Tabell Div. 4

Lag

Matcher

Vunna

Oavgjorda

Förlorade

Matchkvot

Poäng

Kristinehamn 14 12 2 0 82-32 26
Björkborn 14 7 5 2 73-57 19
Hööken 14 8 1 5 61-54 17
Storfors 14 7 1 6 64-59 15
Brevik/Bortan 14 3 4 7 56-66 10
Carlstad 14 3 4 7 50-69 10
Kil 14 3 3 8 52-69 9
Skoghall 14 3 0 11 45-77 6

Div.4 17/3-24 Omgång 13 o 14.

Gemensam serieavslutning för div. 4 och 5 i Sannerudshallen i Kil. Vi ställde upp med samma lag vi kört med hela säsongen, Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist, i matcherna mot Björkborn och Brevik/Bortan. Vid maximalt utfall till vår fördel i både våra egna och de andra matcherna så kunde vi bli tvåa och vid sämsta utfall femma. Tuff match direkt mot Björkborn som mönstrade Mikael Nilsson, Kent Andersson och Emilia Andersson. Stefan mot Emilia blev en ytterst jämn historia där vi hade marginalerna med oss vid 11-9 i avgörande, 3-2. David tappade första set trots klar ledning, tog andra men sedan växlade Micke upp, 1-3. Exakt samma för Timmy men nu var det Kent som växlade upp, 1-3. Sedan var det dags för Stefan mot Micke där den senare hade bra koll på läget, 0-3. Timmy spelade av matchen mot Emilia, 3-0. David tog visserligen ett set mot Kent men var inte nära, 1-3. Sedan var det dags för dubbeln där konstellationen David/Timmy fick en ny chans. Jämna set men det kändes som om Kent/Micke ökade när det behövdes, 1-3. Timmy avslutade mot Micke och bjöd på bra motstånd i en femsetare, 2-3. Förlusten 2-6 är inte mycket att säga om och vi förstod att det skulle bli svårt när både Kent och Micke spelade. Matchen mot Brevik/Bortan kändes lite oviss på förhand. En jobbspost för motståndarna när Patrik Dannberg fick kasta in handduken efter skada i matchen före. De ställde upp med Staffan Granander, Mats Jonsson och Szabolc-Jozsef Makszem. Först ut var Stefan mot Staffan, jämna set men till slut en halvsäker seger, 3-1. David hade stora problem med den vänsterhänte Szabolcs och hans nabb och skulle behövt några set till för att knäcka koden , 0-3. Timmy gick på tomgång i ett set mot Mats annars var det lugnt, 3-1. Stefan tog ett set mot Szabolcs men var i övrigt inte i närheten, 1-3. Timmy kontrollerade matchen totalt mot Staffan, 3-0. David tog ledningen med 2-0 mot Mats för att sedan sjunka in i en tung dvala innan coachen fick väcka honom med några väl valda ord, 3-2. Dubbeln David/Timmy-Mats/Szabolcs blev en hawaiibetonad tillställning där avgörande set slarvades bort lite onödigt, 2-3. Timmy mot Szabolcs blev en onödigt lång historia där set- och matchbollar schabblades bort men ändå säkert i avgörande, 3-2. Stefan var inte på humör mot Mats utan det blev en medioker historia, 0-3. David höll på att dribbla bort segern mot Staffan men skärpte till sig mot slutet, 3-2. Segern med 6-4 mot Brevik/Bortan satt riktigt hårt åt och vi får vara nöjda med att vi redde upp det hela. Slutlig 4:e plats i serien är helt ok, någon enstaka plump i protokollet men överlag en stabil säsong.

Div.4 4/2-24 Omgång 11 o 12.

Sammandrag på hemmaplan i Jordkullen Arena mot Carlstad och Hööken. Vi kunde även denna gång ställa upp med det bästa vi har för dagen, Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist. I första matchen skulle vi försöka utkräva halv revansch för oavgjort senast mot Carlstad. De mönstrade Viktor Solberg, Peter Milosevic och Anders Bloom. Först ut var David som lite överraskande fick vika ner sig mot Peter, 2-3. Timmy vann sedan en jämn match mot Viktor, 3-2. Stefan tappade visserligen ett set mot Anders men annars var det lugnt, 3-1. Timmy kontrollerade matchen mot Peter, 3-0. David fick ta i ordentligt för att besegra Anders med minsta möjliga marginal, 12-10 i avgörande, 3-2. Stefan var med ganska bra mot Viktor men ändå en klar förlust, 0-3. Sedan lät vi vår nya dubbelkonstellation få förnyat förtroende. David/Timmy mot Peter/Viktor blev både spel- och siffermässigt en jämn historia där tredje sets 23-21 till oss sticker ut, 3-1. Timmy hade sedan inga problem med Anders, 3-0. Slutresultatet 6-2 är inte så mycket att säga om, kanske att det var något jämnare än vad siffrorna visar. En stabil insats. I matchen mot Hööken hade vi revansch att utkräva efter en klar förlust senast. Samma spelare i båda lagen som då betydde att Hööken ställde upp med Jonas Gustafsson, Thomas Persson och Dean Tijssen. I första matchen höll Stefan ihop det bra mot Thomas som hade lite för hög felprocent, 3-1. David tog ett set på Jonas men fick inget grepp utan det blev en klar förlust, 1-3. När Timmy vann tredje set med 14-12 tappade Dean stilen och matchen dog ut lite, 3-1. Stefan kom inte alls in i matchen mot Jonas och hade inget motvapen den här gången, 0-3. Timmy lyckades besegra Thomas med minsta möjliga marginal där den senares raggarpingis sånär räckte hela vägen, 3-2. David fick en lätt resa mot Dean som var helt ur gängorna efter sin tidigare match, 3-0. Dubbeln David/Timmy-Jonas/Thomas var väl ingen höjdare från vår sida utan blev en solklar förlust, 0-3. Timmy spelade sedan riktigt bra mot Jonas även om han höll på att sjabbla bort tredje set, 3-0. Hööken bytte ut Dean och in med Patrick Tijssen i matchen mot Stefan. En siffermässigt jämn historia men med Stefan i förarsätet, 3-1. Vinst 6-3 mot Hööken är bra. Klart godkänt till alla den här dagen. Vi har nu fyra raka segrar och har gjort en klar uppryckning efter en lite tyngre period. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen vid sista sammandraget i Kil söndag 17 mars då vi möter tufft motstånd i Björkborn och Brevik/Bortan.

Div.4 13/1-24 Omgång 9 o 10.

Sammandrag i Nobelhallen i Karlskoga. Vi kunde även denna gång ställa upp med det tänkta och just nu bästa laget, Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist,i matcherna mot Skoghall och Kil. I matchen mot Skoghall hade vi revansch att utkräva efter härdsmältan i slutet av förra mötet. De ställde upp med Peder Karlsson, Hans Thyselius och Andreas Agorander. Först ut var Stefan mot Hans och en mycket oväntad 3x9-11-förlust och det hördes lång väg att spelet inte var bra, 0-3. David vände underläge mot Peder efter två starka set på slutet, 3-2. Timmyvisade var skåpet skulle stå mot Andreas, 3-0. Stefan hade inte återfunnit balansen än utan spelade väldigt ojämnt mot Peder, 1-3. Timmy fick en enkel resa mot Hans, 3-0. David höll på att tappa en 2-0-ledning mot Andreas och fick jobba hela vägen till 15-13 i avgörande, 3-2. Dubbeln David/Timmy-Andreas/Peder började bra och kändes ganska stabil, 3-1. Timmy gjorde sedan en stabil match mot Peder, 3-0. Vi tog en gruvlig revansch på Skoghall och 6-2-segern kändes stabil. I nästa match mötte vi ett decimerat Kil som inte fick ihop fullt lag utan det var Robin Frommelt och Jan Holmström som fick göra det bästa av situationen. Vi började riktigt bra när David besegrade Robin, 3-0. Sedan blev det en gratismatch Timmy mot Vakant. Stefan som bytt racket inför den här matchen hade det fortsatt jobbigt och Jan tog en klar seger, 1-3. Timmy var aldrig hotad av Robin utan det blev en solklar seger, 3-0. David tog ett set med 20-18 mot Jan men annars var det inte nära, 1-3. Sedan var det Stefans tur att få w.o. Dubbeln David/Timmy-Jan/Robin blev en jämn historia där vi tyvärr förlorade två set med 10-12, 1-3. Timmy hade ganska bra koll på Jan och var något säkrare i de långa duellerna den här gången, 3-1. Stefan fick ta i för allt vad tygen höll för att vända 1-2 mot Robin till seger, 3-2. Seger med 6-3 mot Kil är godkänt. Vi uppfyllde målet för dagen på två segrar och det känns skönt efter en lite tyngre period. Nästa sammandrag är på hemmaplan i Jordkullen Arena söndagen den 4 februari då vi möter Carlstad och Hööken.

Div.4 10/12-23 Omgång 7 o 8.

Sammandrag i Brogårdshallen i Kristinehamn. Vi ställde upp med det bästa vi har för tillfället, Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist, i matcherna mot Björkborn och Kristinehamn. Lite derbykaraktär i båda matcherna. Som grannklubbar så känner vi varann ganska väl. Björkborn, som mönstrade Mikael Nilsson, Martin Molin och Emilia Andersson, var först på tur. David mot Martin blev en jämn historia där det tyvärr rann iväg i avgörande set, 2-3. Timmy som är morgonseg behövde få stryk i första set mot Emilia för att vakna, 3-1. Stefan var inte nära att störa Mikael, 0-3. Sedan var det dags för Timmy mot Martin. Det kunde slutat hur som helst och tyvärr för oss så blev det 10-12 i avgörande, 2-3. David spelade upp sig efter hand men ändå en kontrollerad seger för Mikael, 0-3. Stefan var lika kontrollerad då han besegrade Emilia, 3-0. Sedan var det dags för dubbeln där vi prövade en ny konstellation David/Timmy mot Martin/Mikael. Utfallet blev tyvärr det vanliga och det var bara att inkassera en klar förlust, 0-3. Timmy avslutade mot Mikael och hade stora problem med hans servar och luriga spel, 0-3. Förlusten 2-6 är inte mycket att säga om, kanske något jämnare än siffrorna visar, när både Martin och Mikael spelade. Den avslutande och upphaussade prestigematchen med trashtalk veckan före blev inte så dramatisk den här gången. Kristinehamn ställde upp med Anton Hurskainen, Håkan Eriksson,Mattias Nilsson och Patrik Waldeck. Först ut var David mot Anton och där hade vi väl hoppats på seger men tyvärr vände matchen, 2-3. Timmy tappade ett set mot Mattias men tog över mer och mer, 3-1. Stefan tog visserligen ett set mot jobbige Håkan men annars var det inte riktigt nära, 1-3. Timmy hade ganska bra kontroll hela vägen mot Anton, 3-0. David gjorde en helt godkänd insats mot Håkan men räckte ändå inte till, 0-3. Stefan förlorade två jämna set i början mot Mattias och sedan var det över, 0-3. Nytt dubbelpar Stefan/Timmy mot Mattias/Patrik var ju en chansning som inte gick hem visade det sig. Ett par bra set och ett par mediokra resulterade i 1-3-förlust. Timmy fick äran att hålla matchen vid liv men tappade både orken och tålamodet mot Håkan, 1-3. Förlust 2-6 och det kändes som om vi inte riktigt var med. Dubbelspelet får vi inte att fungera vad vi än gör tyvärr. Dagen till ära hade både Stefan och Timmy bytt till kortnabb och det kan man ju ha åsikter om. Förhoppningsvis blir det bättre till nästa sammandrag i Karlskoga lördagen den 13 januari!

Div.4 19/11-23 Omgång 5 o 6.

Sammandrag i Ekshärad mot Carlstad och hemmalaget Hööken. Vi kunde även denna gång ställa upp med det bästa laget vi har för dagen, Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist. Carlstad med Robin Larsson, Theo Ambjörnsson och Anders Bloom stod för motståndet i första matchen. Först ut var Stefan som visserligen tog ett set mot Robin men var inte riktigt nära, 1-3. David tappade ett set mot Theo men annars var det inga fara på taket, 3-1. Timmy fick inte spelet att stämma mot Anders men arbetade sig in i matchen, 3-1. Efter ett jämnt första set så tog Stefan över mot Theo, 3-0. Timmy fick inget grepp på Robin men var på väg in i handlingen i tredje som tyvärr förlorades 15-17, 0-3. David startade bra mot Anders men efter ett jämnt förlorat tredje set, 14-16, var det över, 1-3. Sedan var det dags för vår akilleshäl dubbeln. David/Stefan mot Anders/Robin började bra men sedan var det inte riktigt nära, 1-3. Timmy hade inga problem med Theo, 3-0. Stefan tappade ett set mot Anders men annars var det kontrollerat, 3-1. David startade bra mot Robin men sedan var det inget snack, 1-3. Oavgjort 5-5 mot Carlstad känns väl si så där. I matchen mot Hööken var det på förhand upplagt för en jämn match. De ställde upp med Jonas Gustafsson, Thomas Persson och Dean Tijssen. Först ut var David mot Dean och en bra start men sedan två förlorade väldigt jämna set gjorde att det rann iväg, 1-3. Timmy hade ganska bra koll på den hårtslående Thomas, 3-1. Stefan var inte i närheten av Jonas, 0-3. Timmy föll sedan överraskande mot Dean och klarade inte av att ändra matchbilden, 1-3. David tog ledning mot Jonas och gjorde en godkänd match men räckte inte till i femte, 2-3. Stefan vände underläga 1-2 till en stabil seger mot Thomas, 3-2. Dubbeln David/Stefan-Dean/Jonas var riktigt usel från vår sida, rena slakten, 0-3. Timmy spelade sedan bästa matchen för dagen när han besegrade Jonas, 3-0. Stefan föll sedan även han lite överraskande mot Dean och var inte nära vinst, 0-3. Förlust 3-6 mot Hööken är väl också si så där. Vem kunde drömma om att 12-årige Dean skulle bli matchvinnare med tre segrar. Före trodde vi nog att det var han vi skulle slå och det är väl det som är farligt när man möter ungdomar som spelar bra, att man får fel inställning och tror att det ordnar sig. Nu måste det bli en uppryckning för att vi inte ska bli helt avsågade i kampen om en bra placering. Nästa sammandrag söndagen den 10 december då vi möter seriens förmodligen två bästa lag, Kristinehamn och Björkborn, avgör ganska mycket vilken halva vi kommer att slåss på !

Div.4 15/10-23 Omgång 3 o 4.

Hemmapremiär och samtidigt första gången vi spelar match i vår nya pingishall i Jordkullen Arena. Vi kunde även denna gång ställa upp med det tänkta och just nu bästa laget, Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist. Rutinerade Kil med Inge Lundeteg, Jan Holmström och Anders Johansson väntade i första matchen. Vi började bra när Stefan kontrollerade matchen mot Inge, 3-1. Sedan höll David spelet väl uppe mot Jan men det räckte inte ända fram, 1-3. Timmy hade stora problem med Anders luriga spel, tappade de två första seten, kom tillbaka men åkte dit 9-11 i avgörande, 2-3. Sedan var det dags för Stefan mot Jan där 2-0-ledning blev 2-2 innan Stefan avgjorde med ett starkt femte set, 3-2. Timmy hade inte några problem med Inge, 3-0. David fick jobba hårt, i en siffermässigt jämn match, mot Anders när han vände 1-2-underläge till vinst, 3-2. Sedan var det dags för dubbeln som i vårt fall kan variera mellan fågel och fisk. David/Stefan mot Jan/Anders började lite darrigt men sedan tog vi hem några jämna set till en härlig vinst, 3-1. Timmy som normalt är stabil fortsatte dagen på den inslagna vägen med mycket hawaii-inspirerat spel när han mötte Jan, 2-3. Stefan fick ta i för kung och fosterland för att vända 0-2 mot Anders till seger, 3-2. Seger med 6-3 mot Kil är godkänt. I matchen mot Skoghall var vi kanske lite förhandsfavoriter men bollen är som bekant rund. De ställde upp med Peder Karlsson, Daniel Jonasson och Andreas Agorander. Först ut var David mot Andreas och en kontrollerad seger, 3-1. Timmy tappade första set mot Daniel men sedan var det lugnt, 3-1. Stefan mot Peder där den sistnämnde tog över mot slutet, 1-3. Timmy hade kontroll hela vägen mot Andreas även om andra set var tight, 3-0. David tog ledning mot Peder men sedan var det stopp även om fjärde set var jämnt, 1-3. Stefan slarvade bort ett set mot Daniel annars var det lugnt, 3-2. Dubbeln David/Stefan-Andreas/Peder började bra men sedan gick det sämre och sämre, 1-3. Timmy gjorde sedan en plattmatch mot Peder, 0-3. Stefan fick en dålig start mot Andreas, 0-2, och fick kämpa för att hänga kvar i matchen. 18-16 i tredje och räddade matchbollar hjälpte inte då tappade setbollar i fjärde resulterade i 12-14, 1-3. David skulle sedan försöka rädda en poäng i mötet med Daniel. En hawaiibetonad tillställning med set hit och dit där tyvärr David förlorade med minsta möjliga marginal, 9-11 i avgörande, 2-3. Vi såg ut att gå mot en klar seger vid ledning 4-2 men sedan upprepades mönstret från förra sammandraget mot Kristinehamn och vi fick inte till det när det gällde. Den här förlusten kändes både oväntad och tung. Det är bara att analysera och sedan prestera framöver. Nästa sammandrag i Ekshärad söndagen den 19 november och nya chanser att håva in poäng!

Div.4 24/9-23 Omgång 1 o 2.

Seriepremiären för vår del spelades i Brogårdshallen i Kristinehamn. Skönt att kunna ställa upp med det tänkta laget så vi inte halkar efter som under fjolårssäsongen. Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist var på plats för att försvara klubbens ära i matcherna mot Kristinehamn och Brevik/Bortan. Derbymatch direkt mot Kristinehamn som mönstrade Håkan Eriksson, Mattias Nilsson, Patrik Waldeck och Magnus Rubertsson. Vi började riktigt bra när Stefan vann en tuff femsetare mot Mattias, 3-2. Sedan höll David spelet väl uppe mot den outtröttlige och betydligt högre rankade Håkan, men ändå 0-3. Timmy kontrollerade matchen mot Patrik, 3-0. Sedan var det dags för Stefan mot Håkan och den senare jobbade fram en klar seger, 0-3. Timmy var illa ut mot Mattias och fick ta i ordentligt för att vända ett underläge till vinst, 3-2. Samma hårda jobb för David mot Patrik gav vinst med minsta möjliga marginal i avgörande set, 3-2. Sedan var det dags för vår akilleshäl, dubbeln. David/Stefan mot Håkan/Patrik började lite darrigt men sedan var det jämna set men tyvärr förlust, 1-3. Timmy mot Håkan är inte mycket att säga om, 0-3. Stefan fick ta sig an nyinsatte fjärdespelaren fläskslående materialaren Magnus där den senare tyvärr avgick med segern, 0-3. David fick äran att försöka rädda en poäng i en riktig prestigematch mot Mattias där den senare sprattlade till och avgick med segern, 1-3. Matchen kunde ha gått hur som helst och med tanke på vår fina start så känns en förlust med 4-6 lite jobbig. Matchen mot Brevik/Bortan kändes lite oviss på förhand. De ställde upp med Patrik Dannberg, Kenneth Åhs och Bartha Deszö. Först ut var David mot Kenneth och det blev en överraskande enkel seger, 3-0. Timmy tappade första set mot Bartha men sedan var det lugnt, 3-1. Stefan gick in och levererade mot Patrik som inte alls var med på noterna den här matchen, 3-0. Timmy hade kontroll hela vägen mot Kenneth, 3-0. David tappade en 2-1-ledning mot Patrik som spelade upp sig efter hand, 2-3. Stefan hade en kraftig dipp i början mot Bartha innan maskineriet började fungera igen, 3-2. Dubbeln David/Stefan-Bartha/Patrik var ju inget vi kunde räkna in efter vårt svaga facit under åren. Efter 1-2 underläge så avslutade vi mycket starkt i set 4 och 5 och kunde inkassera en mycket efterlängtad seger, 3-2. Seger med 6-1 mot Brevik/Bortan var riktigt starkt av oss. Gôtt att vi är med ifrån början. Nu ser vi fram emot nästa sammandrag i Storfors söndagen den 15 oktober och hoppas på att vi kan fortsätta leverera!

Div.4 12/3-23 Omgång 9 o 10.

Sannerudsskolan i Kil var spelplats för en gemensam serieavslutning för alla distriktsserier. För vår del avslutades serien med matcher mot hemmalaget Kil svart och Skoghall. Vi kunde även den här gången ställa upp med förstauppställningen, dvs. Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist. I matchen mot redan klara seriesegrarna Kil svart var vi inställda på att ge dom, Fredrik Thörngren, Joakim Wändel och Robin Frommelt, en match. Det började bra för David mot Fredrik men där den sistnämnde var aningen starkare, 1-3. Timmy började också bra och tog en säker seger mot Robin, 3-1. Stefan började även han bra och hade 10-6 i första mot Joakim men tappade och det blev vändningen i den matchen, 0-3. Timmy hade för hög felprocent i attackerna och kom dessutom inte underfund med Fredriks spel förrän det var för sent, 0-3. David fick inte blocket att stämma men höll ändå spelet väl uppe mot Joakim, 1-3. Stefan besegrar sedan Robin i en siffermässigt jämn match, 3-1. Dubbeln David/Stefan-Fredrik/Joakim började med de två bästa set vi gjort och vi var på väg in i matchen igen...och så tog det bara slut, 2-3. Timmy fick det inte att stämma mot Joakim utan spelade alldeles för många bollar med för liten marginal, 1-3. Siffrorna 2-6 är inte orättvist på något sätt även om vi önskat lite bättre siffror. Matchen mot jumbon Skoghall skulle vi bara vinna även om lite oro smög sig in då de fick kasta in två äldre rutinerade spelare, Stefan Johansson och Ulf Björkvall, som inte varit i hetluften på mången god dag och därför var lite svårbedömda. Tredje länken var gamle storforsaren Gunnar Nilsson. Först ut var Stefan mot Gunnar och en klar seger för oss, 3-0. David togs på sängen mot Ulf och var snabbt i underläge 0-2, kvitterade men åkte ändå dit, 2-3. Timmy fick jobba mot Stefan som bjöd bra motstånd så länge han orkade, 3-1. Stefan mot Ulf började med 0-2 och lite oro men sedan tog orken slut för motståndaren och det blev trots allt en säker seger, 3-2. Timmy hade visst problem med Gunnar i början men ändå en säker seger, 3-0. David tog en säker seger mot Stefan, ett set 21-19 men annars klara siffror, 3-0. Dubbeln David/Stefan-Stefan/Ulf skulle bara vara att spela hem men det gick inte alls utan blev sämre efterhand från vår sida, 0-3. Timmy slog sedan spiken i kistan mot Ulf som spillt sitt bästa krut, 3-0. En 6-2-seger mot Skoghall är väl inte mycket att orda om utom möjligtvis en eloge till Skoghall för bra motstånd kontra förutsättningarna. Vi gjorde inte samma kanoninsats som vid förra sammandraget då vi var mycket bra men ändå är det klart godkänt. Vi hamnade på tredje plats i serien och det är det bästa vi gjort i division 4.. Nu ser vi fram emot nästa säsong och hoppas på comeback från några spelare som kan göra så att vi inte blir så sårbara om inte förstauppställningen spelar. En rolig och godkänd säsong!

Div.4 4/2-23 Omgång 7 o 8.

Sammandrag på hemmaplan i Sporthallen med matcher mot Kil vit och Kristiehamn. Första gången på flera år som vi haft möjlighet att vara arrangörer. Även den här gången kunde vi mönstra det lag som är vår förstauppställning, dvs. Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist. Matchen mot Kil vit kändes som en klar vinstchans men man kan ju aldrig vara säker på vilket lag de skulle komma med. De mönstrade Anders Johansson, Andreas Agorander och Daniel Jonasson. Matcherna är inte mycket att orda om utan det var idel 3-0-segrar i alla utom en som krävde ett set extra. David förlorade mot Anders och Timmy tappade ett set mot Daniel. Dubbeln David/Stefan-Andreas/Daniel blev en mycket jämn historia siffermässigt men ändå en klar förlust, 0-3. Siffrorna 6-2 till oss visar ganska väl hur det såg ut. Den av alla emotsedda Matchen med stort M, derbyt mot Kristinehamn, hade snackats upp på sociala medier och där vi enligt vissa inte skulle ha mycket att hämta. Kristinehamn mönstrade ett slagkraftigt lag, Mattias Nilsson, Marcus Callin och Peter Andersson. Det började med en kassaskåpssäker vinst för Stefan mot Peter, 3-0. Den följdes av derbyts prestigematch, David-Mattias. En stentuff 5-setare, där David tappade en 2-0-ledning men gjorde ett kraftigt ryck i inledningen av femte set och höll undan, 3-2. Timmy var för dagen snäppet bättre än Marcus, 3-1. Stefan var i en knapp ledning hela tiden mot Mattias och det såg stabilt, 3-0. Timmy hade inga problem med Peter, 3-0. David tog visserligen ett set mot Marcus men var inte riktigt nära, 1-3. Dubbeln David/Stefan-Marcus/Mattias började med ett kanonset från de våra, följdes av ett kalkonset och sedan två mycket jämna förlorade set 9-11,10-12 vilket betydde förlust, 1-3. Timmy hade bra kontroll på Mattias och coachen var aldrig orolig över utgången, 3-0. En mycket meriterande och stark seger med 6-2 mot Kristinehamn. Timmy visade ännu en gång varför han varit saknad i de två första sammandragen, Stefan var på spelhumör och gjorde en mycket bra och stabil insats och David var väl den som kanske inte fick till det till 100 % men ändå en godkänd insats. Sammantaget presterade vi nog säsongens bästa pingis. I tabellen har vi nu samma poäng som tvåan Värmskog. Kil svart är redan seriesegrare med två omgångar kvar. Nu återstår bara att försöka avsluta snyggt vid serieavslutningen i Kil om drygt en månad.

Div.4 15/1-23 Omgång 5 o 6.

Matcher i Kristiehamn mot hemmalaget och Värmskog. För första gången den här säsongen kunde vi mönstra det lag som är vår förstauppställning, dvs. Timmy Karlsson, David Granström, Stefan Karlsson och lagledaren Tomas Bergquist. Matchen mot Kristinehamn blev lite avslagen då de var tvungna att ställa upp med ett försvagat lag, Peter Andersson, Emil Rohman och Viggo Utriainen. Matchen är inte mycket att orda om utan det var en ganska enkel och avslagen historia. David tappade ett set mot Emil och förlorade mot Peter, Timmy tappade ett set mot Emil och Stefan tappade ett set mot Peter. Dubbeln David/Stefan-Emil/Peter vanns klart med 3-0. Siffrorna 6-1 till oss speglar väl styrkeförhållandet för dagen. Matchen mot Värmskog visste vi skulle bli en tuff historia då vi haft det förtvivlat svårt att vinna under åren, senast vi vann var 28 november 2009. De ställde upp med Marcus Einarsson, Olle Einarsson och Sam Saksinen och returmötet började med en riktig prestigematch med laddad, småirriterad stämning, Stefan-Olle. En stentuff 5-setare, där Stefan fick med sig slutbollarna och avgick med segern. David mötte samtidigt Marcus och lite överraskande blev det en 3-1-seger men vi vet ju att när den liggande backhanden talar då är det poäng. Timmy var steget före Sam som ändå stretade emot bra, 3-0. Stefan tappade första set mot Marcus men sedan var det tre klara set, 3-1. Mycket bra så långt och vi började vädra morgonluft vilket vi inte skulle ha gjort för nu började i stort sett allt gå emot. Timmy som får stora darren bara man säger ordet material började övertygande mot Olle och hans anti, 11-4. Ett förlorat tredje set med 19-21 blev förmodligen avgörande när Olle drog längsta strået, 1-3. David förlorade lite överraskande en jämn match mot Sam, 2-3. Dubbeln David/Stefan-Marcus/Olle började jämnt men blev sämre efterhand från vår sida, 0-3. Timmy vann sedan övertygande mot Marcus, 3-0. Stefan som de senaste mötena haft stora problem med Sam kom snabbt i underläge 0-2, gick upp till 2-2, hamnade i underläge 6-10 i femte, gick upp till 10-10 men förlorade lite surt 10-12. David var sista hoppet för att spela hem en seger men oddsen var emot då han aldrig besegrat Olle. Tyvärr blev det inget trendbrott och Olle avgick med segern även om det var hyfsat jämnt, 0-3. En hägrande seger förvandlades till oavgjort och kändes nästan som en förlust. På förhand hade vi sagt att 5-5 mot Värmskog är okej men så som det gestaltade sig känns det lite surt. Timmy visade varför han varit saknad i de tidigare matcherna i serien, Stefan gjorde säsongens bästa insats och var stabil och David var väl den som hade störst problem under dagen men är delvis ursäktad pga. en hämmande fingerskada. Vi avancerade upp till tredje plats i den mycket jämna tabellen där det bara är Kil som ryckt ifrån de övriga. Nu ser vi fram emot nästa sammandrag på hemmaplan om tre veckor och förhoppningsvis ska nya poäng trilla in.

Div.4 19/11-22 Omgång 3 o 4.

Matcher i Värmskog mot Skoghall och Kil svart. Vi fick åka med de tre som fanns tillgängliga för dagen även denna gång. David Granström, Stefan Karlsson och Tomas Bergquist. Skoghall mönstrade Peder Karlsson, Anders Bloom och Hans Thyselius. Det började med en repris på DM-matchen en vecka tidigare Tomas-Anders. En stentuff match även denna gång där Anders vann seten med minsta möjliga marginal och där Tomas ännu en gång vek ner sig på slutbollarna, 0-3. David tappade ett set mot Hans annars var det klara siffror, 3-1. Stefan var aldrig nära Peder, 0-3. David fick en jobbig match mot Anders men avgjorde med 11-9 i femte, 3-2. Tomas var bara riktigt nära Peder när ställningen var 0-0, 0-3. Stefan tappade även han ett set mot Hans annars var det lugnt, 3-1. Dubbeln David/Stefan-Anders/Peder började som vanligt men sedan lossnade allt helt plötsligt och vi tog den första dubbelmatchen på 2 år, 3-1. David servade bort Peder rejält till en enkel seger, 3-0. Stefan fick inte till det mot Anders och det blev en klar förlust, 0-3. Tomas skulle sedan säkra en fullpoängare och det började bra innan det gick som vanligt med backande bakåt, moonwalk och diverse annat. De två sista seten förlorades med 11-13 och en tråkig förlust var ett faktum, 1-3. 5-5 kändes som en tappad poäng i onödan. Mot seriefavoriten Kil svart var väl oddsen inte så stora för poäng. De ställde upp med Henrik Stålhandske, Fredrik Thörngren och Robin Frommelt. Matcherna är inte mycket att orda om. Stefan-Fredrik, Tomas-Henrik, David-Robin, Stefan-Henrik, David-Fredrik och Tomas-Robin. Solklara förluster och det var bara David som lyckades ta set i sina matcher. Förlust 0-6 är väl bara att acceptera men kändes ändå lite tungt att vi inte var närmre i matcherna. Totalt sett så fortsätter David visa upp ett stabilt spel, Stefan fortsatt trevande men ändå kanske en vändning är på gång och Tomas spelar skapligt men har förtvivlat svårt att förvalta ledningar och avgörande bollar och då blir resultatet därefter. Mest glädjande var dubbeln och vi får hoppas att det här blir starten på en islossning.. Nu är det 2 månader till nästa sammandrag och när det börjar vända. Ps. Då hoppas vi på att ha bästa lag. Ds.

Div.4 16/10-22 Omgång 1 o 2.

Matcher i Hammarö mot Värmskog och Kil vit. Vi åkte med de tre som fanns tillgängliga för dagen, David Granström, Stefan Karlsson och Tomas Bergquist. Värmskog ställde upp med Marcus Einarsson, Olle Einarsson och Sam Saksinen och det började med en riktig prestigematch direkt, Stefan-Olle. En stentuff 5-setare där Stefan hade marginalerna med sig i slutbollarna och avgick med segern. På bordet bredvid fick inte Tomas igång något spel och Sam tog hem en medioker historia, 1-3. David tvingade den betydligt högre rankade Marcus till en 5-setare. Mycket bra spel av David som tyvärr inte fick till slutklämmen och avgörande set förlorades 9-11. Stefan fick betydligt tuffare mot Sam än vi tänkt, t.o.m. så tufft att femte set förlorades 12-14. Tomas försökte men var numret för liten mot Marcus, 0-3. David blev för avvaktande vid matchboll i fjärde set mot Olle och en hägrande seger förvandlades till en bitter förlust och 7-11 i avgörande. I dubbeln Granström/Karlsson-Einarsson/Einarsson hängde vi bra med i början för att tappa mer och mer för varje set, 0-3. 1-6 mot Värmskog speglar väl inte matchbilden helt men ändå en rättvis seger för Olle & Co. Lite kaffe och proteinshake så var det dags för Kil vit. De ställde upp med Andreas Agorander, Inge Lundeteg och Daniel Jonasson. Först ut var Stefan-Andreas där en frustrerad Stefan inte fick spelat att stämma utan femte set förlorades klart, 2-3. Tomas-Daniel bjöd på blandad kompott med ömsom bra spel varvat med lite mindre bra. Tomas höll ihop det bäst till en 3-1-seger. David tappade visserligen ett set mot Inge men det kändes ändå ganska säkert, 3-1, Sedan kom knallen då Stefan tappade en 2-0-ledning mot Daniel och där ingenting stämde på slutet, 2-3. David satt i förarsätet hela matchen mot Andreas, 3-0. Sedan var det dags för matchen med stort M, Tomas mot Inge. Första mötet någonsin dessa emellan efter en väntan på över 20 år. Tomas rivstartade och gick upp till en 2-0-ledning men sedan tog förmodligen rutinen ut sin rätt och 56-års spelande vägde för lätt mot den äldre och ännu mer garvade Inge, 2-3. Vi provade för första gången dubbelparet Bergquist/Karlsson. Mötet med Agorander/Jonasson blev ingen höjdare utan en medioker insats, 0-3. David tappade första set mot Daniel men sedan var det spel mot ett mål, 3-1. Stefan ryckte upp sig och vände ett 0-2-underläge mot en Inge som inte orkade distansen ut, 3-2. Vinst eller oavgjort hängde nu på Tomas som fick en bra start mot Andreas men ändå fick se sig slagen efter en ganska jämn historia, 1-3. Oavgjort 5-5 kändes mer som en tappad poäng än en vunnen men en poäng är bättre än ingen. David fortsätter att visa att han är stabil på en högre nivå än förr, Stefan fick inte till det mer än glimtvis idag och var missnöjd med insatsen och Tomas skakade av sig första matchens klena insats för att avsluta på ett godkänt sätt. Dubbelparen får inte godkänt och där behöver vi spela ihop oss betydligt mer för att det skall fungera. Nu ser vi fram emot nästa sammandrag om fem veckor och förhoppningsvis ska mer än en poäng trilla in. Ps.Dessutom hoppas vi på att ha ordinarie lag nästa gång. Ds.

**** Spelschemat för Div. 4 säsongen 2022/23 är klart. Seriestart i Skoghall söndag 16/10. Spelschemat ser ni Här! ****

Div.4 27/03-22 Omgång 12.

Match i Kil mot Värmskog. Sista serieomgången där alla lag var inblandade i toppstriden utom vi. När Bortan drog sig ur serien inför sista omgångarna så räknades serien om och det betydde att vi blev jumbo eller det kanske låter lite bättre med sexa. För första gången hade vi startuppställningen Timmy Karlsson, Stefan Karlsson och David Granström med de sistnämnda i dubbel. Värmskog ställde upp med det lag de haft hela säsongen Marcus Einarsson, Olle Einarsson och Sam Saksinen. David var först ut när han mötte Olle. En relativt jämn match där Olles anti blev avgörande, 0-3. Timmy tog en säker seger mot Sam, 3-0. En tuff 5-setare mellan Stefan och Marcus väntade härnäst. Stefan fick en usel start på avgörande set och trots ett tappert försök lyckades han inte komma i kapp, 2-3. Timmy hade inte tålamod mot Olle och hans anti firade triumfer, 0-3. David såg till att Marcus fick jobba. Inget set skiljde mer än två bollar, men trots godkänt spel av David blev det förlust, 0-3. Stefan tog lite för lätt på uppgiften mot Sam innan han tog sig samman, 3-2. I dubbeln Granström/S.Karlsson-Einarsson/Einarsson hängde vi bra med i början för att tappa mer och mer ju längre matchen led, 1-3. Underläge 2-5 i matchen och det såg riktigt mörkt ut. Men en lyckosam kvart gjorde att vi fortfarande var med i matchen. Timmy lyckades besegra Marcus i en ytterst jämn match, 3-0. Stefan ville inte vara sämre utan han tog en säker seger mot Olle, 3-1. Nu hängde det på David som i upphetsningen av att vi var i poängläge tappade bort sitt racket. Efter mycket letande dök racketen upp till slut. Den stressade David hamnade snabbt i 2-7-underläge mot Sam och paniken började komma. Men då tog den mentalt härdande träningen ut sin rätt och han vände och spelade hem en klar seger, 3-0. Slutresultatet 5-5 får vi vara nöjda med och det visar att det inte är så stor skillnad på toppen och botten i serien. En mycket bra insats av samtliga och gôtt att ha med sig inför nästa säsong.

Div.4 06/02-22 Omgång 9,10 o 11

Matcher i Kristinehamn mot Kil och Kristinehamn. Det skulle egentligen varit Bortan i andra matchen men de lämnade w.o. och i stället plockade vi in matchen mot hemmalaget som egentligen skulle spelats vid ett senare tillfälle. Vi ställde upp med det bästa vi hade för dagen, David Granström, Tobias Nilsson och Stefan Karlsson med Granström/Karlsson i dubbel. En rimlig chans till poäng i båda matcherna om motståndarna inte toppade lagen. Kil ställde upp med Niklas Magnusson, Jan Holmström, Erik Andersson och Robin Frommelt. Stefan var först ut och hängde med Niklas riktigt bra innan det gick troll i bollen, 1-3. David tappade mer ooch mer för varje set mot Erik, 0-3. Tobias var steget före Jan och trots ett tappat set var det ingen fara, 3-1. Samma sak och utveckling på matchen för Stefan mot Erik, 3-1. Tobias tog en solklar ledning med 2-0 mot Niklas och det var bara att bocka av en vinst trodde vi, men icke. Helt plötsligt blev allt tveksamt och i avgörande set stämde ingenting, 2-3. David var inte nära att hotas av Jan i de avslutande seten, 3-2. Dubbeln David/Stefan-Erik/Niklas var som våra tidigare dubblar dvs. inte nära, 0-3. Tobias tappade ett set mot Erik men det var inget snack om saken, 3-1. Samma visa för Stefan mot Robin (inbytt i stället för Jan), 3-1. David mot Niklas blev en jämn och gastkramande historia där det inte skiljde mer än två bollar i fyra utav fem set. I avgörande set gjorde David ett ryck fram till 9-5 och det såg mycket bra ut innan alltihop knöt sig och resultattavlan plötsligt visade 10-12, 2-3. Oavgjort mot Kil är ingen katastrof men det kändes ändå som en tappad poäng. Så var det derbydags mot serieledarna Kristinehamn. De ställde upp med Patrik Waldeck, Lars Haglund och Mattias Nilsson.. Stefan inledde mot Patrik och det såg mycket bra ut efter första set, sedan blev det ridå och 7 bollar totalt på 3 set, 1-3. David och Lars spelade en tuff och tight match där David såg ut att gå segrande ur striden men tyvärr var inte fru Fortuna på rätt humör i set nr. 5 som slutade 11-13, 2-3. Tobias såg ut att vända 0-2-underläge mot Mattias men var inte nära i avgörande, 2-3. Stefan mot Lars visade upp väldigt ojämna setsiffror där vi för ovanlighetens skull drog längsta strået i en femsetare, 3-2. Tobias körde över Patrik i första set men sedan slutade det att fungera, 1-3. David fortsatte med ytterligare en hård match där han hade matchboll mot Mattias i fjärde set och missar serven. Bra spel av David men det räckte ändå inte, 2-3. David/Stefan-Lars/Mattias blev en jämn historia fram till avgörande set. Trots bra start och ledning 3-0 förlorades setet med 4-11 efter en mindre bra avslutning, 2-3. Slutresultatet 1-6 speglar väl inte riktigt matchbilden då det var betydligt jämnare än så. .Nu är det bara en match kvar i serien. 27 mars möter vi Värmskog vid sammandraget i Kil och förhoppningsvis kniper vi en poäng eller två.

Div.4 16/1-22 Omgång 7 o 8

Matcher i Kristinehamn mot Skoghall och Carlstad. Vi ställde upp med samma fyra man som i senaste matcherna. Timmy Karlsson, David Granström, Tobias Nilsson och Stefan Karlsson med Granström/Karlsson i dubbel. Vi hade revansch att utkräva efter stora förluster i de förra mötena. Skoghall ställde upp med Joakim Wändel, Peder Karlsson och Anders Bloom. Stefan var först ut, vände underläge med två avslutande säkra set mot nabbspelaren Anders, 3-2. Tobias mot Peder blev en överraskande förlust där Tobias inte kom igång med offensiven, 2-3. Timmy höll spelet väl uppe mot Joakim som ändå visade sig snäppet vassare, 0-3. Tobias mot Anders resulterade i en klar seger, 3-0. Stefan var aldrig nära att hota Joakim, 0-3. Timmy fick jobba mot Peder och höll på att schabbla bort ett flertal matchbollar men 12-10 i sista räcker ju, 3-2. Dubbeln David/Stefan-Joakim/Peder visade upp lite blandad kompott med Skoghallsduon steget före, 1-3. Tobias var inte heller han nära att störa Joakim, 0-3. Timmy började bra mot Anders men tappade sedan stilen och det rann i väg, 1-3. Förlust mot Skoghall 3-6 där känslan är att vi inte kom upp i normal kapacitet och att minst en poäng gick upp i rök. Lite ommöblering i laget och så var det dags för serieledarna Carlstad. De ställde upp med Johan Seger, Mats-Göte Adolfsson och Jan Blombarth. Timmy inledde mot Jan och tog en mycket enkel seger, 3-0. David följde upp med riktigt bra spel och tog en mycket meriterande vinst mot Johan, 3-2. Tobias vann en siffermässigt jämn historia mot Mats-Göte, 3-1. Timmy spelade mycket bra i ett set mot Johan och resten var mindre bra, 1-3. Tobias slarvade bort ett set mot Jan annars var det ganska kontrollerat, 3-1. David såg ut att ha greppet på Mats-Göte men den senare jobbade sig in i matchen och vände på steken, 2-3. David/Stefan-Johan/Mats-Göte blev en hyfsat jämn historia med de senare i en knapp ledning matchen igenom, 0-3. Tobias fick inte spelet att stämma och den patenterade backhanden lyste med sin frånvaro mot Johan, 0-3. Timmy rivstartade mot Mats-Göte men sedan satt inte ens de enklaste slag, 1-3. David fick nu uppgiften att rädda en poäng när 4-1-ledning förvandlats till 4-5-underläge. David visade att han är på en stabilare och högre nivå än tidigare säsonger och gav inte Jan någon chans, 3-0. Slutresultatet 5-5 känns som en tappad poäng i onödan. David och delvis Stefan var väl de som höll sin nivå medans Tobias och Timmy glimtade till men blev allt för ofta avvaktande och tveksamma i spelet. Frustrerande när man vet potentialen. Nu är det bara att blicka fram emot nästa sammandrag om tre veckor och förhoppningsvis lite fler poäng.

Div.4 12/12-21 Omgång 6.

Sammandrag i Skoghall och match mot Bortan. En tidig jumbofinal enligt tabellen men egentligen är det inte särskilt stor skillnad mellan lagen i serien - alla kan slå alla beroende på laguppställning och dagsform. Bortan ställde upp med Pål Jonsson, Kenneth Åhs och Richard Andersson. Vi alternerar så att alla får spela. Den här gången var det Timmy Karlsson, Tobias Nilsson och David Granström med David/Stefan Karlsson i dubbeln. David började med en säker seger mot Kenneth, 3-0. Tobias startade oroväckande klent och ingenting stämde i de två första seten mot Richard, vann tredje med 11-0 och allt vände, 3-2. Timmy tog första set klart mot Pål,tappade andra 12-14, tog tredje klart,tappade fjärde 10-12 och ridå ner i femte, 2-3. Tobias tappade visserligen ett set mot Kenneth men det kändes lugnt, 3-1. David klarade inte av Pål vars spelstil passade väldigt illa, 0-3. Timmy höll på att slarva bort ett set mot Richard annars var det ganska lugnt, 3-0. I dubbeln fick David/Stefan en ny chans att spela ihop sig när de mötte Kenneth/Pål och det blev lite upp och ner med två bra set och tre mindre bra, 2-3. Tobias tappade första set mot Pål men tog sig samman på ett bra sätt, 3-1. Timmy orkade inte jobba hela vägen mot Kenneth utan det blev en ganska klar förlust, 1-3. Seger eller ej i matchen hängde nu på David och han visade att han är på en betydligt stabilare nivå än förr när han besegrade Richard, 3-0. 6-4 mot Bortan är godkänt, lite svajigt ibland men trots allt en seger och det är ju det viktigaste. Nu är det uppehåll till den 16 januari då serien vänder och förhoppningsvis fler poäng rullar in.

Div.4 08/12-21 Omgång 5.

Hemmamatch mot Kristinehamn. Ett uppsnackat derby där rykten sa att Kristinehamn toppat laget. Uttrycket ingen rök utan eld stämde. De ställde upp med Mikael Johansson, Mattias Nilsson och Peter Andersson. Vi rullade runt på spelare som vanligt. Den här gången fick Timmy Karlsson göra debut i laget tillsammans med Tobias Nilsson, Stefan Karlsson och David Granström. Det började med matchens enda femsetare direkt där tyvärr Stefan tappade efter en mycket bra inledning mot Mattias, 2-3. Tobias började lite trevande mot Peter Andersson men tog över ju längre matchen led, 3-1. Timmy tog första set mot den mycket högre rankade Mikael som i stort sett servade hem resten, 1-3. Tobias förlorade ett stenhårt första set mot Mattias men var sedan aningen före resten av matchen, 3-1. Stefan förlorade ett tufft första set mot Mikael som sedan gled iväg, 0-3. Timmy höll på att slarva bort ett jämnt första set mot Peter innan det blev en ganska lugn resa fram till 3-0. I dubbeln prövade vi ett nytt par, David/Stefan, i mötet med Mattias/Mikael och glimtvis såg det ganska bra ut även om siffrorna skrevs till 0-3. Tobias hade problem med Mikaels servar och fick inte igång spelet utan det blev ganska snabbt en förlust, 0-3. Timmy var vår sista chans att hålla oss kvar i matchen när han mötte Mattias men tyvärr kändes det som om han var steget efter hela tiden, 0-3. 3-6 mot Kristinehamn var inte oväntat när man såg laguppställningarna före. Vi gjorde vårt bästa och vi kan inte begära mer mot det här motståndet. Godkänt till alla - det var inte vi som var dåliga utan motståndet som var bra ! Det är bara att bita ihop och hoppas på att poängen trillar in nästa gång! Nästa gång det är redan på söndag då Bortan står för motståndet.

Div.4 21/11-21 Omgång 3 o 4.

Matcher i Värmskog mot Kil och Värmskog. Vi åkte med fyra man och bytte ut två man i startuppställningen jämfört med förra seriesammandraget och hoppades att det skulle räcka lite längre än förra gången. David Granström, Tobias Nilsson och Stefan Karlsson med Bergquist/Granström i dubbeln skulle försöka rubba det tuffa men inte omöjliga motståndet. Kil ställde upp med Fredrik Thörngren, Anders Johansson och Robin Frommelt. Matcherna spelades enligt följande turordning: Granström-Johansson 3-1, Nilsson-Thörngren 3-1, S.Karlsson-Frommelt 3-0, Nilsson-Johansson 3-1, Granström-Frommelt 3-1, S.Karlsson-Thörngren 1-3, Bergquist/Granström-Frommelt/Johansson 0-3, Nilsson-Frommelt 3-0. Seger med 6-2 och det såg riktigt bra ut. Tobias lät sin fruktade backhand tala, David fortsätter att visa en stabilitet som aldrig förr, Stefan säker på halvdistans. Dubbelparet behöver nog spela ihop lite mer för att det skall fungera. Lite kaffe och så var det dags för Värmskog. De ställde upp med Marcus Einarsson, Olle Einarsson och Sam Saksinen och det började med en riktig holmgång direkt, Stefan-Olle. En stentuff 5-setare där Stefan hade matchboll men förlorade avgörande 14-16. David tvingade den betydligt högre rankade Marcus till en 5-setare. Mycket bra spel av David som tyvärr inte fick till det i avgörande set som förlorades 4-11. Tobias tog lite för lätt på uppgiften mot Sam i början men ökade sedan en aning till en klar 3-1-seger. Stefan hängde med Marcus hyfsat men var ändå steget efter, 1-3. Tobias blev för avvaktande efter en fin start och 2-0-ledningen mot Olle förvandlades till en sur förlust och 9-11 i avgörande. David hade inga större problem med Sam, 3-0. I dubbeln Bergquist/Granström-Einarsson/Einarsson hängde vi bra med i början för att tappa lite mot slutet, 1-3. Tobias skulle försöka hålla oss kvar i matchen och det började bra mot Marcus, men åter igen tappades en 2-0-ledning och spelet blev lite för passivt, 8-11 i femte. 2-6 mot Värmskog speglar väl inte matchbilden utan det var betydligt jämnare än så. Tobias mycket bra. När spelet håller ända ut i alla matcher blir han svårstoppad. David har etablerat sig på en högre och stabilare nivå än förut och är värd att träningsvilligheten ger resultat. Stefan spelar säkert som vanligt men kanske själv hade önskat sig ett resultatmässigt bättre utfall. Dubbelparet kan bättre men tyvärr har det inte blivit någon samträning vilket är viktigt i dubbel. Där får vi försöka bättra oss. Skönt att spräcka poängnollan. Nu ser vi fram emot nästa sammandrag om tre veckor och förhoppningsvis nya poäng. Ps. Om någon undrar så är Stefan Karlsson en ny spelare vi fått in i laget från Björkborn. Ds.

Div.4 17/10-21 Omgång 1 o 2.

Matcher i Karlstad mot Skoghall och Carlstad. Vi hade problem med att få ihop lag den här helgen tyvärr och med det blev laguttagningen mycket enkel. De som fanns tillgängliga fick åka, dvs. Granström, Bergquist och Beckmann med Bergquist/Granström i dubbeln. Vi visste att det skulle bli tufft och att vi behövde spela på maxkapacitet för att kunna rubba motståndarna. Skoghall ställde upp med Peder Karlsson, Edvin Thyselius och Gunnar Nilsson. De sex första matcherna bjöd inte på några större överraskningar: Granström-Thyselius 3-1, Bergquist-Karlsson 2-3, Beckmann-Nilsson 0-3, Granström-Karlsson 0-3, Beckmann-Thyselius 1-3, Bergquist-Nilsson 1-3. Bergquist/Granström-Bloom/Thyselius bjöd inte på några längre dueller och bristen på dubbelträning lyste igenom, 0-3. 1-6 känns som en alldeles för stor förlust men ändå odiskutabel. Bara att fokusera om och ge sig i kast med Carlstad. De ställde upp med Johan Seger, Mats-Göte Adolfsson och Tobias Walkert och det kändes ju inte som en lättare uppgift. Bergquist-Adolfsson först ut där det blev en mycket enkel seger för den sistnämnde, 0-3. Beckmann-Seger inte mycket orda om, 0-3. Nästan samma sak för Granström mot Walkert fast tvärtom, 3-0. Beckmann-Adolfsson bjöd på en ganska bra insats från vår sida men ändå, 0-3. Bergquist startade bra mot Walkert men sedan kom nattmössan på och det var godnatt, 1-3. Granström gjorde dagens bästa match i mötet med Seger men fick ändå inkassera en förlust, 2-3. I mötet Bergquist/Granström-Seger/Walkert lyfte väl inte spelet till några högre höjder. Carlstad lyfte mest, 0-3. Förlusten 1-6 var inte så mycket att göra åt. Totalt sett så är det inte riktigt godkänt men efter förutsättningarna kanske vi inte ska förvänta oss stordåd. Granström klart godkänd, Beckmann kan vi inte begära mer av mot mångdubbelt äldre och rutinerade spelare och Bergquist recenserade sin egen insats med några svavelosande eder vilket lite mildare uttryckt betydde mindre bra. Trots förlusterna så ser vi fram emot nästa sammandrag med tillförsikt. Ps. Om ni undrar vem Beckmann är så är det en 12-åring som heter Henri som tillsammans med familjen flyttat till Sverige från Tyskland. Henri kommer vi få stor nytta av för potential finns för något riktigt bra. Ds.

Div.4 2020/21 SERIEN AVBRUTEN PGA. CORONAPANDEMIN

Div.4 17/10-20 Omgång 3 o 4.

Matcher i Värmskog mot Skoghall och Värmskog. Vi hade ett litet åderlåtet lag tyvärr och det gjorde väl inte saken lättare. Laguppställningen var inget att välja på utan samma lag i båda matcherna, Nilsson, Granström och Bergquist med Bergquist/Granström i dubbeln. Skoghall kändes på förhand som en rimlig poängchans. Motståndarna ställde upp med Jimmy Stålbro, Edvin Thyselius och Jörgen Sköld (som för två veckor sedan spelade i deras div.2-lag). De sex första matcherna bjöd inte på några större överraskningar: Granström-Stålbro 3-1, Bergquist-Sköld 0-3, Nilsson-Thyselius 0-3, Granström-Sköld 0-3, Nilsson-Stålbro 3-0, Bergquist-Thyselius 1-3. Jo ett oväntat resultat blev det; Nilsson- Thyselius där stora ledningar i varje set vändes till förluster och kändes lite onödigt. Bergquist/Granström-Sköld/Stålbro bjöd på en stenhård 5-setare där vi var i underläge 0-2 innan vi kom in i det. I avgörande set hade vi ledning 5-2 vid sidbyte och vid 9-8 blev det diskussioner om en serve som vi hävdade var rätt och Skoghall fel. Svårt att avgöra och bollen spelades om så istället för 10-8 och matchbollar förlorade vi 9-11 lite snöpligt. Nilsson-Sköld blev en enkel seger för den sistnämnde, 0-3. 2-6 känns som en alldeles för stor förlust. Direkt igång igen. Värmskog som ställde upp med Marcus Einarsson, Olle Einarsson och Julia Deland kändes i dagsläget som en lite tuffare uppgift och det besannades. Bergquist-Olle först ut där det efter några jämna set blev en klar förlust till slut, 0-3. Nilsson-Marcus där 1-2 blev till 2-2 och spelet såg mycket bra ut och så försvann allt, 2-3. Nästan samma sak för Granström mot Julia tyvärr, 2-3. Nilsson tog en skön seger mot Olle, 3-1 men sedan kammade vi noll i resten; Bergquist-Julia, Granström-Marcus och Bergquist/Granström-Marcus/Olle. Förlusten 1-6 sved väl inte lika mycket som den mot Skoghall. Totalt sett så är det inte riktigt godkänt men efter förutsättningarna kanske vi inte ska förvänta oss stordåd. Vi får bara vänta lite längre på första segern. Om fem veckor vänder det!!!!

Div.4 04/10-20 Omgång 1 o 2.

Matcher i Skoghall mot Kristinehamn och Kil 1. Laguppställningen mot Kristinehamn Eskebrink, Nilsson och Granström med Bergquist/Granström i dubbeln. Kristinehamn hade vi tänkt ha efter oss i tabellen och seger kändes rimligt. Motståndarna ställde upp med Marcus Callin, Elias Skjärbekk och Peter Andersson. De sex första matcherna bjöd inte på några överraskningar: Nilsson-Peter 3-0, Granström-Marcus 0-3, Eskebrink-Elias 3-1, Nilsson-Marcus 0-3, Eskebrink-Peter 3-0, Granström-Elias 3-2. Bergquist/Granström-Marcus/Peter bjöd på ett jämnt första set som vi förlorade 13-15, sedan rann det iväg lite för lätt, 0-3. Eskebrink-Marcus blev tyvärr en klar seger för den sistnämnde, 1-3. Nilsson-Elias blev en riktig Hawaiimatch där Nilsson tappade spelet på slutet, 2-3. Avgörande match, förlust eller poäng, mellan Granström-Peter. Den fläskslående motståndaren gick tyvärr segrande ur striden, 1-3. Mycket tungt att tappa 4-2 till förlust 4-6. Mot Kil 1 fick Eskebrink som hade känningar här och där stå över och Bergquist kom in. Kil 1 ställde upp med Henrik Stålhandske, Victor Solberg och Fredrik Thörngren. I dagsläget kändes det som en lite för tuff uppgift och det besannades med eftertryck. Granströms set mot Victor var det enda vi fick med oss annars idel 0-3-förluster. Vi var helt enkelt numret för små och blev i stort sett slaktade :) 0-6 förlusten mot Kil 1 sved inte lika mycket som den mot Kristinehamn. Totalt sett så kan vi inte ge oss själva godkänt utan behöver skärpa till oss en aning. Vi får vänta på första segern. Den kommer nog om två veckor!!!!

Div.4 17/3-20

P.g.a. Coronovirusets härjningar beslutade VBTF att allt seriespel avslutas och ställningen den 17/3 kommer att bli den slutgiltiga tabellen.

Div.4 31/1-20 Omgång 8.

Derby i Kristinehamn mot ett hemmalag som ställde upp med Fredrik Nordgren, Elis Adlerborn och Lars Haglund. Vår laguppställning var bästa tänkbara då vi lät Jessica Yamada göra ett inhopp tillsammans med Eskebrink (fd.Hiller) och Nilsson. Jessica gick på knapp halvfart vid sina 3x3-0 och sådan klasskillnad ska det ju vara. Jessica såg i par med Eskebrink till att vi vann dubbeln. Vi räknade med att Eskebrink och Nilsson skulle tända till och spela utan press när Jessica kom in i laget. Tyvärr verkade det ha motsatt effekt. Eskebrink vann visserligen över Fredrik men sedan fanns det inte mycket att glädjas åt och Nilsson var väldigt långt ifrån sin normala standard och fick inte mycket att fungera vilket ett set på tre matcher vittnar om. Oavgjort 5-5 mot Kristinehamn, i en match där vi på papperet borde vunnit med 6-2, är inte godkänt. Vi verkar ha svårt att tända till!!!!

Div.4 26/1-20 Omgång 5 o 9.

Matcher i Ekshärad mot Hööken. Laguppställningen Andersson, Nilsson och Granström i första matchen och Rodéhn in i stället för Granström i andra. Tungt redan från start att åka utan Eskebrink. Hööken ställde upp med Stefan Johansson, Thomas Persson och Hector Vallejos. Nilsson fick stryk av Thomas med 11-13 i femte annars var det solklara 0-3-förluster rakt över. Grabbarna var överens om att det var bra nära katastrof. Till den andra matchen satte Hööken in Victor Solberg i stället för Stefan Johansson. Olle som dök upp väldigt sent till match kastades in i hetluften direkt och det blev tyvärr två snabba 0-3-förluster mot Victor resp. Thomas. Andersson spelade mycket bra mot Thomas men åkte dit med 10-12 i femte och i sin andra match blev det en solklar förlust mot materialaren Hector. Nilsson körde över Hector med 3-0 vilket är lite överraskande då han inte gillar att möta materialspelare. Förlorade sedan en jämn match mot Victor, 0-3. Dubbeln med Andersson/Nilsson mot Stefan/Thomas blev en underhållande och stentuff match där de sistnämnda var starkast i de avgörande bollarna i varje set, 0-3. Förlust 1-6 men ändå en uppryckning jämfört med första matchen. Vi får vänta på första segern. Den kommer nog nästa gång!!!!

Div.4 19/1-20 Omgång 7.

Match i Kristinehamn mot Värmskog. Laguppställningen var inget att välja på den här gången heller då vi bara hade tre spelare tillgängliga, Eskebrink (fd.Hiller), Nilsson och Granström. Värmskog ställde upp med Marcus Einarsson, Kjell-Inge Olsson och Olle Einarsson. Alla de våra fick stryk av Marcus. Eskebrink vann över Olle 3-0 och över Kjell-Inge 3-1. Granström kammade noll mot Kjell-Inge och Nilsson var värd ett bättre öde då han tappade matchboll i femte set mot Olle. En ganska avgörande match förden fortsatta moralen i matchen. Granström/Nilsson tog ett set i dubbeln mot Kjell-Inge/Olle men annars var det inte mycket att skriva hem om. Förlust med 2-6 mot Värmskog och det går inte att säga att vi var nära. Vi verkar ha svårt att få div.4-kostymen att passa. Men skam den som ger sig!!!!

Div.4 24/11-19 Omgång 3-4.

Sammandrag i Värmskog med matcher mot Kristinehamn och Brevik. Vi mönstrade Eskebrink (fd.Hiller), Nilsson, Granström, Andersson och Rodéhn. Dagens första match var mot Kristinehamn som ställde upp med Elis Adlerborn, Lars Haglund och Niklas Boström. Vi ställde över Granström och Andersson. Alla de våra fick stryk av Niklas. Eskebrink tog våra segrar då han slog Elis 3-2 och Lars 3-1. Nilsson 1-3 mot Niklas och 2-3 mot Lars och Rodéhn 0-3 mot både Elis och Niklas. Granström/Nilssons dubbel mot Kupferschmied/Adlerborn var ingen rolig historia, 0-3. Vi gjorde väl inte någon vidare match utan förlusten med 2-6 mot Kristinehamn är rättvis. Mot Brevik (Carl-Johan Carlsson, Mats Jonsson och Staffan Granander) hade vi räknat med seger men när Eskebrink kastade in handduken pga.skada sjönk oddsen en del och vi fick möblera om i laget, Andersson och Granström in i stället för Eskebrink och Rodéhn. Andersson vann enkelt mot Carl-Johan, 3-0. Granström hängde med bra mot Mats, 1-3. Nilsson hade inga problem med Staffan, 3-0. Andersson var inte nära att störa Mats, 0-3. Nilsson tog en enkel seger mot Carl-Johan, 3-0. Granström spelade bra mot Staffan men föll tyvärr igenom i avgörande set, 2-3. Nykomponerade dubbelparet Andersson/Rodéhn rivstartade mot Granander/Jonsson och tog en 2-0-ledning men tappade sedan efterhand, 2-3. Nilsson slår Mats, 3-1. Andersson förlorar mot Staffan, 1-3. Granström säkrade sedan en poäng genom att besegra Carl-Johan, 3-0. Oavgjort mot Brevik, 5-5, är inte mycket att säga om utan är väl ganska rättvist. !!!!


Div.4 13/10-19 Omgång 1-2.

Sammandrag i Kristinehamn med matcher mot Kil och Carlstad. Laguppställningen var inget att välja på då vi bara hade tre spelare tillgängliga, Eskebrink (fd.Hiller), Nilsson och Granström. Dagens första match var mot Kil som mönstrade Niklas Magnusson, Anders Johansson och Jan Holmström. Alla de våra fick stryk av Niklas. Eskebrink förlorade mot Jan 1-3 och vann över Anders 3-0. Nilsson vann över Jan, 3-0. Granström förlorade mot Anders där en 2-0-ledning gick upp i rök och avslutades med 9-11 i femte set. Granström/Nilsson såg ut att gå mot segern i dubbeln mot Anders/Niklas men en 2-1-ledning avslutades med 10-12 i femte. Förlust med 2-6 mot Kil där det var något jämnare än vad siffrorna visar. Mot Carlstad (Mattias Carlsson, Robin Larsson och Jonas Järpegård) var det inte riktigt nära. Enda segern tog Eskebrink mot Jonas, 3-0. Han förlorade sedan 11-13 i femte mot Mattias. Nilsson och Granström hängde med hyfsat men räckte inte till för dagen. Granström/Nilsson förlorade dubbeln mot Mattias/Robin efter jämna set,1-3. Förlusten mot Carlstad, 1-6, är inte mycket att säga om utan vi förlorade mot ett för dagen starkare lag. Nu är div.4-debuten avklarad och från och med nu ska det bara gå uppåt!!!!


Div.5 23/3-19 Omgång 11-12.

Sammandrag/Serieavslutning i Karlstad med matcher mot Brevik och Carlstad. Laguppställningen var inget att välja på den här gången heller då tre spelare inte kunde vara med utan Hiller, Nilsson och Granström fick försvara färgerna. Dagens första match var mot serietvåan Brevik som kom med sitt vanliga garde, Staffan Granander, Stefan von Wachenfeldt och Mats Jonsson. Det hade gått att lägga kalkerpapper på förra mötet,samma segrare i varje match förutom då att Granström spelade istället för Tomas. 6-2 där det var Granström som fick bita i det sura äpplet mot Staffan och Stefan. Granström/Nilsson stabila i dubbeln som vanligt. Vinsten innebar att seriesegern var säkrad. Mot Carlstad (Henrik Stålhandske, Alexander Stålhandske och Samuel Ahlbäck)såg det lika stabilt ut. Alla tre fick stryk av Henrik. Lustigt nog fick alla våra spelare totalt 14 poäng mot honom så det går ju inte att säga att det var nära. Hiller 2, Nilsson 2, Granström 1 och en stabil dubbel ännu en gång av Granström/Nilsson 1. En ohotad seger med 6-3 och fem poängs försprång till tvåan Brevik och dessutom obesegrade. Lite surt för Hiller som inför sista matchen hade 24-0 i kvot. Men det tar vi inte så hårt på, huvudsaken var ju seriesegern.


Div.5 9/3-19 Omgång 9-10.

Sammandrag i Tvärud, Gunnarskog med två matcher på programmet, Skoghall och Bortan. Laguppställningen var inget att välja på den här gången heller då tre spelare inte kunde vara med utan Hiller, Nilsson och Granström fick försvara färgerna. Dagens första match var mot Skoghall som mönstrade Edvin Thyselius, Axel Parsberg och Gustav Bäcklund. 2 enkla 3-0-segrar var för allihop är inte mycket att orda om utan det blev en stabil 6-0-seger mot Skoghall. Mot Bortan (Leif-Arne Johansson, Jan Jansson och Anders Olsson)såg det lika stabilt ut. Nilsson 3-1 mot Leif-Arne annars enkla 3-0-segrar rakt över. En stabil seger, ännu en gång med 6-0. Spelarna håller bra fokus och levererar oavsett motstånd. Vi behåller härmed vår serieledning på tre poäng före Brevik. Vid sista sammandraget 23/3 möter vi betydligt tuffare motstånd i Brevik och Carlstad. Vi går för full pott men det räcker med oavgjort mot Brevik så är det klart.


Div.5 3/2-19 Omgång 6-8.

Sammandrag i Karlstad med tre tuffa matcher på programmet, Carlstad, Hööken A och Hööken V. Den sista matchen en ren seriefinal. Laguppställningen var inget att välja på då tre spelare inte kunde vara med utan Hiller, Nilsson och Granström fick försvara färgerna. Dagens första match var mot Carlstad som mönstrade Alexander Stålhandske, Gabriel Eriksson och Samuel Ahlbäck. 2 segrar var för Hiller och Nilsson. David tappade en mot Gabriel med 1-3. Dubbelparet Granström/Nilsson levererade som vanligt när de mötte Alexander/Henrik Stålhandske, 3-1. En stabil 6-1-seger mot Carlstad. Mot Hööken A (Thomas Johansson, Stefan Carlsson och Kjell Persson)såg det lika stabilt ut. Hiller och Nilsson 2 var. Granström tappade en mot Thomas, 2-3. En jämn dubbel togs hem med 3x11-9 mot Kjell/Thomas. En stabil seger, ännu en gång med 6-1. Mot toppkonkurrenten Hööken V som ställde upp med Kjell-Åke Ludvigsson, Patrick Tijssen och Jerry Pettersson räknade vi med tuffare motstånd. Hiller 3, Nilsson 2 och en mycket bra dubbel av Granström/Nilsson 1 såg till att segersiffrorna blev 6-3. Ännu en gång riktigt stabilt även om Hööken V hängde med till 3-3. Ett klart godkänt sammandrag är väl det minsta man kan säga när vi vinner 3 solklara segrar. Extra glädjande att den viktiga dubbeln fungerar så bra, fem raka nu för Granström/Nilsson. Vi behåller härmed vår serieledning och är nu tre poäng före nya tvåan Brevik. Nästa sammandrag 9/3 möter vi Skoghall och Bortan. Eftersom Tomas inte var med så firades inte segern på sedvanligt sätt med kaffe och strips på McD:).


Div.5 6/1-19 Omgång 3-5.

Sammandrag i Arvika med tre matcher på programmet, Skoghall, Bortan och Brevik. Vi räknade med tuffare motstånd för varje match men ändå goda segerchanser. Mot Skoghall mönstrade vi Hiller, Granström och Olle. Skoghall ställde upp med Edvin Thyselius, Hans Thyselius och Gustav Bäcklund. 2 segrar var och en solklar 6-0-seger var enligt programmet. Mot Bortan gick Nilsson in istället för Olle. Bortan mönstrade Leif-Arne Johansson, Andreas Eriksson och Bjarne Looman. Hiller tog 3, Nilsson 2 och Granström/Nilsson 1. En stabil seger där Granström var värd ett bättre öde särskilt i första matchen mot Andreas där avgörandet kom först i femte set. Mot toppkonkurrenten Brevik ställde vi upp med Hiller, Nilsson och Tomas. Brevik kom med sitt vanliga garde, Staffan Granander, Stefan von Wachenfeldt och Mats Jonsson. Hiller 3, Nilsson 2 och en mycket bra dubbel av Granström/Nilsson 1. Även denna gång riktigt stabilt och där det den här gången var Tomas som var värd ett bättre öde när han förlorade en stenhård femsetare mot Mats. Ett klart godkänt sammandrag är väl det minsta man kan säga när vi vinner 3 solklara segrar. Vi gick härmed upp i serieledning en poäng före Hööken V och två före Carlstad. Dessa båda lag möter vi vid nästa sammandrag i början av februari. Segern firades på sedvanligt sätt med kaffe och strips på McD i Arvika:).


Tabell Div. 5 Östra

Lag

Matcher

Vunna

Oavgjorda

Förlorade

Matchkvot

Poäng

Storfors 5 4 1 0 29-9 9
Hööken V 5 4 1 0 29-9 9
Hööken A 5 3 0 2 23-14 6
Krhmn 2 5 2 0 3 16-22 4
Krhmn 1 5 1 0 4 10-24 2
Hööken vit 5 0 0 5 1-30 0

Div.5 Ö 18/11-18 Omgång 5.

Hemmamatch och seriefinal mot Hööken V nere i Pingislokalen i Kommunhuset. Frågan var om vi skulle orka stå emot i den här toppmatchen när Nilsson saknades. Vi mönstrade samma trio som i senaste matchen, Hiller, Tomas och Granström. Hööken V ställde upp med Kjell-Åke Ludvigsson,Gunde Jönsson och Patrick Tijssen med Jerry Pettersson som 4:e spelare. Hiller hade fått klara direktiv av coach Tomas. -Det kvittar hur det ser ut bara du vinner. Hiller avfärdade först Patrick 3-0, sedan visst besvär med Gunde 3-1 och avslutar enkelt mot Kjell-Åke 3-0. Tomas tog visserligen ett set mot Kjell-Åke men var ganska chanslös, 1-3, vinner med 3-1 mot Patrick och som vanligt stryk i en hård match mot envist och envetet fläsksmällande Gunde, 2-3. David började med 1-3 mot Gunde och gjorde en klart godkänd match, hade sedan stora problem med Kjell-Åke 0-3 och även om det var något bättre mot Patrick så slutade det 0-3. I dubbeln spelade David/Tomas ihop för första gången då de mötte Gunde/Jerry. Efter en katastrofal start och stort underläge vändes första set till vinst 12-10 och sedan gick det av bara farten fram till en 3-0-vinst. En klart godkänd match och totalt den bästa insatsen hittills den här säsongen där slutresultatet 5-5 var rättvist. Vi blev härmed seriesegrare i div.5 östra. Nu kommer de bästa lagen från östra och västra serierna bilda en ny div.5-serie för att fightas om avancemang till div.4. Segern kunde inte firas på sedvanligt sätt med kaffe och strips eftersom det inte finns något McD i Storfors:).


Div.5 Ö 7/11-18 Omgång 4.

Match mot Kristinehamn 1. Vi var väl skyhöga favoriter till segern. Trots frånvaron av Nilsson kändes det som en 6-0-seger var inom räckhåll. Vi mönstrade trion Hiller, Tomas och Granström. Kristinehamn 1 ställde upp med Sutthinan Sihabut, Darvan Zahkoy och Per Halvarsson. Hiller vars mål för dagen verkade vara att inte bli svett hade växlat ner från start och tappade onödigt ett set. 3-0 mot Darvan, 3-1 mot Sutthinan. Tomas gjorde enkelt 3-0 mot Per och vinner stort första set mot Darvan innan han försvinner in i lathetens och nonchalansens dimma. Hittar ut igen i femte set som vinns med 11-4. Granström började bra mot Sutthinan för att sedan falla in i ett Hawaiibetonat spel värdigt den värste Yngve Stoor. Han var riktigt illa ute men reder upp det hela via 11-9 i avgörande set. Även i matchen mot Per är Hawaiistuket påkopplat. Underläge 1-2 i set vänds till seger 3-2 och 12-10 i avgörande. Trots att spelet inte var av någon högre klass så är det starkt att vi tar oss samman när det behövs. Det är ju slutresultatet 6-0 som räknas inte hur det såg ut. Segern firades sedvanligt på McD med kaffe och strips. Nästa match är seriefinalen mot Hööken V. Då måste det bli bôttgas från början.


Div.5 Ö 10/10-18 Omgång 3.

Match mot Kristinehamn 2. Utan att vara alltför kaxiga så kändes det som om vi var favoriter till segern. Vi mönstrade trion Hiller, Nilsson och Tomas i singel och vid eventuell dubbel Granström/Nilsson. Kristinehamn 2 ställde upp med Peter Andersson, Elias Skjärbekk och Lars Haglund. Hiller sparlågade sig till 2 st. 3-0-segrar mot Lars och Elias. Nilsson förlorade lite överraskande en femsetare mot fläsksmällande Peter efter att ha dominerat de två första seten klart, sedan en 3-0-vinst mot Lars. Tomas lever upp till benämningen Hawaiipingis mot Elias, vartannat set bra med klara siffror räcker för att ta en 3-2-seger. Tomas och Peter brukar ha jämna matcher och så även nu. För ovanlighetens skull var Tomas starkast i en femsetare. Dubbeln vanns mycket komfortabelt med 3-0 mot Elias/Lars. Slutresultatet 6-1 speglar matchen ganska bra och är ett rättvist resultat. Segern firades sedvanligt på McD med kaffe och strips. Nu är det bara att fortsätta på den inslagna linjen och se till att ha roligt.


Div.5 Ö 23/9-18 Omgång 1-2.

Sammandrag i Kil och matcher mot Hööken vit och Hööken A. Mot Hööken vit mönstrade vi den välkomponerade trion Hiller, Nilsson och Granström. Hööken vit som är ett rent ungdomslag ställde upp med trion Kristoffer Tidesten, David Qvarnström och Romeo Lancelon. Ingen hade några problem att vinna sina matcher i raka set. Höökenpojkarna var tagna av stundens allvar och fick inrikta sig på att se och lära. Slutresultatet 6-0 är väl helt normalt. I matchen mot de betydligt mer rutinerade Hööken A gick Tomas in i stället för Granström. Vi fortsatte att ge dubbelmatadorerna Granström/Nilsson förtroendet även denna säsong. Hööken A ställde upp med Stefan Carlsson, Kjell Persson och Kjell-Åke Hulsart. Hiller ångade på och inkasserade 3 st. 3-0-segrar. Nilsson förlorade lite onödigt mot Stefan annars två vinster. Tomas var lite för klen i matchen mot Stefan, 1-3, men får godkänt för 3-1-segern mot Kjell. Dubbeln förlorades 0-3 mot Kjell-Åke/Stefan och den var väl ingen fröjd för ögat för coachen. Slutresultatet 6-3 är det väl inte så mycket att säga om utan är ett helt rättvist resultat. Målsättningen är att ha roligt och att låta alla spela och om vi sen vinner gör det ju inte saken sämre. Fortsätter vi på den inslagna vägen så blir det en rolig säsong.


Div.5 25/3-18 Omgång 12-14.

Sammandrag i Kristinehamn och matcher mot Arvika, Kil 2 och Värmskog. Matchen mot Arvika som var uppskjuten från ett tidigare tillfälle blev inte av då Arvika inte kom utan lämnade w.o.i sina matcher. Mot Kil 2 mönstrade vi den starka trion Hiller, Nilsson och Olle. Granström/Nilsson fortsatt förtroende i dubbeln. Kil 2 ställde upp med trion Karl Davidsson, Per-Olof Larsson och Nils-Göran Nilsson. Hiller och Nilsson hade inga problem att vinna sina matcher i raka set. Olle tog en efterlängtad vinst när han slog Karl men tyvärr förlust i en tight match mot NGN. Dubbeln resulterade i en kassaskåpssäker 3-0-vinst mot NGN/POL. Slutresultatet 6-1 är väl ganska väntat. I matchen mot serieledande Värmskog gick Granström in i stället för Olle. Dubbelmatadorerna Granström/Nilsson fick förnyat förtroende. Värmskog ställde upp med Olle Einarsson, Marcus Einarsson och Julia Deland. Hiller fick tyvärr stryk av Marcus 1-3 och var mäkta frustrerad annars två enkla 3-0-segrar. Nilsson förlorade också han mot Marcus annars två vinster. Nilssons första match kom annars att prägla stämningen i hela matchen. Vinst 3-2 mot Olle E men där den sistnämnde skapade stor irritation med tveksamt agerande och uppförande vid flera tillfällen. Granström räckte inte riktigt till i någon av sina tre matcher. Dubbeln förlorades 0-3 mot Marcus/Olle. Slutresultatet 4-6 är det väl inte så mycket att säga om utan visar att vi hänger med de bästa. Debutsäsongen slutade med en sjätteplats utav femton lag och det får väl ses som godkänt. Målsättningen var att ha roligt och att låta alla spela och det tycker jag vi lyckades med. Det är bara att fortsätta på den inslagna(den var bra!)vägen till hösten.

Div.5 11/3-18 Omgång 10-11.

Sammandrag i Kristinehamn och matcher mot Munkfors, platsen före i tabellen, och topplaget Kil 1. I första matchen mot Munkfors gick David in som singelspelare tillsammans med Hiller och Nilsson. Granström/Nilsson skötte dubbeln. Munkfors ställde upp med rutinerade och svårspelade Kjell-Åke Ludvigsson, Victor Solberg och Johan Nilsson. Hiller vann sina två matcher och gjorde det han skulle även om han snoozade in några gånger. Nilsson tog också sina matcher. Starkt att vända 0-2 mot Kjell-Åke till vinst. Granströms en vinst och en förlust är klart godkänt och det känns som bytet till nabb har gjort att det går uppåt sakta men säkert. Dubbeln resulterade i en stabil 3-0-vinst mot Johan/Victor. Slutresultatet 6-1 är riktigt bra. I matchen mot Kil 1 gick Andersson in istället för Granström. Granström/Nilsson fick förnyat förtroende i dubbeln. Kil 1 ställde upp med Martin Bärjed, Nicklas Hermansson och Daniel Jonasson. Hiller fortsatte på den inslagna vägen och vann sina matcher säkert även om Daniel vållade vissa problem. Nilsson hade lugna gatan mot Martin och Nicklas. Den lite ringrostige Andersson vann en och förlorade en. Dubbelparet vände underläge 1-2 till vinst mot Daniel/Martin, starkt gjort. Slutresultatet 6-1 är mycket bra. 4 utav 4 poäng kan ju inte bli bättre. Vi klättrade ett pinnhål i tabellen och vi får väl ha som mål att vinna matcherna som är kvar i sista sammandraget om två veckor.


Div.5 4/2-18 Omgång 8-9.

Sammandrag i Karlstad och matcher mot topplaget Brevik och bottenlaget Carlstad. I första matchen mot Brevik föll valet på Olle som singelspelare och komplement till Hiller och Nilsson. Granström/Nilsson skötte dubbeln. Brevik mönstrade samma gubbar sedan urminnes tider Staffan Granander, Stefan von Wachenfeldt och Mats Jonsson. Hiller gjorde det han skulle och vann sina tre matcher med endast ett tappat set. Nilsson hade tre segrar på gång men i sin sista match mot Staffan tappades en matchboll i fjärde set och det blev tyvärr en förlust. Olle hade stora problem med servemottagningen och gubbarna var lite för rutinerade för att han skulle komma riktigt nära i sina tre matcher. Dubbeln resulterade i en 2-3-förlust. Matchresultatet 5-5 är bra men ändå lite surt då vi hade matchboll till 6-3. I matchen mot Carlstad gick Granström in istället för Olle. Granström för första gången med nabb. Nilsson/Olle tog hand om dubbeln. Carlstad ställde upp med John Åkesson, Amin Taheri och Alexander Stålhandske. Hiller fortsatte på den inslagna vägen och vann sina matcher mot Alexander och Amin. Nilsson vann sina matcher mot John och Alexander. Granström vann en femsetare mot Amin och förlorade stort mot John. Dubbelparet vann med 3-0. Slutresultatet 6-1 inte mycket att säga om utan vi var helt enkelt bättre. 3 utav 4 poäng får anses som godkänt. Vi klättrade upp på den övre halvan och vi får väl ha som mål att vinna resten och klättra lite till. Vi har ju något stort på gång inför framtiden och dagens matcher ger ju en vink om vad som komma skall med den nya dimension och de möjligheter Granströms nabb kommer att ge oss framöver. Om några år då.....

Div.5 24/1-18 Omgång 7.

Match i Brogårdshallen Kristinehamn mot enda laget som hittills vunnit alla matcher, Kristinehamn 1. Vi kände oss inte slagna på förhand och var beredda på att sälja oss dyrt. Det blev en högdramatisk kamp som behövde alla tio matcherna för att avgöras. Tomas började mot Mattias Nilsson och var väl inte riktigt nära att rå på Mattias oefterhärmeliga fläsksmällar, 1-3. Hiller hade inga problem med den likaledes fläsksmällande Peter Andersson, 3-0. Tobias startade övertygande mot Elis Adlerborn för att sedan slumra in lite men vände tillbaka in på vinnarspåret i avgörande, 3-2. Hiller hade stora problem med Mattias, 0-3. Tomas som är erkänt darrig mot små knattar fortsatte på den inslagna vägen och förlorade mot Elis trots ledning 9-7 i avgörande set, 2-3. Tobias fick ta i ordentligt för att vända underläge 1-2 till seger mot Peter, 3-2. Före dubbeln blev det lite parlamenterande innan spelande coachen Tomas satte in sig själv och Tobias mot Mattias/Fredrik Nordgren. Ett genidrag som höll på att gå hem men trots ledning 5-1 i skilje så förlorades matchen, 2-3. Hiller gjorde det han behövde i en odramatisk match mot Elis, 3-0. Tobias hängde med Mattias ganska hyfsat men förlust i raka set, 0-3. Tomas fick då äran att försöka säkra en poäng mot Peter men av det blev intet. Efter en sällan skådad ensidig nätkavalkad från Peters sida så skrevs förlustsiffrorna till 11-13, 11-13, 14-16. Tomas var allt annat än glad efter den matchen. Förlust 4-6 mot serieledarna skvallrar om en bra insats men som det hela såg ut så är det svårt att vara nöjd. Nu gick tyvärr tåget för att hänga på topplagen och det blir att ta en match i taget och göra det bästa av det i fortsättningen.


Div.5 9/1-18 Omgång 6.

Match i Karlskoga mot Björkborn. På förhand var vi skyhöga favoriter och frågan var väl om vi skulle tappa någon match eller ej. Nu blev det en högdramatisk kamp med oinspirerat och geistlöst spel från vår sida, s.k.underskattning. Tobias började med att tappa första set mot Nathalia Lindén men vann ändå säkert, 3-1. David kom inte underfund med Lukas Sjöberg, 0-3. Hiller gjorde minsta möjliga vid segern mot Tilde Carlsson, 3-0. Tobias hade även han stora problem med Lukas, 1-3. Hiller spelade av matchen mot Nathalia, 3-0. David fick stora skälvan och kom in i ett riktigt hawaiimood mot Tilde. Han såg ut att klara upp det men det var nät ut i slutbollarna och 10-12 i avgörande, 2-3. I dubbeln gick den gamle rutinerade Tomas in tillsammans med Tobias. En enkel seger mot Lukas/Nathalia, 3-0. Hiller gjorde en slarvig insats och fick mycket överraskande stryk mot Lukas, 1-3. Tobias tog i så mycket som behövdes mot Tilde, 3-0. David fick då äran att spela hem matchen. Hawaiimoodet satt i vilket siffrorna 11-7,3-11,11-7,3-11,11-7 skvallrar om. Starkt att vinna trots pressen från lagkamraterna. Vinst med 6-4, efter mediokert spel, får vi vara nöjda med. Det fick bli lite kaffe och strips på McD innan vi åkte hem, vi vann ju trots allt!


Div.5 26/11-17 Omgång 4-5.

Sammandrag i Nobelhallen Karlskoga och matcher mot Hööken B och C. Matcher som vi borde ha stor chans att vinna. I första matchen mot Hööken B gjorde Olle debut som singelspelare och kompletterade Hiller och Nilsson. Andersson/Granström skötte dubbeln. Hööken mönstrade Gunde Jönsson, Patrick Tijssen och Jerry Pettersson. Hiller gjorde det han skulle och vann sina tre matcher. Nilsson hade problem och förlorade mot nabbspelaren Patrick men vann de andra matcherna klart. Olle kommer ifrån debuten med hedern i behåll trots förlust i sina tre matcherna. Dubbeln resulterade i en 1-3-förlust. Matchresultatet 5-5 är väl varken bra eller dåligt. I matchen mot Hööken C spelade Granström och Andersson singel tillsammans med Hiller och Nilsson/Olle tog hand om dubbeln. Hööken ställde upp med Pecka Haarala,Joakim Lander och Elena Bezumova. Hiller fortsatte på den inslagna vägen och vann sina tre matcher. Både Andersson och Granström vann en och förlorade en. Dubbelparet vann med 3-0. Slutresultatet 6-2 var rättvist. 3 utav 4 poäng får anses som godkänt. Vi klättrade upp på den övre halvan och där ska vi försöka att hålla oss kvar. Jag tror spelarna är nöjda med att vi turas om att spela och inte gör några toppningar, så det ska vi nog fortsätta med. Det kommer säkert att betala sig i längden att alla är delaktiga och har roligt.


Div.5 24/10-17 Omgång 3.

Match i Tvärud mot Bortan en regnig tisdagkväll känns långt bort. Särskilt då varken Anders Hiller eller Tobias Nilsson kunde vara med. En match som borde varit ganska jämn med en liten övervikt för oss. Nu ändrades förutsättningarna inte bara av att vår 1:a och 2:a saknades dessutom hade motståndarna plockat ner den i div.2 spelande Patrik Dannberg. Först ut var David Granström som gjorde sin första singelmatch på 10 år. För motståndet stod Kenneth Åhs som var ett par snäpp vassare, 0-3. Thomas Andersson besegrade Leif-Arne Johansson efter en kontrollerad insats, 3-0. Tomas Bergqvist fick äran att ta sig an Patrik Dannberg. Efter ett första set där motståndaren hade 5 nät/kantbollar fick Tomas ett adrenalinpåslag och tog nästa set enkelt och sedan tog orken slut och godnatt, 1-3. Thomas höll hyfsat jämna steg med Kenneth som tyvärr var lite säkrare i avgörande lägen, 0-3. David var aldrig riktigt nära att hota Patrik, 0-3. Tomas började bra mot Leif-Arne för att sjunka ner i vedervärdighetens träsk i andra set men skärpte dock till sig och vann klart, 3-1. Dubbelmusketörerna David/Olle spelade bra två set av tre men räckte inte till mot Kenneth/Patrik, 0-3. Thomas avslutade med att få stryk av Patrik efter en godkänd insats, 0-3. Förlust med 2-6 är inget att säga om utan Bortan var aningen bättre och vann rättvist. Kämpainsatsen är godkänd och vi försökte verkligen mot ett för dagen övermäktigt motstånd. En fundering man har är om alla lag tänker toppa när de möter oss. Förmodligen en tillfällighet att två utav tre lag gjort det för de kan väl inte vara rädda att få spö av ett lag där en spelare aldrig spelat en match, där en inte spelat på 15 år, en på 10 år,en på 6 år och två på 3 år? Vi spelar enbart för att det är roligt och ger samtidigt järnet för att försöka vinna....och vinna det tänker vi göra nästa gång!!


Div.5 17/10-17 Omgång 2.

Match i Ekshärad mot Hööken A en tisdagkväll är aldrig fel. En match som på förhand borde vara ganska jämn med en liten övervikt för oss. Nu ändrades förutsättningarna när Anders Hiller inte kunde vara med plus att motståndarna kastat in den i div.4 normalt spelande Thomas Persson. Först ut var comebackande Thomas Andersson som gjorde sin första match på 15 år. För motståndet stod Kjell-Åke Hulsart. Tyvärr förlust för Thomas i en match som lika gärna kunat bli vinst i tre raka, 1-3. Tomas Bergqvist var chanslös mot Thomas Persson, 0-3. Tobias Nilsson tappade visserligen ett set mot Kjell Persson men var klassen bättre, 3-1. Thomas fick även han inkassera en 0-3-förlust mot Thomas men bjöd på bättre motstånd ju längre matchen led. Tobias vann en jämn historia mot Kjell-Åke, 3-1. Tomas som sin vana trogen har svårt när det blir fem set åkte dit med 9-11 i avgörande mot Kjell efter en mycket svängig match, 2-3. Vår filosofi är ju att låta alla i laget följa med på matcherna och dessutom spela. I dubbeln lät vi David Granström/Olle Rodéhn göra ett nytt försök. Tyvärr förlust mot Kjell-Åke/Thomas, men för att vara orutinerade i sådana här "stora" sammanhang så är insatsen godkänd trots 0-3. Tobias avslutade med att få stryk av Thomas, 2-3, och han tappade väl sugen lite grann när det stod klart att vi skulle förlora eftersom det blev spö i parallellmatchen. Förlust med 2-6 är väl lite för stora siffror sett till spelet men Hööken var aningen bättre när det gällde och vann rättvist. Vi gjorde i alla fall ett ärligt försök. Det var ingen som bröt ihop på grund av det här utan vi var helt överens om att det kommer att bli bättre och bättre för varje match. Vi får se hur det ser ut om en vecka då vi åker till Tvärud för match mot Bortan.


Div.5 3/10-17 Omgång 1.

Efter 5 år i dvala så gjorde vi comeback i seriespel för herrar med en match i Kristinehamn mot deras lag 2. En match som på förhand borde vara en vinst för oss. 6-2 enligt spelande coachen Tomas som var först ut. För motståndet stod den 53 år yngre Darvan Zakhoy. Devisen gammal är äldst stämde ganska bra, 3-0. Den ende utsocknes i laguppställningen Anders Hiller gjorde debut i laget med att komfortabelt besegra Per Halvarsson, 3-0. Comebackande Tobias Nilsson hade problem i inledningen mot Robert Kupferschmied men avslutade bra till seger,3-1. Anders mot Darvan, 3-0. Tomas tappade skärpan och orken mot Robert och fick ge sig med 3-1. Tobias avfärdade Per utan större problem,3-0. I dubbel satte vi in den oprövade men spännande konstellationen David Granström/Olle Rodéhn. Tyvärr förlust mot Darvan/Robert, men för att vara debut i seriesammanhang så är insatsen godkänd, 2-3. Anders avslutade med att köra över Robert,3-0. Seger med 6-2 är helt rättvisande siffror och visar att vi kommer att hänga med rätt skapligt i serien om alla har möjlighet att vara med. En rolig kväll som avslutades med kaffe och strips på McD.


Div.5 2012

Avslutningen på grundserien gick väl inte riktigt som vi tänkt och resulterade i säsongens två och enda förluster, delvis beroende på försvagat lag pga. sjukdom. Förutsättningarna inför första matchen i uppflyttningsserien försämrades rejält då Tobias valde att hoppa av. Vi åkte ändå till Skoghall för att göra ett försök som slutade i en fiaskobetonad 1-6-förlust. Anders gjorde comeback bara för att konstatera att han inte var redo för spel än och kommer därför att avstå spel framöver. Jag själv med en befarad lindrigare hjärnskakning vilket gjorde att jag såg dubbelt ibland och slog på fel boll, dvs. i luften och fick inga poäng var inte mycket att ha i laget. Mohammed tappade väl sugen lite grann med sådana lagkamrater. Tyvärr är sanningen den att vi har för få stridsdugliga spelare kvar för att få ihop ett lag längre och det gjorde att vi drog oss ur serien och hoppas på att vi kvicknar till och kan vara med till hösten istället.

Div.5 9/1-12 Omgång 10.

Sista matchen i grundserien spelades på bortaplan mot Skoghall, en match som på förhand borde vara en vinst för oss. Tyvärr fick Anders lämna återbud pga. sjukdom. Jag fick hoppa in igen och hur det går för mig mot yngre förmågor vet väl de flesta vid det här laget. Dagen till ära hade Skoghall dessutom plockat ner Viktor Jakobsson från div.3-laget. Det lyste även igenom ganska snart att Tobias inte tränat på drygt en månad vilket resulterade i att han inte vann någon av sina tre matcher. Mohammed vann en och förlorade en. Jag vann ingen men spelade hyfsat även om orken tröt ju längre matcherna gick. I dubbeln, som vanns med 3-1 i set, gjorde Mohammed/Tobias en godkänd insats. Slutresultatet 2-6 är en besvikelse men, sett till hur förutsättningarna blev, ingen större sensation. Nu är det bara att bita ihop inför den nya uppflyttningsserien till div.4. Serien kommer att innehålla sex lag som möts en gång. Tyvärr så tar man med sig resultaten från grundserien mot dessa lag vilket gör att förlusten mot Skoghall kan bli jobbig. Ettan i serien går upp direkt, tvåan kvalar mot sjuan i div.4 om en plats.


Div.5 13/12-11 Omgång 9.

Seriefinal på bortaplan mot Säffle och hopp om sämst oavgjort. Tyvärr försämrades oddsen drastiskt under eftermiddagen då Anders fick kasta in handduken. Jag, rejält förkyld med värk i hela kroppen, fick då hoppa in i en match som inte passar överhuvudtaget eftersom jag inte gillar att möta ungdomar som vevar och slår på allt. Det var alltså till att lita på att Tobias och Mohammed var på topp. De spelade visserligen bra men hade aningen för hög felprocent. Tobias vann en och förlorade två femsetare som han lika gärna kunde vunnit med 3-0. Mohammed vann en och förlorade en jämn match. Jag själv var som väntat inte nära. I dubbeln, som förlorades med 1-3 i set, var det inte alls samma aggressivitet som vanligt utan Mohammed/Tobias lät Säffle ta kommandot. Som förutsättningarna blev var resultatet 2-6 inte särskilt överraskande. Om det finns någon ljusglimt inför vårt nästa möte i vår så ska väl det vara att Säffle inte har något bättre att sätta in medans vi har det.


Div.5 10/12-11 Omgång 8.

Inför dagens bortamatch i Ekshärad mot Hööken B var det bara vinst som räknades. Efter en och en halv timme på isiga vägar och ett långvarigt besök av Mohammed på ICA Indianen för att få lite bananer anlände vi trekvart före matchstart. Vi, det var jag själv, Mohammed och Tobias. Jag tappade ett set annars var det idel 3-0-segrar och en mer eller mindre programenlig 6-0-seger. Vi höll utan större problem för gubbtrycket från läktaren. Vi får hoppas att segersviten på åtta raka utökas när vi besöker Säffle för seriefinal på tisdag.


Div.5 21/11-11 Omgång 6-7.

Inför kvällens bortamatcher mot Arvika 1 och 2 var väl, om man tittar på tabelläget, våra segerchanser mycket stora. För laget som den här kvällen bestod av Anders, Tobias och Mohammed var det bara vinst som gällde. Själva matcherna är det inte särskilt mycket att orda om. Mot Arvika 1 som dagen till ära förstärkt med Andreas Wirén blev det en klar 6-0-seger. Arvika 2 som var ett "gubblag" med idel nya bekantskaper besegrades med 6-1. Anders var den som tappade en match. Dubbeln spelade Mohammed/Tobias hem. Kvällens facit Tobias 4, Mohammed 4, Anders 3, Mohammed/Tobias 1 gör att det fortfarande ser riktigt bra ut inför kommande matcher.


Div.5 17/11-11 Omgång 5.

Kvällens bortamatch mot Brevik var väl på förhand en oviss historia. Efter värmningen kändes det väl inte 100 % för någon av oss. Brevik hade ingen överraskning på gång utan körde med det vanliga gardet, dvs. Stefan W , Staffan G och Mats J. Vi ställde upp med Anders, Tobias och jag själv(Tomas) med Mohammed in i dubbeln. Även om jag kanske är på väg upp ur formsvackan så sakta så var det jag som föll ur ramen och tappade två. Lokalen var väl dessutom inte riktigt gjord för min spelstil kanske. De övriga i laget gjorde i alla fall vad de skulle. Tobias drog in sin patenterade backhand och tog sina tre utan större besvär, Anders spelade stabilt, lät till och med forehanden tala en gång, och tog sina två och Mohammed/Tobias spelade klockrent vid 3-0-segern i dubbeln. 6-2 borta mot Brevik är ett riktigt bra resultat. Fortsätter vi så här kan det bli en intressant match mot Säffle om en månad. Men innan dess gäller det att fokusera på nästa uppgift redan nu på måndag mot de båda Arvikalagen och inte ställa till det i onödan.


Div.5 1/11-11 Omgång 4.

Inför kvällens bortamatch mot Carlstad var väl, om man går på tidigare resultat, våra segerchanser mycket stora. Efter en kort värmning i den bastuheta lokalen var laget som den här kvällen bestod av Anders, Tobias och jag(Tomas) någorlunda redo. Mest intressant var att få svar på vart Anders och mina brant nedåtgående formkurvor var på väg. Anders 2, Tobias 2, jag 1, Anders/Tobias 1 där varken Anders eller Tobias hade några som helst problem och där jag hade det tungt och tappade en match ger slutresultatet 6-1. Själva matcherna inte mycket att orda om. Anders kurva verkar ha vänt medans min fortsätter spikrakt nedåt. Man blir ju lite rädd för sig själv och undrar hur någon som skurit sin backhand med bra backspin sedan slutet av 60-talet lyckas få noll snurr på bollen så motståndarna kan läsa texten på bollen när den kommer över nätet. Jag får citera vår fd. ungdomsspelare Fredrik Ståhl som när han hade en mindre lyckad dag sa " Jag har glömt hur man gör."


Div.5 2/10-11 Omgång 1-3.

Sammandrag på hemmaplan och förhoppningar om tre segrar. Lite ovisst hur starkt motståndet var då de flesta spelarna var nya bekantskaper. På plats hade vi Anders Hulth, Tobias Nilsson, Mohammed Mosa och jag själv (Tomas Bergquist). I första matchen väntade Kristinehamn med Lukas Carlén-Bäckström i täten. Lukas tog KBTF´s enda segrar när han slog Mohammed och Tobias. I övrigt blev det idel 3-0-segrar för oss. Anders 2, Tobias 2, Mohammed 1 och Mohammed/Tobias seger i dubbeln ger 6-2 till oss. Andra matchen spelade jag i stället för Mohammed. Munkfors, som slagit Hööken B med 6-1 i första, stod på tur. Anders 2, Tobias 2 och Tomas 2 ger 6-0 utan setförlust och inte mycket att orda om utan siffrorna talar väl sitt tydliga språk. I dagens sista match stod Hööken A för motståndet. Mohammed gick in istället för mig igen. Två segrar var ger en klar 6-0-seger med två tappade set totalt. Vi kan konstatera att vi fått en bra start på serien. Vad det sen räcker till är svårt att säga då många av de andra lagens kapacitet är något vi inte har en aning om. Vi siktar i alla fall på att vara med i toppen framåt våren.


Div.4 12/3-11 Omgång 14-16.

Sammandraget i Kristinehamn kolliderade med sammandraget i Elitserien för damer vilket betydde att Anders och jag inte kunde vara med. Dags att kalla in Thorbjörn igen. Dessutom fick vår nye spelare Mohammed Mosa göra debut. I den mycket viktiga första matchen för dagen stod Arvika för motståndet. Det såg ut som vanligt under säsongen, Tobias står upp och gör sitt och de övriga har det svårt. Tobias besegrar i tur och ordning Andreas Wirén, Tomas Lundkvist och Hampus Relte, Joel och Mohammed förlorar sina matcher, dubbeln förloras med 8-11 i femte. En 3-6-förlust är ingen bra början på dagen. I den andra matchen där Hööken Röd befinner sig på andra sidan nätet spelar Thorbjörn istället för Mohammed. Tobias tar alla tre igen genom att besegra Kjell Persson, Stefan Carlsson och Gunde Jönsson, Tobias/Joel vinner dubbeln och Thorbjörn vinner sista matchen mot Kjell och säkrar därmed en poäng, 5-5. I den avslutande matchen mot Munkfors började Joel och Mohammed med förluster mot Kjell-Åke Ludvigsson,2-3, resp. Stefan Forslund, 0-3. Tobias tog sedan en klar 3-0-seger mot Jonas Lungström. Joel inkasserar dagens enda triumf via 3-1-seger mot Stefan Forslund. Tobias förlorar dagens enda match, 1-3, mot lurige Kjell-Åke. Mohammed förlorar 1-3 mot Jonas. I dubbeln förlorade tyvärr Tobias/Joel mot Stefan/Jonas med 1-3 i en jämn match. Tobias fortsatte med en 3-1-vinst över Stefan och i det som skulle visa sig bli dagens sista match förlorade Joel mot Jonas, 1-3. Slutresultat, 3-6. Det är bara att konstatera att det blir div.5 nästa säsong. Jag kan också konstatera att det bara är Tobias som presterat under säsongen, vi övriga har inte räckt till. Det känns inte särskilt inspirerande att harva en säsong i div.5 om jag skall vara ärlig.


Div.4 12/2-11 Omgång 11-12.

Vi tog oss helskinnade till sammandraget i Munkfors via den knaggliga isgatan från Brattfors över Sunnemo till Munkfors. Vi var ute i god tid så vi kunde ta det lugnt och ladda inför den viktiga första matchen där Hööken Blå stod för motståndet. Joel började mot Stefan Wikner och tog en säker 3-0-seger. Anders tar sig an Stefan Johansson och förlorar 1-3 i en mycket jämn match. Tobias vinner sedan mot Thomas Persson, 3-0. Joel mot Stefan J, 0-3. Tobias fortsätter med 3-0 mot Stefan W. Anders har sedan inte marginalerna med sig mot Thomas och förlorar 1-3 men kunde lika gärna vunnit med 3-0 efter förlorade set med 13-15 och 11-13. Dubbeln blev en rysare som inte kom att avgöras förrän i femte set. Joel/Tobias i ledning 9-8 och egen serve. Servar mycket bra och motståndarna Stefan J/Thomas som knappt själva vet hur de lyckas få över bollen får en kantboll och tar av bara farten hem setet med 9-11. Tobias vinner över Stefan J., 3-1, och Joel är helt chanslös mot Thomas,0-3. Anders skulle nu se till att vi fick en viktig poäng. I matchen mot Stefan W hade Anders greppet, men trots 2-1 i set och flera matchbollar i fjärde gick det inte vägen. En mycket tung 4-6-förlust där vi var värda minst en poäng. I dagens andra match mot Kristinehamn var väl utgången mer väntad, 1-6. Joel var aldrig nära i sina 0-3-förluster mot Lucas Carlén-Bäckström och Mattias Skog Adelborn. Jag själv tog ett set på Mattias och spelade hyfsat innan orken tröt. Mot August Larsson blev det naturligtvis 0-3 även om August var lite generösare med poängen än vanligt. Tobias var den som klarade sig bäst med vinst,3-1, mot Lucas och förlust med 10-12 i avgörande mot August. Dubbeln mellan Anders/Tobias och August/Mattias bjöd inte på någon överraskning, 0-3. När vi åkte hemåt kunde vi bara konstatera att vi återigen råkade ut för Storfors-syndromet. Så fort det blir en jämn eller viktig match går allt åt h-e. Nu ser det ganska mörkt ut och vi kan inte längre lita helt till oss själva i kampen för nytt kontrakt.


Div.4 7/2-11 Omgång 10.

Inför kvällens bortamatch mot Carlstad var väl inte förhoppningarna om seger särskilt stora. Efter en vedervärdig värmning av alla kändes det inte alls bra. Anders börjar mot Martin Johansson med hopp om en lika jämn match som i förra mötet, men hastigt och mindre lustigt så är 0-3 ett faktum. Jag börjar mot Anders Jonsson och kommer överhuvudtaget inte igång med något spel, 0-3. Tobias förlorar sedan lite oväntat mot Mathias Olsson, 0-3. Anders tar sig sedan an Anders J. och vinner första set då han låter backhanden tala kryddad med penseln då och då. Och det fortsätter i drygt halva andra set innan det tar helt slut och ingenting fungerar, 1-3. Tobias får stryk i ett jämnt första set mot Martin och är sedan inte nära, 0-3. Sedan är det jag mot Mathias. 1-1 i set och sedan är det som vanligt godnatt, 1-3. Vi var överens om när vi åkte hemåt att det här var säsongens sämsta insats hittills. Ingenting fungerade särskilt bra för någon av oss. Nu får vi se till att vi tar oss samman inför avslutningen av serien annars kan det bli ett riktigt tråkigt slut på säsongen.


Div.4 2/2-11 Omgång 13.

Kvällens match mot Ölme skulle egentligen ha spelats som sista match vid nästa helgs sammandrag. För att få lite tidigare lördag då valde vi att spela nu. Det här är ju en riktig måste-match för båda lagen. Tyvärr lämnade Joel återbud under eftermiddagen pga. sjukdom vilket inte stärkte våra odds precis eftersom Joel vann alla tre matcherna vid förra mötet. Anders börjar med att ta sig an Lars-Åke Andersson. Förlust i en femsetare. Jag börjar mot Thomas Bergström och är som vanligt utan chans, 0-3. Tobias gör processen kort med Kenneth Olsson, 3-0. Anders får stryk av Thomas, 0-3, men är nära i ett par av seten. Tobias fortsätter på den inslagna vägen i mötet med Lars-Åke, 3-0. Sedan är det jag mot Kenneth. 1-1 i set 8-4-ledning och sedan rullgardinen ner som vanligt, 1-3. Anders/Tobias i dubbel mot Kenneth/Thomas. Förlusten med 1-3 är inte mycket att säga om. Tobias mot Thomas, resulterar i en klar 3-0-seger för Tobias. För att hålla matchen vid liv var nu Anders tvungen att besegra Kenneth. Tyvärr drog Kenneth det längsta strået i en jämn match, 1-3. Slutresultatet 3-6 känns inte bra men heller inte helt oväntat då både Anders och jag har mycket svårt mot materialspelare. Synd nu när Tobias gjorde en klockren insats. Seger och det hade sett riktigt ljust ut i kampen för nytt kontrakt, nu blev det om inte becksvart så i alla fall lite mörkare.


Div.4 15/1-11 Omgång 7-9.

Sammandraget i Carlstad kolliderade med vår match i Elitserien för damer vilket betydde att Anders och jag inte kunde vara med. För att överhuvudtaget få lag hade vi skaffat ett spelarlån från Björkborn, Thorbjörn Svensson. Första motståndet för dagen stod serietvåan Munkfors för. Joel började mot Jonas Lungström, vinst 3-0. Tobias fortsatte mot svårspelade Kjell-Åke Ludvigsson, vinst efter 11-8 i avgörande set. Thorbjörns debut resulterade i en klar 0-3-förlust mot Stefan Forslund. Tobias ångade på med en 3-1-vinst mot Jonas. Joel och Thorbjörn fortsatte med 1-3-förluster mot Stefan resp. Kjell-Åke. I dubbel var det dags för Tobias/Joel att spela ihop igen, andra gången på tre år. Efter underläge 0-2 jobbade de sig in i matchen för att avgöra mot Stefan/Jonas med 11-9 i sista set. Mycket starkt gjort. Tobias fortsatte segertåget med en 3-1-vinst över Stefan. Tyvärr förlorades de sista matcherna, Thorbjörn - Jonas och Joel - Kjell-Åke med 1-3 vilket betydde slutresultatet 5-5. Bra insats av laget och en viktig poäng i striden för att hänga kvar. Sedan stod mittenlaget Hööken Röd för motståndet. Vi hamnade snabbt i 0-2-underläge efter förluster för Joel mot Gunde Jönsson,1-3, och Thorbjörn mot Kjell Persson,0-3. Sedan körde Tobias över Stefan Carlsson, 3-0. Joel lyckades sedan vinna en hård femsetare mot Kjell med 11-9 i avgörande. Tobias åkte sedan på dagens enda förlust när Gunde blev för svår, 1-3. Innan dubbeln hann Thorbjörn med att få stryk av Stefan, 1-3. Det pånyttfödda paret Tobias/Joel avfärdade Gunde/Kjell, 3-1. Tobias drog sedan längsta strået i en hård femsetare mot Kjell, 14-12 i femte. Joel vann sedan sin andra femsetare i matchen genom att slå Stefan med 11-5 i avgörande. Thorbjörn var sedan helt utan chans mot Gunde, 0-3. Slutresultatet 5-5 är godkänt. Avslutande matchen mot bottenkollegan Brevik var en match vi var mer eller mindre tvungna att vinna för att inte vara förankrade i botten. Thorbjörn blixtrade till och besegrade Stefan Wachenfeldt i en femsetare. Tobias och Joel fortsatte sedan med var sin 3-0-seger mot Carl-Johan Carlsson resp. Staffan Granander. Tobias fortsatte med en 3-2-vinst, 11-7 i avgörande, mot Stefan. Thorbjörn som blixtrat färdigt fick sedan stryk mot Staffan, 0-3. Joel besegrade pliktskyldigast Carl-Johan med 3-1. Dubbeln, Tobias/Joel mot Stefan /Staffan, började bra men slutade ändå i en klar förlust,1-3. Tobias besegrade sedan Staffan med 3-1 och matchen var vunnen med 6-2. En mycket rättvis och viktig seger. Starkt gjort av grabbarna som visade god moral och att de klarar sig på egen hand utan att coacherna är med och lägger sig i. När jag summerar det hela: en mycket bra och avgörande insats av Tobias, Joel gjorde vad man kan förvänta sig och Thorbjörn kan bättre. Fyra viktiga och sköna poäng inför fortsättningen.


Div.4 4/12-10 Omgång 4-6.

Sammandrag i Arvika med tre matcher på programmet garanterade en lång och jobbig dag. Därför var upplägget så att jag skulle spela första matchen och Anders de två sista och på papperet viktigaste matcherna. Tobias och Joel som har lite bättre ork skulle spela alla tre. Första motståndet för dagen stod Hööken blå för. Jag började mot Stefan Johansson, förlust 1-3, i en match där det inte skiljde mer än två bollar i något set och som präglades av att vi båda två hämmades av för liten hage. Tobias hade sedan inga problem med Stefan Wikner, 3-0. Därefter var Joel inte riktigt nära Thomas Persson, 1-3. Sedan fick inte Tobias det att stämma mot Stefan J, 0-3. Sen var det dags för mig igen, nu mot Thomas. Efter att ha kammat noll i första set var det dags för ett taktikbyte som ändrade matchbilden tills orken tröt, 1-3. Joel tog sedan en kontrollerad seger mot Stefan W, 3-1. Dubbeln, Anders/Tobias mot Stefan J/Thomas, började bra men efter ett oturligt tappat andra set, 12-14, blev det förlust, 1-3. Tobias slog sedan Thomas i en femsetare efter bra spel. Joel var sedan inte riktigt nära att slå Stefan J. Förlust med 3-6 men ändå en godkänd insats. Dagens andra match började riktigt bra. Vi var snabbt i en 4-0-ledning mot Brevik efter att Anders slagit Mats Jonsson med 3-0, Joel slagit Staffan Granander, 3-1, Tobias vunnit mot Stefan Wachenfeldt, 3-0, och Anders slagit Staffan med 3-0. Sedan tappade Tobias spelet och föll in i Mats trall, 1-3. Joel förlorade sedan i en hård femsetare, 11-13 i femte set, mot Stefan. För en gångs skull hade vi marginalerna med oss i dubbeln, Anders/Tobias mot Staffan/Mats, och vann efter 11-9 i avgörande set. Tobias gjorde sedan processen kort med Staffan, 3-0. Seger med 6-2 och en fullt godkänd insats av alla. Dagens tredje match, mot Arvika, blev inte alls som vi tänkt oss. Vi tappade fokus lite grann när Joel helt plötsligt fick för sig att inte spela. Efter lite diskuterande så fick jag hoppa in vilket ju inte var meningen eftersom jag varken gillar att spela mot material eller unga snabba spelare som vevar och slår. I första matchen ställdes jag mot Andreas Wirén och resultatet blev som väntat, 0-3. Tobias fick sedan överraskande stryk mot Tomas Lundkvist, 1-3. Anders tog sedan ledningen med 2-0 ganska enkelt mot Hampus Relte, för att sedan tappa tre raka när orken tog slut. Tobias slog sedan Andreas, 3-1. Sedan fick jag stryk i en jämn match mot Hampus där det inte skiljde mer än två bollar i något set. Tyvärr tappade jag 9-7 i avgörande till 9-11. Anders hade sedan inte turen med sig i en spelmässigt mycket jämn match mot Tomas, 0-3. Dubbeln, Anders/Tobias mot Andreas/Tomas, var lite Hawaiibetonad och går inte till historien som någon större match, 1-3. Slutresultatet, 1-6, svider rejält. Vi får hoppas att det här bottennappet inte följs av fler.


Div.4 25/11-10 Omgång 3.

Hemmamatch mot Carlstad kändes på förhand som poängchans. Joel var först ut mot Mathias Ohlsson, seger 3-1 efter lite Hawaiibetonat spel. Tobias tog en väntad seger mot Albin Henningsson, 3-0. Anders vände ett 0-2-underläge mot Martin Johansson till 2-2, för att sedan åka dit i femte set, 9-11. Sedan gjorde Tobias det lite onödigt spännande genom att använda fem set för att besegra Mathias. Joel förlust med 1-3 mot Martin utan egentlig chans. Anders föll in i Albins snabba spel och hann inte med till slut, 1-3. Dubbeln, Anders/Tobias mot Albin/Martin, började bra med ledning 2-0. Sedan kom det grus i maskineriet och de tre sista seten förlorades med 12-14,11-13,10-12 efter massvis av matchbollar. Näst på tur, Tobias mot Martin. Tobias gick fram till en enorm ledning i femte set för att sedan tappa boll efter boll till en 10-12-förlust trots matchbollar. Anders var nu tvungen att besegra Mathias för att hålla matchen vid liv. Det börjar bra och han tar hem första set för att sedan tappa mer och mer vartefter orken tryter, 1-3. Resultatet 3-6 speglar väl inte riktigt hur det såg ut, utan med lite tur hade siffrorna varit de omvända.


Div.4 23/10-10 Omgång 1-2.

Inför seriepremiären och sammandraget på hemmaplan såg det hoppfullt ut och en mittenplacering var en rimlig målsättning för oss som nykomlingar. Tyvärr så gör diverse avhopp att vi får sänka målsättningen till att försöka hänga kvar. Första matchen för dagen är mot rutinerade Ölme. Jag börjar mot Kenneth Olsson. Storforsaren som spelat i Ölme sen 1970-talet då pingisen lades ner i Storfors och som jag dessutom var lagkamrat med i slutet på 60-talet och början på 70-talet i Storfors. Jag brukar inte vara i närheten men nu fick jag stryk i en femsetare, ett fall framåt. Tobias slår Lars-Åke Andersson, 3-0 utan besvär. Joel vinner sedan över svårspelade Thomas Bergström i en femsetare. Sedan är det Tobias tur mot Kenneth. Stor ledning i avgörande set, 9-5, räckte inte utan det blev förlust 10-12. Jag blir sedan bortspelad av Thomas, 0-3. Joel vinner 3-1 mot Lars-Åke. Tobias och jag i dubbel mot Kenneth/Thomas. Vi har spelat en del bra dubblar och trodde på chans. Förnedring och slakt, 0-3 blev resultatet. Tobias mot Thomas, samma visa som mot Kenneth. Stor ledning i avgörande set för Tobias, hade även 9-7, för att förlora 10-12. Joel lyckades efter mycket besvär slå Kenneth med 16-14 i avgörande set. Nu vilade allt på mina axlar om vi skulle få poäng eller ej. Jag brukar ju inte vara som bäst ner det gäller precis och särskilt inte mot materialspelare som Lars-Åke. Ledning med 2-1 i set och det var bara att knyta till säcken. Då hände någonting med armen, den blev som gummi och hastigt och mindre lustigt underläge 4-10. Som tur var drabbades Lars-Åke av samma åkomma vilket gjorde att jag lyckades vända setet till seger 15-13. Slutresultatet 5-5 känns väl sådär när man har förlorat tre femsetare med två bollar. Dagens andra match mot Kristinehamn finns inte så mycket att säga om mer än att de ställde upp med Mattias Skog Adelborn, Lucas Carlén-Bäckström och August Larsson. Vi fick fyra set på de sex matcherna, 0-6.