Tabell Div. 4

Lag

Matcher

Vunna

Oavgjorda

Förlorade

Matchkvot

Poäng

Kil 1 4 4 0 0 24-1 8
Kristinehamn 4 4 0 0 24-11 8
Värmskog 4 2 1 1 19-12 5
Skoghall 4 1 2 1 17-18 4
Bortan 4 1 2 1 16-18 4
Kil 2 4 1 1 2 16-20 2
Storfors 4 0 0 4 7-24 0
Brevik 4 0 0 4 5-24 0

Div.4 17/10-20 Omgång 3 o 4.

Matcher i Värmskog mot Skoghall och Värmskog. Vi hade ett litet åderlåtet lag tyvärr och det gjorde väl inte saken lättare. Laguppställningen var inget att välja på utan samma lag i båda matcherna, Nilsson, Granström och Bergquist med Bergquist/Granström i dubbeln. Skoghall kändes på förhand som en rimlig poängchans. Motståndarna ställde upp med Jimmy Stålbro, Edvin Thyselius och Jörgen Sköld (som för två veckor sedan spelade i deras div.2-lag). De sex första matcherna bjöd inte på några större överraskningar: Granström-Stålbro 3-1, Bergquist-Sköld 0-3, Nilsson-Thyselius 0-3, Granström-Sköld 0-3, Nilsson-Stålbro 3-0, Bergquist-Thyselius 1-3. Jo ett oväntat resultat blev det; Nilsson- Thyselius där stora ledningar i varje set vändes till förluster och kändes lite onödigt. Bergquist/Granström-Sköld/Stålbro bjöd på en stenhård 5-setare där vi var i underläge 0-2 innan vi kom in i det. I avgörande set hade vi ledning 5-2 vid sidbyte och vid 9-8 blev det diskussioner om en serve som vi hävdade var rätt och Skoghall fel. Svårt att avgöra och bollen spelades om så istället för 10-8 och matchbollar förlorade vi 9-11 lite snöpligt. Nilsson-Sköld blev en enkel seger för den sistnämnde, 0-3. 2-6 känns som en alldeles för stor förlust. Direkt igång igen. Värmskog som ställde upp med Marcus Einarsson, Olle Einarsson och Julia Deland kändes i dagsläget som en lite tuffare uppgift och det besannades. Bergquist-Olle först ut där det efter några jämna set blev en klar förlust till slut, 0-3. Nilsson-Marcus där 1-2 blev till 2-2 och spelet såg mycket bra ut och så försvann allt, 2-3. Nästan samma sak för Granström mot Julia tyvärr, 2-3. Nilsson tog en skön seger mot Olle, 3-1 men sedan kammade vi noll i resten; Bergquist-Julia, Granström-Marcus och Bergquist/Granström-Marcus/Olle. Förlusten 1-6 sved väl inte lika mycket som den mot Skoghall. Totalt sett så är det inte riktigt godkänt men efter förutsättningarna kanske vi inte ska förvänta oss stordåd. Vi får bara vänta lite längre på första segern. Om fem veckor vänder det!!!!

Div.4 04/10-20 Omgång 1 o 2.

Matcher i Skoghall mot Kristinehamn och Kil 1. Laguppställningen mot Kristinehamn Eskebrink, Nilsson och Granström med Bergquist/Granström i dubbeln. Kristinehamn hade vi tänkt ha efter oss i tabellen och seger kändes rimligt. Motståndarna ställde upp med Marcus Callin, Elias Skjärbekk och Peter Andersson. De sex första matcherna bjöd inte på några överraskningar: Nilsson-Peter 3-0, Granström-Marcus 0-3, Eskebrink-Elias 3-1, Nilsson-Marcus 0-3, Eskebrink-Peter 3-0, Granström-Elias 3-2. Bergquist/Granström-Marcus/Peter bjöd på ett jämnt första set som vi förlorade 13-15, sedan rann det iväg lite för lätt, 0-3. Eskebrink-Marcus blev tyvärr en klar seger för den sistnämnde, 1-3. Nilsson-Elias blev en riktig Hawaiimatch där Nilsson tappade spelet på slutet, 2-3. Avgörande match, förlust eller poäng, mellan Granström-Peter. Den fläskslående motståndaren gick tyvärr segrande ur striden, 1-3. Mycket tungt att tappa 4-2 till förlust 4-6. Mot Kil 1 fick Eskebrink som hade känningar här och där stå över och Bergquist kom in. Kil 1 ställde upp med Henrik Stålhandske, Victor Solberg och Fredrik Thörngren. I dagsläget kändes det som en lite för tuff uppgift och det besannades med eftertryck. Granströms set mot Victor var det enda vi fick med oss annars idel 0-3-förluster. Vi var helt enkelt numret för små och blev i stort sett slaktade :) 0-6 förlusten mot Kil 1 sved inte lika mycket som den mot Kristinehamn. Totalt sett så kan vi inte ge oss själva godkänt utan behöver skärpa till oss en aning. Vi får vänta på första segern. Den kommer nog om två veckor!!!!

Div.4 17/3-20

P.g.a. Coronovirusets härjningar beslutade VBTF att allt seriespel avslutas och ställningen den 17/3 kommer att bli den slutgiltiga tabellen.

Div.4 31/1-20 Omgång 8.

Derby i Kristinehamn mot ett hemmalag som ställde upp med Fredrik Nordgren, Elis Adlerborn och Lars Haglund. Vår laguppställning var bästa tänkbara då vi lät Jessica Yamada göra ett inhopp tillsammans med Eskebrink (fd.Hiller) och Nilsson. Jessica gick på knapp halvfart vid sina 3x3-0 och sådan klasskillnad ska det ju vara. Jessica såg i par med Eskebrink till att vi vann dubbeln. Vi räknade med att Eskebrink och Nilsson skulle tända till och spela utan press när Jessica kom in i laget. Tyvärr verkade det ha motsatt effekt. Eskebrink vann visserligen över Fredrik men sedan fanns det inte mycket att glädjas åt och Nilsson var väldigt långt ifrån sin normala standard och fick inte mycket att fungera vilket ett set på tre matcher vittnar om. Oavgjort 5-5 mot Kristinehamn, i en match där vi på papperet borde vunnit med 6-2, är inte godkänt. Vi verkar ha svårt att tända till!!!!

Div.4 26/1-20 Omgång 5 o 9.

Matcher i Ekshärad mot Hööken. Laguppställningen Andersson, Nilsson och Granström i första matchen och Rodéhn in i stället för Granström i andra. Tungt redan från start att åka utan Eskebrink. Hööken ställde upp med Stefan Johansson, Thomas Persson och Hector Vallejos. Nilsson fick stryk av Thomas med 11-13 i femte annars var det solklara 0-3-förluster rakt över. Grabbarna var överens om att det var bra nära katastrof. Till den andra matchen satte Hööken in Victor Solberg i stället för Stefan Johansson. Olle som dök upp väldigt sent till match kastades in i hetluften direkt och det blev tyvärr två snabba 0-3-förluster mot Victor resp. Thomas. Andersson spelade mycket bra mot Thomas men åkte dit med 10-12 i femte och i sin andra match blev det en solklar förlust mot materialaren Hector. Nilsson körde över Hector med 3-0 vilket är lite överraskande då han inte gillar att möta materialspelare. Förlorade sedan en jämn match mot Victor, 0-3. Dubbeln med Andersson/Nilsson mot Stefan/Thomas blev en underhållande och stentuff match där de sistnämnda var starkast i de avgörande bollarna i varje set, 0-3. Förlust 1-6 men ändå en uppryckning jämfört med första matchen. Vi får vänta på första segern. Den kommer nog nästa gång!!!!

Div.4 19/1-20 Omgång 7.

Match i Kristinehamn mot Värmskog. Laguppställningen var inget att välja på den här gången heller då vi bara hade tre spelare tillgängliga, Eskebrink (fd.Hiller), Nilsson och Granström. Värmskog ställde upp med Marcus Einarsson, Kjell-Inge Olsson och Olle Einarsson. Alla de våra fick stryk av Marcus. Eskebrink vann över Olle 3-0 och över Kjell-Inge 3-1. Granström kammade noll mot Kjell-Inge och Nilsson var värd ett bättre öde då han tappade matchboll i femte set mot Olle. En ganska avgörande match förden fortsatta moralen i matchen. Granström/Nilsson tog ett set i dubbeln mot Kjell-Inge/Olle men annars var det inte mycket att skriva hem om. Förlust med 2-6 mot Värmskog och det går inte att säga att vi var nära. Vi verkar ha svårt att få div.4-kostymen att passa. Men skam den som ger sig!!!!

Div.4 24/11-19 Omgång 3-4.

Sammandrag i Värmskog med matcher mot Kristinehamn och Brevik. Vi mönstrade Eskebrink (fd.Hiller), Nilsson, Granström, Andersson och Rodéhn. Dagens första match var mot Kristinehamn som ställde upp med Elis Adlerborn, Lars Haglund och Niklas Boström. Vi ställde över Granström och Andersson. Alla de våra fick stryk av Niklas. Eskebrink tog våra segrar då han slog Elis 3-2 och Lars 3-1. Nilsson 1-3 mot Niklas och 2-3 mot Lars och Rodéhn 0-3 mot både Elis och Niklas. Granström/Nilssons dubbel mot Kupferschmied/Adlerborn var ingen rolig historia, 0-3. Vi gjorde väl inte någon vidare match utan förlusten med 2-6 mot Kristinehamn är rättvis. Mot Brevik (Carl-Johan Carlsson, Mats Jonsson och Staffan Granander) hade vi räknat med seger men när Eskebrink kastade in handduken pga.skada sjönk oddsen en del och vi fick möblera om i laget, Andersson och Granström in i stället för Eskebrink och Rodéhn. Andersson vann enkelt mot Carl-Johan, 3-0. Granström hängde med bra mot Mats, 1-3. Nilsson hade inga problem med Staffan, 3-0. Andersson var inte nära att störa Mats, 0-3. Nilsson tog en enkel seger mot Carl-Johan, 3-0. Granström spelade bra mot Staffan men föll tyvärr igenom i avgörande set, 2-3. Nykomponerade dubbelparet Andersson/Rodéhn rivstartade mot Granander/Jonsson och tog en 2-0-ledning men tappade sedan efterhand, 2-3. Nilsson slår Mats, 3-1. Andersson förlorar mot Staffan, 1-3. Granström säkrade sedan en poäng genom att besegra Carl-Johan, 3-0. Oavgjort mot Brevik, 5-5, är inte mycket att säga om utan är väl ganska rättvist. !!!!


Div.4 13/10-19 Omgång 1-2.

Sammandrag i Kristinehamn med matcher mot Kil och Carlstad. Laguppställningen var inget att välja på då vi bara hade tre spelare tillgängliga, Eskebrink (fd.Hiller), Nilsson och Granström. Dagens första match var mot Kil som mönstrade Niklas Magnusson, Anders Johansson och Jan Holmström. Alla de våra fick stryk av Niklas. Eskebrink förlorade mot Jan 1-3 och vann över Anders 3-0. Nilsson vann över Jan, 3-0. Granström förlorade mot Anders där en 2-0-ledning gick upp i rök och avslutades med 9-11 i femte set. Granström/Nilsson såg ut att gå mot segern i dubbeln mot Anders/Niklas men en 2-1-ledning avslutades med 10-12 i femte. Förlust med 2-6 mot Kil där det var något jämnare än vad siffrorna visar. Mot Carlstad (Mattias Carlsson, Robin Larsson och Jonas Järpegård) var det inte riktigt nära. Enda segern tog Eskebrink mot Jonas, 3-0. Han förlorade sedan 11-13 i femte mot Mattias. Nilsson och Granström hängde med hyfsat men räckte inte till för dagen. Granström/Nilsson förlorade dubbeln mot Mattias/Robin efter jämna set,1-3. Förlusten mot Carlstad, 1-6, är inte mycket att säga om utan vi förlorade mot ett för dagen starkare lag. Nu är div.4-debuten avklarad och från och med nu ska det bara gå uppåt!!!!


Div.5 23/3-19 Omgång 11-12.

Sammandrag/Serieavslutning i Karlstad med matcher mot Brevik och Carlstad. Laguppställningen var inget att välja på den här gången heller då tre spelare inte kunde vara med utan Hiller, Nilsson och Granström fick försvara färgerna. Dagens första match var mot serietvåan Brevik som kom med sitt vanliga garde, Staffan Granander, Stefan von Wachenfeldt och Mats Jonsson. Det hade gått att lägga kalkerpapper på förra mötet,samma segrare i varje match förutom då att Granström spelade istället för Tomas. 6-2 där det var Granström som fick bita i det sura äpplet mot Staffan och Stefan. Granström/Nilsson stabila i dubbeln som vanligt. Vinsten innebar att seriesegern var säkrad. Mot Carlstad (Henrik Stålhandske, Alexander Stålhandske och Samuel Ahlbäck)såg det lika stabilt ut. Alla tre fick stryk av Henrik. Lustigt nog fick alla våra spelare totalt 14 poäng mot honom så det går ju inte att säga att det var nära. Hiller 2, Nilsson 2, Granström 1 och en stabil dubbel ännu en gång av Granström/Nilsson 1. En ohotad seger med 6-3 och fem poängs försprång till tvåan Brevik och dessutom obesegrade. Lite surt för Hiller som inför sista matchen hade 24-0 i kvot. Men det tar vi inte så hårt på, huvudsaken var ju seriesegern.


Div.5 9/3-19 Omgång 9-10.

Sammandrag i Tvärud, Gunnarskog med två matcher på programmet, Skoghall och Bortan. Laguppställningen var inget att välja på den här gången heller då tre spelare inte kunde vara med utan Hiller, Nilsson och Granström fick försvara färgerna. Dagens första match var mot Skoghall som mönstrade Edvin Thyselius, Axel Parsberg och Gustav Bäcklund. 2 enkla 3-0-segrar var för allihop är inte mycket att orda om utan det blev en stabil 6-0-seger mot Skoghall. Mot Bortan (Leif-Arne Johansson, Jan Jansson och Anders Olsson)såg det lika stabilt ut. Nilsson 3-1 mot Leif-Arne annars enkla 3-0-segrar rakt över. En stabil seger, ännu en gång med 6-0. Spelarna håller bra fokus och levererar oavsett motstånd. Vi behåller härmed vår serieledning på tre poäng före Brevik. Vid sista sammandraget 23/3 möter vi betydligt tuffare motstånd i Brevik och Carlstad. Vi går för full pott men det räcker med oavgjort mot Brevik så är det klart.


Div.5 3/2-19 Omgång 6-8.

Sammandrag i Karlstad med tre tuffa matcher på programmet, Carlstad, Hööken A och Hööken V. Den sista matchen en ren seriefinal. Laguppställningen var inget att välja på då tre spelare inte kunde vara med utan Hiller, Nilsson och Granström fick försvara färgerna. Dagens första match var mot Carlstad som mönstrade Alexander Stålhandske, Gabriel Eriksson och Samuel Ahlbäck. 2 segrar var för Hiller och Nilsson. David tappade en mot Gabriel med 1-3. Dubbelparet Granström/Nilsson levererade som vanligt när de mötte Alexander/Henrik Stålhandske, 3-1. En stabil 6-1-seger mot Carlstad. Mot Hööken A (Thomas Johansson, Stefan Carlsson och Kjell Persson)såg det lika stabilt ut. Hiller och Nilsson 2 var. Granström tappade en mot Thomas, 2-3. En jämn dubbel togs hem med 3x11-9 mot Kjell/Thomas. En stabil seger, ännu en gång med 6-1. Mot toppkonkurrenten Hööken V som ställde upp med Kjell-Åke Ludvigsson, Patrick Tijssen och Jerry Pettersson räknade vi med tuffare motstånd. Hiller 3, Nilsson 2 och en mycket bra dubbel av Granström/Nilsson 1 såg till att segersiffrorna blev 6-3. Ännu en gång riktigt stabilt även om Hööken V hängde med till 3-3. Ett klart godkänt sammandrag är väl det minsta man kan säga när vi vinner 3 solklara segrar. Extra glädjande att den viktiga dubbeln fungerar så bra, fem raka nu för Granström/Nilsson. Vi behåller härmed vår serieledning och är nu tre poäng före nya tvåan Brevik. Nästa sammandrag 9/3 möter vi Skoghall och Bortan. Eftersom Tomas inte var med så firades inte segern på sedvanligt sätt med kaffe och strips på McD:).


Div.5 6/1-19 Omgång 3-5.

Sammandrag i Arvika med tre matcher på programmet, Skoghall, Bortan och Brevik. Vi räknade med tuffare motstånd för varje match men ändå goda segerchanser. Mot Skoghall mönstrade vi Hiller, Granström och Olle. Skoghall ställde upp med Edvin Thyselius, Hans Thyselius och Gustav Bäcklund. 2 segrar var och en solklar 6-0-seger var enligt programmet. Mot Bortan gick Nilsson in istället för Olle. Bortan mönstrade Leif-Arne Johansson, Andreas Eriksson och Bjarne Looman. Hiller tog 3, Nilsson 2 och Granström/Nilsson 1. En stabil seger där Granström var värd ett bättre öde särskilt i första matchen mot Andreas där avgörandet kom först i femte set. Mot toppkonkurrenten Brevik ställde vi upp med Hiller, Nilsson och Tomas. Brevik kom med sitt vanliga garde, Staffan Granander, Stefan von Wachenfeldt och Mats Jonsson. Hiller 3, Nilsson 2 och en mycket bra dubbel av Granström/Nilsson 1. Även denna gång riktigt stabilt och där det den här gången var Tomas som var värd ett bättre öde när han förlorade en stenhård femsetare mot Mats. Ett klart godkänt sammandrag är väl det minsta man kan säga när vi vinner 3 solklara segrar. Vi gick härmed upp i serieledning en poäng före Hööken V och två före Carlstad. Dessa båda lag möter vi vid nästa sammandrag i början av februari. Segern firades på sedvanligt sätt med kaffe och strips på McD i Arvika:).


Tabell Div. 5 Östra

Lag

Matcher

Vunna

Oavgjorda

Förlorade

Matchkvot

Poäng

Storfors 5 4 1 0 29-9 9
Hööken V 5 4 1 0 29-9 9
Hööken A 5 3 0 2 23-14 6
Krhmn 2 5 2 0 3 16-22 4
Krhmn 1 5 1 0 4 10-24 2
Hööken vit 5 0 0 5 1-30 0

Div.5 Ö 18/11-18 Omgång 5.

Hemmamatch och seriefinal mot Hööken V nere i Pingislokalen i Kommunhuset. Frågan var om vi skulle orka stå emot i den här toppmatchen när Nilsson saknades. Vi mönstrade samma trio som i senaste matchen, Hiller, Tomas och Granström. Hööken V ställde upp med Kjell-Åke Ludvigsson,Gunde Jönsson och Patrick Tijssen med Jerry Pettersson som 4:e spelare. Hiller hade fått klara direktiv av coach Tomas. -Det kvittar hur det ser ut bara du vinner. Hiller avfärdade först Patrick 3-0, sedan visst besvär med Gunde 3-1 och avslutar enkelt mot Kjell-Åke 3-0. Tomas tog visserligen ett set mot Kjell-Åke men var ganska chanslös, 1-3, vinner med 3-1 mot Patrick och som vanligt stryk i en hård match mot envist och envetet fläsksmällande Gunde, 2-3. David började med 1-3 mot Gunde och gjorde en klart godkänd match, hade sedan stora problem med Kjell-Åke 0-3 och även om det var något bättre mot Patrick så slutade det 0-3. I dubbeln spelade David/Tomas ihop för första gången då de mötte Gunde/Jerry. Efter en katastrofal start och stort underläge vändes första set till vinst 12-10 och sedan gick det av bara farten fram till en 3-0-vinst. En klart godkänd match och totalt den bästa insatsen hittills den här säsongen där slutresultatet 5-5 var rättvist. Vi blev härmed seriesegrare i div.5 östra. Nu kommer de bästa lagen från östra och västra serierna bilda en ny div.5-serie för att fightas om avancemang till div.4. Segern kunde inte firas på sedvanligt sätt med kaffe och strips eftersom det inte finns något McD i Storfors:).


Div.5 Ö 7/11-18 Omgång 4.

Match mot Kristinehamn 1. Vi var väl skyhöga favoriter till segern. Trots frånvaron av Nilsson kändes det som en 6-0-seger var inom räckhåll. Vi mönstrade trion Hiller, Tomas och Granström. Kristinehamn 1 ställde upp med Sutthinan Sihabut, Darvan Zahkoy och Per Halvarsson. Hiller vars mål för dagen verkade vara att inte bli svett hade växlat ner från start och tappade onödigt ett set. 3-0 mot Darvan, 3-1 mot Sutthinan. Tomas gjorde enkelt 3-0 mot Per och vinner stort första set mot Darvan innan han försvinner in i lathetens och nonchalansens dimma. Hittar ut igen i femte set som vinns med 11-4. Granström började bra mot Sutthinan för att sedan falla in i ett Hawaiibetonat spel värdigt den värste Yngve Stoor. Han var riktigt illa ute men reder upp det hela via 11-9 i avgörande set. Även i matchen mot Per är Hawaiistuket påkopplat. Underläge 1-2 i set vänds till seger 3-2 och 12-10 i avgörande. Trots att spelet inte var av någon högre klass så är det starkt att vi tar oss samman när det behövs. Det är ju slutresultatet 6-0 som räknas inte hur det såg ut. Segern firades sedvanligt på McD med kaffe och strips. Nästa match är seriefinalen mot Hööken V. Då måste det bli bôttgas från början.


Div.5 Ö 10/10-18 Omgång 3.

Match mot Kristinehamn 2. Utan att vara alltför kaxiga så kändes det som om vi var favoriter till segern. Vi mönstrade trion Hiller, Nilsson och Tomas i singel och vid eventuell dubbel Granström/Nilsson. Kristinehamn 2 ställde upp med Peter Andersson, Elias Skjärbekk och Lars Haglund. Hiller sparlågade sig till 2 st. 3-0-segrar mot Lars och Elias. Nilsson förlorade lite överraskande en femsetare mot fläsksmällande Peter efter att ha dominerat de två första seten klart, sedan en 3-0-vinst mot Lars. Tomas lever upp till benämningen Hawaiipingis mot Elias, vartannat set bra med klara siffror räcker för att ta en 3-2-seger. Tomas och Peter brukar ha jämna matcher och så även nu. För ovanlighetens skull var Tomas starkast i en femsetare. Dubbeln vanns mycket komfortabelt med 3-0 mot Elias/Lars. Slutresultatet 6-1 speglar matchen ganska bra och är ett rättvist resultat. Segern firades sedvanligt på McD med kaffe och strips. Nu är det bara att fortsätta på den inslagna linjen och se till att ha roligt.


Div.5 Ö 23/9-18 Omgång 1-2.

Sammandrag i Kil och matcher mot Hööken vit och Hööken A. Mot Hööken vit mönstrade vi den välkomponerade trion Hiller, Nilsson och Granström. Hööken vit som är ett rent ungdomslag ställde upp med trion Kristoffer Tidesten, David Qvarnström och Romeo Lancelon. Ingen hade några problem att vinna sina matcher i raka set. Höökenpojkarna var tagna av stundens allvar och fick inrikta sig på att se och lära. Slutresultatet 6-0 är väl helt normalt. I matchen mot de betydligt mer rutinerade Hööken A gick Tomas in i stället för Granström. Vi fortsatte att ge dubbelmatadorerna Granström/Nilsson förtroendet även denna säsong. Hööken A ställde upp med Stefan Carlsson, Kjell Persson och Kjell-Åke Hulsart. Hiller ångade på och inkasserade 3 st. 3-0-segrar. Nilsson förlorade lite onödigt mot Stefan annars två vinster. Tomas var lite för klen i matchen mot Stefan, 1-3, men får godkänt för 3-1-segern mot Kjell. Dubbeln förlorades 0-3 mot Kjell-Åke/Stefan och den var väl ingen fröjd för ögat för coachen. Slutresultatet 6-3 är det väl inte så mycket att säga om utan är ett helt rättvist resultat. Målsättningen är att ha roligt och att låta alla spela och om vi sen vinner gör det ju inte saken sämre. Fortsätter vi på den inslagna vägen så blir det en rolig säsong.


Div.5 25/3-18 Omgång 12-14.

Sammandrag i Kristinehamn och matcher mot Arvika, Kil 2 och Värmskog. Matchen mot Arvika som var uppskjuten från ett tidigare tillfälle blev inte av då Arvika inte kom utan lämnade w.o.i sina matcher. Mot Kil 2 mönstrade vi den starka trion Hiller, Nilsson och Olle. Granström/Nilsson fortsatt förtroende i dubbeln. Kil 2 ställde upp med trion Karl Davidsson, Per-Olof Larsson och Nils-Göran Nilsson. Hiller och Nilsson hade inga problem att vinna sina matcher i raka set. Olle tog en efterlängtad vinst när han slog Karl men tyvärr förlust i en tight match mot NGN. Dubbeln resulterade i en kassaskåpssäker 3-0-vinst mot NGN/POL. Slutresultatet 6-1 är väl ganska väntat. I matchen mot serieledande Värmskog gick Granström in i stället för Olle. Dubbelmatadorerna Granström/Nilsson fick förnyat förtroende. Värmskog ställde upp med Olle Einarsson, Marcus Einarsson och Julia Deland. Hiller fick tyvärr stryk av Marcus 1-3 och var mäkta frustrerad annars två enkla 3-0-segrar. Nilsson förlorade också han mot Marcus annars två vinster. Nilssons första match kom annars att prägla stämningen i hela matchen. Vinst 3-2 mot Olle E men där den sistnämnde skapade stor irritation med tveksamt agerande och uppförande vid flera tillfällen. Granström räckte inte riktigt till i någon av sina tre matcher. Dubbeln förlorades 0-3 mot Marcus/Olle. Slutresultatet 4-6 är det väl inte så mycket att säga om utan visar att vi hänger med de bästa. Debutsäsongen slutade med en sjätteplats utav femton lag och det får väl ses som godkänt. Målsättningen var att ha roligt och att låta alla spela och det tycker jag vi lyckades med. Det är bara att fortsätta på den inslagna(den var bra!)vägen till hösten.

Div.5 11/3-18 Omgång 10-11.

Sammandrag i Kristinehamn och matcher mot Munkfors, platsen före i tabellen, och topplaget Kil 1. I första matchen mot Munkfors gick David in som singelspelare tillsammans med Hiller och Nilsson. Granström/Nilsson skötte dubbeln. Munkfors ställde upp med rutinerade och svårspelade Kjell-Åke Ludvigsson, Victor Solberg och Johan Nilsson. Hiller vann sina två matcher och gjorde det han skulle även om han snoozade in några gånger. Nilsson tog också sina matcher. Starkt att vända 0-2 mot Kjell-Åke till vinst. Granströms en vinst och en förlust är klart godkänt och det känns som bytet till nabb har gjort att det går uppåt sakta men säkert. Dubbeln resulterade i en stabil 3-0-vinst mot Johan/Victor. Slutresultatet 6-1 är riktigt bra. I matchen mot Kil 1 gick Andersson in istället för Granström. Granström/Nilsson fick förnyat förtroende i dubbeln. Kil 1 ställde upp med Martin Bärjed, Nicklas Hermansson och Daniel Jonasson. Hiller fortsatte på den inslagna vägen och vann sina matcher säkert även om Daniel vållade vissa problem. Nilsson hade lugna gatan mot Martin och Nicklas. Den lite ringrostige Andersson vann en och förlorade en. Dubbelparet vände underläge 1-2 till vinst mot Daniel/Martin, starkt gjort. Slutresultatet 6-1 är mycket bra. 4 utav 4 poäng kan ju inte bli bättre. Vi klättrade ett pinnhål i tabellen och vi får väl ha som mål att vinna matcherna som är kvar i sista sammandraget om två veckor.


Div.5 4/2-18 Omgång 8-9.

Sammandrag i Karlstad och matcher mot topplaget Brevik och bottenlaget Carlstad. I första matchen mot Brevik föll valet på Olle som singelspelare och komplement till Hiller och Nilsson. Granström/Nilsson skötte dubbeln. Brevik mönstrade samma gubbar sedan urminnes tider Staffan Granander, Stefan von Wachenfeldt och Mats Jonsson. Hiller gjorde det han skulle och vann sina tre matcher med endast ett tappat set. Nilsson hade tre segrar på gång men i sin sista match mot Staffan tappades en matchboll i fjärde set och det blev tyvärr en förlust. Olle hade stora problem med servemottagningen och gubbarna var lite för rutinerade för att han skulle komma riktigt nära i sina tre matcher. Dubbeln resulterade i en 2-3-förlust. Matchresultatet 5-5 är bra men ändå lite surt då vi hade matchboll till 6-3. I matchen mot Carlstad gick Granström in istället för Olle. Granström för första gången med nabb. Nilsson/Olle tog hand om dubbeln. Carlstad ställde upp med John Åkesson, Amin Taheri och Alexander Stålhandske. Hiller fortsatte på den inslagna vägen och vann sina matcher mot Alexander och Amin. Nilsson vann sina matcher mot John och Alexander. Granström vann en femsetare mot Amin och förlorade stort mot John. Dubbelparet vann med 3-0. Slutresultatet 6-1 inte mycket att säga om utan vi var helt enkelt bättre. 3 utav 4 poäng får anses som godkänt. Vi klättrade upp på den övre halvan och vi får väl ha som mål att vinna resten och klättra lite till. Vi har ju något stort på gång inför framtiden och dagens matcher ger ju en vink om vad som komma skall med den nya dimension och de möjligheter Granströms nabb kommer att ge oss framöver. Om några år då.....

Div.5 24/1-18 Omgång 7.

Match i Brogårdshallen Kristinehamn mot enda laget som hittills vunnit alla matcher, Kristinehamn 1. Vi kände oss inte slagna på förhand och var beredda på att sälja oss dyrt. Det blev en högdramatisk kamp som behövde alla tio matcherna för att avgöras. Tomas började mot Mattias Nilsson och var väl inte riktigt nära att rå på Mattias oefterhärmeliga fläsksmällar, 1-3. Hiller hade inga problem med den likaledes fläsksmällande Peter Andersson, 3-0. Tobias startade övertygande mot Elis Adlerborn för att sedan slumra in lite men vände tillbaka in på vinnarspåret i avgörande, 3-2. Hiller hade stora problem med Mattias, 0-3. Tomas som är erkänt darrig mot små knattar fortsatte på den inslagna vägen och förlorade mot Elis trots ledning 9-7 i avgörande set, 2-3. Tobias fick ta i ordentligt för att vända underläge 1-2 till seger mot Peter, 3-2. Före dubbeln blev det lite parlamenterande innan spelande coachen Tomas satte in sig själv och Tobias mot Mattias/Fredrik Nordgren. Ett genidrag som höll på att gå hem men trots ledning 5-1 i skilje så förlorades matchen, 2-3. Hiller gjorde det han behövde i en odramatisk match mot Elis, 3-0. Tobias hängde med Mattias ganska hyfsat men förlust i raka set, 0-3. Tomas fick då äran att försöka säkra en poäng mot Peter men av det blev intet. Efter en sällan skådad ensidig nätkavalkad från Peters sida så skrevs förlustsiffrorna till 11-13, 11-13, 14-16. Tomas var allt annat än glad efter den matchen. Förlust 4-6 mot serieledarna skvallrar om en bra insats men som det hela såg ut så är det svårt att vara nöjd. Nu gick tyvärr tåget för att hänga på topplagen och det blir att ta en match i taget och göra det bästa av det i fortsättningen.


Div.5 9/1-18 Omgång 6.

Match i Karlskoga mot Björkborn. På förhand var vi skyhöga favoriter och frågan var väl om vi skulle tappa någon match eller ej. Nu blev det en högdramatisk kamp med oinspirerat och geistlöst spel från vår sida, s.k.underskattning. Tobias började med att tappa första set mot Nathalia Lindén men vann ändå säkert, 3-1. David kom inte underfund med Lukas Sjöberg, 0-3. Hiller gjorde minsta möjliga vid segern mot Tilde Carlsson, 3-0. Tobias hade även han stora problem med Lukas, 1-3. Hiller spelade av matchen mot Nathalia, 3-0. David fick stora skälvan och kom in i ett riktigt hawaiimood mot Tilde. Han såg ut att klara upp det men det var nät ut i slutbollarna och 10-12 i avgörande, 2-3. I dubbeln gick den gamle rutinerade Tomas in tillsammans med Tobias. En enkel seger mot Lukas/Nathalia, 3-0. Hiller gjorde en slarvig insats och fick mycket överraskande stryk mot Lukas, 1-3. Tobias tog i så mycket som behövdes mot Tilde, 3-0. David fick då äran att spela hem matchen. Hawaiimoodet satt i vilket siffrorna 11-7,3-11,11-7,3-11,11-7 skvallrar om. Starkt att vinna trots pressen från lagkamraterna. Vinst med 6-4, efter mediokert spel, får vi vara nöjda med. Det fick bli lite kaffe och strips på McD innan vi åkte hem, vi vann ju trots allt!


Div.5 26/11-17 Omgång 4-5.

Sammandrag i Nobelhallen Karlskoga och matcher mot Hööken B och C. Matcher som vi borde ha stor chans att vinna. I första matchen mot Hööken B gjorde Olle debut som singelspelare och kompletterade Hiller och Nilsson. Andersson/Granström skötte dubbeln. Hööken mönstrade Gunde Jönsson, Patrick Tijssen och Jerry Pettersson. Hiller gjorde det han skulle och vann sina tre matcher. Nilsson hade problem och förlorade mot nabbspelaren Patrick men vann de andra matcherna klart. Olle kommer ifrån debuten med hedern i behåll trots förlust i sina tre matcherna. Dubbeln resulterade i en 1-3-förlust. Matchresultatet 5-5 är väl varken bra eller dåligt. I matchen mot Hööken C spelade Granström och Andersson singel tillsammans med Hiller och Nilsson/Olle tog hand om dubbeln. Hööken ställde upp med Pecka Haarala,Joakim Lander och Elena Bezumova. Hiller fortsatte på den inslagna vägen och vann sina tre matcher. Både Andersson och Granström vann en och förlorade en. Dubbelparet vann med 3-0. Slutresultatet 6-2 var rättvist. 3 utav 4 poäng får anses som godkänt. Vi klättrade upp på den övre halvan och där ska vi försöka att hålla oss kvar. Jag tror spelarna är nöjda med att vi turas om att spela och inte gör några toppningar, så det ska vi nog fortsätta med. Det kommer säkert att betala sig i längden att alla är delaktiga och har roligt.


Div.5 24/10-17 Omgång 3.

Match i Tvärud mot Bortan en regnig tisdagkväll känns långt bort. Särskilt då varken Anders Hiller eller Tobias Nilsson kunde vara med. En match som borde varit ganska jämn med en liten övervikt för oss. Nu ändrades förutsättningarna inte bara av att vår 1:a och 2:a saknades dessutom hade motståndarna plockat ner den i div.2 spelande Patrik Dannberg. Först ut var David Granström som gjorde sin första singelmatch på 10 år. För motståndet stod Kenneth Åhs som var ett par snäpp vassare, 0-3. Thomas Andersson besegrade Leif-Arne Johansson efter en kontrollerad insats, 3-0. Tomas Bergqvist fick äran att ta sig an Patrik Dannberg. Efter ett första set där motståndaren hade 5 nät/kantbollar fick Tomas ett adrenalinpåslag och tog nästa set enkelt och sedan tog orken slut och godnatt, 1-3. Thomas höll hyfsat jämna steg med Kenneth som tyvärr var lite säkrare i avgörande lägen, 0-3. David var aldrig riktigt nära att hota Patrik, 0-3. Tomas började bra mot Leif-Arne för att sjunka ner i vedervärdighetens träsk i andra set men skärpte dock till sig och vann klart, 3-1. Dubbelmusketörerna David/Olle spelade bra två set av tre men räckte inte till mot Kenneth/Patrik, 0-3. Thomas avslutade med att få stryk av Patrik efter en godkänd insats, 0-3. Förlust med 2-6 är inget att säga om utan Bortan var aningen bättre och vann rättvist. Kämpainsatsen är godkänd och vi försökte verkligen mot ett för dagen övermäktigt motstånd. En fundering man har är om alla lag tänker toppa när de möter oss. Förmodligen en tillfällighet att två utav tre lag gjort det för de kan väl inte vara rädda att få spö av ett lag där en spelare aldrig spelat en match, där en inte spelat på 15 år, en på 10 år,en på 6 år och två på 3 år? Vi spelar enbart för att det är roligt och ger samtidigt järnet för att försöka vinna....och vinna det tänker vi göra nästa gång!!


Div.5 17/10-17 Omgång 2.

Match i Ekshärad mot Hööken A en tisdagkväll är aldrig fel. En match som på förhand borde vara ganska jämn med en liten övervikt för oss. Nu ändrades förutsättningarna när Anders Hiller inte kunde vara med plus att motståndarna kastat in den i div.4 normalt spelande Thomas Persson. Först ut var comebackande Thomas Andersson som gjorde sin första match på 15 år. För motståndet stod Kjell-Åke Hulsart. Tyvärr förlust för Thomas i en match som lika gärna kunat bli vinst i tre raka, 1-3. Tomas Bergqvist var chanslös mot Thomas Persson, 0-3. Tobias Nilsson tappade visserligen ett set mot Kjell Persson men var klassen bättre, 3-1. Thomas fick även han inkassera en 0-3-förlust mot Thomas men bjöd på bättre motstånd ju längre matchen led. Tobias vann en jämn historia mot Kjell-Åke, 3-1. Tomas som sin vana trogen har svårt när det blir fem set åkte dit med 9-11 i avgörande mot Kjell efter en mycket svängig match, 2-3. Vår filosofi är ju att låta alla i laget följa med på matcherna och dessutom spela. I dubbeln lät vi David Granström/Olle Rodéhn göra ett nytt försök. Tyvärr förlust mot Kjell-Åke/Thomas, men för att vara orutinerade i sådana här "stora" sammanhang så är insatsen godkänd trots 0-3. Tobias avslutade med att få stryk av Thomas, 2-3, och han tappade väl sugen lite grann när det stod klart att vi skulle förlora eftersom det blev spö i parallellmatchen. Förlust med 2-6 är väl lite för stora siffror sett till spelet men Hööken var aningen bättre när det gällde och vann rättvist. Vi gjorde i alla fall ett ärligt försök. Det var ingen som bröt ihop på grund av det här utan vi var helt överens om att det kommer att bli bättre och bättre för varje match. Vi får se hur det ser ut om en vecka då vi åker till Tvärud för match mot Bortan.


Div.5 3/10-17 Omgång 1.

Efter 5 år i dvala så gjorde vi comeback i seriespel för herrar med en match i Kristinehamn mot deras lag 2. En match som på förhand borde vara en vinst för oss. 6-2 enligt spelande coachen Tomas som var först ut. För motståndet stod den 53 år yngre Darvan Zakhoy. Devisen gammal är äldst stämde ganska bra, 3-0. Den ende utsocknes i laguppställningen Anders Hiller gjorde debut i laget med att komfortabelt besegra Per Halvarsson, 3-0. Comebackande Tobias Nilsson hade problem i inledningen mot Robert Kupferschmied men avslutade bra till seger,3-1. Anders mot Darvan, 3-0. Tomas tappade skärpan och orken mot Robert och fick ge sig med 3-1. Tobias avfärdade Per utan större problem,3-0. I dubbel satte vi in den oprövade men spännande konstellationen David Granström/Olle Rodéhn. Tyvärr förlust mot Darvan/Robert, men för att vara debut i seriesammanhang så är insatsen godkänd, 2-3. Anders avslutade med att köra över Robert,3-0. Seger med 6-2 är helt rättvisande siffror och visar att vi kommer att hänga med rätt skapligt i serien om alla har möjlighet att vara med. En rolig kväll som avslutades med kaffe och strips på McD.


Div.5 2012

Avslutningen på grundserien gick väl inte riktigt som vi tänkt och resulterade i säsongens två och enda förluster, delvis beroende på försvagat lag pga. sjukdom. Förutsättningarna inför första matchen i uppflyttningsserien försämrades rejält då Tobias valde att hoppa av. Vi åkte ändå till Skoghall för att göra ett försök som slutade i en fiaskobetonad 1-6-förlust. Anders gjorde comeback bara för att konstatera att han inte var redo för spel än och kommer därför att avstå spel framöver. Jag själv med en befarad lindrigare hjärnskakning vilket gjorde att jag såg dubbelt ibland och slog på fel boll, dvs. i luften och fick inga poäng var inte mycket att ha i laget. Mohammed tappade väl sugen lite grann med sådana lagkamrater. Tyvärr är sanningen den att vi har för få stridsdugliga spelare kvar för att få ihop ett lag längre och det gjorde att vi drog oss ur serien och hoppas på att vi kvicknar till och kan vara med till hösten istället.

Div.5 9/1-12 Omgång 10.

Sista matchen i grundserien spelades på bortaplan mot Skoghall, en match som på förhand borde vara en vinst för oss. Tyvärr fick Anders lämna återbud pga. sjukdom. Jag fick hoppa in igen och hur det går för mig mot yngre förmågor vet väl de flesta vid det här laget. Dagen till ära hade Skoghall dessutom plockat ner Viktor Jakobsson från div.3-laget. Det lyste även igenom ganska snart att Tobias inte tränat på drygt en månad vilket resulterade i att han inte vann någon av sina tre matcher. Mohammed vann en och förlorade en. Jag vann ingen men spelade hyfsat även om orken tröt ju längre matcherna gick. I dubbeln, som vanns med 3-1 i set, gjorde Mohammed/Tobias en godkänd insats. Slutresultatet 2-6 är en besvikelse men, sett till hur förutsättningarna blev, ingen större sensation. Nu är det bara att bita ihop inför den nya uppflyttningsserien till div.4. Serien kommer att innehålla sex lag som möts en gång. Tyvärr så tar man med sig resultaten från grundserien mot dessa lag vilket gör att förlusten mot Skoghall kan bli jobbig. Ettan i serien går upp direkt, tvåan kvalar mot sjuan i div.4 om en plats.


Div.5 13/12-11 Omgång 9.

Seriefinal på bortaplan mot Säffle och hopp om sämst oavgjort. Tyvärr försämrades oddsen drastiskt under eftermiddagen då Anders fick kasta in handduken. Jag, rejält förkyld med värk i hela kroppen, fick då hoppa in i en match som inte passar överhuvudtaget eftersom jag inte gillar att möta ungdomar som vevar och slår på allt. Det var alltså till att lita på att Tobias och Mohammed var på topp. De spelade visserligen bra men hade aningen för hög felprocent. Tobias vann en och förlorade två femsetare som han lika gärna kunde vunnit med 3-0. Mohammed vann en och förlorade en jämn match. Jag själv var som väntat inte nära. I dubbeln, som förlorades med 1-3 i set, var det inte alls samma aggressivitet som vanligt utan Mohammed/Tobias lät Säffle ta kommandot. Som förutsättningarna blev var resultatet 2-6 inte särskilt överraskande. Om det finns någon ljusglimt inför vårt nästa möte i vår så ska väl det vara att Säffle inte har något bättre att sätta in medans vi har det.


Div.5 10/12-11 Omgång 8.

Inför dagens bortamatch i Ekshärad mot Hööken B var det bara vinst som räknades. Efter en och en halv timme på isiga vägar och ett långvarigt besök av Mohammed på ICA Indianen för att få lite bananer anlände vi trekvart före matchstart. Vi, det var jag själv, Mohammed och Tobias. Jag tappade ett set annars var det idel 3-0-segrar och en mer eller mindre programenlig 6-0-seger. Vi höll utan större problem för gubbtrycket från läktaren. Vi får hoppas att segersviten på åtta raka utökas när vi besöker Säffle för seriefinal på tisdag.


Div.5 21/11-11 Omgång 6-7.

Inför kvällens bortamatcher mot Arvika 1 och 2 var väl, om man tittar på tabelläget, våra segerchanser mycket stora. För laget som den här kvällen bestod av Anders, Tobias och Mohammed var det bara vinst som gällde. Själva matcherna är det inte särskilt mycket att orda om. Mot Arvika 1 som dagen till ära förstärkt med Andreas Wirén blev det en klar 6-0-seger. Arvika 2 som var ett "gubblag" med idel nya bekantskaper besegrades med 6-1. Anders var den som tappade en match. Dubbeln spelade Mohammed/Tobias hem. Kvällens facit Tobias 4, Mohammed 4, Anders 3, Mohammed/Tobias 1 gör att det fortfarande ser riktigt bra ut inför kommande matcher.


Div.5 17/11-11 Omgång 5.

Kvällens bortamatch mot Brevik var väl på förhand en oviss historia. Efter värmningen kändes det väl inte 100 % för någon av oss. Brevik hade ingen överraskning på gång utan körde med det vanliga gardet, dvs. Stefan W , Staffan G och Mats J. Vi ställde upp med Anders, Tobias och jag själv(Tomas) med Mohammed in i dubbeln. Även om jag kanske är på väg upp ur formsvackan så sakta så var det jag som föll ur ramen och tappade två. Lokalen var väl dessutom inte riktigt gjord för min spelstil kanske. De övriga i laget gjorde i alla fall vad de skulle. Tobias drog in sin patenterade backhand och tog sina tre utan större besvär, Anders spelade stabilt, lät till och med forehanden tala en gång, och tog sina två och Mohammed/Tobias spelade klockrent vid 3-0-segern i dubbeln. 6-2 borta mot Brevik är ett riktigt bra resultat. Fortsätter vi så här kan det bli en intressant match mot Säffle om en månad. Men innan dess gäller det att fokusera på nästa uppgift redan nu på måndag mot de båda Arvikalagen och inte ställa till det i onödan.


Div.5 1/11-11 Omgång 4.

Inför kvällens bortamatch mot Carlstad var väl, om man går på tidigare resultat, våra segerchanser mycket stora. Efter en kort värmning i den bastuheta lokalen var laget som den här kvällen bestod av Anders, Tobias och jag(Tomas) någorlunda redo. Mest intressant var att få svar på vart Anders och mina brant nedåtgående formkurvor var på väg. Anders 2, Tobias 2, jag 1, Anders/Tobias 1 där varken Anders eller Tobias hade några som helst problem och där jag hade det tungt och tappade en match ger slutresultatet 6-1. Själva matcherna inte mycket att orda om. Anders kurva verkar ha vänt medans min fortsätter spikrakt nedåt. Man blir ju lite rädd för sig själv och undrar hur någon som skurit sin backhand med bra backspin sedan slutet av 60-talet lyckas få noll snurr på bollen så motståndarna kan läsa texten på bollen när den kommer över nätet. Jag får citera vår fd. ungdomsspelare Fredrik Ståhl som när han hade en mindre lyckad dag sa " Jag har glömt hur man gör."


Div.5 2/10-11 Omgång 1-3.

Sammandrag på hemmaplan och förhoppningar om tre segrar. Lite ovisst hur starkt motståndet var då de flesta spelarna var nya bekantskaper. På plats hade vi Anders Hulth, Tobias Nilsson, Mohammed Mosa och jag själv (Tomas Bergquist). I första matchen väntade Kristinehamn med Lukas Carlén-Bäckström i täten. Lukas tog KBTF´s enda segrar när han slog Mohammed och Tobias. I övrigt blev det idel 3-0-segrar för oss. Anders 2, Tobias 2, Mohammed 1 och Mohammed/Tobias seger i dubbeln ger 6-2 till oss. Andra matchen spelade jag i stället för Mohammed. Munkfors, som slagit Hööken B med 6-1 i första, stod på tur. Anders 2, Tobias 2 och Tomas 2 ger 6-0 utan setförlust och inte mycket att orda om utan siffrorna talar väl sitt tydliga språk. I dagens sista match stod Hööken A för motståndet. Mohammed gick in istället för mig igen. Två segrar var ger en klar 6-0-seger med två tappade set totalt. Vi kan konstatera att vi fått en bra start på serien. Vad det sen räcker till är svårt att säga då många av de andra lagens kapacitet är något vi inte har en aning om. Vi siktar i alla fall på att vara med i toppen framåt våren.


Div.4 12/3-11 Omgång 14-16.

Sammandraget i Kristinehamn kolliderade med sammandraget i Elitserien för damer vilket betydde att Anders och jag inte kunde vara med. Dags att kalla in Thorbjörn igen. Dessutom fick vår nye spelare Mohammed Mosa göra debut. I den mycket viktiga första matchen för dagen stod Arvika för motståndet. Det såg ut som vanligt under säsongen, Tobias står upp och gör sitt och de övriga har det svårt. Tobias besegrar i tur och ordning Andreas Wirén, Tomas Lundkvist och Hampus Relte, Joel och Mohammed förlorar sina matcher, dubbeln förloras med 8-11 i femte. En 3-6-förlust är ingen bra början på dagen. I den andra matchen där Hööken Röd befinner sig på andra sidan nätet spelar Thorbjörn istället för Mohammed. Tobias tar alla tre igen genom att besegra Kjell Persson, Stefan Carlsson och Gunde Jönsson, Tobias/Joel vinner dubbeln och Thorbjörn vinner sista matchen mot Kjell och säkrar därmed en poäng, 5-5. I den avslutande matchen mot Munkfors började Joel och Mohammed med förluster mot Kjell-Åke Ludvigsson,2-3, resp. Stefan Forslund, 0-3. Tobias tog sedan en klar 3-0-seger mot Jonas Lungström. Joel inkasserar dagens enda triumf via 3-1-seger mot Stefan Forslund. Tobias förlorar dagens enda match, 1-3, mot lurige Kjell-Åke. Mohammed förlorar 1-3 mot Jonas. I dubbeln förlorade tyvärr Tobias/Joel mot Stefan/Jonas med 1-3 i en jämn match. Tobias fortsatte med en 3-1-vinst över Stefan och i det som skulle visa sig bli dagens sista match förlorade Joel mot Jonas, 1-3. Slutresultat, 3-6. Det är bara att konstatera att det blir div.5 nästa säsong. Jag kan också konstatera att det bara är Tobias som presterat under säsongen, vi övriga har inte räckt till. Det känns inte särskilt inspirerande att harva en säsong i div.5 om jag skall vara ärlig.


Div.4 12/2-11 Omgång 11-12.

Vi tog oss helskinnade till sammandraget i Munkfors via den knaggliga isgatan från Brattfors över Sunnemo till Munkfors. Vi var ute i god tid så vi kunde ta det lugnt och ladda inför den viktiga första matchen där Hööken Blå stod för motståndet. Joel började mot Stefan Wikner och tog en säker 3-0-seger. Anders tar sig an Stefan Johansson och förlorar 1-3 i en mycket jämn match. Tobias vinner sedan mot Thomas Persson, 3-0. Joel mot Stefan J, 0-3. Tobias fortsätter med 3-0 mot Stefan W. Anders har sedan inte marginalerna med sig mot Thomas och förlorar 1-3 men kunde lika gärna vunnit med 3-0 efter förlorade set med 13-15 och 11-13. Dubbeln blev en rysare som inte kom att avgöras förrän i femte set. Joel/Tobias i ledning 9-8 och egen serve. Servar mycket bra och motståndarna Stefan J/Thomas som knappt själva vet hur de lyckas få över bollen får en kantboll och tar av bara farten hem setet med 9-11. Tobias vinner över Stefan J., 3-1, och Joel är helt chanslös mot Thomas,0-3. Anders skulle nu se till att vi fick en viktig poäng. I matchen mot Stefan W hade Anders greppet, men trots 2-1 i set och flera matchbollar i fjärde gick det inte vägen. En mycket tung 4-6-förlust där vi var värda minst en poäng. I dagens andra match mot Kristinehamn var väl utgången mer väntad, 1-6. Joel var aldrig nära i sina 0-3-förluster mot Lucas Carlén-Bäckström och Mattias Skog Adelborn. Jag själv tog ett set på Mattias och spelade hyfsat innan orken tröt. Mot August Larsson blev det naturligtvis 0-3 även om August var lite generösare med poängen än vanligt. Tobias var den som klarade sig bäst med vinst,3-1, mot Lucas och förlust med 10-12 i avgörande mot August. Dubbeln mellan Anders/Tobias och August/Mattias bjöd inte på någon överraskning, 0-3. När vi åkte hemåt kunde vi bara konstatera att vi återigen råkade ut för Storfors-syndromet. Så fort det blir en jämn eller viktig match går allt åt h-e. Nu ser det ganska mörkt ut och vi kan inte längre lita helt till oss själva i kampen för nytt kontrakt.


Div.4 7/2-11 Omgång 10.

Inför kvällens bortamatch mot Carlstad var väl inte förhoppningarna om seger särskilt stora. Efter en vedervärdig värmning av alla kändes det inte alls bra. Anders börjar mot Martin Johansson med hopp om en lika jämn match som i förra mötet, men hastigt och mindre lustigt så är 0-3 ett faktum. Jag börjar mot Anders Jonsson och kommer överhuvudtaget inte igång med något spel, 0-3. Tobias förlorar sedan lite oväntat mot Mathias Olsson, 0-3. Anders tar sig sedan an Anders J. och vinner första set då han låter backhanden tala kryddad med penseln då och då. Och det fortsätter i drygt halva andra set innan det tar helt slut och ingenting fungerar, 1-3. Tobias får stryk i ett jämnt första set mot Martin och är sedan inte nära, 0-3. Sedan är det jag mot Mathias. 1-1 i set och sedan är det som vanligt godnatt, 1-3. Vi var överens om när vi åkte hemåt att det här var säsongens sämsta insats hittills. Ingenting fungerade särskilt bra för någon av oss. Nu får vi se till att vi tar oss samman inför avslutningen av serien annars kan det bli ett riktigt tråkigt slut på säsongen.


Div.4 2/2-11 Omgång 13.

Kvällens match mot Ölme skulle egentligen ha spelats som sista match vid nästa helgs sammandrag. För att få lite tidigare lördag då valde vi att spela nu. Det här är ju en riktig måste-match för båda lagen. Tyvärr lämnade Joel återbud under eftermiddagen pga. sjukdom vilket inte stärkte våra odds precis eftersom Joel vann alla tre matcherna vid förra mötet. Anders börjar med att ta sig an Lars-Åke Andersson. Förlust i en femsetare. Jag börjar mot Thomas Bergström och är som vanligt utan chans, 0-3. Tobias gör processen kort med Kenneth Olsson, 3-0. Anders får stryk av Thomas, 0-3, men är nära i ett par av seten. Tobias fortsätter på den inslagna vägen i mötet med Lars-Åke, 3-0. Sedan är det jag mot Kenneth. 1-1 i set 8-4-ledning och sedan rullgardinen ner som vanligt, 1-3. Anders/Tobias i dubbel mot Kenneth/Thomas. Förlusten med 1-3 är inte mycket att säga om. Tobias mot Thomas, resulterar i en klar 3-0-seger för Tobias. För att hålla matchen vid liv var nu Anders tvungen att besegra Kenneth. Tyvärr drog Kenneth det längsta strået i en jämn match, 1-3. Slutresultatet 3-6 känns inte bra men heller inte helt oväntat då både Anders och jag har mycket svårt mot materialspelare. Synd nu när Tobias gjorde en klockren insats. Seger och det hade sett riktigt ljust ut i kampen för nytt kontrakt, nu blev det om inte becksvart så i alla fall lite mörkare.


Div.4 15/1-11 Omgång 7-9.

Sammandraget i Carlstad kolliderade med vår match i Elitserien för damer vilket betydde att Anders och jag inte kunde vara med. För att överhuvudtaget få lag hade vi skaffat ett spelarlån från Björkborn, Thorbjörn Svensson. Första motståndet för dagen stod serietvåan Munkfors för. Joel började mot Jonas Lungström, vinst 3-0. Tobias fortsatte mot svårspelade Kjell-Åke Ludvigsson, vinst efter 11-8 i avgörande set. Thorbjörns debut resulterade i en klar 0-3-förlust mot Stefan Forslund. Tobias ångade på med en 3-1-vinst mot Jonas. Joel och Thorbjörn fortsatte med 1-3-förluster mot Stefan resp. Kjell-Åke. I dubbel var det dags för Tobias/Joel att spela ihop igen, andra gången på tre år. Efter underläge 0-2 jobbade de sig in i matchen för att avgöra mot Stefan/Jonas med 11-9 i sista set. Mycket starkt gjort. Tobias fortsatte segertåget med en 3-1-vinst över Stefan. Tyvärr förlorades de sista matcherna, Thorbjörn - Jonas och Joel - Kjell-Åke med 1-3 vilket betydde slutresultatet 5-5. Bra insats av laget och en viktig poäng i striden för att hänga kvar. Sedan stod mittenlaget Hööken Röd för motståndet. Vi hamnade snabbt i 0-2-underläge efter förluster för Joel mot Gunde Jönsson,1-3, och Thorbjörn mot Kjell Persson,0-3. Sedan körde Tobias över Stefan Carlsson, 3-0. Joel lyckades sedan vinna en hård femsetare mot Kjell med 11-9 i avgörande. Tobias åkte sedan på dagens enda förlust när Gunde blev för svår, 1-3. Innan dubbeln hann Thorbjörn med att få stryk av Stefan, 1-3. Det pånyttfödda paret Tobias/Joel avfärdade Gunde/Kjell, 3-1. Tobias drog sedan längsta strået i en hård femsetare mot Kjell, 14-12 i femte. Joel vann sedan sin andra femsetare i matchen genom att slå Stefan med 11-5 i avgörande. Thorbjörn var sedan helt utan chans mot Gunde, 0-3. Slutresultatet 5-5 är godkänt. Avslutande matchen mot bottenkollegan Brevik var en match vi var mer eller mindre tvungna att vinna för att inte vara förankrade i botten. Thorbjörn blixtrade till och besegrade Stefan Wachenfeldt i en femsetare. Tobias och Joel fortsatte sedan med var sin 3-0-seger mot Carl-Johan Carlsson resp. Staffan Granander. Tobias fortsatte med en 3-2-vinst, 11-7 i avgörande, mot Stefan. Thorbjörn som blixtrat färdigt fick sedan stryk mot Staffan, 0-3. Joel besegrade pliktskyldigast Carl-Johan med 3-1. Dubbeln, Tobias/Joel mot Stefan /Staffan, började bra men slutade ändå i en klar förlust,1-3. Tobias besegrade sedan Staffan med 3-1 och matchen var vunnen med 6-2. En mycket rättvis och viktig seger. Starkt gjort av grabbarna som visade god moral och att de klarar sig på egen hand utan att coacherna är med och lägger sig i. När jag summerar det hela: en mycket bra och avgörande insats av Tobias, Joel gjorde vad man kan förvänta sig och Thorbjörn kan bättre. Fyra viktiga och sköna poäng inför fortsättningen.


Div.4 4/12-10 Omgång 4-6.

Sammandrag i Arvika med tre matcher på programmet garanterade en lång och jobbig dag. Därför var upplägget så att jag skulle spela första matchen och Anders de två sista och på papperet viktigaste matcherna. Tobias och Joel som har lite bättre ork skulle spela alla tre. Första motståndet för dagen stod Hööken blå för. Jag började mot Stefan Johansson, förlust 1-3, i en match där det inte skiljde mer än två bollar i något set och som präglades av att vi båda två hämmades av för liten hage. Tobias hade sedan inga problem med Stefan Wikner, 3-0. Därefter var Joel inte riktigt nära Thomas Persson, 1-3. Sedan fick inte Tobias det att stämma mot Stefan J, 0-3. Sen var det dags för mig igen, nu mot Thomas. Efter att ha kammat noll i första set var det dags för ett taktikbyte som ändrade matchbilden tills orken tröt, 1-3. Joel tog sedan en kontrollerad seger mot Stefan W, 3-1. Dubbeln, Anders/Tobias mot Stefan J/Thomas, började bra men efter ett oturligt tappat andra set, 12-14, blev det förlust, 1-3. Tobias slog sedan Thomas i en femsetare efter bra spel. Joel var sedan inte riktigt nära att slå Stefan J. Förlust med 3-6 men ändå en godkänd insats. Dagens andra match började riktigt bra. Vi var snabbt i en 4-0-ledning mot Brevik efter att Anders slagit Mats Jonsson med 3-0, Joel slagit Staffan Granander, 3-1, Tobias vunnit mot Stefan Wachenfeldt, 3-0, och Anders slagit Staffan med 3-0. Sedan tappade Tobias spelet och föll in i Mats trall, 1-3. Joel förlorade sedan i en hård femsetare, 11-13 i femte set, mot Stefan. För en gångs skull hade vi marginalerna med oss i dubbeln, Anders/Tobias mot Staffan/Mats, och vann efter 11-9 i avgörande set. Tobias gjorde sedan processen kort med Staffan, 3-0. Seger med 6-2 och en fullt godkänd insats av alla. Dagens tredje match, mot Arvika, blev inte alls som vi tänkt oss. Vi tappade fokus lite grann när Joel helt plötsligt fick för sig att inte spela. Efter lite diskuterande så fick jag hoppa in vilket ju inte var meningen eftersom jag varken gillar att spela mot material eller unga snabba spelare som vevar och slår. I första matchen ställdes jag mot Andreas Wirén och resultatet blev som väntat, 0-3. Tobias fick sedan överraskande stryk mot Tomas Lundkvist, 1-3. Anders tog sedan ledningen med 2-0 ganska enkelt mot Hampus Relte, för att sedan tappa tre raka när orken tog slut. Tobias slog sedan Andreas, 3-1. Sedan fick jag stryk i en jämn match mot Hampus där det inte skiljde mer än två bollar i något set. Tyvärr tappade jag 9-7 i avgörande till 9-11. Anders hade sedan inte turen med sig i en spelmässigt mycket jämn match mot Tomas, 0-3. Dubbeln, Anders/Tobias mot Andreas/Tomas, var lite Hawaiibetonad och går inte till historien som någon större match, 1-3. Slutresultatet, 1-6, svider rejält. Vi får hoppas att det här bottennappet inte följs av fler.


Div.4 25/11-10 Omgång 3.

Hemmamatch mot Carlstad kändes på förhand som poängchans. Joel var först ut mot Mathias Ohlsson, seger 3-1 efter lite Hawaiibetonat spel. Tobias tog en väntad seger mot Albin Henningsson, 3-0. Anders vände ett 0-2-underläge mot Martin Johansson till 2-2, för att sedan åka dit i femte set, 9-11. Sedan gjorde Tobias det lite onödigt spännande genom att använda fem set för att besegra Mathias. Joel förlust med 1-3 mot Martin utan egentlig chans. Anders föll in i Albins snabba spel och hann inte med till slut, 1-3. Dubbeln, Anders/Tobias mot Albin/Martin, började bra med ledning 2-0. Sedan kom det grus i maskineriet och de tre sista seten förlorades med 12-14,11-13,10-12 efter massvis av matchbollar. Näst på tur, Tobias mot Martin. Tobias gick fram till en enorm ledning i femte set för att sedan tappa boll efter boll till en 10-12-förlust trots matchbollar. Anders var nu tvungen att besegra Mathias för att hålla matchen vid liv. Det börjar bra och han tar hem första set för att sedan tappa mer och mer vartefter orken tryter, 1-3. Resultatet 3-6 speglar väl inte riktigt hur det såg ut, utan med lite tur hade siffrorna varit de omvända.


Div.4 23/10-10 Omgång 1-2.

Inför seriepremiären och sammandraget på hemmaplan såg det hoppfullt ut och en mittenplacering var en rimlig målsättning för oss som nykomlingar. Tyvärr så gör diverse avhopp att vi får sänka målsättningen till att försöka hänga kvar. Första matchen för dagen är mot rutinerade Ölme. Jag börjar mot Kenneth Olsson. Storforsaren som spelat i Ölme sen 1970-talet då pingisen lades ner i Storfors och som jag dessutom var lagkamrat med i slutet på 60-talet och början på 70-talet i Storfors. Jag brukar inte vara i närheten men nu fick jag stryk i en femsetare, ett fall framåt. Tobias slår Lars-Åke Andersson, 3-0 utan besvär. Joel vinner sedan över svårspelade Thomas Bergström i en femsetare. Sedan är det Tobias tur mot Kenneth. Stor ledning i avgörande set, 9-5, räckte inte utan det blev förlust 10-12. Jag blir sedan bortspelad av Thomas, 0-3. Joel vinner 3-1 mot Lars-Åke. Tobias och jag i dubbel mot Kenneth/Thomas. Vi har spelat en del bra dubblar och trodde på chans. Förnedring och slakt, 0-3 blev resultatet. Tobias mot Thomas, samma visa som mot Kenneth. Stor ledning i avgörande set för Tobias, hade även 9-7, för att förlora 10-12. Joel lyckades efter mycket besvär slå Kenneth med 16-14 i avgörande set. Nu vilade allt på mina axlar om vi skulle få poäng eller ej. Jag brukar ju inte vara som bäst ner det gäller precis och särskilt inte mot materialspelare som Lars-Åke. Ledning med 2-1 i set och det var bara att knyta till säcken. Då hände någonting med armen, den blev som gummi och hastigt och mindre lustigt underläge 4-10. Som tur var drabbades Lars-Åke av samma åkomma vilket gjorde att jag lyckades vända setet till seger 15-13. Slutresultatet 5-5 känns väl sådär när man har förlorat tre femsetare med två bollar. Dagens andra match mot Kristinehamn finns inte så mycket att säga om mer än att de ställde upp med Mattias Skog Adelborn, Lucas Carlén-Bäckström och August Larsson. Vi fick fyra set på de sex matcherna, 0-6.