Sonja besegrade sedan walesiskan Chloe Thomas med 3-0 efter en ganska bra match. Cristina gick sedan in och besegrade Michelle, där det förlorade setet kan betraktas som ett olycksfall i arbetet, 3-1. Filareti tappade första set mot Chloe men rättade till det hela och avslutade stabilt, 3-1. Sonja tappade ett set mot Emelie men avslutningen var mycket bra, 3-1. Seger med 6-0 och en mycket bra insats av laget där alla bidrog och gjorde sitt. Cristina visade, utan att behöva gå för fullt, att hon kommer att bli den tillgång vi hoppats på. Glädjande att det finns mer att hämta då det här inte på något sätt var en maxprestation av tjejerna. Bra start på serien. Gôtt!!!


SM-kvartsfinal 2 14/3-14.

Returmatch i Sporthallen mot Spårvägen. Vinna eller försvinna. Bästa publiksiffran hittills, knappa 100 åskådare och webbsändning från hela matchen utgjorde en extra krydda. Först ut var Hannah mot Stina Zetterström där Hannah inte alls kom upp i normal standard utan fortsatte på den för henne ovanligt darriga linjen, 0-3. Maria tog de två första seten mot Sannamari Bölenius, tappade sedan stilen men var starkast i skilje, 3-2. Filareti fortsatte tyvärr att leverera på för henne en mycket låg nivå när hon mötte Jennifer Jonsson, 1-3. Marias match mot Stina blev spegelvänd den mot Sannamari och avgörande set förlorades alltså, 2-3. Hannah tar ledningen med 2-0 i set mot Jennifer men tappar sedan skäret och det blir två snabba till Jennifer. Hannah ökar trycket lite grann och tar hem avgörande set klart, 3-2. Filareti ska sedan gå in och ta revansch på Sannamari men går in och gör en match under all kritik, 0-3. För att inte matchen ska ta slut måste Maria besegra Jennifer. Maria börjar bra och har ledningen med 2-1 i set. Tyvärr går de två sista seten klart till Jennifer, 2-3. Då spelar det ingen roll att Filareti besegrat Stina på bordet intill. Förlusten med 2-5 är ett faktum. Det skulle visa sig att avsaknaden av Sonja, som inte kunde vara med i någon av kvartsfinalerna, blev alldeles för stor. När dessutom de övriga, undantaget Maria, underpresterar då går det inte att vinna. Jag lider med Filareti som genomgående varit vår bästa spelare i Pingisligan A men nu är en spillra av sitt rätta jag. En tung förlust eftersom vi inte kunnat få ett bättre medaljläge. Det här betyder att säsongen är slut och att förberedelserna inför nästa säsong drar i gång för fullt. Om några veckor bör vi ha nästa säsongs trupp spikad.


SM-kvartsfinal 1 12/3-14.

Match på bortaplan mot Spårvägen. Vinst var det enda som gällde. Först ut var Hannah mot Sannamari Bölenius där Hannah gjorde en ganska darrig insats med enkla misstag och inte alls visade upp senaste omgångens spel, 0-3. Maria som var tillbaka efter sjukdom tappade första set mot Jennifer Jonsson men vann sedan tre mycket jämna set efter riktigt bra spel, 3-1. Filareti som den senaste tiden varit riktigt stabil och bra var nere på bottennivå och missade det mesta mot Stina Zetterström, 0-3. Hannah tappade de första seten mot Jennifer men lyckades ta tredje med 14-12 och vände sedan matchen till seger, 3-2. Starkt gjort. Filareti går inte alls att känna igen och verkar helt blockerad av stundens allvar och får återigen inkassera en 0-3-förlust, nu mot Sannamari. Maria går sedan in och blir nollad av Stina i första set men tar sig samman och vinner med 3-2 efter en bra insats. Totalt 3-3 och vi är med i matchen trots en medioker insats. Filareti tar sig an Jennifer och får visserligen ett set men annars är det inte mycket att orda om, 1-3. Hannah ska sedan gå in och hålla matchen vid liv men gör en riktigt svag insats mot Stina, 0-3. Första förlusten mot Spårvägen på över två säsonger kunde inte komma mer olägligt. När Anders och jag skulle försöka analysera insatsen var de enda ord vi fick fram...fy faan!!!!När jag skriver det här så är faktiskt samma två ord de enda jag egentligen skulle vilja skriva... fy faan!! Men...det är bara att bita i det sura äpplet, ny match i morgon och nya tag. Vinst i morgon och vinst på lördag och vi är vidare. Det ska vi försöka med!!!!


Pingisligan A 8/3-14 Omgång 6-7.

Avresa 6.00 till Brännkyrkahallen på lördag morgon. Dagens uppgift var att ta full pott mot Dänningelanda och Malmö för att nå en fjärdeplats i serien. Vi räknade kallt med att Taberg skulle förlora sina matcher med 4-6 och därmed passeras. Den här säsongen har varit riktigt strulig och vi har bara kunnat spela med ett friskt/skadefritt lag vid ett sammandrag och det skulle visa sig att trenden hänger i. Nu var det Maria som fick kasta in handduken pga. sjukdom. Laguttagningen blev ju enkel men valmöjligheterna lika med noll tyvärr. Hannah inledde mot Dänningelanda och tog en klar 3-0-seger mot Lisa Rydén. Sonja fortsatte i samma stil mot Elin Helgesson, 3-0. Filareti fick inte till det mot Tilda Johansson och förlorade lite överraskande, 0-3. Sonja var lite oskärpt och tappade onödigt ett set mot Lisa, 3-1. Hannah förlorade sedan, också det lite överraskande, mot Tilda, 1-3. Filareti behövde inte lång stund för att besegra Elin, 3-0. Filareti/Hannah tog en smärtfri 3-0-seger mot Lisa/Tilda i dubbeln. Sonja besegrade sedan programenligt Tilda med 3-0. En klar 6-2-seger och dagens första delmål avklarat. Eftermiddagens match mot damerna i Malmö blev en helt annan historia. Trots att Filareti vände ett 0-2-underläge till seger med 3-2 mot Kajsa Andersson och att Hannah kontrollerat besegrade Angelica Augustsson, 3-0, höll allt på att rinna oss ur händerna. Sonja som inte alls var i balans förlorade med 9-11 i avgörande mot Sandra Andersson. Filareti lekte hem första set mot Angelica men var sedan helt borta, 1-3. Sonja stod inte alls att känna igen och Kajsa kunde vinna, 0-3. Hannah fortsatte att spela stabilt och vann över Sandra, 3-1. Inför dubbeln började det kännas lite oroligt och det blev ju än värre då Filareti/Hannah förlorade mot Kajsa/Sandra, 0-3. Efter några väl valda ord så skärpte Sonja till sig och besegrade Angelica, 3-0. Filareti tog sedan en seger mot Sandra efter att ha jobbat sig i fatt i varje set, 3-0. Sista och avgörande matchen mellan Hannah och Kajsa blev en rumphuggen historia. Hannah vann första set klart, Kajsa tar de två följande och Hannah leder 5-0 i fjärde då Kajsa bryter matchen för att hinna med ett tåg!!! Inte kul för någon. Vi fick inte spelet att stämma den här gången heller men tar ändå två segrar och Taberg ja....de fick inkassera två 4-6-förluster!! En slutlig fjärdeplats i serien betyder kvartsfinal borta på onsdag mot Spårvägen med retur hemma på fredag. Att hamna på fjärdeplats i serien efter en sådan knölig säsong tyder ju ändå på en viss styrka!!!!


Pingisligan A 15/2-14 Omgång 4-5.

Avresa 6.30 till Vällingbyhallen på lördag morgon. Dagens motståndare Ängby och Spårvägen kändes inte som någon omöjlig uppgift efter förra sammandragets kanonspel. Visserligen stod vårt spöke Ängby på andra sidan bordet i första matchen, men varför inte....ingenting är omöjligt. Vi beslöt att för första gången spela med två deffar mot Ängby och dessutom inte belasta Maria för mycket efter ryggskadan. Vi fick en mardrömsstart när Filareti inte fick någonting att stämma mot Linda Bergström, 0-3. Hannah var lika bortspelad mot Caroline Wersäll, 0-3. Sonja tog sedan en programenlig seger mot Roxana Istrate, 3-0. Filareti spelade riktigt bra fram till 2-1-ledning mot Caroline för att sedan falla igenom lite grann, 2-3. Sonja fick sedan ganska överraskande stryk av Linda, 0-3. Hannah tog visserligen ett set mot Roxana men fick inte slagen att sitta, 1-3. 1-5 inför dubbeln och på väg mot ett riktigt magplask. Filareti/Maria spelade riktigt bra i dubbeln och besegrade Caroline/Linda med 3-1. Sonja mot Caroline blev en match med långa dueller. När Sonja hade två setbollar i fjärde fram till 2-2 gick Caroline bokstavligt på knäna. Tyvärr för vår del tog Caroline setet med 13-11 och avgick med segern. Utgången av matchen kunde blivit en annan eftersom Filareti hunnit besegra Roxana på det andra bordet och Hannah hade ledningen i andra set mot Linda efter att ha vunnit det första. En på papperet klar 2-6-förlust som lika gärna kunnnat sluta 5-5 och där vi fick betala dyrt för vår klena inledning. Mot Spårvägen, som vi slagit de senaste fyra mötena, fick Sonja som också har känning av ryggen, vila. Hannah, som i mitten av veckan fick göra ett påtvingat belagsbyte, fick inte heller nu skären att sitta utan fick inkassera en förlust mot Stina Zetterström, 2-3. Maria avfärdar sedan Marlene Appelgren, 3-0. Filareti, som jobbat upp standarden, besegrar kontrollerat Jennifer Jonsson, 3-1. Maria förlorar sedan mycket överraskande mot Stina, 0-3. Hannah har det riktigt tungt mot Jennifer, 0-3. Filareti gör sitt mot Marlene, 3-0. Inför dubbeln var väl inte känslan den bästa och den blev ju inte bättre då Filareti/Maria förlorade mot Jennifer/Stina, 1-3. Sedan skärpte Maria till sig och tog tag i avgörande set mot Jennifer, 3-2. Filareti fortsatte att spela säkert och kontrollerat när hon besegrade Stina, 3-1. Hannah såg till att segersviten mot Spårvägen blev intakt då hon smärtfritt vann över Marlene, 3-0. Trots att vi inte spelade bra så är det ändå starkt att vi reder ut det hela och tar en viktig 6-4-seger. Gör vi vårt jobb i sista sammandraget mot Dänningelanda och Malmö så är inte bara kvartsfinalplatsen klar utan vi är med och slåss om en slutlig fjärdeplats i serien.


Pingisligan A 2/2-14 Omgång 2-3.

Långresa till Skåne och Eslöv med övernattning i Malmö. Södergruppens två topplag, de regerande Svenska mästarinnorna och en av guldkandidaterna, Eslöv och självutnämnda SM-favoriterna Taberg, stod för motståndet. Båda lagen obesegrade under säsongen. Målsättningen är ju alltid att vinna men realistiskt den här helgen var väl att försöka ta poäng. Första matchen mot Eslöv började som i trans när först Hannah besegrade Sara Rask i en kontrollerad match, 3-1. Sonja fortsatte mot defensivspelande fransyskan Sarah Berge och lyckades vinna en mycket lång femsetare med 11-9 i avgörande. Filareti var mycket koncentrerad och spelade fantastiskt bra när hon slog walesiskan Naomi Owen med 3-1. Sonja fortsatte med att mycket säkert slå Sara med 3-1. 4-0 till oss och man började undra vad det är som händer. Sedan svänger det och Hannah får stryk av Naomi, 0-3, trots bra spel. Filareti förlorar mot Sarah med 1-3 men klarar trots det defensiven riktigt bra. I dubbeln prövar vi Maria/Sonja och de är med riktigt bra i de första seten mot Naomi/Sara men det blir ändå 0-3. Sonja får en tuff start mot Naomi och förlorar klart de första seten men jobbar sig in i matchen och har 9-7 i avgörande men tappar tyvärr till 9-11. 4-4 och Eslöv har vind i seglen men det hjälper inte när Filareti fortsätter att spela skärpt och vinner över Sara, 3-1. Hannah visar sedan stabilitet när hon vinner över Sarah som inte riktigt pallar för trycket, 3-1. 6-4-vinst efter en 3 timmar o 40 minuter lång match visar att vi inte ger upp. Förmodligen en av de bästa matcher vi spelat. Riktigt roligt att se spelarnas inställning. I och med den långa matchen var det bara 20 minuter till matchstart mot Taberg och alldeles för ont om tid att äta, gå igenom nästa match och ladda upp. Vi försökte få starten förskjuten 30 minuter men våra motståndare Taberg vägrade. Arrangören kontaktade förbundet om vad som gäller och på nåder så fick vi 10 minuter extra. Vi blev väl lite förbannade då vi tycker att Taberg lite osportsligt inte gav oss en ärlig chans utan såg en gyllene chans till en fördel. Att det blev en extremt lång match är ju inte vårt fel och något vi ska lastas för. Eslöv som spelade lika länge som oss hade inga problem att komma överens med Spårvägen om 30 minuters fördröjning av matchen. Nåväl, först ut var Filareti mot Madeleine Stenqvist och det gick riktigt tungt, men Filareti kämpade till sig segern med 3-2. Maria som gjorde comeback efter sin ryggskada fick ersätta Hannah som inte kände sig redo efter holmgången mot Eslöv. Lite ringrost lyste igenom vid 1-3-förlusten mot Marina Donner. Sonja stretade på så gott det gick mot Zhang Fang, 0-3. Filareti fick en tung start mot Marina men jobbade sig in i matchen och vände 0-2 till 3-2, riktigt starkt gjort. Sonja hamnade i 0-2-underläge mot Madeleine och fick jobba för 3-2-segern. Maria spelade riktigt bra mot Zhang Fang men 1-3-förlusten var oundviklig. Filareti/Hannah i dubbeln mot Donner/Fang, 0-3. Sonja gav allt och kämpade till sig fjärde set mot Marina men sen tog batterierna slut och femte set förlorades klart. Filareti mot Fang, 0-3, är inte mycket att säga om. Förlusten med 3-6 kunde ha blivit något annat med lite tur och andra förutsättningar. Som helhet kan det här vara något av det bästa vi presterat. Anders och jag var riktigt nöjda när vi tog oss hem de 60 milen till de värmländska skogarna. Om två veckor väntar matcher i Stockholm mot Ängby och Spårvägen. Stockholm känns riktigt nära, nästan som en förort till Storfors, så det ska bli skönt att spela på "hemmaplan".


Pingisligan A 11/1-14 Omgång 1.

Match på hemmaplan mot Team Mälarenergi. Vinst eller som sämst en poäng var målsättningen. Först ut var Hannah mot Jana Dobesova där Hannah gjorde en mycket bra match. Vid 1-1 i set hade Hannah 10-7 men tappade till 10-12 och fjärde set lika jämnt men tyvärr 13-15 och således 1-3. Sonja mot Daniela Moskovits blev en säker viktoria för Sonja, 3-0. Filareti rivstartar mot Maria-Pia Lorenzotti och spelar kanonpingis i första set, sedan var det nattmössa på i två set, för att vakna upp i fjärde och slumra in i femte set igen, 2-3. Sedan var det dags för Sonja att ta sig an Jana. Andra set förloras 16-18 medan de övriga seten går klart till Jana, 0-3. Hannah gör sedan en lite ojämn match mot Maria-Pia. Förlorar första set klart, har setbollar i andra men tappar 11-13, spelar bra i tredje och vinner 11-3 för att sedan tappa fjärde, 1-3. I sista matchen före dubbeln vinner Filareti mot Daniela, 3-2, där alla fem seten bjöd på klara siffror. Med läget 2-4 kom dubbeln att bli lite avgörande om vi skulle ha chans på poäng. Dubbelparet Filareti/Hannah hade tyvärr inte mycket att sätta emot Jana/Maria-Pia, 0-3. Därefter dags för Sonja mot Maria-Pia. Efter ett jämnt första set var det inget snack utan Sonja vann med 3-0. Filareti får sedan stryk av Jana, 0-3, där ett set var riktigt bra, de övriga inte fullt så bra och sin vana trogen varvar Filareti lysande spel med mindre bra sekvenser. Förlust 3-6 även den här gången mot Team Mälarenergi men ändå en av de jämnare då vi mötts. Om tre veckor har vi två nya chanser att ta poäng när vi åker till Skåne för matcher mot södergruppens två giganter Eslöv och Taberg. Då....


Pingisligan Norra 14/12-13 Omgång 6-7.

Avresa 6.00 till Tollarehallen i Nacka på lördag morgon. Vi blev väldigt sena till hallen pga. snöoväder och att vi fick ligga i fem mil bakom två plogbilar som körde i 60. Motståndet för dagen var Juno och BooSpåret. På förhand räknade vi med 4 poäng och där Juno skulle vara svåraste motståndet. I matchen mot Juno rivstartade Filareti mot Sofia Westholm och tog ledningen med 2-0 för att sedan tappa spelet totalt. Ryckte sedan upp sig i avgörande set och tog ledningen med 5-1 för att sedan tappa 10 raka. Ridå. Sonja slog sedan Barbro Viktorsson, 3-0. Maria vann sedan över Huda Mustafa med 3-2 efter stora besvär med Hudas raggarpingis. Sonja tar sedan första set lätt mot Sofia för att sedan mycket överraskande bli utspelad, 1-3. Filareti vinner sedan en tät femsetare mot Huda med 11-9 i avgörande där Huda fortsätter veva på. Maria besegrar Barbro, 3-0. Dubbeln mellan Filareti/Maria och Barbro/Sofia resulterade i ett bra set från de våra och tre riktigt dåliga, 1-3. Sonja vann första set mot Huda men vill säkert glömma resten, 1-3. Maria kontrollerade matchen mot Sofia och vann säkert, 3-1. Filareti ska sedan säkra matchsegern mot Barbro men spelar krampaktigt och får ingenting att stämma, 0-3. 5-5 mot Juno kändes som en tung förlust och kom att bli ganska dyrbar i slutändan. Det är bara Maria som kommer ifrån matchen med hedern i behåll. Efteråt deppade i alla fall vi ledare ihop en aning men vi fick dölja besvikelsen inför matchen mot BooSpåret. Vi spelade med Hannah i stället för Sonja. BooSpåret bestod av Pinja Eriksson, Ellen Holmsten o Helena Zetterström. Anmärkningsvärt från matchen är att Hannah underpresterade å det grövsta när hon inte tog Ellen på allvar,1-3, och att Hannah/Sonja vann dubbeln mot Anni Bölenius/Ellen med 3-2. En säker men avslagen 6-1-seger. Den tappade poängen mot Juno gjorde att vi blev 4:a i serien och därmed bara får en enkelomgång hemma under våren. En annan sak som gick emot och blir mycket kostsam för vår del var att Eslöv inte spelade med sin kines och därmed förlorade seriesegern med en match. Det betyder resa till Skåne med övernattning o allt därtill istället för en kort resa till Jönköping. Pingisligan A börjar 11/1 med hemmamatch mot Team Mälarenergi.


Pingisligan Norra 16/11-13 Omgång 4-5.

Avresa 6.00 till Vällingbyhallen på lördag morgon. Motståndet för dagen var Team Mälarenergi och Ås. I dag kändes det som om vi skulle kunna rubba Mälarenergi, ett lag vi aldrig varit i närheten att slå tidigare. Ås tvivlade vi inte på att vi skulle klara. Hannah saknades i laget då hon spelade för England i en sexnationers turnering. Matchen mot Mälarenergi började med Maria mot Jana Dobesova. Vi trodde på god chans för Maria eftrsom vi tyckte Jana börjat säsongen lite svajigt. Där var vi helt fel ute och Maria var chanslös, 0-3. Sonja tog ett set på sig för att komma in i matchen mot Daniela Moskovits, 3-1. Filareti mot Maria-Pia Lorenzotti var en nyckelmatch. Filareti fick inte särskilt mycket att fungera tyvärr, 0-3. Sonja var inte i närheten av Jana, 0-3. Sonja sa efteråt att hon var helt utspelad. Maria mot Maria-Pia där Maria hade rätt attityd i matchen och vann klart, 3-1. Filareti fick inte till det nu heller utan förlorade mycket klart mot Daniela, 0-3. Dubbeln mellan Filareti/Maria och Jana/Maria-Pia resulterade i ett bra set från de våra och tre riktigt dåliga, 1-3. Sonja slog sedan Maria-Pia säkert med 3-0. Filareti hade ingen chans mot Jana, 0-3. Förlust således med 3-6. Totalt sett kom vi inte upp i den nivå vi hoppats. Dessutom måste man imponeras och ge en eloge till motståndarnas Jana Dobesova som fortfarande håller sån hög klass. Efteråt deppade vi i en kvart och sedan skärpte vi till oss inför matchen mot Ås. Maria började mot Emelie Fitzgerald och tog en mycket klar 3-0-seger. Filareti visade en helt annan vilja och gav inte Carelyn Cordero någon chans, 3-0. Sonja hade lite besvär med Michelle Quach men tog ändå en säker 3-0-seger. Maria blev lite frustrerad av att spelet inte stämde mot Carelyn och det blev en klar förlust, 0-3. Sonja vann sedan enkelt över Emelie, 3-0. Sedan tappade Filareti stilen lite när Michelle gick på knock men rättade ändå till 0-2-underläget till en 3-2-vinst med minsta möjliga marginal i avgörande, 14-12. I dubbeln var Filareti/Maria i förarsätet mot Carelyn/Michelle, 3-0. En säker 6-1-seger. En vinst och en förlust är väl inte helt oväntat även om vi hade hoppats och trott på poäng mot Mälarenergi. Eftersom målet är att bli bland de fyra bästa i Pingisligan Norra så ser det bra ut. Sköter vi oss och gör det vi ska i sista sammandraget 14/12 så är saken klar.


Pingisligan Norra 26/10-13 Omgång 2-3.

Sammandrag på hemmaplan mot Ängby och Peng Da. Minst tre poäng var målsättningen. Tyvärr fick vi ett återbud pga sjukdom i sista stund från Sonja vilket gjorde att aktierna för seger mot Ängby sjönk litegrann. I första matchen mot Ängby ställdes Hannah mot Caroline Wersäll där Hannah var med betydligt bättre än tidigare mot Caroline, 1-3. Maria mot Linda Bergström blev visserligen 1-3 men Maria gjorde en fullt godkänd insats. Filareti kom igång efterhand mot Roxana Istrate och vände ett 0-2-underläge till seger, 3-2. Mycket bra kämpat av Filareti. Dags för Maria igen, nu mot Caroline. En mycket jämn historia där Maria spelar riktigt bra och vänder 0-2-underläge till 2-2 men tyvärr förlorar avgörande set med 7-11. Hannah gör sedan en riktigt bra match och visar stort tålamod när hon besegrar Roxana med 3-2. Roxana verkade ha lite problem med Hannahs defensiv. I sista matchen före dubbeln förlorar Filareti mot Linda, 1-3, men gör ändå en bra match. Med läget 2-4 inför dubbeln hoppades vi att Filareti/Maria skulle spela lika bra som mot Spårvägen senast. De ställdes mot Caroline/Roxana och spelade åter igen riktigt bra men efter två tappade matchbollar i fjärde set blev det förlust 8-11 i femte trots ledning 5-1. Därefter dags för Maria mot Roxana. Efter ett riktigt bra första set tappade sedan Maria tre jämna set, 1-3. Även den här gången får vi stryk av Ängby, 2-6, men det känns ändå som om vi kommer närmre för varje match. En bra och underhållande match som varade i tre timmar. Det gjorde att det inte blev tid över för att åka och äta utan vi tog något snabbt i hallen. Det blev inte mycket tid till värmning heller men det visade sig inte ha någon större betydelse. I dagens andra match mötte vi nykomlingen Peng Da från Eskilstuna. Det räcker att skriva att de ställde upp med Isabelle Ede´n, Sun Tao och Yu Ke och att vi vann med 6-0 på 45 minuter. Motståndet var tyvärr lite för klent för att det skulle bli roligt. Trots den största marknadsföring som gjorts inför matcher på hemmaplan så resulterade det inte i fler åskådare. Det är helt otroligt!! Nu blev det drygt ett 60-tal som vanligt. De gjorde i alla fall vad de kunde för att liva upp stämningen. Om tre veckor har vi två nya chanser att ta poäng när vi åker till Stockholm för matcher mot Team Mälarenergi och Ås.


Pingisligan Norra 21/9-13 Omgång 1.

Avresa 6.00 till Liljeholmshallen i Stockholm på lördag morgon. Anlände till hallen 09.45. Efter att ha kalkylerat och räknat på olika uppställningar av laget så kom vi fram till att oavgjort skulle vara det sämsta utfallet, men eftersom vi inte har oavgjort som mål utan alltid går för vinst så var vi ute efter två pinnar. Eftersom vi var lite osäkra på Sonjas form beslöt vi sätta henne som tvåa för att hon skulle få möta Spårvägens trea först och få en match att komma igång på. Först ut var således Sonja mot Sannamari Bölenius. Sonja började lite trevande men tog ändå en väntad 3-0-seger. Filareti tog sig an Jennifer Jonsson och spelade bra men några fler misstag än Jennifer avgjorde, 0-3. Maria tog ledningen med 2-0 mot Stina Zetterström, slappnade av lite grann men återställde sedan ordningen, 3-1. Toppmatchen Sonja mot Jennifer var på förhand mycket oviss, och så blev det. Efter ledning 2-0 i set fick Sonja problem när Jennifer ändrade lite i spelet och det rann iväg till 2-2 och 3-9 i avgörande set. Då inträffade en total scenförändring och Sonja svarade för en fenomenal avslutning och tog åtta raka bollar och vann setet med 11-9. Maria lyckades sedan inte få någonting att stämma mot Sannamari utan fick mycket överraskande inkassera en 0-3-förlust. Filareti tappade visserligen ett set mot Stina men var ändå den som höll i taktpinnen, 3-1. Filareti/Maria i dubbeln mot Jennifer/Stina såg riktigt bra ut i början och de gick snabbt till en 2-0-ledning för att sedan slarva bort två set. Skärpte till sig och höll ledningen hela avgörande set, 3-2. Maria startade håglöst och oskärpt mot Jennifer men spelade upp sig efterhand men blev ändå slagen, 1-3. Sonja slog sedan i den sista spiken i kistan vid 3-1-segern mot Stina. Seger med 6-3 och en mycket bra insats av laget där trots allt Sonjas tre vinster sticker ut lite grann. Glädjande dessutom att det finns mer att hämta då det här inte var någon maxprestation av tjejerna. Bra start på serien. Gôtt!!!


SM-kvartsfinal 5/4-13 Match 2.

Match på hemmaplan mot Ängby. Hoppet om en fullsatt hall kom på skam. Trots all uppmärksamhet i media inför matchen var det inte ens halvfullt. När dessutom bara hälften som var där var Storforsare blir man lite besviken. Ingen skugga över alla som kom utan över de som inte var där. En SM-kvartsfinal är tydligen inte bra nog att gå på. Räcker en VM-final eller....? Ursäkta att jag är lite besviken. Inför den här matchen hade vi gemensamt beslutat om att göra några ändringar i uppställningen. Vi satte Maria som trea och flyttade up Filareti och Hannah ett hack. Vi räknade med att Ängby skulle ändra och sätta Linda som etta. Det blev precis så och vi fick de motståndare vi ville ha i de första matcherna. Vi var ute efter att gå på knock och få en 3-0-ledning. När det väl drog igång fungerade ingenting. Först ut var Maria mot Caroline Wersäll. Maria tog första set och var hyfsat med i de två följande för att tappa totalt i fjärde, 1-3. Filareti tog sig an för dagen inplockade Linnea Holm. Efter lite oskärpa i början blev det en 3-1-seger tillslut. Hannah som slagit Linda Bergström de senaste mötena var helt borta och Linda vann enkelt, 0-3. Filareti gjorde en temporär uppryckning när hon tog tredje set mot Caroline annars var det inte nära, 1-3. Maria lyckades vi reta upp så hon fick tillräckligt med adrenalin för att kämpa ned Linda med 3-1. Inget set skiljde mer är två bollar. Visserligen tappade sedan Hannah ett set väldigt onödigt mot Linnea men annars var det hur säkert som helst, 3-1. Från att ha varit helt uträknade var vi plötsligt med igen. 3-3 inför de avslutande matcherna, spelarna tände till och publiken tände till. Filareti spelade som i trans i första set mot Linda. Publiken var med och det kändes som att vi kunde greja det här. Börjar bra i andra men sedan tar det bara slut. Visserligen jämnt tredje set men de två avgörande bollarna slarvas bort. Fjärde set rinner bara iväg, 1-3. Hannah spelar samtidigt mot Caroline och har inte en chans, 0-3. Drömmen om en semifinal tog snabbt slut. 3-5 och vi var inte riktigt nära. Helt enkelt var det så att Ängby höll sin standard och vi spelade under vår. Ingen idé att spekulera i varför det gick som det gick utan det är bara att gratulera Ängby till segern. Just nu är det ingen tröst att vi gjort vår bästa säsong hittills och är bland de sex bästa lagen i Sverige. Nu är det bara att vila till på måndag då vi får fortsätta med att förbereda och göra allt i ordning inför nästa säsong.


SM-kvartsfinal 3/4-13 Match 1.

Match på bortaplan mot Ängby. Bäst utav tre matcher gör det ju extra viktigt att ta första matchen och koppla greppet. Som vanligt så går vi för vinst och allt kändes bra före matchen. Först ut var Filareti mot Maria Engelson och tyvärr började varningsklockorna ringa omedelbart. Maria vevade in både det ena och det andra och plötsligt stod det 0-2. Efter lite korrigering av spelet räddade ändå Filareti det hela till en 3-2-seger. Hannah mot Caroline Wersäll blev en ensidig historia där Hannah inte alls kom in i matchen, 0-3. Maria hade svårt att hitta spelet mot Linda Bergström som vann relativt enkelt, 1-3. Dags för Filareti igen, nu mot Caroline. En hyfsat jämn historia där Caroline var den starkare för dagen, 1-3. Maria mot Engelson blev en total chockupplevelse när Maria inte fick särskilt mycket att stämma, 1-3. Hannah gör sedan en riktigt bra match och visar stort tålamod när hon besegrar Linda med 3-2, 12-10 i avgörande set. I det som skulle visa sig bli kvällens sista matchen tar Maria ledningen med 2-0 mot Caroline för att sedan tappa fullständigt, 2-3. Således förlust, 2-5, och tyvärr ingen av spelarna som kom upp i normal standard. Vi gör vår sämsta match för säsongen mot Ängby vid sämsta möjliga tillfälle. Nu är det bara att snacka ihop oss och göra några små justeringar så kommer det att bli bättre till fredagens hemmamatch. Det måste ju bli bättre för annars är vi ute och det har vi väl inte tänkt att det ska ta slut redan på fredag.


Elitserie A 9/3-13 Omgång 6-7.

Skönt att inte behöva åka förrän 07.30. 14 mil till Köping är ju i stort sett nästgårds. När vi anlände till hallen 09.15 var vi först där och kunde ladda i lugn och ro. Förutsättningarna var: två vinster eller en vinst och en oavgjord och kvartsfinalplatsen var klar, två förluster och vi var borta, alla övriga varianter och vi fick lita till andra resultat. Första matchen mot Dänningelanda hade vi räknat med att vinna och oddsen försämrades ju inte av att deras kinesiska inte var med. Matchen började med en väntad seger för Hannah mot Alexandra Sandéhn där Alexandra kämpade på riktigt bra, 3-1. Maria gjorde inte mer än vad som behövdes mot Elin Helgesson, 3-0. Filareti hade sedan bra kontroll på Lisa Rydén, 3-0. Samma sak för Maria mot Alexandra, 3-0. Hannah tappade visserligen första set mot Lisa men tog sedan över mer och mer och Lisa gav väl mer eller mindre upp, 3-1. Filareti vann ett jämnt första set mot Elin sedan var det spel mot ett mål, 3-0. Totalt 6-0 smärtfritt och snabbt och dagens första mål avklarat. I och med segern avancerade vi upp på fjärde plats i tabellen inför sista omgången. Eftermiddagens match mot rutinerade Taberg kändes betydligt tuffare men ändå med god vinstchans. Filareti börjar mot Marie Sjögren, som spelade för oss förra året, och tar en säker 3-0-seger. Hannah besegrar sedan Marina Donner efter en väl genomförd match, 3-2. Maria gör sedan vad hon behöver för att besegra Madeleine Stenqvist, 3-0. Filareti spelar bra mot Marina och har flera matchbollar i fjärde set som tyvärr förloras med 11-13 och sedan rinner femte set iväg, 2-3. Maria tappar ett set mot Marie men annars var det lugnt, 3-1. Hannah har sedan inga större problem med Madeleine, 3-0. I dubbeln mellan Filareti/Maria och Madeleine/Marina gjorde de våra en riktigt usel match, 0-3. Maria mot Marina blev en svängig match där Maria varvade bra och mindre bra saker. Hon blev lagomt förbannad på sig själv och tog hem sista set klart, 3-2. Seger med 6-2 och avancemang upp på till en slutlig tredje plats i tabellen. Ett styrkebesked av tjejerna som utan att prestera på topp genomför det hela på ett strålande sätt. Efteråt genomfördes en prisutdelning där vi fick ta emot bronsmedaljerna för tredjeplatsen i serien. I samband med det genomfördes även lottningen för SM-slutspelet. Vi hamnade på Eslövs halva och får i kvartsfinalen möta Ängby. Ett Ängby som vi alltid haft svårt för och faktiskt aldrig slagit under våra år i Elitserien. Men trender är till för att brytas och nu är det väl ett väl valt tillfälle att slå till. Vi känner oss garanterat inte slagna på förhand.


Elitserie A 16/2-13 Omgång 4-5.

Avresa 6.00 till Vällingbyhallen på lördag morgon. När vi stod i hallen 09.30 var vi överens om att vi skulle kunna upprepa segern mot Spårvägen men få det lite tuffare mot Team Mälarenergi. Matchen mot Spårvägen började med en tuff femsetare mellan Filareti och Sofia Westholm där Filareti skärpte till sig och tog en klar 11-2-seger i avgörande set. Hannah kom inte in i matchen mot Sun Jie även om tredje set var jämnt, 0-3. Maria vann sedan enkelt över Sannamari Bölenius, 3-0, efter bra spel. Filareti kom heller inte in i matchen mot Sun Jie även om det var jämnt även här i tredje set, 0-3. Maria mot Sofia blev en klar 3-1-seger efter övertygande spel. Hannah verkade lite oskärpt och fick inte igång sitt spel mot Sannamari och förlorade oväntat med 2-3 och det såg helt plötsligt mörkare ut i kampen om segern. Hannah deppade ihop och vi beslöt att ställa över henne i dubbeln och sätta in Maria tillsammans med Filareti. Helt plötsligt blixtrade det till när Filareti/Maria gjorde en av sina bästa dubblar någonsin enligt dem själva och vann med 3-0 mot Sofia/Sun Jie. Det är bara att hålla med för det var riktigt riktigt bra. Maria var sedan inte riktigt nära mot Sun Jie, 0-3. Filareti tappade första set mot Sannamari men sedan var det inget snack, 3-1. Hannah bet ihop och tog lite revansch genom en säker 3-1-seger mot Sofia. Seger med 6-4 och en mycket bra insats. Inför eftermiddagens match mot Team Mälarenergi kändes det som att vi skulle ha poängchans när deras kinesiska inte var med. Hannah börjar bra mot Jana Dobesova för att sedan tappa efterhand, 1-3. Maria börjar svagt mot Daniela Moskovits men visar bra inställning och vinner klart med 3-1. Filareti var lite upp och ner mot Stina Zetterström och fick lite oväntat ge sig i en femsetare. Maria hade 1-1 mot Jana men fick lite oturligt 10-12 i tredje och så blev det lite för tungt att komma tillbaka, 1-3. Hannah som hade en av sina tyngre dagar fick inte till det mot Stina, 0-3. Filareti fick inget grepp på Daniela som sin vana trogen slog in både det ena och det andra. Ett tappat jämnt fjärde set, 10-12, avgjordes på en kantboll som blev ödesdiger, 1-3. I dubbeln mellan Filareti/Maria och Jana/Stina började de våra riktigt bra men fick ändå se sig besegrade med 11-13, 10-12. Av bara farten tappades även tredje set. En klar förlust mot Team Mälarenergi men där slutsiffrorna 1-6 inte riktigt speglar matchbilden. Dagens glädjeämne var Maria som efter en tung period kom tillbaka och visade sitt "gamla" jag igen. Hannah, som hade det jobbigt, var i en, får vi hoppas, tillfällig svacka. Efter en vinst och en förlust är vi fortfarande med i kampen om en kvartsfinalplats. Vid sammandraget i Köping 9 mars har vi ödet helt i egna händer för trots att vi ligger sjua är det bara en poäng upp till tredje plats i den stenhårda tabellen.


Elitserie A 26/1-13 Omgång 2-3.

Sammandraget i Elitserie A genomfördes i Eslöv. Avresa fredag förmiddag och hemma igen tidigt söndagmorgon. Väglaget var bra som tur var annars kunde det ha blivit en riktig mardrömsresa. Enligt våra kalkyler så fanns chansen till åtminstone tre poäng när vi tog oss an södergruppens tvåa Eslöv och etta Råå. Vi började mot hemmalaget Eslöv och där tyvärr våra förhoppningar om en poäng grusades redan i första matchen då Hannah inte alls fick slagen att sitta mot Sara Rask, en klar 0-3-förlust. Maria hade sedan onödigt stora besvär med Kajsa Andersson och det kunde ha gått hur som helst. Maria tar sig ändå samman och vinner avgörande med 11-9. Filareti tappade sedan ett stenhårt förstaset 14 - 16 mot Naomi Owen men var sedan inte riktigt nära, 0-3. Maria gjorde sedan en blek insats mot Sara, 0-3. Hannah gör en betydligt bättre insats i sin match mot Naomi och spelar riktigt bra trots 2-3-förlusten. Filareti har också riktigt stora besvär med Kajsa och tappar de två första seten men visar sedan styrka genom att ta tre raka set. I dubbeln gjorde Filareti/Hannah en mycket bra insats mot Naomi/Sara men fick ändå ge sig mycket klart i femte och avgörande set. Maria spelade något bättre mot Naomi men blev ändå besegrad klart, 1-3. Under tiden som Maria spelade vann Filareti mot Sara med 3-0 men den matchen räknades ju aldrig då den låg efter i spelschemat. Förlusten med 2-6 kändes väl inte så bra. Nyckelmatch blev den första mellan Hannah och Sara, vinst där enligt vår kalkyl och det hade troligtvis slutat 5-5. Matchen blev ganska långdragen så det blev ingen tid till extravaganser på lunchen utan närmsta mack fick sörja för påfyllnad av förråden. I andra matchen mot Råå hade vi räknat med seger, 6-4. I första matchen sprack våra uträkningar direkt då Filareti onödigt förlorade mot Frida Bengtsson med 9-11 i avgörande set. Hannah hade sedan ingen riktig chans mot Tian Yuan trots bra spel, 0-3. Maria körde väl sedan mer eller mindre över Julia Magnusson som ändå höll spelet väl uppe, 3-0. Filareti går sedan in riktigt revanschsugen efter förlusten mot Frida men är ju ändå en riktig underdog mot toppspelaren Tian. Två första seten till Filareti efter kanonspel utjämnas till 2-2. I avgörande spelar Filareti riktigt bra och går fram till 10-6 som förvandlas till 10-9 och man tänker - nej inte nu igen. Efter en timeout går det ändå vägen med 11-9. Filareti var verkligen värd den skalpen. Maria gör sedan sitt då hon vinner över Frida, 3-0. Hannah hade sedan inga besvär med Julia, 3-0. Dubbeln mellan Filareti/Hannah och Frida/Tian såg precis ut som matchen på förmiddagen. Mycket bra spel men ett klart tapp i femte och avgörande set. Maria spelar bra men räcker ändå inte till mot Tian, 0-3. Filareti somnar in lite och tappar ett set mot Julia, annars inga problem, 3-1. Hannah har bra kontroll när hon besegrar Frida med 3-0. 6-4 precis enligt kalkylen ändå således. Två poäng totalt mot ettan och tvåan i södergruppen är ju godkänt men det går inte att sticka under stolen med att vi siktade på mer. Lite resultat emot i en del andra matcher, men vi är ju fortfarande i allra högsta grad med i kampen om en kvartsfinalplats. Det är ju trots allt bara två poäng upp till andra platsen. Nästa sammandrag blir det tuffast möjliga matcher då Team Mälarenergi, som krossar allt just nu, och ett, förmodar vi, revanschsuget Spårvägen står för motståndet.


Elitserie A 12/1-13 Omgång 1.

Match på hemmaplan mot Ängby. Vinst eller som sämst en poäng var målsättningen. Först ut var Hannah mot Caroline Wersäll där Hannah inte alls var vaken, 0-3. Maria mot Helena Zetterström blev visserligen 3-0 men inte efter något övertygande spel. Filareti hade svårt att komma igång mot Linda Bergström och gjorde väl ingen större match, 0-3. Dags för Maria igen, nu mot Caroline. En riktigt jämn historia där Maria tyvärr förlorar avgörande set med 9-11. Hannah gör sedan en riktigt bra match och visar stort tålamod när hon besegrar Linda med 3-1. I sista matchen före dubbeln vinner Filareti som väntat mot Helena, 3-0. Med läget 3-3 inför dubbeln kände vi lite segervittring och beslöt att chansa med dubbelparet Filareti/Hannah. En chansning som höll på att gå hem men efter två tappade matchbollar i fjärde set blev det förlust i femte. Riktigt bra spel av Filareti/Hannah. Därefter dags för Maria mot Linda. Efter en riktigt bra början orkade Maria inte fullfölja utan förlorade, 2-3. Filareti får sedan stryk av Caroline i en femsetare, 9-11 i avgörande. Sina vana trogen varvar Filareti lysande spel med mindre bra sekvenser men överlag en mycket bra match. Efter en trevande inledning spelade vi upp oss och bjöd verkligen upp till dans. Efter förra matchen mot Ängby skrev jag så här: "Förlusten mot Ängby med 3-6 är lite missvisande tycker jag och de kom tyvärr undan med blotta förskräckelsen. Skillnaden var väl att vi har svårt att knyta till säcken vid de avgörande bollarna." Det var exakt likadant den här gången med den lilla skillnaden att Ängby var ännu lite mer förskräckta. Om två veckor har vi två nya chanser att ta poäng när vi åker till Skåne för matcher mot Eslöv och Råå. Då....


Elitserien 22/12-12 Omgång 6-7.

Sista sammandraget i Elitserien norra genomfördes på hemmaplan. Enligt våra beräkningar så skulle vi vara klara för Elitserie A redan efter första omgången. Vinst för oss mot Sjömarken och förlust för Ås mot Spårvägen och saken skulle vara klar. Den första matchen började med en klar 3-0-seger för Hannah mot Emma Söderlund. Maria tappade sedan ett set mot Karin Lundin och var inte alls lika slagvillig och anfallsglad som vanligt utan hämmades uppenbarligen mer än befarat av sin axelskada. Filareti spelade sedan bättre och bättre mot Song Han men fick ändå ge sig med 1-3. Maria slog sedan Emma, 3-0. Hannah var inte i närheten av att störa Song, 0-3. Filareti mot Karin blev en väntad 3-0-seger. I dubbeln gjorde Anna/Josefin en godkänd insats mot Emma/Song trots 0-3. Maria spelade bara av matchen mot Song, 0-3. Filareti spelade bra i 3-0-segern mot Emma. Hannah hade sedan inga besvär med Karin, 3-0. Det gick som vi trodde, seger för oss och förlust för Ås mot Spårvägen. Eftermiddagens match mot Ås blev därmed lite avslagen när det inte var mer än äran att kämpa för. Efter förmiddagens halvhjärtade spel av Maria pga. skadan så beslöt vi att hon skulle få vila. Lite otacksam uppgift för den som skulle ersätta och inte alls var inställd på att spela singel, men det var bara att göra det bästa av det hela. Lotten föll på Anna att spela. In i hetluften direkt mot Michelle Quach. Anna stretade emot riktigt bra i början men fick ändå ge sig med 0-3. Filareti är väl inte riktigt helskärpt när hon slår Elin Ingvarsson med 3-1. Hannah spelar sedan en riktigt bra och laddad match mot Carelyn Cordero och vinner med 3-0. Filareti tappar visserligen ett set mot Michelle men vinner mycket klart med 3-1. Anna spelar sedan mot Carelyn och gör en riktigt bra match trots 0-3. Hannah har inga problem med Elin, 3-0. Anna/Josefin fick visserligen stryk med 0-3 i dubbeln mot Carelyn/Michelle men behöver inte skämmas för insatsen utan var med riktigt skapligt. Filareti spelar sedan riktigt bra mot Carelyn när hon vänder 0-2-underläge till ledning 10-6 i avgörande. Lyckas ändå lite onödigt schabbla bort de fyra matchbollarna till en 11-13-förlust. Surt! Hannah avfärdade sedan Michelle relativt enkelt med 3-0. Anna började sedan riktigt bra mot Elin men tappade ändå första set med 10-12 vilket var ganska avgörande för sedan rann det på åt fel håll tyvärr, 0-3. 5-5 mot konkurrenten om fjärde platsen får väl ändå ses som ganska starkt med tanke på att förstespelaren Maria saknades. Även om det inte var riktigt samma kanonspel som förra sammandraget så gjorde vi det vi skulle dvs. säkrade en plats i Elitserie A efter nyår och en plats i Elitserien nästa säsong. Elitserie A rivstartar med hemmamatch mot Ängby den 12 januari. Ett Ängby som vi haft ovanligt svårt för under åren men som det nu är dags att besegra eller åtminstone ta poäng av.


Elitserien 17/11-12 Omgång 4-5.

Avresa 6.30, till Lerum eller rättare sagt Hjällsnäshallen i Gråbo, på lördag morgon. Ankomst till hallen tre timmar senare. Den första matchen, som optimisten Anders på förhand trodde vi skulle kunna vinna med 6-4 om allt gick vägen och pessimisten Tomas, dvs.jag, vågade inte sträcka mig längre än 5-5 vid maxutdelning, var mot Spårvägen. Den började med en komfortabel 3-0-seger för Filareti mot Marlene Appelgren. Hannah jobbade på bra i 1-3-förlusten mot Sun Jie. Maria vann sedan över Sofia Westholm, 3-0, efter stabilt spel. Filareti tog första set mot Sun Jie men sedan var det stopp, 1-3. Maria mot Marlene blev en väntad 3-0-seger. Hannah tappade tre matchbollar i fjärde set mot Sofia Westholm men vann sedan avgörande set klart med 11-5. I dubbeln gjorde Anna/Josefin en godkänd insats mot Sofia/Sun trots 0-3. Maria tog sedan ledningen mot Sun med 2-1 och var nästan lite för laddad, för när Sun drog åt tumskruvarna en aning tappade Maria fokus lite grann när det inte gick som hon ville. Trots 2-3-förlusten en riktigt bra match av Maria. Filareti spelade också riktigt bra i 3-0-segern mot Sofia. Hannah började lite svajigt mot Marlene och tappade första set men korrigerade spelet lite och tillslut var det inget snack i 3-1-vinsten. Efter en 6-4-seger mot serieledarna kan det inte bli annat än högsta betyg. Inför eftermiddagens match mot Lekstorp kändes det som om allt annat än seger vore en missräkning. Filareti börjar mot Jonna Erlandsson och inkasserar en snabb 3-0-seger. Hannah spelar sedan riktigt bra och visar bra inställning när hon besegrar Lekstorps toppspelare Jennifer Jonsson med 3-1. Maria hade lite svårt att tända till mot Emma Sjögren och tappade flera matchbollar i fjärde set. Skärpte till sig i avgörande set som vanns med 11-3. Filareti spelade bländande mot Jennifer i vartannat set men förlorade tyvärr ett jämnt sista set med 9-11. Maria mot Jonna blev en kort historia, 3-0. Hannah tappade skärpan lite i tredje set mot Emma men vann de övriga mycket klart vid 3-1-segern. Anna/Josefin öppnade starkt i dubbeln mot Emma/Jennifer och tog ledningen med 2-0, var med upp till 8-8 i både tredje och fjärde set för att tappa och förlora avgörande efter en totalt sett mycket bra insats som lika gärna kunde slutat 3-0. Maria tar sedan ledningen mot Jennifer med 2-0 efter mycket övertygande spel men Jennifer kämpar sig in i matchen och kvitterar. Avgörande set blev riktigt tufft där Maria tillslut stod som segrare med 11-9. 6-2-vinsten gjorde att det blev en riktig kanonlördag med avancemang upp till fjärde plats i tabellen bara två poäng efter serieledarna Spårvägen. Högsta betyg till samtliga spelare för en toppinsats. Vid sammandraget i Storfors 22 december har vi avgörandet helt i egna händer om det blir spel i Elitserie A eller B efter nyår.


Elitserien 6/10-12 Omgång 2-3.

Avresa 6.00, till Vällingby och Vällingbyhallen, på lördag morgon. Ankomst till hallen tre timmar senare. Den första matchen, som vi på förhand trodde vi skulle ha stor chans att vinna, var mot Juno. Den började med en meriterande 3-0-seger för Hannah mot Barbro Wiktorsson. Maria fortsatte sedan med samma siffror mot Katarina Larsson. Filareti spelade nervöst i matchen mot Jurate Brazaityte och kom inte alls upp i normal nivå men vann trots det, 3-1. Maria vann sedan med 3-2 över Barbro som inte orkade stå emot Marias offensiv. Hannah hade sedan inga större problem med Jurate, 3-0. Filareti fortsatte lika hawaiibetonat i sin andra match där hon hade fullt sjå att besegra Katarina, 3-2. Ingen höjdarmatch men ändå en säker 6-0-seger. Inför eftermiddagens match mot Ängby kändes det som vi hade poängchans. Filareti spelar betydligt bättre i första matchen och besegrar enkelt Maria Engelson med 3-0. Hannah börjar sedan riktigt vasst för att sedan få ge sig i en femsetare mot en bra spelande Linda Bergström. Maria spelar riktigt bra och fortsätter sin frejdiga offensiv när hon slår Caroline Wersäll med 3-0. Filareti spelar sedan mycket bra mot Linda men får ändå inkassera en förlust i en hård match när 9-7 i avgörande set förvandlades till 9-11. Maria tappade skärpan lite grann i matchen mot Maria men vann ändå, 3-0. Hannah spelar sedan bra mot Caroline trots 0-3 och var på gång i tredje set som oturligt förlorades med 10-12 sedan Caroline haft en kantboll och två nätrullare på de tre sista bollarna. I dubbeln har Anna/Josefin ingen lätt uppgift mot Caroline/Linda och det blir snabbt 0-3 där de våra kanske visar lite för stor respekt för motståndarna. Maria möter sedan Linda och spelar kanonpingis när hon vinner första set. Har sedan 10-6 i andra och tappar och luften går ur, 1-3. Filareti börjar svagt mot Caroline för att sedan spela upp sig men får ändå stryk 0-3 efter några hårda jämna set. Förlusten mot Ängby med 3-6 är lite missvisande tycker jag och de kom tyvärr undan med blotta förskräckelsen. Skillnaden var väl att vi har svårt att knyta till säcken vid de avgörande bollarna. Den detaljen har vi sex veckor på oss att förbättra inför nästa sammandrag.


Elitserien 22/9-12 Omgång 1.

Match på hemmaplan mot regerande mästarinnorna och tippade seriefavoriten Team Mälarenergi är ingen lätt uppgift. Förutsättningarna var väl ganska goda för ett bra resultat då våra nya spelare Maria Christoforaki, Filareti Exarchou och Hannah Hicks alla har spelat och tränat med sina landslag en tid. Målsättningen inför lördagens match var att försöka ta en poäng. Först ut var Hannah mot Jana Dobesova där Hannah spelade bra men rutinerade Jana visade att gammal är äldst när det behövdes, 1-3. Maria mot Marie Persson fick ett abrupt slut då Marie skadade sig samtidigt som Maria slog in setbollen för första set. Marie fick tyvärr avbryta och lämna w.o.. Filareti mot Daniela Moskovits var en jämn historia trots 0-3. Dags för Maria igen, nu mot Jana. 0-3-förlust men bra spel där Maria blev lite het ibland och brände några bra lägen. Hannah mot Daniela slutade med 3-2-seger efter mycket bra spel av Hannah där hon i avgörande set varierade spelet riktigt bra. I sista matchen före dubbeln blev det w.o för Filareti mot Marie. I dubbeln skulle Anna/Josefin spelat men då ingen av dom kände sig 100% beslöt vi ge Maria/Filareti förtroendet. De ställdes mot Jana/Daniela men insatsen var väl inget att skriva hem om, 0-3. Därefter dags för Maria mot Daniela. Riktigt bra och jämnt spel där tyvärr Maria drog det kortaste strået, 1-3. Filareti mot Jana var avgörande för om vi skulle få poäng eller ej då sista matchen hade blivit en w.o för Hannah mot Marie. Det såg riktigt bra ut då Filareti utklassade Jana i tredje set och tog ledningen med 2-1, men återigen visade Jana att gammal är äldst samtidigt som Filareti tappade lite i spelet, 2-3. Förlust i matchen med 3-6 men med lite mersmak. Publiken, ca 70 personer, trivdes och levde sig med i matcherna. Det var riktigt roligt att höra. Efteråt kom flera ur publiken ner från läktaren och berömde både spelarna och spelet. Fortsättningen kommer att bli spännande och det känns som det finns riktigt stor potensial i laget. Det hoppas vi visa redan om två veckor när vi drar iväg till Stockholm.


Elitserien B 10/3-12 Omgång 6-7.

Avresa fredag eftermiddag till seriens sista sammandrag som spelades i Futurum, Växjö med BTK Frej som arrangör. Efter kvällsbuffe´n på hotellet, Clarion Cardinal, var det bara att snarka några timmar, upp och äta frukost och bege sig till hallen för de vanliga förberedelserna. Efter att SBTF rivit upp tidigare beslut om en minskning av antal lag i Elitserien kommer serien att spelas som den här säsongen. Vi var alltså klara för nästa års Elitserie redan innan slutomgångarna och hade inte mer än äran och att gå obesegrade genom serien att spela för. Kl.11.00 drog det hela igång med match mot Råå. Marie var först ut och besegrade Julia Magnusson med 3-0 utan några besvär. Samtidigt förlorade Natalie lite onödigt mot Alice Tolstoy med 2-3 efter att ha haft fyra matchbollar i fjärde set. Sonja slog sedan Emma Johansson med 3-0. Marie gjorde det hon behövde när hon vann med 3-0 mot Alice som ändå stretade emot ganska bra. Sonja vann sedan enkelt mot Julia Magnusson med 3-0 utan att behöva ta fram storspelet. Natalie gjorde sedan en godkänd insats när hon besegrade Emma med 3-1. Sedan var det dags för ett nytt dubbelpar igen då Anna inte fick ledigt från jobbet. Marie/Josefin lyckades ta säsongens första dubbelseger då de besegrade Emma/Alice med 3-1. Skönt att få den spöklika nollan spräckt. 6-1-segern mot Råå var ungefär vad vi räknat med. Efter att Fridhem/Urnan oväntat tappat en poäng mot Lekstorp var vi uppe i serieledning. Seger i eftermiddagens match mot Lekstorp och vi var seriesegrare. I första matchen tog Natalie en säker 3-0-seger mot Emma Sjögren. Sonjas 3-0 och totalt tappade fem poäng mot Jonna Erlandsson talar sitt tydliga språk. Marie förlorar sedan mot Jennifer Jonsson, 1-3, efter en mycket bra inledning för att sedan tappa. Sonja gör sedan det som behövs mot Emma, 3-0. Natalie förlorar sedan mot Jennifer med 1-3 vilket inte är något att säga om. Marie som var ganska irriterad på sig själv för att hon avslutat så dåligt mot Jennifer vann ganska okoncentrerat med 3-0 mot Jonna. I dubbeln gjorde Marie/Josefin en bra match men förlorade trots det mot Jennifer/Emma med 2-3. Sedan var det dags för matchen i matchen då Sonja ställdes mot Jennifer som spelar i svenska A-landslaget. Efter att ha förlorat första set stort korrigerade Sonja spelet lite grann och sedan var det inget snack, 3-1. Marie avslutade med en komfortabel 3-0-seger mot Emma. 6-3 mot Lekstorp och serieseger i Elitserie B med guldmedalj var ett plåster (om än litet) på såren för den missade platsen i Elitserie A. En väl genomförd dag av allihop och ett bra avstamp inför nästa säsong får bli sammanfattningen.


Elitserien B 19/2-12 Omgång 4-5.

Sammandrag i Gävle, eller rättare sagt Valbo Sportcentrum, med matcher mot Ås och hemmalaget Fridhem/Urnan. Att Ås var särklassig jumbo i norrgruppen betyder inte att de är ett dåligt lag utan mer att norrgruppen var riktigt bra vilket understryks av att Ås i sina två senaste matcher mot lag från södergruppen tagit två segrar. Kl.11.00 var det alltså dags för Ås efter att morgonen blivit lite rörig. Natalie var först ut och besegrade Emelie Fitzgerald med 3-2 efter att ha varit klart starkast i avgörande set. Samtidigt besegrade Sonja Emma Johansson med 3-0. Marie fick sedan se sig besegrad av Carelyn Cordero, 1-3, i en bra match av båda. Sonja fortsatte med 3-0 mot Emelie Fitzgerald. Natalie gjorde sedan, trots förlust med 1-3 mot Carelyn, en av sina absolut bästa matcher i SBTK-tröjan. Riktigt bra spel. Marie avfärdade sedan Emma Johansson, 3-0. Marie/Anna ställdes sedan mot Carelyn/Emelie i dubbeln, 1-3 efter en godkänd insats. Sonja tappade sedan första set för att sedan ta tag i det hela och till slut vinna ganska komfortabelt med 3-1 mot Carelyn. Marie spikade sedan slutresultatet 6-3 efter en 3-1-seger mot Emelie. Totalt sett ett väntat resultat med bra spel från båda lagen. Segraren i eftermiddagens match mellan oss och Fridhem/Urnan skulle med största sannolikhet bli segrare i serie B. I förra mötet lagen emellan blev vi siffermässigt (1-6) utklassade men inte spelmässigt. I dagens första match tog Marie en säker 3-0-seger mot Michelle Quach. Natalie spelade sedan riktigt bra mot Sofia Westholm men fick ändå ge sig i en femsetare. Sonja hade revansch att utkräva på Mina Sugamata och trots ett tappat första set så var 3-1-segern helt klar. Marie fortsätter att ha problem med Sofia och fick inkassera en 1-3-förlust trots bra spel. Sonja hade sedan inga som helst problem med Michelle, 3-0. Natalie får sedan stryk av Mina, 0-3, men spelet var betydligt jämnare än vad siffrorna visade. Anna/Natalie prövade ihop i dubbeln mot Mina/Sofia. Förlust 1-3 med varierat bra och dåligt, ett set riktigt bra i alla fall. Sonja var sedan riktigt illa ute mot Sofia som tog de två första seten övertygande men en liten korrigering av spelet och Sonja tog tre raka. Marie kontrollerade sedan matchen mot Mina och tog en säker 3-1-seger. I dagens sista match förlorade Natalie mot Michelle, 0-3, men var riktigt på gång i tredje set som förlorades med 12-14. Oavgjort alltså och båda lagen står på samma poäng men där vi har något sämre matchskillnad.. Dessutom är båda lagen redan nu klara för kvalspelet för att hålla sig kvar i Elitserien trots att två matcher återstår. En riktigt bra laginsats i båda matcherna och många mycket bra matcher. Utöver det kan nämnas att en fd. storforsare, nu boende i Stockholm, och tillika chef för en av våra sponsorer, ManIT Consulting, hade tagit sig till Gävle för att se oss på plats och träffa laget något jag tror uppskattades av alla.


Elitserien B 4/2-12 Omgång 2-3.

Sammandrag på hemmaplan mot lagen som slutade 7:a och 8:a i södergruppen. Allt annat än två vinster vore en katastrof i kampen om en plats i kvalserien och jakten på fortsatt Elitseriespel. Vi stod ju över första omgången i januari medan våra motståndare Malmö, förlust, och Frej, vinst, redan varit i elden. Kl.11.00 var det dags att ta sig an Malmö. Marie var först ut och besegrade Malmös etta Sandra Johansson ganska komfortabelt med 3 -1. Samtidigt avfärdade Natalie Lisa Lundell med 3-0. Sonja tog sig an Caroline Tanska och Marie mötte Lisa, båda matcherna slutade med klara 3-0-segrar. Dags för Sonja igen, nu mot Sandra, och ännu en 3-0-seger. Sedan gick Natalie på pumpen mot Caroline, 1-3, efter att ha börjat hänga med huvudet och inte alls kommit upp i normal standard. Dubbeln har ju varit vår akilleshäl så därför bestämde vi i december att Anna och Josefin skulle träna en hel del dubbel och bli vårt permanenta par. Tyvärr så opererades Josefin för blindtarmen i söndags och blir borta en månad från spel och vi var tillbaka i försöken att få en dubbelkonstellation att fungera. Marie/Anna som tog hand om matchen mot Sandra/Caroline fick tyvärr se en 2-0-ledning i set förvandlas till 2-3. Sonja gick sedan ut och gjorde processen kort med Lisa, 3-0. Segern med 6-2 mot Malmö var ungefär som en vanlig dag på jobbet varken mer eller mindre. Detsamma kan man säga om eftermiddagens match mot Frej. Natalie började med förlust mot Tilda Johansson, 0-3, och fick inte spelet att stämma i den här matchen heller. Sonja mot Sofia Egertz, 3-0, och Marie mot Nina Stenviken, 3-0, båda utan större besvär. Sonja körde sedan över Tilda som fick nio bollar sammanlagt på tre set. Sedan blev det ett par mycket jämnare matcher, Natalie mot Nina och Marie mot Sofia, som utvecklade sig exakt likadant. Vi tog ledningen och sedan vann spelarna vartannat set och där avgörande set vanns av oss med 11-9 i båda matcherna efter avgörande servar på slutet. Dubbeln med Natalie/Sonja mot Tilda/Sofia blev en 1-3-förlust efter en blandning av bra och mindre bra spel. I sista matchen spelade Sonja hem en 3-0-seger mot Nina som verkade ha gett upp förhand. Således 6-2 även mot Frej och ungefär vad vi räknat med. Nu är det bara att börja fokusera på nästa runda i Gävle om två veckor och hoppas på två nya segrar även om jag inte tror att det kommer att gå lika smärtfritt då. Att termometern visade prick -20 var inget man kände av när man lämnade hallen efter ett väl genomfört dagsverke.


Elitserien 17/12-11 Omgång 6.

Matchen på bortaplan mot seriejumbon Ås fick oss att tänka igenom alla möjliga scenarion. Förutsättningarna var ju nämligen så att chanserna att gå till Elitserie A var enbart teoretiska och beroende av att alla om och men hamnade på rätt plats. Dessutom skulle en resa till Östersund för en betydelselös match bli en kostsam historia med övernattningar och allt runt omkring. Men vi ville ju inte riskera stryk genom att ställa över spelare av ekonomiska själ. Vi gjorde en kompromiss. Att Natalie fick stanna hemma var inget svårt val då det skulle tagit henne fyra dagar för att spela en betydelselös match. Sonja hade en tentamen i Oslo sent fredag eftermiddag och fick flyga upp till Östersund på lördag förmiddag. Vi övriga åkte minibuss från Storfors kl. 04.00 på lördag morgon. Hämtade Sonja på flygplatsen i Östersund kl. 12.00. Efter lite mat anlände vi till den fina Jämtkrafthallen i Ås kl. 13.45. Efter sedvanlig uppvärmning var det dags för matchstart kl. 15.00. Redan då visste vi att chansen att nå Elitserie A var borta eftersom Ängby slagit Ås tidigare på dagen. Först ut var Marie mot Emma Johansson. Efter två mycket enkla set tog Marie julledigt och lyckades med nöd och näppe rädda segern via 13-11 i femte. Josefins 0-3 mot puertoricanskan Carelyn Cordero är inte mycket att säga om. Sonja mot Emelie Fitzgerald blev en lika väntad som klar 3-0-seger. Dags för Marie igen, nu mot Carelyn. Tomteluvan var slängd i ett hörn och en skärpt och gediget spelande Marie tog hem segern med 3-1. Sonja mot Emma slutade som väntat, 3-0. I sista matchen före dubbeln möttes Josefin och Emelie. Efter ett tappat första set med 12-14 kunde Josefin inte undvika en 0-3-förlust. 4-2 i matcher inför dubbeln. I dubbeln fick det nygamla paret Anna/Josefin chansen och gjorde en godkänd insats trots 1-3-förlusten. Därefter dags för Sonja mot Carelyn där puertoricanskan inte orkade stå emot Sonjas säkra spel kryddat med lite attack, 3-0. I Maries match mot Emelie, som blev dagens sista, var det väl aldrig riktigt oroligt trots ett tappat set, 3-1. En dag på jobbet, så skulle man kunna sammanfatta 6-3-segern. Nu är det bara att börja fokusera på att spela hem Elitserie B och att ta sig till kvalspel om en plats i nästa års Elitserie..... och så var det ju 55 mil hem i snövädret kvar att se fram emot också.


Elitserien 3/12-11 Omgång 4-5.

Sammandrag på hemmaplan med fyra lag på plats som alla var ute efter en plats i Elitserie A efter nyår. Dukat för raffel med andra ord. Vi hade kalkylerat med att tre poäng skulle räcka för att ta oss till Elitserie A och det kändes inte som orimligt. Annars började dagen med att Marie fick punktering i Karlskoga och att Anna fick åka och hämta henne, men de anlände i hyfsad tid till Storfors ändå så det var ingen fara. Fast man borde anat att det var ett dåligt tecken det här med punktering för det var precis vad det blev. För att inte gå händelserna i förväg så börjar jag med matchen mot Ängby, ett Ängby som var tvungna att lämna Linda Bergström hemma. Först ut var en spänd och nervös Natalie mot Josefin Lund, 0-3. Sonja började mot Stina Zetterström och ordnade en 3-0-seger i en ganska jämn match. Marie tog sedan de två första jämna seten mot Caroline Wersäll men var sedan inte riktigt nära att göra något åt 2-3-förlusten. Sonja fortsatte med en klar 3-0-seger mot Josefin efter ett jämnt första set. Natalie mot Caroline, visserligen 0-3 men ändå bra spel. Marie slår sedan Stina med 3-0. I dubbeln prövade vi den näst sista varianten när paret Anna/Marie tog sig an Caroline/Josefin. Hyfsat spel men med lite för mycket enkla missar, 0-3. Sonja mot Caroline gick till fem set där Sonja tog det avgörande setet klart. Totalt 4-4 inför de avslutande matcherna. Marie mot Josefin gick inte som vi tänkt utan Marie fick överraskande stryk, 1-3. Josefin spelade visserligen bra men det här är en match Marie borde eller måste ta om vi ska ha något i A-serien att göra. Natalie räddar sedan en poäng genom att besegra Stina i en femsetare där nervdaller höll på att ställa till det i avgörande. 5-5 betydde att för att hålla kalkylen måste det bli seger mot Taberg. Eftersom matchen mot Ängby blev riktigt långdragen blev det stressigt med mat och uppladdning inför andra matchen. Först ut var Natalie som tog en enkel 3-0-seger mot Huda Mustafa. Sonja följde upp med en 3-1-viktoria mot Madeleine Stenqvist. Marie var sedan på gång att ta en 3-0-seger mot Marina Donner men med tappade matchbollar i tredje blev det till slut förlust i avgörande med 9-11. Sonja avfärdade sedan Huda enkelt, 3-0. Sedan började tappet. Natalies 1-3 mot Marina är ju både väntat och godkänt i och för sig. Maries 0-3 mot Madeleine däremot var inte riktigt väntat även om Madeleine slet och jobbade riktigt bra. Helt plötsligt sjönk moralen och huvudena började hänga. Och inte blev det bättre efter dubbeln där sista konstellationen Marie/Josefin prövades med samma klena resultat, 0-3. Även där hyfsat spel men med för mycket enkla misstag. Sonja mot Marina, med god chans för Sonja, blev en femsetare där den oskärpta inledningen av sista set tyvärr blev ödesdiger. Ledning 3-1 hade hastigt och riktigt olustigt blivit 3-5. Marie slog visserligen Huda mycket enkelt 3-0 men vad hjälpte det när Natalie, trots bra spel, blev besegrad 0-3 av Madeleine som därmed slog i den sista spiken i Elitserie A-kistan eller punkterade däcket om man så vill. Dagens övriga resultat gick inte vår väg eftersom Fridhem/Urnan tog stryk av Taberg och spelade oavgjort mot Ängby. Dessutom var publikstödet under eftermiddagen nästan obefintligt och en mycket stor besvikelse. Vi hade behövt lite hjälp när det började gå emot. Ynkligt. Det här är det första riktiga bakslaget under våra tre år i Elitserien och det känns rent ut sagt för jävligt. Det känns som om man bara vill gräva ner sig. Jag tror faan att jag går ut och sparkar på en sten.


Elitserien 29/10-11 Omgång 2-3.

Avresa till Gävle på fredag middag, en bil direkt till Gävle och en via Arlanda där vi plockade upp Natalie. Incheckning på Scandic i Gävle kl. 18.00, lite mat på kvällen och sedan en sömnlös natt där morgondagens alla tänkbara scenarion snurrade runt i huvudet. Eftersom ingenting kom att stämma som man tänkt var det enda man fick ut av det hela att man var jäkligt trött på morgonen. Tankegångarna hade annars varit att besegra Fridhem/Urnan och med lite tur få oavgjort mot Spårvägen. Först ut mot Fridhem/Urnan var Marie mot Mina Sugamata. Marie spelade bra så det kändes lite surt då tre matchbollar i fjärde set tappades och avgörande förlorades 10-12. Natalie förlorade sedan mot Sofia Westholm, 1-3, men kunde lika gärna vunnit med 3-0 då Sofia såg spänd ut i de tre första seten. Sonja besegrade sedan Michelle Quach väldigt enkelt, 3-0. Marie mot sin gamla klubbkamrat i Team Mälarenergi, Sofia, blev en jämn historia. Vid ställningen 8-7 till Marie i avgörande tar Sofia de fyra sista bollarna varav två är riktiga raggarslag som kunnat hamna var som helst. Sonja, mot japanskan Mina, började övertygande i första set, tappade andra och förlorade sedan det tredje viktiga setet oturligt med 10-12. Av bara farten tog Mina fjärde set lätt. Natalie mot Michelle blev en säker seger för Michelle i tre raka men Natalie stod upp riktigt bra. I dubbeln mellan vårt nykomponerade par Marie/Natalie och Mina/Sofia spelade de våra upp sig för varje set. Tyvärr betydde ett oturligt tappat fjärde set, 10-12, att matchen förlorades, 1-3. Det svidande resultatet, 1-6, mot Fridhem/Urnan speglar inte riktigt hur det såg ut. Efter att ha varit iväg och käkat kom vi överens om att det bara var seger som räknades mot Spårvägen. Matchen började utan överraskningar då Marie slog Marlene Appelgren,3-0, och Natalie förlorade,0-3, mot Sun Jie. Därefter blev det betydligt tuffare då Sonja i matchen mot Daniela Moskovits vände matchbollar emot i avgörande set till seger 14-12. Sedan kom dagens knall då en inspirerad Marie slog Sun Jie med 3-1 och dessutom klara siffror. Kanonmatch av Marie. Sonja släppte sedan sex bollar totalt på tre set mot Marlene. Natalie gjorde bra motstånd mot Daniela men fick ge sig med 0-3. Dubbeln blev en 0-3-förlust för Marie/Natalie mot Daniela/Sun Jie. Första set riktigt bra, sedan mycket sämre. Sonja var sedan inte riktigt nära att störa Sun Jie, 0-3. En total 4-1-ledning hade hastigt och mindre lustigt förvandlats till 4-4 då det var dags för Marie igen. I matchen mot Daniela fortsatte Marie med sitt fina spel och tog en gedigen 3-1-seger. Natalies match mot Marlene skulle alltså avgöra om det blev en eller två poäng. Efter ett snöpligt förlorat första set med 9-11, efter ledning 9-3, tog spelarna vartannat set fram till det femte och avgörande. Efter riktigt hawaiispel från båda matchen igenom stod till slut Natalie som segrare med 11-8 i femte set. Efter den tunga och oförtjänt stora förlusten mot Fridhem/Urnan kändes det gött att vi kunde bita ihop och ta den mycket viktiga segern mot Spårvägen. Maries härliga spel och vinnarinstinkt kommer att göra att pressen på Sonja inte blir lika stor i fortsättningen. Natalie spelade sina första matcher på ett halvår pga. skadan och borde rimligtvis bli bättre nu när hon kan börja spela matcher igen. Efter helgen kan jag konstatera att vi fortfarande är med i matchen om en plats i Elitserie A.


Elitserien 17/9-11 Omgång 1.

Match på bortaplan mot tippade seriefavoriten Team Mälarenergi är ingen lätt uppgift. Förutsättningarna var väl inte 100 %-iga då: Sonja har en krånglande rygg och inte kunnat träna för fullt, Marie inte är riktigt genomtränad än och Natalie är borta pga. en axeloperation. Målsättningen inför lördagens match var ändå att försöka göra en bra insats och om allt gick våran väg kanske få med oss en pinne. Först ut var Josefin mot Jana Dobesova där Josefin ska ha all heder av sin insats trots 0-3. Marie mot Nina Vakkila blev till slut en tight femsetare när Marie tappade 9-3 i avgörande set till 9-9. Marie visade då lite av sin styrka och tog de avgörande bollarna. Sonja mot Marie Persson slutade i en säker 3-1-seger för Sonja. Dags för Marie igen, nu mot Jana. 0-3-förlusten inget att säga om då Jana spelade riktigt bra. Sonja mot Nina slutade som det brukar, dvs. med seger för Sonja, 3-1. I sista matchen före dubbeln möttes Josefin och Marie P. Josefin kan inte undvika en 0-3-förlust men försöker och stretar emot riktigt bra. 3-3 i matcher inför dubbeln. I dubbeln spelade Sonja och Marie ihop för första gången när de mötte Jana/Marie P. Samarbetet fungerade inte riktigt som vi hoppats och resulterade i en klar 0-3-förlust. Därefter dags för Sonja mot den taktiskt skickliga Jana. Två mindre bra set följdes av ett långt tredje där Sonja trots fem setbollar fick ge vika med 17-19. Synd då Jana började se mör ut efter allt sitt jobb. Maries match mot Marie P skulle visa sig bli dagens sista då Marie P vann med 3-1. Marie gjorde en godkänd insats och visade bra inställning trots förlusten. Vi får hoppas att de här sex veckorna fram till nästa sammandrag skall hinna få alla att bli skadefria ooch väl förberedda inför fortsättningen. Sammanfattningsvis en bra och godkänd insats av alla och där känslan är att vi bara kommer att bli bättre och bättre. Slutligen kan jag konstatera att nyförvärvet Marie kommer att bli en tillgång för laget på alla sätt och vis.


Elitserie A 12/3-11 Omgång 6-7.

Avresa 6.30 till Stockholm, eller mer exakt Vällingby och Vällingbyhallen, på lördag morgon. Ankomst till hallen tre timmar senare där en mängd viktiga och spännande matcher väntade. Alla lag i Elitserie A hade samlats för ett gemensamt sista sammandrag. För vår del var det två segrar som gällde om vi skulle ha chans på slutspel. Den första matchen, som vi på förhand trodde vi skulle få svårast att vinna, var mot Taberg. Den började med en komfortabel 3-0-seger för Sonja mot Madeleine Stenqvist. Marthe förlorade sedan tre jämna set mot Marina Donner och höll spelet väl uppe. Natalies match mot Natalia Kudryavceva blev inte alls vad vi hoppats på då Natalie inte fick någonting att stämma vid 0-3-förlusten. Sonja slog sedan Marina med 3-1 i en siffermässigt jämn historia där det trots allt kändes som Sonja hade kontroll på det hela. Den avgörande dubbeln mellan Marthe/Natalie och Madeleine/Natalia började riktigt lovande men ledning 10-6 förvandlades till 10-12. Andra set startade omvänt men blev vinst 12-10. Därefter var det slut på det roliga via två snabba förlustset, 1-3. Förlust med 2-3 och slutspelschansen flög sin kos. Vad som nu återstod av säsongen var att äta lite mat, bryta ihop och därefter försöka samla sig till ett värdigt slut i sista matchen mot Dänningelanda. Marthe spelar första matchen och möter Sara Rask. Efter vinst för Marthe i första set tar sedan Sara över mer och mer, 1-3. Sonja tar sig an Lisa Rydén och ordnar en 3-0-seger utan större besvär. Natalie mötte sedan Evelina Carlsson. Förlust med 2-3 i set, 9-11 i femte, och ett riktigt bottennapp spelmässigt. Sonja fortsätter med en planenlig seger mot Sara,3-1, där det kändes som Sonja hade mer att ge om det skulle behövas. Återigen skulle dubbeln bli helt avgörande. Marthe/Natalie hade inga problem med Evelina/Lisa utan tog en solklar 3-0-seger. 3-2-vinsten mot Dänningelanda betydde att vi gick förbi och upp på sjunde plats via bättre setsiffror. I Vällingbyhallen utropades vi felaktigt som åtta p.g.a. att programmet som används för att mata in matchresultaten bara uppdaterat matcher och poäng och inte set och bollar. En slutgiltig sjundeplats i Elitserien är riktigt bra gjort och att försöka slå det nästa säsong blir en inspirerande utmaning.


Elitserie A 19/2-11 Omgång 4-5.

Avresa till Köping på lördag morgon. Natalie var nu tillbaka i laget efter sin besvärliga axelskada som hållit henne utanför laget sedan i november. En realistisk kalkyl inför lördagens matcher mot Spårvägen och Ängby var att vi skulle åka hem med 4 poäng i bagaget, bättre än det en ren bonus. Matchen mot Spårvägen började med en 0-3-förlust för Marthe mot Daniela Moskovits trots bra spel. Sonja, som aldrig slagit Sun Jie, fick sedan återigen stryka på foten , 1-3, där det märktes att Sun Jie hade det mentala övertaget. Nyckelmatchen om vi skulle hänga med var Natalies match mot Ida Söderlund. Efter ett förlorat första set med 9-11, vann Natalie tre raka och vi var med i matchen igen. Sonja hade sedan stora problem med Daniela men redde ut det hela till en 3-2-seger. Den avgörande dubbeln blev en 3-0-seger för Sun Jie/Ida mot Marthe/Natalie som inte var riktigt nära. En 2-3-förlust mot Spårvägen är ett riktigt bra resultat. Efter att ha varit iväg och ätit på en kinarestaurang var det dags för Ängby. Sonja började mot Josefin Lund och ordnade en 3-0-seger utan större besvär. Marthe höll sedan spelet väl uppe mot Caroline Wersäll men var inte riktigt nära att göra något åt 0-3-förlusten. Natalie mötte sedan materialspelaren Linda Bergström. Trots 0-3 så klarade Natalie av spelet riktigt bra, möjligtvis lite för het när lägena kom. Sonja mot Caroline såg ju på förhand ut som en riktigt tuff och jämn historia. 11-3 i alla set fördelade på tre för Sonja ett för Caroline. En mycket klar seger för Sonja. Även i den här matchen skulle dubbeln bli helt avgörande. Marthe/Natalie började övertygande mot Josefin/Linda och tog hem första set. Andra set började de också bra för att tappa mot slutet till 9-11. Tredje set var inget vidare. Att fjärde set var något bättre hjälpte inte och 1-3-förlusten var ett faktum. Återigen en godkänd insats av laget. 2-3 mot Ängby är inget att skämmas för. Tvärtom visar dagens resultat att vi kan vara med och störa de flesta lag. Ändå känns det lite tråkigt att vi inte har saken helt i egna händer i kampen om sjätteplatsen. Vi ska göra vad vi kan under det sista sammandraget så får vi se vad det räcker till.


Elitserie A 5/2-11 Omgång 2-3.

Trippen till våren i Malmö, + 6 och ingen snö, började med ett sextimmarspass i minibussen innan vi kunde checka in på hotellet mitt i Malmö . Efter middag på hotellet och lite snack inför matcherna var det bara att inleda den ständiga kampen mot sömnlöshet som underligt nog alltid inträffar första natten borta. Jag har ju fått höra att jag somnar som en stock och snarkar hela natten men det tror jag inte på. Efter frukost och ett lyckat försök att ta sig igenom labyrinten av gränder och trånga gator runt hotellet anlände vi till matcharenan Sofielunds Idrottshall en timme före matchstart. Vi kunde snabbt konstatera att våra motståndare Malmö och Råå kom med sina starkaste lag så där fanns inget gratis att hämta. Vi kalkylerade på förhand med att vi borde kunna få med oss tre poäng hem vilket visade sig stämma. Matchen mot Malmö började lite överraskande med förlust för Sonja mot Sabine Borre Larsen, en kombination av att Sonja inte var riktigt 100 % i spelet och att Sabine spelade mycket, mycket bra. Marthe spelade sen en klart godkänd match mot Eldijana Bentsen trots 0-3. Anna hade sedan alldeles för stor respekt för Veronica Mattiasson, 0-3. Sonja ställdes sedan mot Eldijana och ju längre matchen led ju enklare blev det, 3-1. Marthe/Josefin spelade stundtals hyfsat i dubbeln mot Sabine/Veronica men fick inkassera en 0-3-förlust. En 1-4-förlust mot Malmö är inget att säga om. Efter att ha varit iväg och fått lite krubb var det dags att möta en av favoriterna till SM-guldet, Råå. Marthe började mot obesegrade Marie Olsson och presterade nog sin bästa match för säsongen. Var så nära segern som 8-9 i femte set. Roligt för Marthe med så bra spel då hon har en väldigt otacksam uppgift som två i laget. Sonja besegrade Kajsa Andersson med 3-1 där Kajsa trots enormt jobb matchen igenom inte orkade stå emot Sonjas säkra spel. Josefin mot Linda Mernsten, 0-3, där Josefin har samma problem som Anna och visar för stor respekt för motståndaren och därmed blir lite handlingsförlamad. Sonja mot Marie blev en säker 3-0-seger för Sonja trots att Marie försökte och försökte. En riktigt fin skalp då det här var Maries första förlust i säsongens Elitserie. I den avslutande dubbeln mellan Marthe/Anna och Kajsa/Linda var det inget snack om saken även om de våra spelade upp sig lite efterhand, 0-3. En 2-3-förlust mot Råå är ett riktigt bra resultat och gör ju att vi fortfarande är med i kampen om sjätteplatsen. Den långa resan hem med ankomst mitt i natten till Storfors kändes inte alltför tung. Om två veckor är det dags igen, då i Köping, och det är bara hoppas att det fina spelet håller i sig för då kan det bli riktigt roligt framöver.


Elitserie A 15/1-11 Omgång 1.

Match på hemmaplan, mycket publik och regerande svenska mästarinnorna Team Mälarenergi på besök. Förutsättningarna för en bra och spännande match fanns där särskilt när man tänker på att vi bara fick stryk med 2-3 i förra mötet. Målsättningen inför lördagens match var att försöka göra en bra insats och ta en, kanske två matcher. Mot ett så här bra motstånd vilar ett tungt ansvar på Sonjas axlar. Strax före matchstart får Sonja känning av en ryggskada hon haft en tid, men börjar ändå övertygande i dagens första match där Marie Persson står för motståndet. En enkel 2-0-ledning innan Sonja lägger mer fokus på skadan än på spelet och en säker seger rinner ut i sanden till en 2-3-förlust. Därefter dags för Marthe mot tjeckiskan Jana Dobesova. Bra aggressivt spel av Marthe i början på alla seten för att sedan tappa. En av de bättre matcherna av Marthe på ett tag trots 0-3-förlusten. Sedan dags för Josefin mot Nina Vakkila. 0-3 efter att Josefin försökt hålla tempot uppe och varit med hyfsat i spelet men ändå inte varit riktigt nära. Trots det en godkänd insats. Sedan var det dags för dagens antiklimax då Sonja kastade in handduken pga. skada inför matchen mot Jana. Tala om att stämningen sjönk till bottenläge. Saken blev inte bättre av att Anna/Josefin genomförde en medioker match mot Marie P/Nina V i den avslutande dubbeln. Sammanfattningsvis en mycket dyster och tung 0-5-förlust där känslan är att två viktiga poäng gick upp i rök i och med Sonjas skada. Någonting som kan bli svårt att reparera. Vi får hoppas att årets bottennapp är avklarat. Vi får dessutom hoppas att skadeläget snabbt förbättras inte bara för Sonja och utan även för Natalie som varit skadad sedan i november. Om tre veckor är det dags för färd till Malmö och matcher mot södergruppens topplag Råå och Malmö. Det är bara att hoppas att alla är friska till dess. Än har vi inte kastat yxan i sjön angående en slutspelsplats. Det är inte över förrän den feta damen sjunger.


Elitserien 27/11-10 Omgång 6-7.

Sammandrag på hemmaplan med besök av Juno Avesta, Spårvägen och Ängby. Målsättningen inför lördagens matcher var att försöka besegra Juno och göra ett bra resultat mot Ängby. Förutsättningarna var givna, vinst mot Juno och fjärdeplatsen var säkrad. En jobspost var att Natalie slagit upp sin axelskada igen och inte var med. Sonja var först ut i matchen mot Juno och började inte helt överraskande med en enkel seger mot Frida Zetterström. Därefter gjorde väl Marthe inte någon av sina bättre matcher även om det bara skiljde två bollar i varje set, förlust 0-3 mot Katarina Larsson. Josefin mot Helen Galkan, 0-3 efter att Josefin varit med hyfsat i början för att tappa mer och mer. Sonja mot Katarina Larsson, 3-0 och en väntad enkel seger för Sonja. Dubbeln skulle alltså avgöra vart segern skulle gå. Marthe/Josefin ställdes mot Frida Z/Emelie Johansson. Efter 10-12, 11-2, 10-12 var det dags för en liten tillrättavisning som resulterade i 11-7, 11-2 och seger. En 3-2-vinst mot Juno var vad som behövdes för att redan nu ha säkrat fjärdeplatsen i serien och en plats i Elitserie A efter nyår och dessutom en plats i Elitserien säsongen 2011/12. Efter att, som vanligt på hemmaplan, ha varit iväg och käkat på Taverna var det dags att möta Ängby. En 5-0-seger och vi skulle gå förbi. Vi har ju tidigare haft ganska svårt för Ängby men vi bestämde oss för att göra ett försök. Sonja började mot Maria Engelsson. 3-0 utan några större besvär för Sonja. Marthe gjorde sedan en klart godkänd insats mot Caroline Wersäll trots 1-3-förlust. Det betydde att tabellplaceringarna var klara och att det var äran kvar att spela om. Anna var riktigt bra med i början mot Josefin Lund för att sedan tappa efterhand, 0-3. Sonja mot Caroline Wersäll blev en säker 3-0-viktoria för Sonja som var ute efter revansch för tidigare förluster. I den avslutande dubbeln mellan Anna/Josefin och Josefin L/Stina Zetterström hängde vi bra med i början för att spela sämre och sämre, 0-3. Ingen bra insats även om man ser till att Ängby vunnit alla dubblar i serien. En 2-3-förlust mot Ängby är inte så mycket att säga om. Inför säsongen gick vi ut och sa att vi siktade på fjärdeplatsen, något som vi uppfyllde och som jag tycker är riktigt bra gjort av oss. Inför fortsättningen i Elitserie A tar man med sig bonuspoäng vilket betyder att Råå och Spårvägen startar på sex poäng, Malmö och Team Mälarenergi på fyra, Taberg och Ängby på två och Dänningelanda och vi på noll. Ett realistiskt mål är att försöka vara med och slåss om sjätteplatsen och en slutspelsplats. När serien startar om 15 januari är det hemmamatch mot Team Mälarenergi som gäller. Fram till dess är det bara hård träning och julskinka som gäller.


Elitserien 30/10-10 Omgång 4-5.

Avresa till Gävle på fredag middag via Arlanda där vi plockade upp Natalie. Incheckning på Scandic i Gävle kl. 18.00, ut på kvällen för lite mat på vårt vanliga ställe Buddy´s och sedan tillbaka till hotellet för att sova i en riktig säng vilket inte är så lätt alla gånger. Tankegångarna inför lördagens matcher var att försöka få till en avgörande dubbel mot Spårvägen och besegra Fridhem/Urnan och då helst med 4-1. Matchen mot Spårvägen började inte helt överraskande med förlust för Marthe mot Sun Jie och vinst för Sonja mot Daniela Moskovits. Nyckelmatchen om vi skulle hänga med var ju Natalies match mot Ida Söderlund. Efter ett snöpligt förlorat första set med 12-14 vann Natalie väldigt enkelt de två följande seten efter mycket bra spel för att sedan tappa spelet mer och mer. Avgörande set vann Ida mycket enkelt mest beroende på att Natalie sjönk till en alldeles för låg nivå i spelet. Trots vunnet första set så var sedan Sonja aldrig riktigt nära att hota Sun Jie, 1-3. Dubbeln blev en 3-0-viktoria för Daniela/Ida mot Marthe/Anna som hade setbollar i andra set men som annars inte var nära. En 1-4-förlust mot Spårvägen känns väl sådär, som om vi tappat en match för mycket ungefär. Efter att ha varit iväg och käkat var det dags att möta hemmalaget, Fridhem/Urnan. Marthe började mot Michelle Quach. 0-3 är inte mycket att säga om. Sonja tog sedan en enkel 3-0-seger mot Jessica Larsson utan att behöva prestera något större spel. Natalie höll sedan ihop spelet bra mot Caroline Ädel till en säker 3-0-seger. Sonja mot Michelle brukar ju bli matcher med långa bolldueller, så även nu. Sonja var den som hade greppet hela tiden, tappade lite onödigt tredje set 13-15, och vann säkert med 3-1. I den avslutande dubbeln mellan Marthe/Natalie och Caroline/Jessica bjöds det på riktigt Hawaiispel med svängningar åt alla håll. Vartannat set helt under isen och vartannat set bra för att i avgörande set hamna i underläge, ta upp till 9-10 och åka dit på en kantboll. En viktig seger med 3-2 mot Fridhem/Urnan men där plumpen i dubbel drar ner betyget. Hade det varit det gamla poängsystemet hade helgens utdelning varit klart godkänd, nu blir insatsen med tvekan godkänd då det känns som om vi lite onödigt tappat två viktiga poäng. Ändå får vi vara nöjda med att bakomvarande lag inte tog in några poäng på oss och att vi har avgörandet för fortsättningen helt i egna händer på hemmaplan om en månad.


Elitserien 2/10-10 Omgång 2-3.

Inför lördagens matcher i Köping var målet att försöka besegra Råcksta med så stor marginal som möjligt och dessutom försöka plocka någon match mot Team Mälarenergi. Matchen mot Råcksta bjöd inte på någon större spänning, förutom avslutningen, utan Sonja tog sina matcher mot Linda Bergström och Charlotte Andersson utan några besvär. Marthe tog en säker 3-0-seger mot Charlotte Andersson. Natalie fortsatte med en komfortabel 3-1-seger mot Ellenor Bergström. Om de fyra första matcherna saknade spänning så blev den avslutande dubbeln en riktig rysare. Natalie/Marthe, med underläge 1-2 i set mot Linda/Ellenor, vann fjärde set enkelt med 11-3 för att i femte och avgörande set få en mardrömsöppning med 0-7 i baken. Efter en time out och sju minuter senare stod Natalie/Marthe som segrare med 13-11 efter att ha räddat tre matchbollar. Starkt gjort. Efter en 5-0-seger kan ju inte laget få annat än med beröm godkänt. Efter att ha varit iväg och käkat var det dags att möta hemmalaget, de regerande svenska mästarinnorna, Team Mälarenergi. Först ut var Marthe som inte var i närheten av att rubba Marie Persson, 0-3. Sedan tog Sonja en säker seger mot Nina Vakkila, 3-1. Natalie manövrerades ut ganska enkelt av den äldre och mer rutinerade Marie Sjögren, 0-3. Sedan var det dags för den på förhand mest intressanta matchen, Sonja mot Marie Persson. Sonja som var riktigt på alerten vann med 3-1 efter att Marie inte orkat dra igenom Sonjas täta försvar (kryddat med några smashar då och då). En mycket meriterande seger för Sonja som såg fantastiskt bra ut. I den avslutande och avgörande dubbeln bjöd Marthe/Josefin de rutinerade Nina Vakkila/Sofia Westholm på hårt motstånd t.o.m. så hårt att de var i ledning med 2 - 1 i set. I de avslutande två seten visade Sofia vägen till segern genom att sätta en del riktigt bra bollar men trots det en mycket bra match av våra tjejer. En riktigt rolig lördag i Köping, en 5-0-seger och en knapp 2-3-förlust mot svenska mästarinnorna är inte fy skam. Nu får vi gotta oss åt att vi är i serieledning åtminstone fram t.o.m. nästa lördag. Det känns som om träningen fram till nästa sammandrag om fyra veckor kommer att gå som en dans.


Elitserien 25/09-10 Omgång 1.

Inför matchen på hemmaplan var målet att försöka se till att Safir fick så få matcher som möjligt. 5 - 0 hade varit ett önskeresultat men 4 - 1 som det blev nu är ett resultat som vi är mycket nöjda med. Dagens matcher bjöd inte på några större överraskningar utan Sonja, lika säker som vanligt, tog sina matcher mot Camilla Rubinsson och Linda Johnsson utan några större problem. Lite oväntat kanske att Marthe, som inte alls fick spelet att stämma, åkte på en 0 - 3-förlust mot Linda Johnsson. Marthe har ju annars spelat riktigt bra i olika turneringar före seriepremiären. För oss var ju det mest intressanta att se hur vårt engelska nyförvärv Natalie skulle klara sig. Trots att hon sa att hon var nervös så märkte man inte det på spelet. Det såg riktigt bra och stabilt ut i 3 - 0-matchen mot Jenny Johansson. Vi lät Anna och Josefin stå över den här gången för att vi skulle få en uppfattning om Natalies kapacitet i dubbel. Även om Natalie/Marthe förlorade första set mot Jenny/Camilla, så var det inga större problem i fortsättningen utan det såg säkert ut. Jag blev inte ens nervös och det var ju något nytt. I dubbeln hade dessutom Marthe fått lite bättre snurr på grejerna. Om jag ser till hela lagets insats totalt så var den klart godkänd. Efter att ha plockat ihop i hallen återstod bara att fira segern med lite mat på lagets speciella matställe Taverna. Lite mat förresten. Natalie, och hennes pappa Steve som var med, gav upp innan de klarat av hälften av de stora pizzorna och Marthe som börjar lära sig hur man äter i Sverige klarade drygt hälften av den enorma kebabrullen. Bra gjort. Som vanligt lika roligt med laget och Natalie såg inte ut att ha några problem att finna sig tillrätta. Summan av det hela är vi gjorde ett riktigt gott dagsverke. En premiär är ju alltid en premiär, men så här efteråt känns det gött att vi kunde motsvara våra egna förväntningar. Ett tack till de 30-40 personer som kom, men i ärlighetens namn hade vi väl hoppats på betydligt större publikstöd, det är ju trots allt Elitserien. Jag kan bara konstatera att Storforsborna måste ha väldigt viktiga saker för sig när de inte ens har tid att ägna två timmar till att stötta kommunens enda lag i Sverigeeliten. Nog om det. Nu är fokus redan på nästa helgs sammandrag i Köping och det är något vi ser fram emot allihop. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen mot nya poäng.


Elitserien 20/02-10 Sammandrag 7.

Det var många frågetecken som skulle rätas ut under helgen. Det första var om vi skulle komma fram till Ulricehamn eller ej på fredagkväll i det dåliga vädret. Marte, Marthe och Sonja åkte direkt ned från Oslo för att spara restid. För oss andra var väglaget inga problem förrän vi passerat Skövde, då gick rullgardinen ner. Noll sikt i snöfallet och igendrivna vägar, men allt gick bra. Inför sista sammandraget var målet att vinna de båda matcherna mot Ärtemark och Ulricehamn och försöka klara oss kvar utan kval. Första matchen mot Ärtemark kändes lite oviss eftersom de förstärkt med en kinesiska. Vinst och vi skulle som sämst hamna på kvalplats. Nu stannade det vid oavgjort efter att Sonja, som slog kinesiskan, och Marthe N tagit två var och Josefin/Sonja vunnit sin dubbel. Vi klarade av trycket och såg till att Ärtemark fortfarande var efter i tabellen. Samtidigt fick Ulricehamn stora darren i sin match mot Ljungsbro och tappade en klar ledning till förlust 4-6. Inför sista omgången var vi alltså en poäng efter Ulricehamn, vinst och vi skulle gå förbi upp på säker mark. Vi började matchen som i trans och gick raskt och enkelt upp i en 5-1-ledning. Sedan var det bara att ta en match till så var saken klar, men det vet alla som håller på med pingis hur det kan bli när man bara ska ta ett set eller en match till. Snabbt och mindre lustigt två tappade matcher. Dubblarna kvar och 5-3-ledning. I förra mötet tappade vi dessutom båda dubblarna. Nu började det bli hemskt. Jag hade inte behövt vara orolig utan Sonja/Marthe N tog en kassaskåpssäker seger i förstadubbeln till 6-3 och nytt kontrakt. Det var hur GÖTT som helst!!! Man kan inte vara annat än stolt över det här laget. För vi är ett LAG. Vi stöttar varandra till hundra procent och det låter som om det är vi som har hemmamatch i alla matcher. Det känns som vi är en stor familj som har roligt tillsammans. När det är så här då är det kul med idrott. Till sist ett tack till alla som trott på oss, till de som hjälpt till på hemmamatcherna, till våra sponsorer, till spelarna Sonja, Marte, Marthe, Anna, Josefin och Cecilia, till Gun-Britt och avslutningsvis en stor eloge till Anders och mig själv för vårt slit för att få allt att fungera. HÄRLIGT!!! För att se de enskilda matcherna klickar man på fliken Elitserien och sedan tabell för Elitserien. Där är det bara att klicka på de olika matcherna för att se alla resultat.


Elitserien 06/02-10 Sammandrag 6.

Inför sammandraget på hemmaplan var målet att försöka skaka Fridhem/Urnan och ta så många matcher som möjligt och dessutom besegra Ljungsbro. Vi hade hoppats på stort publikstöd men tyvärr så svek publiken oss igen. Sextio personer på eftermiddagen varav tjugo stycken tillresta. Fyrtio ortsbor orkade alltså ta sig till Sporthallen för att se idrott på elitnivå. Vad skall man säga mer än att man blir både ledsen och förbannad. Första matchen mot Fridhem/Urnan kändes på förhand som lite för svår men med lite tur och maxprestationer av alla fanns en liten chans att göra dom skärrade. Nu stannade det vid två vunna matcher, Sonja vann i en femtio minuter lång rysare mot Michelle Quach med 13 - 11 i femte och Marthe N slog Allansson. Om vi ser till hela lagets insats totalt så var den godkänd, ingen skam att förlora mot serieledarna utan jag tycker att vi försökte. Efter att ha varit iväg och käkat på lagets speciella matställe Taverna, var det dags att ta sig an en konkurrent runt de nedre strecken i tabellen, Ljungsbro. Här var det väl mer realistiskt att tro på seger, men efter Ljungsbros överraskande poäng mot Spårvägen på förmiddagen så kändes det inte lika givet längre. Jag hade inte behövt vara orolig utan laget visade var skåpet skulle stå redan från början. Ljungsbro fick aldrig kontakt och siffrorna rann iväg till en övertygande 6 - 1 seger. När jag summerar det hela så blev allt ungefär som vi hade tänkt oss förutom på en punkt, publikstödet. Sista sammandraget, om två veckor, behöver vi inte bli besvikna på det för då åker vi till Ulricehamn för två riktiga rysarmatcher, först mot Ärtemark och sedan mot hemmalaget. Det känns skönt att ha avgörandet i egna händer. Två vinster och vi kan till och med klara oss kvar utan kval, något annat gäller inte. För att se de enskilda matcherna klickar man på fliken Elitserien och sedan tabell för Elitserien. Där är det bara att klicka på de olika matcherna för att se alla resultat.


Elitserien 09/01-10 Sammandrag 5.

Inför resan till sammandraget i Stockholm (Ängby och Vällingbyhallen) var målet att försöka störa Ängby och helst norpa en poäng. Team Mälarenergi var väl inte realistiskt att vi skulle kunna störa utan där gällde det bara att göra en bra match. Avresa fredag kväll, övernattning på Scandic Alvik, matchstart 11.00 i Vällingbyhallen. Samma laguppställning som senast. Första matchen mot Ängby kändes på förhand som en poängchans om vi hade samma drag i laget som senast. Nu blev det så att det var vi som fick stå i korsdraget utan att egentligen ha någon chans i en enda match utom i Sonjas vinstmatch. Om vi ser till hela lagets insats totalt så var den mycket tam, förlust 1-6 med inget jävlaranamma eller engagemang, riktigt dåligt helt enkelt. Så här får det inte se ut i fortsättningen. Efter att ha varit iväg och käkat var det dags att ta sig an de regerande svenska mästarna Team Mälarenergi som hade ännu starkare lag än då vi möttes sist. Här var det väl inte realistiskt att tro på poäng utan bara försöka ta så många matcher som möjligt. Slutresultatet 1 – 6 är inget att säga om mer än att Sonja slog Nina Vakkila med 3 – 1. Bättre spel i en del matcher nu, förlust i tre femsetare, men det är en klen tröst. När jag summerar det hela så blev det inte som vi hade tänkt oss. I den här omgångens viktigaste match, mot Ängby, vek vi ned oss totalt, tyvärr. Det är bara att bryta ihop och ladda om. Som tur var vann ingen av våra konkurrenter om att hänga kvar någon match heller, så vi ligger oförändrat på kvalplats när fyra matcher återstår. Om fyra veckor är det dags igen. Då är det matcher på hemmaplan mot Fridhem/Urnan och Ljungsbro. Då hoppas vi på stort publikstöd som lyfter oss och verkligen sporrar till att visa vad vi kan. För att se de enskilda matcherna klickar man på fliken Elitserien och sedan tabell för Elitserien. Där är det bara att klicka på de olika matcherna för att se alla resultat.


Elitserien 20/12-09 Sammandrag 4.

Det var tur att allt strul innan vi var på plats i hallen inte var ett tecken på hur det skulle gå, för då hade det varit lika bra att lämna w.o.. Fredagskvällens snö, is och kyla med byte av inte fungerande och ihopfrusna bussar flera gånger betydde en sen ankomst till Stockholm och Hägersten. Lördagsmorgonen blev inte mycket bättre. Vi kom hundra meter från hotellet innan bussen stannade igen. Ut med hela laget och knuffa bussen åt sidan. Ut med packningen och gå till hallen. Tur att det inte var längre än en kilometer dit och att det bara var tio grader kallt ute och att dessutom väskorna inte vägde mer än tjugo kilo styck. Det kunde varit värre. Inför förra sammandraget kändes det lite pressande. Vid förlust i båda matcherna hade vi varit enda laget i elitserien utan poäng. Nu siktade vi på att ta en match till(Ulricehamn) och i bästa fall vara med och störa i den andra(Spårvägen). Inför dagens matcher hade vi bestämt att spela med samma uppställning som senast, dvs. Sonja och Marte på första bordet, Marthe och Josefin skulle spela singel på andrabordet i bägge och Anna, som nu är tillbaka i full träning sedan ett par veckor, skulle spela dubbel om det blev någon. I första matchen mot Ulricehamn såg det bra ut inledningsvis. En 3 - 1 ledning förvandlades tyvärr till 4 - 4 efter att vi tappat några jämna matcher, bl.a. Marte tappade en match som såg ganska klar ut efter tre set. Dessutom förlorade Josefin en femsetare. De avgörande dubblarna förlorade vi båda två, den sista (Anna/Josefin) i en femsetare som också såg ut att kunna bli en seger. Sonja och Josefin en var, Marthe N. två. Det kändes lite surt att inte få någon poäng, åtminstone en poäng var vi värda tycker jag. Eftersom vår match drog ut på tiden så var det bara snabbt iväg för att äta och tillbaka för att dra igång igen. Revanschsugna efter tappet mot Ulricehamn så hade vi målet att ta poäng. Det började riktigt bra. 3 - 1 ledning efter att Marte G. visat vägen genom att slå Moskovits i första. Sonja, Marte och Josefin en var, Marthe N. två segrar. Inför dubblarna 5 - 3 ledning. Förlust i förstadubbeln, men en säker seger för Marte/Marthe i andradubbeln och saken var klar. Spårvägen var ju serieledare inför helgen så det gör ju det hela extra GÖTT!!! Det betyder att vi ligger på kvalplats just nu och har allt i egna händer. När jag summerar det hela så blev det ganska precis som vi hade tänkt oss - fast tvärtom. Nu är det bara att ladda om. Om tre veckor är det dags igen. För att se de enskilda matcherna klickar man på fliken Elitserien och sedan tabell för Elitserien. Där är det bara att klicka på de olika matcherna för att se alla resultat.
Ps. Vi fick igång bussen och den gick som en klocka hemåt. Ds.


Elitserien 15/11-09 Sammandrag 3.

Inför resan till sammandraget i Köping kändes det lite som vinna eller försvinna. Nu var Marte och Marthe tillbaka efter nästan sju veckor med träning i Singapore. De kom till Oslo på fredag för att nästan omgående se till att vara i Storfors på kvällen. Lite oroligt kändes det med tanke på dygnsomställningen. Kl. 7.00 på lördagsmorgon drog vi iväg till Köping för match kl. 10.00 mot Ärtemark och kl. 14.00 mot Team Mälarenergi. Tjugo över åtta var vi framme vid Köping Arena. En Arena som visade sig vara låst. När den ansvarige för öppnandet av hallen behagade komma kl. 8.55 hade de tillresta lagen fått vänta nästan en halvtimme utanför hallen. Är det Elitserien vi pratar om, eller…? Riktigt dåligt var det i alla fall om man uttrycker sig snällt. Över till själva spelet: Inför dagens matcher hade vi bestämt att Josefin skulle spela singel i bägge och Anna, som inte är riktigt frisk än, skulle spela dubbel om det blev någon. Jag vet inte om det var den något störda uppladdningen, jet-lag eller något annat som gjorde att i stort sett alla matcher mot Ärtemark blev lite Hawaii-betonade. Det svajade och svängde lite hit och dit. De som svajade minst var vi som lyckades ta våra första poäng i Elitserien efter seger med 6 – 2. Sonja och Marthe N. två segrar var och Marte och Josefin en var och saken var klar. GÖTT!!! Efter att ha varit iväg och käkat var det dags att ta sig an hemmalaget, de regerande svenska mästarna Team Mälarenergi. Här var det väl inte realistiskt att tro på poäng utan bara försöka ta så många matcher som möjligt. Slutresultatet 2 – 6 är inget att säga om mer än att Sonja slog Nina Vakkila med 3 – 0 och att Marthe Nilsen slog Linda Johnsson. Marte G. A´s två första set mot Marie Persson var dessutom riktigt bra. När jag summerar det hela så blev det ganska precis som vi hade tänkt oss. Nu är det bara att ladda om. Om fem veckor är det dags igen. För att se de enskilda matcherna klickar man på fliken Elitserien och sedan tabell för Elitserien. Där är det bara att klicka på de olika matcherna för att se alla resultat.


Elitserien 25/10-09 Sammandrag 2.

Inför resan till sammandraget i Gävle kändes det lite oroligt. Förutsättningarna var ju inte de allra bästa inför det hela: Josefin sjuk förra helgen och fick avbryta region Top-12, Anna fortfarande känning av körtelfebern och orkar inte riktigt och Marte och Marthe i Singapore på träningsläger. Det enda positiva var att VärmlandsBil ställer upp med en minibuss till våra bortamatcher. Man fantiserar ju lite före matcherna om hur det skall gå. Som det utvecklade sig i Gävle var det enligt sämsta tänkbara alternativ. Tyvärr. Våra två motståndare för dagen var Fridhem/Urnan, som har siktet inställt på slutspel, och Ljungsbro, som är ett lag vi ska tampas med för att hänga kvar. Med Marte och Marthe borta blev det så att Anna fick ta klivet upp till förstabordet. Laguppställningen i båda matcherna blev då Sonja och Anna på förstabordet medan Josefin och Cecilia spelade på andrabordet. Mot Fridhem/Urnan var inte resultatet, 1 – 6, något att säga om. Sonja spelade riktigt bra och kunde med lite tur tagit båda matcherna. Mot Ljungsbro tog Sonja sina matcher utan större besvär och att Anna inte fick med någon match på förstabordet är inget att säga om. Andrabordet både kan och borde ha presterat bättre för att vi ska få poäng i en sådan här match. Det är bara att ta nya tag. Om tre veckor är det dags igen. För att se de enskilda matcherna klickar man på fliken Elitserien och sedan tabell för Elitserien. Där är det bara att klicka på de olika matcherna för att se alla resultat.


Elitserien 27/9-09 Sammandrag 1.

Jag sov riktigt bra i torsdags. Jag drömde att vi tog full pott i premiärmatcherna och hallen var sprängfull av folk som jublade när vi dunkade in matchboll efter matchboll. I fredags sov jag sämre. Då var det en riktig mardröm, 0 – 6 i båda matcherna och man kunde höra en knappnål falla i den spökligt tomma hallen. Det var bara en hornprydd figur längst upp på läktaren som hördes när han hånskrattade vid varje setförlust. Tala om att vara svett när man vaknar!!!! Nu blev verkligheten varken det ena eller det andra. Publikt ingen större succé. Runt 50 personer är inte mycket att glädjas åt. Vi hade räknat med att folk skulle gå man ur huse för att stötta oss, det första och enda lag representerande orten som varit i en högstadivision. Går man inte på det här vad går man på då? Idrottsligt ingen riktig toppinsats men heller inget bottennapp. Våra två motståndare Spårvägen och Ängby har ju båda siktet inställt på slutspel och för att kunna rubba sådana lag måste vi ha en dag då allt klaffar till 100 % vilket det inte gjorde sett över hela dagen. Vissa matcher riktigt bra andra mindre bra kan man sammanfatta det hela. Sonja och Marte tog hand om förstabordet medan Marthe och Anna spelade på andrabordet mot Spårvägen. Mot Ängby spelade Josefin istället för Anna. För att se de enskilda matcherna klickar man på fliken Elitserien och sedan tabell för Elitserien. Där är det bara att klicka på de olika matcherna för att se alla resultat. Här nedan kommer vi att infoga länkar till vad tidningarna skriver om vår Elitseriedebut.


VF 28/9 - 09 Länk - Ett tufft välkomnande

NKP 28/9 - 09 Länk - Lokal sport

Freske lufta 28/9 - 09 Länk - Tuff elitseriestart